• Smazaný účet

    Myslíte, že je nějakej výraznější rozdíl v přesnosti GPS mezi telefonem a navigací?

    Objevil jsem tady v okolí jeden segment na takovým prudším minisjezdíku, a i když jsem to při dalších pokusech dolů kalil tak, že jsem si skoro stříknul do trenclí a stáhnul předchozí čas o čtyři vteřiny, pořád jsem jen na šestým místě (heh, ego).

    Ten magor co drží rekord to podle Stravy sjel na pevňáku, což fakt nepobírám, protože tam jsou docela solidní díry, a ve 40km/h jsem na celopéru moh prdelí štípat dráty :D

    Říkám si, jestli všechny ty samostatný navigace nemají nějakou přesnější nebo rychlejší GPS, která by způsobila, že to ve výsledku ukazuje rychlejší časy. Tím se nepokouším říct, že to není jen moje neschopnost jezdit, ale ty nejrychlejší časy fakt nechápu. Kdyby tam byl Matěj Charvát, jen se zasměju a jdu dál, ale nějakej random týpek na pevňáku, kterej tady v okresu jezdí po lesích je fakt zvláštní.

    …first world problems :D

    0 0
    • novas752  

      Naopak když je záznam nepřesný a skočí najednou třeba o 30 metrů mimo a zrovna dopředu tak mu to lepší čas zaznamená. A je spousta sjezdů které se dají na pevňáku zajet rychleji, mám docela krátký rychlý sjezd kde jsem jel na fullu sjad 200× a stejně jswm tam trošičku rychlejší na pevňáku.

      0 0
    • MTBIKER doporučuje

    • ufoncz  

      Pošli odkaz na segment. Především díky nástroji Compare efforts se dá říct docela dobře, jestli tam mají lidi v top 5 ústřely (teleporty) nepřesností GPS, nebo jestli prostě musíš zrychlit, abys tam byl taky.

      Nutno teda říct, že závodění formou segmentů na sjezdech v lese nikdy nebude fér. Plus/minus pár sekund na startu i konci je obecně přípustná chyba i lepších GPS a Strava taky „matchne“ skoro cokoli, co má podobnej začátek a konec (a jestli mezitím někdo pětkrát něco střihne, nebo jede o kus vedle, to už je algoritmu skoro jedno).

      3 0
      • Smazaný účet  

        Tohle by měl být odkaz na toho nejrychlejšího střelce.

        Jsem si na 90% jistej, že je chyba resp. nedostatečnost na mojí straně, ale prostě ty první místa jsou skoro vždycky hrozně bizarně rychlý časy.

        0 0
        • Vilém  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
          0 0
        • Beekeeper  

          Průběh rychlosti na segmentu. KOM jízda, tvoje první (top) a tvoje druhá.

          To vypadá, že sis uprostřed první jízdy docela přibrzdil. Nebo je tam chyba. Každopádně bez toho přibrždění byste byli skoro stejně.

          https://ulozto.cz/…b841ce8b5338

          1 0
          • Smazaný účet  

            Možná že to borec strategicky kalil po okraji cesty na hranici křoví, a vyhnul se tak všem dírám. Já jezdím způsobně prostředkem cesty :D

            A samozřejmě je otázka, jakou toleranci má Strava co se týká přesnýho kopírování trasy segmentu.

            0 0
            • Beekeeper  

              Jistě že to kalil, ale ty ještě o něco víc. On má max. 50. Ty máš sice uvedeno 55, ale je to jen jeden bod, čili reálně ±53.

              0 0
        • Krov  

          Segment pod 30 vteřin vůbec nemá smysl řešit. Tam je základem úspěchu štěstí, aby ti gps na obou koncích trochu ubrala.

          3 1
          • Beekeeper  

            Tak to neřeš a běž dům dál.

            0 0
            • BSA  

              má pravdu, náčelník. za těch pár sekund je to pár bodů s ústřelem pár metrů. kdysi jsem sám sobě flagnul jedno umístění v top ten, zjistil jsem, že mi to poslední bod hodilo asi o 20 m dál a ubralo pár vteřin… no sralo mě, že to nedokážu překonat… ;⁠-⁠)

              0 0
        • ufoncz  
          • segment na 30 s je s možnou odchylkou GPS nekorektní vždycky
          • segment sám o sobě není nejspíš ze zrovna moc dobrých dat (hlavně na konci – viz promítnutí segmentu na fotomapu)
          • vyhraje ten, komu zrovna zaznamenávající zařízení udělá nějakej šikovnej teleport na začátku, nebo na konci (takže dokonce telefon s mizernou GPS má často větší šanci – stačí, aby se zrovna matchnul a nějaká ta odchylka většinou pomůže třeba k tomu, že se chytne až po kuse segmentu a má tak nefér náskok)
          • v Compare je vidět, že zrovna na začátku nemá ten majitel KOM nic moc přesnost („letí“ tam jakoby rovně) a pak se mu to dopočítá – předpokládám, že ve skutečnosti nejedeš 20, kde on skoro 50 km/h
          1 0
    • KS2  

      Záleží na GPS čipu v zařízení a jeho přesnosti. Pokud jedeš dlouho po vrstevnicích, dokážeš díky odchylce ±10 metrů nastoupat hromadu výškových metrů. Kdysi jsem kolem lago di Como místo 1500 udělal cca 3000 metrů :-) Ale to se netýká segmentů.

      Při lovu KOMů mám otestováno, že rozdíl je v tom kdy přístroj chytne začátek a konec segmentu, což může udělat rozdíl kolem 2–3 vteřin když to „dobře“ trefíš. Na dlouhých segmentech bezvýznamné, na těch krátkých to byl pěkný hack (obzvláště když kdysi byly povoleny segmenty jen stometrové). Aneb čím víc snímačů, tím větší šance jet rychleji (obzvláště z kopce pokud povezeš třeba 20 mobilů :-D). Btw teď musí mít segment aspoň 300 metrů.

      Extrémní úlety v GPS jsou většinou poznat ze záznamu a strava je rovnou vyřazuje.

      Jo a taky je tu možnost si segment zkrátit (např lehce zkracovat serpentinový profil). Případně když segment končí třeba za křižovatkou 20 metrů vpravo a ty pojedeš rovně, tak ti to někdy taky započítá segment aniž bys ho projel (protože odchylka je malá).

      Takže kouzlit s časy se dá :-) ale stejně tak to mohl zajet nějaký sebevrah, či někomu selhat brzdy..

      0 0
    • milan.v  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      2 8
    • Johny.Merida  

      Já tedy rozdíl zaznamenal… dříve přes telefon mi to ani segment v lese kolikrát neukončilo.

      Pak jsem koupil hodinky Garmin a vždy v poho.

      Teď jezdím jen Edge.

      0 0
    • xtonda  

      Jo, různé GPS mají různý postprocessing signálu a zejména v lese a pokud je těsně před nebo za segmentem zatáčka 5 sekund žádná míra, ostatně i Strava při vytváření segmentu krátké segmenty, tedy takové, které jdou projet pod 60 sekund, v podstatě nedoporučuje právě kvůli možným nepřesnostem GPS.

      2 0
    • milan.v  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 2
    • milan.v  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 2
    • milan.v  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 2

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.