• tom_777

    Zdravím. Chci se zeptat jestli někdo zná nějaký dobrý trasy s minimem asfaltu v Krušných horách. (oblast Klínovec/Měděnec Klášterec/Chomutov) přistěhoval jsem se sem před časem a co jezdím je ve stylu 20km asfaltu a 1–5km dobrý jízdy. A tak pořád dokola.

    0 0
    • scret  

      no to mas tezky,na krusnejch se bohuzel asfaltu nevyhnes:( jinak spis to jsou siroky sotolinovy cesty… Jsem z Ustecka,takze spis znam krusny TP,UL,DC… ale pamatuju si ze jsem jednou stoupal slusne s kamosem od Chomutova,furt do kopce,siroka lesni cesta a ta se mi libila,jelo se tusim k Jezeri? a furt po jedny strane byla videt obrovska dulni doura… zajimavy…

      0 0
      • maverick82  

        já nevim, proč vy z Ústí apod. si myslíte,že žijete v Krušných horách, když Krušný hory začínaj od Klínovce a dál na západ :)) Tam u vás chápu, že to máte smutný a asfaltový… Ale neříkejte si Krušnohorci…

        0 1
        • scret  

          ojojoj,proc hned tak zvostra?:)) ja osobne jsem se krusnohorcem nikdy nenazval,tak jako „sudetakem“ apod.:)) mozna jediny cim bych se nazval tak ustecakem:)

          jinak souhlas,ja radsi jezdim stredohori,to mi prijde takovy hezci na jizdu,u nas Krusny jsou dost nudny…

          0 0
        • scret  

          ojojoj,proc hned tak zvostra?:)) ja osobne jsem se krusnohorcem nikdy nenazval,tak jako „sudetakem“ apod.:)) mozna jediny cim bych se nazval tak ustecakem:)

          jinak souhlas,ja radsi jezdim stredohori,to mi prijde takovy hezci na jizdu,u nas Krusny jsou dost nudny…

          0 0
        • acc  

          Dyt nepise ze je z krusnejch:) To je stejny jako kdyz si nekdo mysli jak vyslapal kralickej sneznik v Orlickejch h.:)

          0 0
        • MARIN  

          Tak a ted vlastne nevim z jakych hor to teda jsem.

          Jinak k dotazu asfaltu se da uspesne vyhybat v oblasti Krusnych hor nad Chomutovem az po oblast nad Ustim, aspon tady to znam celkem dokonale

          0 0
        • tom_777  

          No Krušný hory začínaj v Německu a končej u Ústí

          0 0
          • tom_777  

            jinak kolem Klínovce to docela ujde zajímalo mě jestli někdo nemá nějakou „vychytanou trasu“

            0 0
          • Tanka  

            Někdy mám formu že Krušný hory jsou nekonečný protože kopce 2 metry a výš jsou všude

            0 0
        • Sobi  

          Doporučoval bych doplnit základní vzdělání než tady začneš dělat bubáky… :-P 

          Krušné hory, dříve též Rudohoří (německy Erzgebirge), je pohoří na severozápadě Čech. Rozkládá se podél hranice s Německem a tvoří souvislé horské pásmo o délce cca 130 km.

          Severní hranice celé této oblasti je dána státní hranicí mezi Českou republikou a Německem, východní, jižní a západní probíhá zhruba po čáře Krásný Les, Nakléřovský průsmyk, Ústí nad Labem, Chabařovice, Teplice, Duchcov, Most, Chomutov, Tušimice, Kadaň, Klášterec nad Ohří, Ostrov nad Ohří, Karlovy Vary, Loket, Sokolov, Kynšperk nad Ohří, Cheb, Františkovy Lázně, Skalná a Luby.

          Úzký hřbet Krušných hor je na jv. omezený 500–700 m vysokým příkrým svahem. Jeho nejvyššími vrcholy jsou postupně od JZ k SV : Počátecký vrch (821 m), Kraslický špičák (991 m), Plešivec (1 028 m) Božídarský Špičák (1 115 m), Klínovec (1 244 m, nejvyšší vrchol), Jelení hora (994 m), Medvědí skála (924 m), Loučná (956 m), a Komáří hůrka (808m). Na sever Krušné hory sestupují pozvolna a stupňovitě, k jihu však spadají velmi prudce do podkrušnohorských pánví. Výškový rozdíl dosahuje místy až 700m.

          1 0
          • tom_777  

            z Wikipedie se dozvíš kde co … :)

            (pak jen CTRL-C CTRL-V)

             
            0 1
            • tom_777  

              jinak zrovna na Jelení Hoře(994:) je poslední kilometr na vrchol +/-  krásnej singltrek i se skalnatou pasáží. A kolem je bluště šotolinovejch cestiček od lesáků.

              0 0
          • Oswi  

            Přesně. Krušný hory končí u Ústí nad Labem. Je to nejdelší pohoří ČR. Té části u Ústí se říká Východní Krušnohoří. Tam spadá Telnice i Bouřňák apod. Jinak diskuze že týpek není z Krušnohoří když právé Krušné hory jsou až u Klínovce… To jsou příspěvky hodné mateřské školky a ne snad tady mezi dospělými na BF :-)

            0 0
        • Mannoxx  

          No nechci po skoro 20 letech rýpat, ale pokud by Krušné hory končili/začínali Klínovcem, tak by z nich moc nezbylo… Ono právě začínají nad tím Ústím, ale to by člověk musel mít alespoň základní znalosti geografie, geologie a biologie, že…

          0 1
    • Radek Broz  

      Zrovna z Klínovce je super singl až do Jáchymova – napřed žlutá, pak zelená značka.

      Jinak třeba u Nejdku máme z Paindlu singlíků několik, nicméně pokud tu cheš trochu víc pojezdit přes kopce, tak se občas těm hnusnejm asfaltkám tipu skimagistrála prostě nevyhneš:o( Ale pořád ten zbytek je super jako málokde – nejlepší je doma kouknout do mapy a pak si sám něco zkusit projet.

      0 0
      • Sobi  

        Teďka jsem valil z „klínbergu“ dolu úžasným singlem a vyjel jsem pod Suchou… jen škoda, že byhc to asi podruhé nenašel! :-( ale bylo to parádní! :-)

        0 0
    • inkognito  

      Musím souhlasit s tím přebytkem asfaltu, ale občas se dá narazit na dobrý trasy.

      Perfektní a dlouhý sjezd (ze začátku singltrack pak širší cesta) je po modré od Jedláku k jezeří (nezašína to na jedláku i když tam je taky pěkný sjezd ale u takové chajdy) a dá se to protáhnou výjezdem prudšího kopečku a následnym sjezdem po žlutý.

      Po tomhle mám vždykcy supr pocit…

      0 0
      • MARIN  

        Asi myslis sjezd od Cervene jamy, tak ten je celkem uchazejici ale do singletracku ma daleko (mozna ten zacatek od te chaty ale pak dolu k Jezeri je to jen dalnice. Jeste tak pred 5 rokama to bylo lepsi, byla tam vyjeta jen uzka cesticka ale pak to projeli lesaci a radeji to jezdim jen nahoru

        0 0
        • inkognito  

          Jo jo ten (psal jsem, že to je singletrack jenom chvíli pak cesta). Jinak tady v okolí moc dlouhejch singletracků neznám – občas se dá narazit na něco náhodou. Podělte se ještě další v Krušnohoří nad Chomutvem, Jirkovem ,Litvínovem…

          0 0
    • Zbyněk  

      Připojím se s dotazem. Dá se jet podél Blatenského kanálu mezi Božím Darem a Blatnou? Podle mapy tam vede naučná stezka, takže očekávám spíš zákaz pro cyklisty. Díky za odpověď.

      0 0
    • JARDA0011  

      chtěl sem se zeptat jestli sou tu nějaký cesty mimo silnice…prostě nějaká pohodová lesní cesta bo tak něco?

      a když už píšu tak se zeptám…mohli byste mi prosím doporučit nějakou podrobnou mapu kde by byly i detailně menší cestičky?

      0 0
      • inkognito  

        Cest pro MTB je tu spoustu, bohužel velká část značených je po asfaltu, takže je potřeba to tu trochu znát, aby jsi nebloudil, když si chceš trochu zajezdit. Ale záleží kde chceš jezdit…

        Koukal jsem, že bydlíš kousek – pojeď někdy na švih…

         
        0 0
        • JARDA0011  

          no hory moc neznám..max bezručák až k šebíku a to objema cestama (podel chomutovky i kolem křímovský přehrady) a sand bych se dostal i n anovej dům a blatno…

          no sem zvyklej jezdit (i dělat cokoli) sám…ale proč to nezkusit..zkusit jet s profíkama nemusí bejt špatný;)…tak se snad někdy domluvíme a něco projedem;)

          0 0
    • Volf  

      Nechci být za šťouravého, ale co kdyby jsi se na singl zeptal na stránkách čemby. To jsou ti jediní specialisté na singl v české kotlině :-)

      0 0
      • Radek Broz  

        Tohle už je možná na léčení.

        0 0
        • inkognito  

          0 0
        • Volf  

          Na léčení je spíše to jak příznivci toto jmenovaného spolku změnili taktiku a začínají to zde zamořovat otázkami kolem singlů v nejrůznějších částech republiky. Jak začíná čembě téct do bot a její situace je neudržitelná, tak se najednou rojí jedna otázka za druhou, aby bylo vidět jak je čemba potřebná a jaký hlad po singlu mají bikeři v ČR. No a kdo je větší specialista na singl v české kotlině a přilehlém vesmíru? přece čemba. Jo a dej si k obědu řízek ty suchare :-)

          0 0
          • Volf  

            A když si uvědomíš jak si různě mění někteří svoje nicky, tak se nediv mojí reakci.

            0 0
            • gargamel  

              Paranoia zřetelná…

              0 0
            • tom_777  

              ten původní příspěvek je dva roky starej, takže s tím zamořováním otázkama na singly není zas až tak žhavý..... :D

              0 0
    • LukasTP  

      Ahoj, koukám že taky rád jezdíš tady po okolí,, klído napiš rád se přidám, alespon nebudu jezdit sám,,,,,jsem z teplic,, lukas

      0 0
    • LukasTP  

      Ahoj, koukám že taky rád jezdíš tady po okolí,, klído napiš rád se přidám, alespon nebudu jezdit sám,,,,,jsem z teplic,, lukas

      0 0
    • hctr  

      Trosku mrtve téma, ale nejezdi někdo z mistnich třeba do Krupky na kopec? jezdi tam ještě lano? Kdyby se někdo ozval byl bych vdecny za kazde info pripadne kdyby mel někdo pristi tyden cas něco projet byl bych ještě vdecnejsi. Budu v Duchcove a jestli si něco nenaplanuji tak se tam uhryzu nudou.

      0 0
      • Jarda636  

        Jezdí se tam furt. Je to i celkem udržovaný, ale furt je to ilegální a aktuálně poměrně dost nových skoků, vybržděné a kořenové pasáže.

        Vše začíná kousek od sjezdovky. Většinou se tam nějaký DH jezdci motají.

        0 0
        • hctr  

          Díky za bleskurychlou reakci. No videl jsem nejake video na youtube a vypada to prave fajne a prosimte to lano jezdi i v tydnu? :)

          0 0
      • scret  

        lepsi je jezdeni nad Zandovem a Varvazovem… Treba Jara povi vic… ja se necejtim opravneny o tom psat…

        0 0
        • hctr  

          Tak by jste se mohli někdo hecnout a za nejaky mensi uplatek vyjet se mnou. :D

          0 0
          • Jarda636  

            To neni problem. Ale ja DH nejezdim. Ne ze bych to tam nikdy nejel ale na muj vkus moc skoku a moc rozbite.

            Lano jezdi ve vsedni den po hodine, vzdycky v pul.8.30 prvni posledni 18.30.

            Telnicke traily jsou supr. Jen ja jsem od pondeli 14 dni mimo.

            A ve vsedni den se jezdi az po praci cca 17 hod.

            0 0
            • hctr  

              Tak to je skoda, ja tam zrovna v pondeli mam jet..:/ skoky ani rozbite pasaze nevadi, naopak, jen to jezdit sam je docela *********. :D

              0 0
            • hctr  

              Jardo ještě prosim dotaz, kdybych vyjel třeba na Bournak, je možno tam jet nejakym hrebenem po horach nekam dal? Nebo to je jen kopec nahoru a dolu? Nikdy jsem tam nebyl na mape nejake cesty jsou, ale vypada to jak asfalt, nebo kdyby jsi mi alespoň na 2 dny dal nejake tipy kam zajet byl bych ti moc vdecny. Dekuji.

              0 0
              • hctr  

                Jinak koukal jsem na Duchcov> Bouřňák,> Komáří Hůrka, tam třeba 2× lanovka a pak buď někam dál nebo zpátky.

                0 0
              • Jarda636  

                Z Bournaku se dá až na Fláje, jsou to ale štěrkový kde se v zimě běžkuje. Jezdime částečně mimo ale to nejde popsat.

                Pak dolů je prý paráda Flajsky kanál.

                Z Bouřňaku jsou taky ilegaly ale ty nenajdeš.

                Z Komárky po červený až na Děčínský Sněžník je pěkná trasa. Ze Sněžníku přes Koňskou hlavu a Maxičky do Děčína.

                Kluci teď byly ve velu z trasou.

                0 0
                • hctr  

                  Diky za reakci, pojedu nejak podle cuchu a snad něco objevim. :)

                  0 0
                  • Jarda636  

                    Ze Sněžníku taky vede DH lajna. Začíná cca 100 m pred rozhlednou vpravo. Po staré žluté turistické.

                    Končí až v Děčíně.

                    Na Komarce musíš ke sjezdovkám a tam po takové užší cestě dolů a pak buď rovně nebo vpravo.

                    0 0
                    • hctr  

                      Jo diky, snad se na to kolo vubec vypravim, dnes lezim se strevni chripkou doma, :D

                      0 0
                      • Jarda636  

                        Tak to nasere. :-(

                        Ja balim na Zadov. Rano vyjezd. :-)

                        0 0
                        • hctr  

                          Jdes zavodit jo? Ja uz vypadam cajk, zkusim neco pojist a od uterka chci jezdit na kole.

                          Dal jsi mi super tipy tak ti tu pak napisu co jsem trefil a co necham na dalsi navstevu treba s tebou. :)

                          0 0
                          • Jarda636  

                            Jo,uz je po závodech.

                            Parádní to bylo, těžký,hodne technický. V sobotu polet přes rodla a naražený krk. V neděli cajk.

                            Jo dej vědět jak jsi pojezdil.

                            0 0
                            • hctr  

                              Tak jsem se na kolo dostal jen v utery, v pondeli bylo super, ale byl jsem tak rozbity z cesty, ze jsem se projet nesel, utery jsem jel Flaje a po cervene na tu Komarku, hrebenovka fajna, ale nic technickeho, spis takova pohodova xc vyjizdka po horach. Na Komarce zacalo chcat tak jsem si to dal zpatky za deste, lano nejelo, pry az od ctvrtku takze jsem to dolu tim dh ani nesjizdel, ale misty to dh je peklo, sel jsem se tam prave v pondeli podivat pesky a rikal jsem si, ze na to, ze mam normal helmu a nemam ani chranice tak to bude o zuby. U Flaji jsem si dal jeste ten Flajsky kanal, kdyz jedes od prehrady po zelene dolu do Ceskeho Jiretina tak je to moc pekne, jak skonci ten kanal ten nasyp tak je celke m palba dolu lesem jak to bylo mokre tak to celkove bylo vyzivne i kolem toho kanalu takze bylo treba davat pozor a dole jsem si malem ustlal..ani nevim jak jsem to odjel, zpatky to pak je dupacka do kopce bud po cervene zpatky na flaje nebo zas tim kanalem zpatky, ja jel po cervene a uz bych to znovu neudelal, lepsi kousek vytlacit tu zelenou zpatky na ten nasyp a dat si to v obou smerech. :)

                              Ty Telnicke traily jsem chtel dat ve ctvrtek, ale nakonec byl jiny program a dnes bylo zas hnusne, co uz, alespon mam duvod se zas vratit a treba si to tam s nekym projet poradne.

                              Tak ti diky za tip, jsem rad alespon za ten 1 vylet.

                              0 0
                              • Jarda636  

                                Jo hřebenovky jsou jen xc. Tam se to dá i na cyklokrosce :-).

                                Komárka je dobrá ale těžká,taky ji moc neznám a není problém tam uvařit brzdy :-)

                                Telnicke traily jsou fajn ale špatně se hledají když přijedeš od hřebenu.

                                Flajsky kanál jsem ještě nikdy nejel :-(

                                0 0
                              • MARIN  

                                Az se jednou vratis zkus si sjezdy na Bounaku.

                                0 0
                                • Jarda636  

                                  Bez lokala nenajde.

                                  Resp. Najde jen to co je u sjezdovky.

                                  0 0
                                • hctr  

                                  Z Bournaku jsem videl jen nejake videa, ale kdybych to tam 2× sjel uz nedojedu zbytek, zas tak dobry nejsem, to, ze to nejde videt, je opravdu dobře, ja si projel asi to co jsem si projet chtěl a jakmile se tam zas budu chystat tak to tady ozivim a jestli mi někdo něco ukaze budu jen rad.

                                  Pokud se někdo z vas bude nekdy chystat třeba do Beskyd mohu vam to oplatit. :)

                                  0 0
    • k3nyL  

      Nahodou nekdo kdo by mohl poreferovat o trailech na Klinovci ? // nemyslim dh, ale toto

      http://trailpark.cz/stav-stezek

      Modrak hotovej

      Cervenak nak z pulky

      Cernak ~ tbd

      Jak moc daleko to ma trebas k Flowcountry v Geissu ? Podle videi to je tak na vejlet s prckem… pac mi to pride jako sotka v lese z kopce.

      0 0
      • Radek Broz  

        No, modrej určitě tak na vejlet s prckem. Je to neuvěřitelně dlouhý, rekordy na Stravě teď asi 16 minut. Červenej je už celkem zábavnej, ale jak v Geissu si tam nezaskáčeš – jsou tam jen jednotlivý krátký boule. My si nedávno o víkendu dali párkrát sjezdovou (tu tam kluci podle mě dost mršej, ale z půlky je pěknej ilegál), pak vyměnili kola a dali si červenou jako okruh s výjezdem.

        0 0
        • k3nyL  

          Dik za info toho jsem se obaval, skoda ze ty videa nezkreslujou jako dycky. ;] Mno tak snad poladej ten cernej trochu do akcna… flow s lanem neni nikdy dost.....

          0 0
          • Radek Broz  

            Bojím se, že to bude stejný, jen prudší. A už ten červenej mi na normální lidi přijde místy prudkej až dost – rozhodně tam dřív nebo později nějaký rolety vybrzděj.

            Jestli chceš flow s lanem v týhle oblasti, zajeď do Shoenecku.

            Pěkný trailcentrum bez lana je Rabenberg. (Když teda trošku víš, kudy jet – pár nesmyslnejch úseků tam rozhodně je.)

            0 0
            • k3nyL  

              Jasny, Shoeneck znam tam je to paradni a skoro za rohem.

              Rabenberg neznam, kouknu… snad to tam s moji fyzickou aspon vytlacim ;]

              Dik za nfo.

              0 0
    • klump  

      Jedu zitra z Prahy na Klinovec…sam… v kombikove oktavce (kola dovnitr.. takze nabidka pro jednoho) na Klinovec… nechce se nekdo pridat? Idealne sharovat naklady na benzin… ale pojedu i tak…

      0 0
    • mattew1  

      Ahoj,

      doporučil by mi někdo trasu na vícedenní přejezd Krušných Hor na MTB ? Pojedu ve stylu bikepackingu v rámci větší akce. Chci se co nejvíc vyhnout asfaltu a automobilovému provozu, zároveň se nechci úplně někde mordovat.

      Něco mám zatím naklikané zde: TRASA MAPY.CZ

      Co myslíte ?

      0 0
    • bigrider  

      Zná někdo traily na Pyšné?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.