• WASP

    Zdravím. Poradí někdo s výběrem kombinace pedálu a treter?

    Moje představa je taková, ze bych chtěl zůstat u MTB treter kvůli porážce a možnosti normálně chodit.

    Řeší to třeba SiDi? Jsou tvrdší než jiné?

    Viděl jsem kufry co maj vystuhy aby rozlozily sílu.

    Anebo se silničním pedálům nic nevyrovná?

    0 0
    • IndyCZ  

      Silničním pedálům se silničními tretrami se nic nevyrovná.

      0 0
    • Breakpain  

      Buď chceš MTB tretry, nebo chceš výhody silničních pedálů … to si vyber. TOP podrážka od SIDI to samozřejmě docela smázne, ale jen do té chvíle, než zkusíš TOP SIDI silniční atd ;) …

      Jestli potřebuješ chodit, tak holt zůstaň u MTB treter ;-) … Já jezdím na silničce jen tréninky = nasednu u baráku, odjedu co potřebuju a vracím se k baráku a přezouvám se. Žádné výlety se nekonají ;) …

      Jezdit se dá s obojím, ale ač nezávodím – stejně mám dvoje tretry (1× silnice a 1× MTB) a nelituju ;) … Dokonce prohazuju pedály i na CX kole – pokud nejedu do terénu, dávám tam silniční.

      0 0
    • milan.v  

      Já zatím používám na silničce MTB tretry Northwave a pedály Shimano PD-A520.

      Vzhledem k tomu, že jsem na silnici začátečník, tak mi to vyhovuje, později plánuji nákup silničních pedálů a treter, protože budu určitě stále kombinovat bike a silničku.

      0 0
    • jecnak  

      Staci jakekoli kvalitni tretry s karbonovou podrazkou a rozdil proti silnicnim je minimalni.

      0 0
    • Jan_UL  

      Zdravím,

      přidám se z dotazem. Dosud mám na silničce mtb pedály Shimano 520, které jsou pohodlné ale extra těžké a nějaké tretry od Shimana, které nejsou zrovna super tuhé. Rád bych přešel na čistě silniční pedály a silniční tretry.

      Jelikož chci určitě oboustranné pedály, rozhodl jsem se pro Speedplay Zero Stainless (https://www.bike24.com/p2175296.html). Tretry nějaké s tuhostí 10 a výše v cenovém rozpětí zhruba 4 000 – 6 500 Kč a spíše se systémem boa než suchý zip. Do hledáčku mi padly Shimana RC7 2019. Jelikož mám spíše širší chodidlo, zvažuji zda by nebyly lepší ve variantě wide (https://www.bike-components.de/…odel-p69353/). MTB tretry Shimano mám ve velikosti 42 a vejdu se do nich i v teplé merino ponožce. Uvitám tipy, zda jít do standartních či širších RC7, případně podobné typy treter od jiných výrobců v dané cenové hladině. Předpokládám, že s kompatibilitou mezi Speedplay a Shimano SPD SL by neměl být problém…

      Díky

      0 0
      • ms82  

        Mam Speedplay Cr-Mo a Shimano RC7 wide. Rekl bych, ze sirsi chodidlo nemam a tuhle variantu jsem objednal spise omylem. Ovsem bota sedi. Velikost jsem vybiral podle starych MTB Shimano treter, taky dopadlo dobre. Predpokladam, ze kompatibilitou myslis, jestli pujde ten cleat na botu namontovat? Pujde. Je tam redukce. Existuji i boty primo pro Speedplay pedaly (nepotrebujes redukci, usetris gramy), vim o Sidi, ktere jsou skvele, drahe a relativne tezke :-)

        Takze boty vem sirsi variantu ve velikosti, co mas ted. Pripadne jeste mrkni na wiggle, pisou tam doporuceni ohledne velikosti (mam 2017, ty se ptas na 2019).

        0 0
        • Jan_UL  

          dík za info. Cetl jsem recenze na Wiggle od uzivatelu, ale tezko v tom neco najit. Mam o trosku sirsi chodidlo (na nektere bezecke boty), ale nizky nart, takze vyzkousim spis tu standartni sirku, kdyz ve standartnich MTB Shimano mam ve 42 mista az az. Pokud to nebude sedet, tak je vratim a vymenim za tu variantu wide. Cetl jsem, ze Speedplay pedaly se musi pravidelne promazavat. Staci injekci strikacka a cim to mazat?

          0 0
          • ms82  

            Na promazani pedalu staci strikacka s vazelinou. Mam najeto asi 12k a delal jsem jednou, ale uz se chystam zopakovat. Casteji je treba kapnout olej na pruzinku v cleatu (jak je to cesky?), ale to je hned.

            Bezecke boty mam adidas a sedi mi skvele, ty siroke Shimana pritom nevadi. Priste ale zkusim standardni.

            0 0
      • madik  

        Výhoda oboustrannosti na Speedplay pedálech je dost overrated.. Shimano SPD-SL se vždy natočí do stejné polohy, takže stačí jen přirozeným pohybem tretry zaháknout a zaklapnout klec do pedálu. Jde to poměrně dobře.

        I když chápu, že kdo je zvyklý na SPD pedály a naskakovat na ně, může být Speedplay přirozenější zprvu, protože se tretrou šlápne na pedál a po chvilce mrcasení pedálu v oblasti klece se to tam nějak nakonec trefí a zaklapne to. U Shimana je nutná trochu větší preciznost, než jen mrsknutí tretry na pedál, jinak hrozí sklouznutí nohy z pedálu.

        0 0
        • ms82  

          Pro me byla oboustrannost spis mensi bonus. Doporucil mi je fitter kvuli moznostem nastaveni a floatu. Jsem spokojeny, ale srovnani nemam.

          0 0
        • Jan_UL  

          souhlasim a prave vyhodou u klasickych SPD je, ze muzu nekolikrat slapnout, aniz bych zacvaknul na pedalu. To by nejak mohlo fungovat i u Speedplay, na silnicnich SPD-SL bych si to netroufnul. Navic si je clovek muze nastavit presne jak potrebuje…

          0 0
          • ms82  

            Je to celkem kluzke, takze pokud nezacvaknes, muzes se taky rozbit. Slapnout se da, ale s bikovymi pedaly (ani nevim svou znacku, Shimano to neni) se to neda moc porovnat.

            0 0
            • raw 4  

              Jo jo… ze začátku jsem si dal několikrát pěkně do vajec…holt je to tim, když začneš nejdřív mtb a ne silnicí

              0 0
          • mikub  

            To fungovat nebude. Na klasických SPD by sis taky silniční tretrou moc nepošlapal. Tam je problém v obuvi, ne v pedálu.

            0 0
      • Espen  

        O té výhodě oboustrannosti jsem při přechodu z 520 na silniční pedály přemýšlel jako ty. Po koupi silničních pedálů shimano jsem zjistil, že strach z jednostranných je zbytečný. Jsou vždy natočený na nastoupení a skáču do nich okamžitě. Já bych řekl, že snad ještě lépe než do těch 520.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.