• Treeper

    Ahoj, chystáme se v létě s partou na cyklodovču v rámci evropy. Původně bylo v plánu Livigno, ale teď jsem narazil na oblast Söldenu, přemýšlím jestli nejet tam, přece jen je to blíže. Máte nějakou zkušenost s bikovačku v téhle lokalitě? Posledně jsme byli v Saalbachu a dost nám vyhovovala možnost využívat JokerCard. Jsme vesměs AM/EN jezdci kteří se rádi vyvezou lanem. Dík za jakýkoliv postřeh.

    0 0
    • snílek  

      Zdar, byli jsme tam a je to moc hezký a zábavný. Ale tak na dva max. tři dny. Jezdili jsme teda jenom v tom bikeparku s lanovkou. Rozhodně mě to bavilo mnohem víc než Saalbach :) Bejt tebou, spojil bych to právě s tím Livignem, třeba 3 a 3 dny.

      0 0
      • Webonaut  

        Ahoj. Nechceš trochu víc popsat o co zábavnější je Sölden než Saalbach? Saalbach mám proježděnej několikrát, hledám kam příště. Líbila by se mi lokalita kde bude hodně trailů s obtížností někde mezi saalbachskými Bergstadl Trail a Hacklberg Trail.

        0 0
        • karliner  

          Já teda nejsem žádnej gravity odborník, ale protože rozvoj Bike Republic v Soldenu sleduju vlastně od začátku, souhlasil bych s názorem, že na víc než na 3 dny to zatím rozhodně není. Koneckonců – můžeš se přesvědčit sám

          0 0
        • snílek  

          Saalbach – Hinterglemm – Leogang mi přišly jako takový uniformní bagrovaný roletový bikeparky. Líbil se mi právě jenom Hacklberg a lesní části X-line, zbytek se mi nějak stírá, přišlo mi to všechno nějaký stejný. V Soldenu je dobrá ta hlavní umělá lajna, nějak líp natáhlá, zábavnější zatáčky, lepší rádiusy, nebylo tam tolik rolet. A pak jsou tam vedlejší „přírodní“ lajny a ty jsou prostě super. Ale třeba s kamarádem jsme se na tomhle absolutně neshodli, takže sto lidí, sto chutí :)

          0 0
          • Webonaut  

            Díkec. To zní dobře! Radši přírodní. Flow trailů jsem teď nějak přejezenej.

            0 0
            •  

              To si budeš u nás chrochtat pokud preferuješ přírodní Traily ;)

              0 0
        • embi  

          Bergstadl trail je imho naprosto dokonalej.

          0 0
          • Webonaut  

            Jo je parádní. Pro mě už některý sekce trochu na morál a s plánováním kudy to poslat.

            0 0
          • TJK  

            Nene trail je super :-)

            0 0
        • Treeper  

          Přesně něco takového taky hledáme, v Saalbachu jsme byli už několikrát a nějak nás přestávají bavit ty vyjetý rolety, spíš hledáme něco přírodnějšího

          0 0
          • čel.A  

            Pak cokoliv ve Švýcarsku. Davos, Lenzerheide, Arosa, St. Moric, LAAX… za me je třeba Saalbach nic moc. Stejný, ne moc dobre propojeny, hodně nudnych přejezdu. Pokud chceš jezdit jen dolu, tak Leogang je dobrej, ale na AN/EN je prekonanej.

            0 0
      • Treeper  

        No četl jsem že se to tam pořad rozvíjí, rádi bychom někam na celý týden, myslíš že to tam nemá cenu na tak dlouho? Je tam nějaká sleva na lano, nebo něco jako Joker?

        0 0
        •  

          Ahoj, něco jako Joker Card tady nemáme. Co mají některé ubytování je Ötztalcard kde máš zadarmo Bus a veškeré lanovky v Ötztal ale jen jednou možná 2× za den nevím to teď přesně, je to myšleno pro pěší ale z mého pohledu se to dá dobře využít i pro Bajkery.

          Co se týče Bike parku tak ten je tak na tři čtyři dny, letos tu bude otevřená nová sedačka s novou lajnou co vede z Rotkoglu, až dolů do Söldenu bude mít ten sjezd +/- 9 kiláků.

          Tady máš pro představu moje video, první čas je právě ta nová lajna (v tu dobu ještě nebyla úplně hotová) potom od "kámen nůžky papír " je transfer na Hochsölden část LeitebergTrailu(za mě asi nejlepší tady) a kousek nové modré.

          https://youtu.be/kGrBTy_LTQI

          Kdybys teda chtěl tak ti můžu dát i pár tipů jak využít tu Ötztal Card na bike, je tu totiž moc hezkých trailu i mimo Solden a Bike republic ;)

          0 0
          • goofy  

            Ten úsek v tom lese vypadá moooc pěkně! Škoda, že je to od nás taková štreka oproti Saalbachu, ale asi to navrhnu do pléna. Už loni jsem nad tím uvažoval… :-)

            0 0
            •  

              Leiteberg je nejlepší trail v Bike parku ;) dej vědět jestli se tu někdy zjevíte, ukážu vám pěkné ježdění mimo Bike park…

              0 0
          • Treeper  

            Traily vypadají super, no zatím to vypadá nadějně a jako nejpravděpodobnější destinace o prázdninách, jaký měsíc je nejstabilnější na počasí? Srpen? Jestli dojedeme tak bych se určitě ozval a rad si nechal poradit i ohledně dalších trailu. A podle stránek se s Ötztal Card může člověk svézt jen 1× denně, škoda že to nemají nastavené jak Joker v Saalabachu

            0 0
            •  

              Ta Joker Card spojuje ale víc středisek že? Saalbach-Hinterglem a Leogang jestli se nepletu? Tady je Bike park jenom jeden, já jezdím většinou mimo park po Turistických stezkách tam mám větší klid, potkám sem tam pár pěšáků ti se s tebou pobaví uhnou a fandí ti a hlavně skoro žádné bikery, Noo sem tam E-cyklistu na sotoline ale na trail dolekopcem si netroufne… A klasický biker tvrdne v bike parku na laně protože proč by šlapal když může lanovkou… :D

              0 0
              • Treeper  

                No Joker se využívá pro celé údolí saalbach-Hinterglemm + 1× denně se můžeš svézt v Leogangu. No my nejsme žadní vysokohorští drtiči, takže se rádi vyvezeme,popř někam popojedem a užijem si traily dolů :-) Dá se na ty turistické značky dostat s pomocí toho lana? Přece jen, než vyjíždět do nějakých 3000mnm chvilku trvá a víckrát jak 1× denně to otočit nejde :)

                0 0
                •  

                  V 3000 si u nás moc nezajezdíš, je už to hodně neškodné, mám tu takové svoje kolečko kde se dá dopomoct lanovkou. Nikdo tam moc nejezdí a ani nechodí, rád ti to u skopku vysvětlím popřípadě kdybych měl volno rád si to s vámi projedu většinou tam totiž jezdím sám, mojí kumpani tady neradi šlapou do kopce. Tady máš pár fotek z těch míst mimo Sölden, myslím že stojí za to se tam juknout ;)

                  0 0
          • Pan.Fazole  

            teď na to koukam a vypadá to, že ta premium card co dávaj k ubytku tak je neomezená na lanovky

            https://premiumcard.oetztal.com/…premium-card

            nebo se pletu?

            0 0
            • Radek Broz  

              Je, pokud jsi pěšák;)

              0 0
              • čel.A  

                Je to jen na jednu lanovku denně. Tzn jezdí tam tři lanovky, takže tři jízdy. Na kartu mas pak slevu při koupi neomezeného bikovani.

                0 0
                • Pan.Fazole  

                  kua blbě sem to pochopil, mountain lifts unlimited a dál sem nečet :), dík. Ale 3 lana zdarma to už by se dalo něco namotat

                  0 0
                • Pan.Fazole  

                  Tak sme to před pár dny zkusili. A je to tak že, hikers mají jednu jízdu každou lanovkou za den zdarma, ale bikers ne (jsou tam dva typy turniketů). Takže „pouze“ sleva 10E.

                  0 0
    • brundibar  

      My tam byli loni na tyden. Bikepark jsme kombinovali s vyletama po okoli. Cesticek je tam nespocet a jsou tam fakt pekny priprodni traily. Jak pisou ostatni, bikepark s lanem prolitas za tri dny (ale myslim, ze je o co stat) a zbyly dny muzete nekde jezdit mimo. Podle me se tenhle rok otevrou novy trate, protoze loni tam dost hrabali, hlavne nahore, jak jsou jezera, takze tech trailu dolu bude ted vic.

      0 0
    • Sunshine 29  

      http://www.cvokhaus.com/

      poptej se přímo Tomáše (Cvok, ten s tím červeným báglem).

      Budeš mít info přímo od zdroje:)

      0 0
      •  

        Ten tu loni moc krát nebyl a letos tu Cvokhaus asi vůbec nebude …

        0 0
        • Sunshine 29  

          Aha, tak to omluva za mylné nasměrování…

          0 0
          •  

            Naposledy jsem se bavil s Tomášem koncem loňské sezóny a říkal že neví přesně co bude dělat ale že tady se vracet asi nebude a zkusí to někde u Leogangu, nevím třebas se rozhodl jinak a vrátí se já jsem s ním od té doby nemluvil…

            0 0
            • Sunshine 29  

              No vidíš, já s ním mluvil v neděli a na Sölden nějak nedošla řeč…

              0 0
    • Ralan  

      Tak tady to budu sledovat :) Loni jsme byli taky Saalbach / Leogang, pro letošek jsem chtěl někde jinde. Měl jsem v plánu Davos / Livigno…parta by nejradši jela zas Saalbach, no chci zkusit něco nového, tohle by byla taky alternativa. Ideální něco jako Joker Card no, to tuším v Davosu mají, no uvidím co vymyslíš :)

      0 0
      • Treeper  

        Tak já přemýšlím úplně stejně , ten Joker Card je luxus.. kéžby to tak měli všude :-) , Davos byl taky jako jedna z alternativ ale jsme trošku omezovani časem a na 5 dnu asi do Davosu nemá cenu, takže Rakousko je ideál.

        0 0
        • Ralan  

          Noo, tak to máme fakt úplně stejně :) Ne že bych šel úplně po ceně, ale ten Saalbach člověk odjede za almužnu s kartou no a v Leoši je to taky super. Z 5 dní jsou relativně 2 cesta, já si říkal 3 a 3 Livigno / Davos – s tím že Davos ubytko a Livigno pod stan. Zas málokdo chce brát 5 dní volna, takže asi taky Rakousy od středy do neděle…

          0 0
        • čel.A  

          Do Davosu to mas sviznou jízdou 6,5h. Je to blíž než Livigno.

          0 0
          • čel.A  

            Sorry, Ostrava, nevšiml jsem si. Na pět dnů bych to jednou zkusil. Je to podobně jako z Phy do Francie nebo FinaleL. ale vybral bych jedno místo, s přejížděním ztrácíš zbytečně drahocenný čas.

            0 0
      • o.unca  

        Zdar, v Davosu dostaneš kartu na lanovky a vlaky k ubytování, včetně kempu v Glaris. Karta však neplatí pro kola, ty si musíš dokupovat. Pokud chceš brousit parky, tak mám pocit, že šla na bike nějaká celodenní. Ježdění je tam dobré i mimo dosah lanovek. V kombinaci se zastavkou v Livignu (taky jsme to tak jeli), na nákupy a pro naftu se to dá i celkem ekonomicky.

        0 0
    • Pan.Fazole  

      nedavno jsem hledal a našel ještě tyhle možnosti (krom těch provařenejch), kde člověk dostane k ubytku kartu na lano.

      Jak se tam dá pojezdit ale nevim :). Mimochodem, ze Saalbachu,Livig­na,Davosu a Finale Ligure se mi úplně nejmíň líbilo v Saalbachu a nejvíc v Davosu.

      • Engadin / St. Moritz

      https://www.engadin.stmoritz.ch/…n-inclusive/

      • Samnaun / Ischgl

      http://bergbahnen-samnaun.ch/sum/en/

      • Arosa

      https://arosalenzerheide.swiss/…ll-Inclusive

      0 0
      • čel.A  

        Arosa je podobne jako Davos. Biker zadarmo, bike myslím za 7fr denně, což je nic. Jezdeni parádní, zejména pak propojení s Lenzerheide, kde se bohužel platí dost.

        Sv. Moric, trochu slabší oproti Davosu, ale pořad pecka.

        Ischgl jsem nebyl, report byl v loňském Velu.

        0 0
    •  

      Bike openning nám tady v Söldenu klepe na dveře a s ním i dvě novinky. Ta první je trail z Rotkoglu který je ve 2666m.n.m, Trail je celkem povedený s nádherným výhledem, dobrýma klopenkama a kameňitými pasážemi.

      https://youtu.be/kGrBTy_LTQI

      Druhou novinkou je otevření vleku co k začátku trailu vede, vlek byl vždy v provozu jen v zimě a nikdy v létě. Už skoro tři měsíce se představuje a dnes začala fáze testování ;)

      Za mě je to ten nejvychytanějí způsob přepravy kol na lanovce jaký jsem kdy viděl…(taky to patřičně stálo) všichni jsme moc zvědavý jak to bude fungovat, jak se s tím lidi spřátelí když je to vlastně tak jednoduché… Každopádně je super jezdit do práce aby práce po trailech, dnešek byl super a léto bude pecka!!!

      0 0
      • čel.A  

        Super

        0 0
      • eukalipt  

        pěkný

        0 0
      • vlasto  

        Koukam, ze to je opravdu bike republic. To jsem jeste nevidel.

        0 0
      • goofy  

        Vypadá to dobře. To ale asi nasazuje obsluha vleku, že? :-)

        0 0
        • Radek Broz  

          To dáš na zadní a přední tam zašoupneš, nahoře ti to sundaj. Tenhle systém mají už delší dobu na pár místech v Portes du Solei a souhlasím, že je to asi nejlepší způsob, jak kola vozit.

          0 0
          • goofy  

            No mě se jednalo hlavně o to sundávaní. Vypadá to fakt dobře.

            0 0
            •  

              Nee tady si to nasazujou a i nahoře sundavaji Bajkeri sami ;)

              0 0
            •  

              https://youtu.be/aYYj-q7CKUU

              Takhle to funguje

              0 0
              • jezo  

                Pekne. To se musela i nejak upravovat lanovka, aby sedacka ve stanici „cekala“ na prijezd dalsi a az pak se pohla? Normalne se jenom odepne z lana, ale jede furt, ne?

                0 0
                •  

                  Jj měnila se celá elektronika, řidici jednotka a nahoře v oběhu to bylo komplikované to překopat tak aby to fungovalo…

                  0 0
              • goofy  

                Super.

                0 0
    • 106Paja  

      Moje zkušenosti z loňska:

      Livigno – docela velké zklamání. Na to, že všude se píše, jak je to jedno z nej v Evropě… tak teda traily na Caroselu 3000 zas tak super nebyly, flow teda dost pomálu, místy i dost nebezpečné (člověk si myslí, že je to odpal a za tím je místo toho ostrá zatáčka, takže letíš mimo trať, to na rakouských trailech neexistuje). Mottolino je dost DH, na našich AM/EN kolech (26" 160/150mm, 27,5 160/160mm a 29 Jeffsy) jsme tam nakonec jezdili jen asi 4 traily, ostatní z nás chtěly vymlátit duši :-D Nejlepší ježdění bylo nakonec mimo ty parky, ale na to musí mít člověk něco naježděno a i trochu morál, jelikož ty kopce tam jsou prostě x-násobně větší.

      Soelden – obrovské překvapení a pro nás ideální tratě. Ta základní Zahne line a Teare line, co jsou přímo pod lanem, tak to je taková fajn bikroska z kopce. Jen doufám, že už dořešili ten dojezd, byli jsem v září a stavěl tam asi dojezd nové sjezdovkyi, tak asi kvůli tomu se cca posledních 25% jelo po takové lesní cestě podel asfaltky od ledovce. Další traily jsou přírodního charakteru a ty jsou fakt bomba. Hodně kořenů, šutrů… Ten nový trail co zmiňují jiní výše, jsme viděli rozestavěný a ten vypadá taky hodně nadějně. Nicméně je pravda, že jsme tam byli na 3 dny a bylo to víceméně tak akorát.

      Jinak pokud chceš výlet na víc dní, tak možná zkusit spojit s Serfaus Fiss Ladis bikeparkem, ale tam se teprve letos chystáme, takže nemůžu referovat, ale vypadá to dle fotek nadějně a od Soeldenu je to co by kamenem dohodil (jen autem musí člověk projet na konec údolí a pak zase na konec druhého údolí :)

      0 0
    • JakeF  

      Má někdo srovnání s Leogangem? Přemýšlím kam o víkendu… Spíš dolekopcom než dupat.

      0 0
    • Webonaut  

      Chystám se sem 14. – 17. srpna s pár lidma. SKYlined, budeš mít čas na pivko?

      0 0
      •  

        SKYlined má vždycky čas na pivko :D

        0 0
        • Webonaut  

          :D Bezva. Tak já se ještě ozvu pár dní před. Když bys nám dal 14. večer pár užitečných rad do začátku, tak tě rádi pozveme :D.

          0 0
          •  

            No problemos ;-)

            0 0
            • čel.A  

              Já budu o týden dříve, tak bych se taky ozval

              0 0
              • vojtechposmourny  

                Neblbněte chlapi, bude z nej po létě alkoholik :-)

                0 0
                • čel.A  

                  Jedno pivecko ještě nikdy nikomu nic neudělalo :-)

                  0 0
                  • vojtechposmourny  

                    Hmm, vidím to jedno pivečko :-)

                    0 0
                    •  

                      Ty krávo to bude veselo :D

                      0 0
                      • Webonaut  

                        Hele my se rozhodli proto, žes tady tý lokalitě udělal sympatickou reklamu svými příspěvky (ukázalo se, že nám to u vás sedne na dělo). Ber to jako odměnu a snad ti nějakou dají i místní přímo v Söldenu :-).

                        0 0
                    •  

                      Hele když už jsme u toho chlastu, máte kontakt na dobrou pálenku nejlíp Slivu? Domácí dobrou rád zaplatím ;)

                      0 0
                      • Webonaut  

                        Tož jasná věc, něco tě dovezu :-).

                        0 0
                        •  

                          Měl jsem slíbenou od švagrova dědy, měl ji moc dobrou. Chudák včera umřel… Byli by fajn tak 3litriky

                          0 0
                          • vojtechposmourny  

                            No netroškaříš :-)

                            Já kořalku nepiju, neumím to.

                            0 0
                          • Webonaut  

                            Chudák děda. Uvidim co bude k mání u kamošů. Slivka v létě neni jen tak, je to pozdní ovoce :-). Ale něco určitě dovezem.

                            0 0
                      • joska  

                        no…my se rozhodovali solden vs nauders. po tvych informacich sme se rozhodli pro solden. jedem nekdy v pulce cervence. a presne jsem ti chtel nabidnou flasku slivovice za par rad po prijezdu :-)

                        0 0
                        • jezo  

                          :) My prijizdime 17., to uz bude SKYlined lezet pod stolem :)

                          0 0
                        •  

                          Nauders je super, jsem si tam loni zlomil ruku :D

                          0 0
                          • alinceb  

                            :D

                            0 0
                          • joska  

                            A dokazes nejak porovnat Nuders vs Solden? Do Nauders bych se taky chtel podivat.

                            0 0
                            •  

                              No Nauders není ani Bike park nebo Trail centrum jako Söldenu. Bohužel jsem hned ze startu sebou švihnul a zlomil si ruku, Trail začínal pěkně jezdící tak jsem to pustil a za jednou takovou zatáčkou byla slušná skalní sekce s pěkným Rock Gardenem který mě vyloženě překvapila :D Dá se stáhnout trailova mapa tam vidíš hezky co všechno se dá jet, měli jsme v plánu kolečko kolem toho jezera jsou kolem lanovky a přírodní traily. Určitě si tam letos znova zajedu.

                              0 0
                        • eukalipt  

                          už je to domluveny jožku… slivku vem :-D

                          0 0
    • wetapg  

      Slyšel jsem, že tenhle rok Joker Card končí. Takže jestli chceš lanovky zadara, máš poslední šanci.

      0 0
      • Webonaut  

        To mi říkali místní v Saalbachu i loni, že 2017 je poslední rok. Jiní zase tvrdili že o ničem neví a budou. Nakonec jsou i letos.

        0 0
        • wetapg  

          5íkala mi to majitelka ubytka letos v březnu, když jsme tam byli na prknech.

          0 0
    • joska  

      Zdarec. Nebude nekdo nasledujici 4dny v Soldenu? Jedu s manzelkou a ona nevydrzi jezdit porad dokola, tak bych se rad svezl na enduro trailech a radsi aspon s nekym nez sam.

      0 0
    • Elwing  

      Ahoj. Nějaké nové info jak to tam vypadá? Jsou ty traily v bikeparku na sjezďáka? Je to všechno čistě z kopce?

      Dík

      0 0
      • Yeti_polar_bear_CZ  

        Ahoj, na sjezdáka to tam určitě není to je spíš Fiss ;)

        0 0
        • Elwing  

          Aha, takže spíš takové trailcentrum s lanovkou. Ve fiss ladis se chceme taky stavit.

          0 0
          • Yeti_polar_bear_CZ  

            No Fiss uz je víc na sjezdaka, sice menší jak Sölden ale kamaradi si to tam na sjezdaku chválili a ti sami jezdi v Söldenu na trail kolech.

            Kdybys chtěl mám tam natrasované dva nejlepší trajli mimo Sölden kdybys chtěl napis sz, akorát je to za svoje bez lana

            0 0
            • Elwing  

              Díky, ale bereme jen sjezďáky, na jiném kole se s manželem neshodneme :-)

              0 0
              • Yeti_polar_bear_CZ  

                Jako aji na sjezdaku si tam zajezdite to ne ze ne, akorát se budete trápit. Ted tam ale postavili nějakou skákavou černou, dělají jako by objevily Ameriku že prý to je 2black

                0 0
                • McBlacky  

                  Ta je zavrena jeste. A ten cerny extension na cerveny je kratickej a vlastne tam je jen par skoku.

                  Sjezdak je fakt overkill na tohle, ja si celou dobu rikal, ze by stacilo i mene nez Slash na vsechno.

                  Sjel jsem komplet BP nekolikrat a protejsi kopec taky.

                  Blby ze ty cerny traily prirodni nejsou uplne z kopce a vlastne sjezdak proti enduru tam bude akorat prekazet.

                  Uvidite sami.

                  0 0
              • Yeti_polar_bear_CZ  

                Hele tak kámoš jel dneska tu novou double Black a říkal že nic moc teda, skoky prý ne velké ale tak na chuja nakopane že jsou nebezpečné. Jeden přiletěl a to jel pry jeste celkem pomalu, dropy jdou skočit z místa, jevto spíš červená s černými pasážemi…

                Jeďte raději do toho Fissu, ten je pecka

                0 0
                • Elwing  

                  Dík moc! Solden určitě vynecháme. Fiss je jasnej, fotku z chaloupky chce každej :-)

                  0 0
                  • Yeti_polar_bear_CZ  

                    Hele jako úplně to tam nezavrhuj akorát na sjezdaka to tam není. V Söldenu je jediný problém a to je typek co to dostal pod sebe a jeho bratranec, oba neumí na kole a jeden je věcně zhuleny a ožralý proto tam taky vyrostlo tolik modrých at mají kde jezdit…

                    Na enduro to tam je super, ty staré Trajli tam pořád jsou ( značené na Trailforks) a všude kolem to tam je velká paráda. Trajl-bústeři, Horník všichni si chrochtali blahem kde jsem je tahal…

                    0 0
                    • Elwing  

                      Nezavrhuju, jenom na traily tam budu muset hold jet s někým jiným ;-)

                      0 0
                    • čel.A  

                      A nemají je zakázané? Jen se ptám, znám rakusaky :-)

                      0 0
                      • Yeti_polar_bear_CZ  

                        Před Bike Republic to bylo půl na půl jak pro pěšáky tak pro bajkery, jasně ted jsou tam všude značky ale ty mě moc nezajímají a proč by taky měli…

                        Jezdil jsem tam před Br, budu tam jezdit i teď a budu tam jezdit i v budoucnu ;)

                        0 0
      • čel.A  

        Soelden jde cestou mainstreamu, v 2015 tam bylo dost přírodních a prudkých trailu a par vyhlazenych. Dnes je to obráceně.

        0 0
        • Yeti_polar_bear_CZ  

          Jj bohužel je to tak, posledních 5 let stavěli samé modré a s každým novým Flowčkem zavřeli jeden přírodní. K tomu jsou ty traily na to samé brdo, jednoduše to tam dojebali no

          0 0
          • theedge  

            No vzhledem k tomu jak to je daleko ( Jizni Morava ), tak tam nestoji zato vubec jezdit. To je lepsi to natahnout do Nauders a Davosu.

            0 0
            • čel.A  

              Davos numero uno :-), Nauders – Tam jsem byl pekne vyklepanej.

              0 0
              • McBlacky  

                Me to prijde podobny. Akorat v Nauders muzes drtit vic pac lanovky jsou vsude, v Davosu to porad je castecne za svy, ale z kopce to je vzdycky kamenolom, krome lavkovy Gotschny teda. Ve finale z Nauders jsi rozbitej vic.

                0 0
                • čel.A  

                  S čím podobný, se Soldenem nebo Davos a Nauders?

                  Nauders mi přišlo dost rozbité a málo vrstevnicovych trailu. Jako fajn, ale třetí den už jsme jezdili stále to same a dost na jedno brdo.

                  Davos preferuji, pac tam mas lano a x variant, pak můžeš volit výlety mimo hlavní údolí či třeba do Arosa. No a pak napr vrstevnicovy trail 331 po obou stranách údolí, to jsem jinde nenašel.

                  A na Švýcarsku, mám tedy hlavně projety Graubunden, se mi líbí citlivá úprava trailu, když nemusí upravovat, tak neupravuji a nechávají to hodně přírodní, což je úplně jinde ve srovnání s Rakouskem.

                  0 0
                  • theedge  

                    Jo taky preferuju prirodni jezdeni s minimem uprav nez dalnicni stavby.

                    0 0
                  • o.unca  

                    Zdar, byl bys tak hodný a dal nějaký tipy na trasy v Graubinden? Klidně do sz. Dík.

                    0 0
                  • McBlacky  

                    Davos podobny s Nauders jsem myslel.

                    0 0
    • Sistematicx  

      Zvazujeme Solden ve spojeni s Fiss na 4 dny jezdeni. Do Fiss mrknout na 1 den.

      Kde je v Soldenu tobra lokace na ubytko? Nebo cemu se naopak vyhnout?

      Pokud muze teda nekdo srovnat jeste Nauders x Solden + Fiss. Je Solden lepsi volba pri tomhle poctu dni jezdeni.

      0 0
      • Yeti_polar_bear_CZ  

        Čau, ve Fissu jsem byl 3× a za mě je to max na den. Nakopané to tam mají pěkně, třeba červená supernatural je paráda ale odpo uz jsem se nudil a jel druhou lanovkou mimo Bikepark.

        Nauders jsem byl 2× a po celém dnu ježdění jsi tam vyklepaný jak hoxxxo…

        Sölden je na 2 dny málo, pod lanem to všechno za den nejsedeš a některé Trajli budeš chtít jet určitě víckrát…

        Na druhou stranu budeš u některých litovat žes na ně vůbec lezl ;)

        A určitě by sis měl vyčlenit minimálně jeden den na „silent side of Sölden“ to je totiž to nejlepší co se da v Söldenu sjet :)

        0 0
    • Sistematicx  

      Jak je to s tim Fernar trail? Na mape uplne v pravo, zacatek oznacen zelenou tečkou. Na ten se da doslapat? Na strankach je ze tam jezdi pouze nejaky autobus a je to s omezenou kapacitou. Bez listku se na nej nesmi?

      Druhej dotaz. Ten trail pod lanem Galslach (druha zelena tecka) je otevrenej nejak castecne nebo pouze projekt stale?

      A poradite co si dat prvni den jako takovou startovaci lajnu (asi by to nemuselo byt hned samej prescestak 5 metrovej nebo drop do neznama, tohle si nechame radeji na druhej den :-D ). Abychom nenajeli na neco nesmyslnyho.

      Diky.

      0 0
      • McBlacky  

        Fernar jen tim offiko shutlem kterej platis 20eur osoba plis musis mit denni permici.

        Nejezdete hned tu novou cernou 6040 jinak je vsechno na oci v klidu (opravdu). To je novy projekt letoska a maji tam byt prave polety, z lanovky to vypadalo doxela vyzivne.

        Ten Gaislach netusim, to asi jeste hotovy nebude

        0 0
        • Sistematicx  

          U jedne fotky tu jsem cetl ze v infocentru se nejak da smlouvat nebo ziskat nejaka sleva na bike pass. Nevis o tom neco?

          V ceniku je cena za permici a pak nejaka discount card Otzal kde je docela dobra sleva. Ta asi funguje podobne jak Joker card v saalbachu. Ale tu Otzal card k ubytku asi nemame, to musim zjistit.

          0 0
          • goofy  

            Otztal card jsme k ubytku dostali a třídenní permice vyšla na 87 ojro…

            0 0
        • lazza  

          Fernar je – nevim, jestli nove – za 30e. O denni permici pri objednavani nepadlo ani slovo.

          0 0
      • čel.A  

        Ten Fernar trail jsem jel 3 roky zpět ještě, když to nebyl ofiko bike trail, ale jen značena červená trasa. Dostali jsme se tam tak, ze jsme vyjeli lanovkou na Ollweite 6010 a tam jsme pak slapali po vrstecnici na ledovec, projeli tunelem a byli na startu. Takto se asi da ušetřit za bus z údolí

        0 0
        • Yeti_polar_bear_CZ  

          Přesně tak, zbytečně vyhazovat 20€ za Bus

          0 0
        • McBlacky  

          Akorat ze tunelem jet ted uz na kole nesmis ani na silnicnim

          0 0
          • Yeti_polar_bear_CZ  

            Fakt ne? To je to potom na prd, ja to jezdil ještě když to byl pro bajky „ilegál“

            To potom je fakt jediná možnost ten bus…

            Pak ještě je možnost z Ventu, vede tam stezka k Tiefenbachu, ja ji jel kdysi opačně ale je to vesměs rovinatý. Od ventu se bude kus stoupat ale pak je to vesměs rovina, vyjede se kousek nad tím parkovištěm

            0 0
            • McBlacky  

              Ve Ventu jsme bydleli pred dvema lety v zime. V tom uplne poslednim baraku, tocili v nem nejaky slavny film nebo serial. Ze Soldenu teda streka jako blazen!

              0 0
              • Yeti_polar_bear_CZ  

                No jo, byl by to prostě celodenní výlet. Tou stezkou na ledovec, tim trajlem dolů a zpět do Ventu tě veme bus. Z ledovce to bylo taky fajn akorát z Ventu zpět se jede celou dobu po asfaltu a to je vopruz no…

                0 0
      • Yeti_polar_bear_CZ  

        Ohn line je super Flow na rozjed, pokud máš rád klapky tak täre line a neměl bys vynechat Leiteberg

        0 0
    • Yeti_polar_bear_CZ  

      Zdar bude někdo neděle pondělí bajkovat v Soldenu? Měl bych na každý den jeden levnější celodenní lístek

      0 0
    • Yeti_polar_bear_CZ  

      Po dvou letech znova s bajkem v Söldenu, no co napsat…

      Za těch let se to tam dost změnilo, když jsem tam ještě bydlel tak mi to ani tak nepřišlo ale s Corona pauzou a změnou lokality už jo.

      Nejvíc mě mrzí to jak to tam dojebali Trajlově, před Bike republic to byl „Natural trail“ nebe ale teď je to bohužel sama flow lajna.

      Byl jsem na prvním Bajk openningu, tam se slavnostně otevřela první flow lajna a to Teäre lajn no a v tu dobu to byla paráda. Později přišla Ohn Lajn za mě nejlepší flow co tam bylo až do teď. Vždy jsem ji rád jezdil z práce, hravá a zábavná žádná dálnice prostě paráda.

      Když jsme ji ale včera jel tak jsem nevěřil a vlastně tahle malá blbost mě natolik dožrala že potkat toho čúraka Linsera ( **** co má pod sebou Bajkpark) tak mu dám takový flákanec že se z toho posere.

      Někomu to bude připadat asi jako blbost.N a poslední sekci Byl krásný rockgarden který šel krásně projet, nijak tě nerozhodil a projel ho každý i malé dětsko ale teď je to tam vyhlazené a rozširené o skoro metr.

      Ono to asi nikomu nijak nedojde ale já tam prostě jezdil skoro každý den a tohle mě neskutečně vytočilo jelikož tohle udělali už víckrát, kdysi na Leiterberg

      Prostě v Söldenu se urputně snaží aby všechny lajny vypadali a byli to samé…

      Další věc je camping, původně jsem chtěl chrápat tam ale 43€ za nic je podle mě trochu prepal a zakempil jsem přímo na parkovišti.

      Nebýt dnešního výletu na Stallwies Alm kde už jezdím roky jak v létě na bajku tak v zimě na Splitu, jel bych zpět domů znechuceně až tomu sám nevěřím. Je dobře že se z Bajk republic nemůžou hrabat na protějším kopci Bo by ho zcela jistě dojebali.

      Všem vřele doporučuji Stallwies Alm, nejkrásnější místo v Söldenu. Druhý nejlepší přírodnák co tam je, skvělý Alm se super majiteli a úžasnou „Bauer“ omeletou.

      Za mě jediný důvod se tam ještě vracet

      P.s. o Ebajkpíčusech na laně ani nemluvě to se mi chtělo zvracet..

      P.s.2 nejezděte Leiterberg po chlastačce za mokra:D

      P.s 3 z ježdění fotky nemám, v bajkparku to nemělo význam a že Stallwies jsem si užíval peckovní Trejl

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.