• stanclm

    cau lidi asi to sem nepatri ale chtel bych poradit , chci si koupit naka otevrena sluchatka na krk a chci aby meli hodne silny zvuk, abych je slisel kdyz je budu mit na krku. Ktery sou asi nejlepsi v tomhle tom na trhu?? a podle ceho se to pozna?? diky moc

    0 0
    • zbynek1  

      nejhlavnějším ukazatelem je citlivost. Čím vyšší číslo, tím lépe. Dalším důležitým ukazatelem je impedance – čím nižší tím lepší. (Tedy vše bráno z hlediska hluku, který to vyvodí, nikoli kvality) jinak nechápu proč chceš nosit sluchátka na krku a ne na uších. :-)

      0 0
      • stanclm  

        a ty se v tom nak vyznas?? mohl bys mi naky sluchatka doporucit??

        0 0
        • zbynek1  

          Ve sluchátkách, co mají produkovat co největší hluk se nevyznám, já se spíš snažím vybírat dobrou kvalitu zvuku za málo peněz :-)

          0 0
          • raceman  

            hodně dobrá kvalita je KOSS s doživotní zárukou, ale za větší cenu

            0 0
            • zbynek1  

              co jsem měl možnost poslechnout si koss porta pro a nějaké sennheisry, otevřené mušle zhruba ve stejné cenové relaci, tak mi přišly ty sennheisry teda o dost lepší. Kossy mají strašně moc basů, ale nemají takovou dynamiku jak ty sennheisry. (Sám mám teda staré rozpadající se hamy, které jsou z nich spolehlivě nejhorší :-))

              0 0
              • kurýr na bajku  

                Tydle dva sou taky na trhu největší konkurenti.

                0 0
                • zbynek1  

                  přijde na to na jakém trhu. U vyznavačů high endu si kossy neškrtnou. Tam ty sennheisry, grado, a elektrostatické stax. ovšem ceny jsou taky high end :-)

                  0 0
                  • kurýr na bajku  

                    High-end už nesleduju, ale ty Sennheisery opěvoval už můj otec v 80tých letech.

                    0 0
                    • zbynek1  

                      a taky měl doma zesilovač transiwatt tw44 junior + další komponenty tesla, jak můj táta?

                      0 0
                      • kurýr na bajku  

                        Otec měl všechno z venku (dělal potapěče). Nezapomenu jak přitáhl obrovský bedny Grundig a svolal kámoše, jaxe jim pochlubí s novým zvukem a když to zapojil, tak nám vyletěly všechny okení tabulky v kuchyni :-) Nemoch sem se mu tenkrát ani smát, páč by mi dal po hubě ,–)

                        0 0
                  • pepino  

                    Jasně, kupte si všichni Sennheiser Orpheus:)

                    0 0
                    • kurýr na bajku  

                      To už snad rači aparaturu do vozu, ne ?

                      0 0
                      • pepino  

                        Za hubičku :) www.audioreview.com/…2750crx.aspx

                        0 0
                        • kurýr na bajku  

                          V tý kvalitě bys poslouchal i tůrování motorky, tak neřikej, že bys to za to nedal :-)

                          0 0
                          • pepino  

                            No asi před 10 lety je testovali ve Stereo-Video revue, tehdy stáli asi 250.000,–,ne, přísahám, že bych to za sluchátka nedal, l kdybych byl Michael Jackson:-)

                            0 0
                            • kurýr na bajku  

                              jj, tenkrát sem taky hltal tento tisk. Pamatuju tehdy přílohu „mobil“, kterýho se dneska prodá několikrát víc ,–)

                              0 0
                              • pepino  

                                JJ, když jsem se dozvěděl, že existujou zesilovače za 500.000,– a víc, bedny za 2melouny apod., tak jsem zíral.Předtim jsem myslel, že vrchol techniky je Denon,Technic­s,Marantz a spol.Kámoš měl na začátku 90.let v krámu NAD, jsme řikali, co je to za Teslu,žádný eqalizéry, žádný barevný světýlka a tak drahý:)

                                0 0
                                • pepino  

                                  A tu nejdražší elektroniku si k němu chodili kupovat Vietnamci z tržnice a přitom toho měli plný pulty:)

                                  0 0
                                • kurýr na bajku  

                                  Od Marantze jsem měl minisystem. Dyš je tenkrát koupil Philips, tak už zůstala jen značka a možná trochu design. Dále už nic vyjímečného.

                                  0 0
                                  • fousek  

                                    NO nevim, ale me pripada ze bratrovo Marantz hraje docela dobre, ovsem neni to zadnej minisystem, s beznou produkci bych to nesrovnaval…

                                    0 0
              • Pekáček  

                Mám léta letoucí Koss Porta Pro a Sennheiser HD 545 Reference, teda ty Kosy za ty prachy a na to že jsou přenosný hrajou slušně, Sennheiserům se ale nevyrovnaj ani náhodou. Škoda, že typ 545 a 565 už nevyrábí, byly to špičkový sluchátka.

                0 0
    • pepino  

      Jasan, to je vyřešený gadgets.zive.cz/in­dex.php?q=node/1523#com­ment

      0 0
    • james11  

      mám tyto: www.123mp3.cz/…iser-mx-350/

      a už bych si koupil rači tyto:www.123mp3.cz/…cx300-black/

      :-)

      0 0
      • Smepet  

        Myslis, ze ty CX 300 jsou lepsi nez tyhle Sony:

        SONY MDR-EX51LP-N www.123mp3.cz/…dr-ex51lp-n/

        0 0
        • james11  

          Nevím, nedokážu posoudit. Podle netových diskuzí ale vybírám už jen mezi značkou KOSS a Sennheiser, je to sázka na kvalitu :-)

          0 0
        • tulda  

          Tyhle mam, kupoval sem je loni v Elvia pro na Karláku, zvuk naprosto výbornej, basy super, v uších seděj nesrovnatelně líp než plugy od Kossu-ty mi vypadávaly a vůbec mi nešly narvat do hlavy. Po roce se ale rozpadla šňůra, takže reklamace. Dali mi bez řečí ty samý, nový, takže záruka zase 2 roky :-) Ta šňůra už je ale z trochu jinýho materiálu a vypadá že se jen tak neroztrhá. Jinak kámoš má teď ty stříbrný sennheisery a rozdíl od Sony sem nepoznal. Maj sice trochu jiný ty silikony a kovovou membránu (sony má papírovou nebo co) ale zvuk mi připadal stejnej

          0 0
    • jaski  

      prave se mi nejak rozbilo jedno sluchatko od ksc 55 :/. na bike sou super tak se chci zeptat jestli nekdo komu se uz nehodej nebo se mu taky treba jedno rozbilo nemoh za nejakou symbolickou cenu darovat. dik za cokoliv bez nich je to nuda :-(

      0 0
      • jaski  

        obrazek muzou bejt i ty bez toho mostu

        0 0
      • pepino  

        To těžko, když se někomu rozbijou, tak si je nechá zadara opravit. Mně se překlesal kabel u Sporta Pro, řekli, že ho vyměněj a místo toho mi dali nový sluchátka, lháři:)

        0 0
        • fousek  

          Neni u toho nakej manipulacni poplatek? tusim 200 kc?

          0 0
          • pos3k  

            ano je

            0 0
          • james11  

            no to je takový fígl s tou doživotní zárukou:-) podle mne pokud se tak ohání tou zárukou měli by to měnit bez nějakého poplatku!

            0 0
            • kadas152  

              no ale to neni fígl oni ten manipulační poplatek netajej všude je napsáno že za opravu v rámci doživotní záruky zaplatíš 200,– ale co už pořád lepší dát 200,– poplatek než 2000,– za nový sluchadla a navíc tahle doživotní záruka se vztahuje i na mechanický požkození vlastním zaviněnim což je u jinýho výrobce nemyslitelný

              mám Koss Porta Pro a maximální spokojenost rozhodoval sem se mezi nima a Senama PX100 a nakonec sem koupil Kossy a neztěžuju si poprvé sem je slyšel na Invexu a jejch zvuk mi učaroval natolik že sem si je hned koupil aniž by sem se někde sháněl po možnosti vyzkoušet si ty Seny

              0 0
              • james11  

                mě stačilo pročíst pár netových diskuzí třeba na forum.zive.cz zkusit je poslechnot a už KOSSY nechci :-) potrvdilo se mi co píší všude, ty sluchátka umí basy, já si chci vychutnat celé spektrum zvuku, jak středy tak výšky, proto jsem si koupil Sennheisery.

                0 0
                • pepino  

                  By mě zajímalo, kdybys sis je poslechnul, ale nečet ty diskuze:) Dost, je to jedno, já jen píšu za sebe, že bych asi nepoznal rozdíl v jízdě mezi 2 podobně vybavenýma kolama ze stejný kategorie. Ale kdybych si přečet „zasvěcenou“ diskuzi, hned by se mi na jednom jezdilo líp:)Howgh.

                  0 0
              • james11  

                cituji z tadyka: www.headphones.cz/…s/detail.asp?…

                KOSS PORTA PRO

                Asi nejznámější výrobek společnosti KOSS. Vzhledem k rozměrům akustického měniče a otevřenému systému velice kvalitní zvuk. Specialitou jsou dvě opěrná místa (vlastní sluchadlo a molitanová opěrka nad ušima) a přepínač comfortZone, kterým lze vhodně rozložit tlak na uši a na hlavu. Sluchátka lze velmi jednoduše složit na minimální rozměr a přenášet v dodané brašničce. Vhodné jak k walkmanu, tak i ke špičkovému domácímu poslechu. Sluchátka jsou přímo fantastická pro každého, kdo měl dosud jen levná sluchátka. Pro pravověrného hifistu jsou na závadu až příliš zdůrazněné basy a nevyrovnané výšky. Model byl uveden na trh roku 1984! Speciální cena platí do odvolání.

                0 0
                • pepino  

                  Když jsi pravověrný hifista, tak to pak jo. Teď bysme ještě měli rozjet debatu Canon vs. Nikon :-) Já se přiznam, že ty nevyrovnaný vejšky u Kossů asi nepoznam:-)

                  0 0
                  • james11  

                    hlasuji pro Canon :-)

                    0 0
                  • james11  

                    ještě k sluchadlům, myslel jsem že to taky nepoznám, ale pak stačilo do sluchátkové rozdvojky šupnout setová sluchátka k mp3 přehrávači a teď moje new Senny CX300, to byl panečku rozdíl! Slyším i to co jsem těma druhýma neslyšel! Krásné ostré výšky – činely, hajtku, i vynikající basy, kopák buben, basová kytara jasně a zřetelně!!! no prostě když to nezkusíš, nebudeš mi veřit jak velký je v tom rozdíl :-) Ale je možné že spoustě lidem KOSSy vyhovovat budou, mě spíše ne.

                    0 0
                    • pepino  

                      Ty setový sluchátka teda byly Kossy?

                      0 0
                    • pepino  

                      Pravověrný hifista zahodí i CX300 a koupí Orpheus:)

                      0 0
                    • pepino  

                      Ještě bych podotkl, tady asi trochu semíláš dohromady porovnání set.sluchátek s CX300 a do toho Kossy, jestli jsem to pochopil? Vyznívá to, že setový sluch. k tvýmu MP přehrávači jsou Kossy, což pro tebe neni, tak máš CX300.

                      0 0
        • JMT  

          nevite nekdo kde se da v praze uplatnit ta zaruka ? jde to i kdyz uz nemam zadny papiry ? (zarucak-paragon)

          0 0
    • mdk  

      No ja mam K-66 polootvorene a nadavam na nich bo ked ich mam na usiach tak vsetko vysoke tony mi utekaju niekam prec..Nabuduce pojdem do niecoho ineho, ale to as pokym mi dosluzia tieto alebo usi…Predsa sa mi zda lepsia investicai do bajku ako do sluchatiek

      0 0
    • Splinter  

      No já teďka uvažuju od Sennheiserech PX 200… Slyšel sem je se svým iRiverem, když jsem si je půjčil a paráda.. Blbě se to pak dává dolů…

      0 0
    • sway  

      Ja mam KOSS Porta Pro – nemuzu si stezovat – porovnaval jsem je s nekolika Sennheiserama, ale komfort noseni i zvuk me presvedcily, a priplatil jsem si. Hlasitost je naprosto dostacujici, nekteri spolucestujici v MHD by asi rekli prilisna, ale tim, ze to je otevreny system tak to holt hraje ven trosku vic…a dozivotni zaruka je fakt prima vec…za 200,– kdykoli novy sluchatka…

      0 0
      • pegas  

        ..nerad ti kazim radost ale ta dozivotni zaruka neplati u nas..

        0 0
        • palkac  

          a o co, ze jo

          0 0
          • pegas  

            tohle mam tedy chapat jak?

            Upozornění:Vzhledem k častým dotazům na možnost koupit sluchátka KOSS v zahraničí, popřípadě využít některou z levnějších nabídek mnohých internetových obchodů a na následnou platnost doživotní záruky a způsob jejího uplatnění. Dotázali jsme se výhradního dovozce této značky a garanta této skvělé doživotní záruky a zde je oficiální vyjádření: Bohužel doživotní záruka na produkty KOSS je americkou záležitostí, v Evropě je poskytována jen několika distributory, ve většině ostatních zemí není poskytována. V těchto zemích pak lze sluchátka prodávat o něco levněji a vzhledem k volnému evropskému trhu se často dostávají i k nám. Nejsou však vybavena naším certifikátem doživotní záruky a nelze tuto záruku u nás v žádném případě nárokovat. Marže našich prodejců umožňuje poskytovat slevy v řádu maximálně desítek korun, výrazně levnější produkty jsou jednoznačně výše popsaným případem, kdy kupující přichází o největší výhodu nákupu sluchátek KOSS!!!

            0 0
            • pepino  

              No já chápu tohle-nejdřív Koss Porta, tlouštík je rozsed na hdary-za 150,– vyměnili za nový. Pak mi je ukradli, tak Sporta Pro-po 3 letech překlesanej kabel a zpuchřelý molitrany, za 200,– mi dali NOV7 sluchátka.Kámošovi spadly Porty na kanál,šláp na ně,část spadla do kanálu,odnes zbytek,dostal za 200 nový. Mně to stačí:)Akorát když byl dolar za 40 platilo se 150, ted když je za 22 platí se 200. I tak dobrý:)

              0 0
            • pepino  

              No přečet jsem to ještě jednou a vypadá to, že záruka neplatí, když nejsou koupený u nás,což moje byly. Čert ví.

              0 0
        • pepino  

          Tak to řekni v Praze v servisu, kde je opravujou a vyměňujou. Jen musíš dodat „větší“ půlku, bo by s tim někdo určitě obchodoval:)

          0 0
    • St1c  

      navzdycky koss a nikdy inak:D je to sice vyssia investicia ale zato jednotka na trhu. mam koss porta pro a nemenil by som- snad len za koss sporta pro- to iste len so sportovym prevedenim:D inak su dobre aj sennheiser ale skusenost nemam. a z plugin sluchatok do usi stoja za vyskusanie aj tie sony- neviem presne model, ale su to tie z ktorych vysli aj sluchatka k sonyericssonu w800i. hlavne vysoka citlivost, nizka impedancia a velky frekvencny rozsah. potom treba pozerat aj na prevedenia kabla- u drahsich modelov byva toto prevedenie na velmi slusnej urovni – hlavne ak to chces na nosenie vonku:D

      0 0
      • pepino  

        Jo jo, Kossy Plugy za pětikilo a Porta Pro za asi 1300, to už se dá. A to nemluvim o cenach za mořem.

        0 0
        • pepino  

          Akorát kdyby nějakej snaživej soukromník vyrobil redukci z 2,5 mm 4-polovýho jacka na 3,5mm 3-polovýho. Já když to pájim, tak to furt někde šustí a firma Hama má tak suoer inženýry, že si nevšimnou, že mobily maj 4-polovej pin.

          0 0
        • goofy  

          Ja budu mit Plugy za 6 dolaru ;-)

          0 0
          • St1c  

            dobra cena:D

            0 0
          • pepino  

            Se furt nechlub, já to čet:-))

            0 0
            • goofy  

              Ja se chlubim, ale nakonec treba nebudou :-) Kamos ma dovezt asi 10 kusu, a uz jsou tusim vsechny rozebrane… ;o)

              0 0
              • pepino  

                No myslim i kdyby dovez 100 kusů, tak se po nich zapráší i kdyby si 100% přisadil:)

                0 0
                • goofy  

                  No ja uz mam jedny rezervovane. Ale treba ted mam Sonaky a drzi mi dobre, a hrajou taky perfektne, ale tak za ty penize, kdo by to nevzal :-)

                  0 0
          • pepino  

            Jinak jsem koukal na Ebay, jsou tam za asi 6,5doláče, 150korun za tyhle špunty to je fakt bomba.

            0 0
    • Habib  

      Ja mam Senheiser PX 100 a naprosta parada…hrajou jak o zivot, daji se slozit…muzu doporucit…

      0 0
      • Aiax  

        Tak presne tyhle mam taky. Hrajou opravdu dobre, troufnu si rict, ze lip nez koss porta pro. Jejich hlavni slabinou je podle me jejich dost chaba konstrukce, coz je asi dan za to, ze jdou slozit. A narozdil od koss nemaji dozivotni zaruku. Taky je potreba pocitat s tim, ze jsou otevreny, coz se okoli ne vzdy musi libit :)

        0 0
      • james11  

        Senheiser PX 100 se mi líbí ale na bajka to není…

        0 0
        • Habib  

          jo, na bika to neni, to je fakt. Jediny problem je v tom, ze se vytahal jeden molitan na sluchatku a ted pada, treba v kapse. Ale neni problem koupit novy…bratru 100 za par :-)

          0 0
    • revish  

      ja mam tyhle www.hifishop.cz/DetailPage.asp?…

      jsou v provedeni s kabelem v popruhu na krk vyborne drzi v usich a maji fakt bohaty zvuk i v nejnizsich frekvencich. jsem na max spokojen, pokud mas maly mp3 prehravac a nevadi ti noseni na krku…a cena je tez prijemna

      0 0
    • radek16  

      jezdíte se sluchátkama v uších na kole??? a máte v nich puštěnou hudbu??

      0 0
      • james11  

        no jo. a co jako?

        0 0
        • enjoy  

          je cas udelat paapaa..:-))

          0 0
        • radek16  

          no jako že když teda jedeš a hraje ti tam hudba na plny kule tak ten kamion co za tebou muže trobit troubi zbytečně a muže to bolet. neříkám že já neposloucham ale jen na méně rušných silnicích…

          0 0
      • Vampix  

        Ano jezdim ale jenom s jednim Mam totiž docela fajn šputny k mobilu (Sony Ericsson HPM-70) a kdybych nasadil oba dva tak tipuju na prvni křižovatce ležim

        0 0
        • radek16  

          ale poslední dobou zjištuji že tu hudbu někdy vubec nevnímam…

          0 0
    • james11  

      zajímaví diskuze i tady: forum.zive.cz/vi­ewtopic.php?t=38707

      0 0
    • goofy  

      Vim ze to tu vubec nepatri, ale mohlo by to nekoho zajimat. Takze mam moznost mit do 14 dnu Spark Plugy za cca 250 korun, takze pokud ma nekdo zajem, at se ozve

      0 0
      • pos3k  

        dovezene nove? :-)

        0 0
        • goofy  

          Presne. Zaruka u nas plati. Odzkouseno :-)

          0 0
          • pos3k  

            pokud se cene neprehoupne pres 300,– tak beru na 100 %

            0 0
            • goofy  

              Nevim jak to bude s postovnym do Prahy, ale asi by se to melo vlezt. Momentalne zjistujeme cenu dopravy.

              0 0
              • pos3k  

                300+postovne (do Phy ci Mostu)

                0 0
                • goofy  

                  OK. Pisu si te na seznam :-)

                  0 0
                  • raceman  

                    ja bych je vzal taky

                    0 0
                  • Toams  

                    noo, tiez by som mal zaujem … a mozes to pribalit do pos3kovho baliku, nech je to lacnejsie, ja uz si po ne na intraky skocim (ak nebude proti:-)

                    0 0
                  • pos3k  

                    tak kdepak to vazne? :-)

                    0 0
                    • goofy  

                      Cekal jsem kdo se ozve i zde.. :-) Bohuzel, kolega se porad ne a ne vratit ze Statu. Asi si tam uziva vydelanych penez :-) Psal mi, ze se o 2 tydny opozdi, ale i tak uz tu stejne mel byt. Nejak v to prestavam verit :-(

                      0 0
                      • pos3k  

                        ja snad budu nucenej hodit ty preskubly na reklamaci :-)

                        0 0
      • palkac  

        hmm. já si je před čtrnácti dnama koupil za 900 :-(

        0 0
      • Vojtas  

        no ja si koupi novych sluchatek planuju uz nakej patek tak ze bych si je asi vzal taky, a i kdyz by mi nesedly tak za ty prachy dobrej darek ;)

        0 0
        • OCG  

          NO kdybys chtel, tak mam jedny fungl novy porta pro, mel jsem je dvakrat na hlave (doma cca 20 minut). Uz budou bez krabicky, ale jinak vsechno (sluchatka, pytlik, redukce na jack). Cena 1200. Chtel bych asi spis sennheiser…

          0 0
          • Vojtas  

            no porty hrajou mozna dobre ale me se moc nelibej a je to hodne penez, by me pak nezbylo na kolo ;)

            0 0
    • goofy  

      Takze objednavky prozatim uzavreny. S temi co tady napsali pocitam. Nevim kolik tech sluchatek nakonec bude, takze bude se pridelovat jak na listek. :o) Cili rozhodujici je cas objednavky ;o)

      0 0
      • goofy  

        Kua… Uz to neumim ani radit

        0 0
      • Vojtas  

        ja bych si pro ne popripade zajel nebo by bylo mozne predani kamosoj co v brne dela, coz by mohla byt polehcujici okolnost ;) respektive vzestupna tendence v poradi objednavek :)

        0 0
    • krtex  

      SENNHEISER PMX60 jsem kupoval specielne na kolo, prze:

      drzi lip na hlave jsou lehci dynamicky rozsah je lepsi pro styl hudny ktery posloucham (Metal, Vocals, classical) Jsou nesrovnatelne hlasitejsi – nejhlasitejsi otevrene co jsem slysel (v teto kateg.) s vybornou citlivosti

      nez KOSS-PORTA-PRO.

      Staly me tusim neco kolem 8 kil, to je za facku, chovam se k nim hrozne (tahani za drut, zmoknuti, pady), zatim 2r drzi..nic v nich nechrasti..

      PS: nechtelo se mi cely thread, tak sry, jen pridavam svou trosku do mlyna ;)

      regards KTX

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.