• Assphalt_lover

    Zdar,

    jak začalo chladnout, tak mám problém se skoro novou nábou, kde je třipraporkový ořech. Je namazaný mazivem Slickoleum od SRAMu (v novém byla nějaká zelená srajda, teď to mažu tímhle, jen špetku pod praporky a na ně).. Když jsem teď jel kolem nuly, tak mi při záběru trochu projely kliky na volno. Myslel jsem, že to je řetěz/kazeta, ale po prozkoumání odřeného (nic strašnýho) praporku mi došlo, že se prostě ostatní zasekly a záběr šel jen přes něj, až to přeskočilo a odřel se.

    Při zkoumání se ukázalo, že se jeden praporek občas po zatlačení nevrátí. Narval jsem tam ještě méně maziva a zatím to nějak jde, ale zkoušel jsem tam i narvat přes původní kruhovou pružinu ještě jednu z podobné náby a začal se vracet mnohem lépe a nába má fakt luxusní zvuk jak hnízdo sršní :))

    Hodlám to takhle nechat, jen by mě zajímalo, jestli máte někdo zkušenosti s použitým silnějších pružinek/velmi hlasitými nábami, kde jsou silné pružinky z hlediska OPOTŘEBOVÁNÍ PRAPORKŮ. Způsobuje ta větší síla praporků na západky větší opotřebení (při dobrém namazání)? Ztráta pár wattů při volnoběhu mě neštve (neflákám se a šlapu furt :D), ale samo nechci zničit (sedřit) za pár švihů praporky.

    Díky za případné zkušenosti.

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.