• kondenzathor

    Ano, doba je zlá.

    Zdravím všechny bikery i bikerky. Po téměř 8 letech jsem se rozhodl postavit nový stroj. Me poslední kolo byl Apache Hawk A3 z roku 2017 vel. XL.

    https://1url.cz/Y1Lwu

    Rikal jsem si za na to co potrebuju musí stačit. Jezdim spis po stezkách, polních a lesních cestách víceméne ale lehce sviznejsim tempem. Těžký terén a skoky moc nevyhledavam. Kolo mi ale spíše nevyhovovalo. Postupem času mi začalo víc a víc vadit. Se svými 186cm a tehdy 125kg (trochu jsem cvičil) bylo na me zkratka moc měkké. Zadni rafek se kroutil, účinnost brzd slabá a důvodu proc bych si jej měl nechat bylo málo tak jsem se ho zbavil. Jestli to byla dobra koupě to tu řešit nemusíme. A nebyla.

    2018 se pořídil domek, do 2022 se opravoval. Teď je rok 2024 a já se vyžral na pěkných 137kg (orezle cinky ve sklepě).

    Konec srandy. Potřebuji po vás expertech vybrat ram. Mám v merku 3 adepty. Styl jízdy stále stejný.

    Author Vision 29 23/24 vel. L, s vidlici o zdvihu 100mm

    https://1url.cz/N1Li9

    RB CR vel. L, s vidlici o zdvihu 120mm

    https://1url.cz/i1Li8

    Dartmoor Primal 29 v.2 vel. L, s vidlici o zdvihu 130–160

    https://1url.cz/g1Li7

    Všechny za podobnou cenu kolem 8k. Vypsané zdvihy dle výrobce. RB a DM ano spíše trail ale při pohledu na ty svary navíc ve me budí pocit ze jim ty kg navíc neublíží.

    Jakákoliv jiná alternativa v podobne cenově relaci samozřejmě vítána. Zbytek sestavy určitě pevné osy, převody 1×12, širší ráfky, výkonnější brzdy než ty minule. Vidlice samozrejme vzduchová s min. 34mm nohami, popr. 35 od RS.

    Podobnych témat je zde dost, na konkrétní otázky tohoto typu jsem tu odpovědi nenašel. Pokud mi ale neco uniklo, buďte na me hodni. Třeba tohle pomůže dalším bikerum, kteří si chteji letos postavit nový bike, stejne jako já. Díky.

    0 1

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.