Sram butter nebo silikonová vezelína

10 nepřečtených
  • HT Adam

    Řeším servis velmi levné pružinové vidlice, všichni tady na mazání doporučují sram butter/ rsp slick kick. Na kolosopu jsem mezi sortimentem údžby vidlic našel ještě silikonovou vazelínu. Poprosil bych o srovnání těchto produktů, výhody a nevýhody. Do budoucna bych tí servisoval teleskop a i vidlici vzduchovou.

    Neptám se kvůli ceně, jen co bude na účel použití lepší a abych se od moudřejších něco nového dozvěděl =)

    0 0
    • kovar  

      Silikonové vazelíně bych se raději vyhnul, nemusí fungovat dobře. Kdysi jsem s ní namazal jakousi elastomer-pružinovou vidlici a začala zadrhávat a to dost, takže opět rozborka, silikon ven a Judy Butter tam a už fungovala hladce.

      0 0
    • HT Adam  

      Děkuju, jen mě to utvrdilo v objednání slick kicku. Nevíte ale někdo, v čem je to tak specifické, jako z chemického hlediska?

      0 0
      • tomxxx  

        To nevim, ale mechanicky bikeworx je taková hrudkovitá a dost rychle se při tření rozteče. Military grease je super vazelína kde to má fakt těsnit, hodně lepivá a sklick kick je raze hodně mazlavá a jemná, práve do vzduchovky.

        0 0
      • designer  

        Silikonová vazelína je na můj vkus pro použití do vidlice moc lepiva,takže bude bránit hladkému chodu. Rsp slick kick je skoro jako olej, přitom neteče. Silikon navíc nebude misitelny s minerálním olejem, jenže ve vidlici ke styku oleje a vazeliny dojde (vazelína v guferech, mazání vnitřních noh)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.