• holmes

    Ahoj, nějak se mi nedaří seřídit přehazovačku. Mám kliky 50/34, kazeta 11/28 7sp, řazení na rámu indexované. Zezdola první tři pastorky nahoru ok, na čtvrtém trochu problémy (seřízení lanka vzadu nepomáhá), poté pátý a šestý také ok ale nepustí mne to na největší sedmý pastorek. Já vím, že se to kříží, ale mělo by to přeci jít. Když shodím třeba na čtvrtém pastorku na malou, tak to naběhne nahoru bez problému. Dorazy jsou v pořádku, alespoň myslím, řetěz nemá snahu spadnout. Tak mne napadlo, nemám náhodou krátký řetěz ? Nebo je ohlá patka, ale nikam jsem s tím nepraštil.

    Díky za rady, samozřejmě mohu zde v CV do servisu, ale to je kravina.

    Díky za pomoc, zdraví holmes

    0 0
    • Espen  

      Tak ten horní doraz povol, aby šla hazka trochu dál.

      0 0
    • novas752  

      Tipuju že řetěz krátký bude, pošli fotky na velký/velká a malý/malá. Problém na největšim pastorku při křížení může být příliš utažený doraz, zkus ho trošičku povolit, jestli to nepomůže.

      Problém uprostřed bude pravděpodobně souviset s napnutim a hladkostí chodu lanka, nebo je řazení/přehazovačka už moc vylítaná. Ohnutá patka by se projevovala vždy na spodní nebo horní polovině kazety, když to blbne uprostřed tak to patkou nebude.

      0 0
    • Jáchym 1  

      Co tam máš za řetěz?Vypadá jako noname šrotík.

      Ta přehazka je 6400 nebo 6401.Nejsem si úplně jistej, jestli jsou zaměnitelný 7sp-8sp.

      0 0
    • holmes  

      ´přehazovačka je 6401, řetěz Sunrace 7 sp

      horní doraz jsem zkoušel úplně povolit, ale nepomáhá

      neřekl bych, že lanko nebo bowden se někde lámou,lanko, bowden, řetěz i kazeta jsou v podstatě nové, najeto pár kilometrů

      přehazovačku jsem sice koupil přes E-bay, ale je skoro nová, neotlučená

      já to kolo sám neskládal ( mám ho v profilu), ze začátku to chodilo normálně, což mne mate nejvíc

      mohu to samozřejmě dovézt k tomu, co mi to skládal, ale nechci pořád otravovat s nějakou kravinou, přehazovačku si normálně servisuji sám

      0 0
      • novas752  

        Řekl bych že potřebuješ přehazku s delšim ramínkem nebo menší rozsah kazety nebo menší skok mezi převodníky. Velká/velkej je ramínko napnutý k prasknutí (proto to tam nejde zařadit), malá/malej naopak řetěz už neni napnutý a prověšuje se vlastní vahou.

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Malá-malá se na silnici s kompakty nejezdí. Velká-velká ano, takže by pro běžný provoz stačil řetěz o jeden nebo spíš dva články delší.

          Máš pravdu v tom, že by to chtělo delší ramínko/jinou konstrukci přehazovačky. Potíž je ta, že tyto staré přehazovačky jsou stavěné na dobové pastorky cca do 23(25) zubů a hlavně napínání na celkově menší rozsah převodů (převodníky mívaly rozdíl třeba jen 10 zubů a ne 16).

          Ale potíž bude při záměně s tím indexováním, musela by se hledat přehazovačka se stejným poměrem tahu k posunu, jako má stávající.

          0 0
          • Tom-T45  

            Podle toho, co jsem v rychlosti načetl na internetu (:-)), by tahle měla zvládnout i pastorek 28z, ale jak píšeš, problém bude celková kapacita max 28z a taky rozdíl zubů na převodnících 13z nebo méně, viz třeba tady (poslední obrázek).

            0 0
        • Rychlej turista  

          Tipnul bych si, že je to krátkým řetězem. Španěla sice (bezpečně) zařadí, ale na funkci to zřejmě vliv má. Že při delším řetězu bude mít prověšený řetěz při malé a jednom-dvou nejmenších pastorcích ničemu nevadí, protože takové převody není důvod jezdit.

          Ty kliky se mi líbí :-)

          0 0
    • Jáchym 1  

      Dal bych řetěz HG 40.Bohužel tahle ,,hazka"nepobere tem rozdíl na převodnících.Kazetu 11/28 by zvládnout měla,v případě menšího rozdílu na převodnících.

      V současném stavu neřaď ,,velká-24/21"

      Délka řetězu se určí takto.

      Pří zařazení nejtěžšího převodu by měla být osa ,,esíčka"přehazky kolmo k zemi.

      To jen pro jistotu,kdyby náhodou.

      Teď vidím,že už jsu tady podobný rady.

      Hlavně ty poměry tahu budou důležitý.

      0 0
    • Jáchym 1  

      Oprava,neřadit 50/28+24

      0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Ještě: jsou indexované páky také Shimano, jako přehazovačka?

      Protože kolo Bianchi a ty parádní kliky vyvolávají u mě asociaci s Campagnollo.

      0 0
    • holmes  

      Já samozřejmě nejezdím na velkou ty dva nejlehčí převody, na rovinkách kolem Chomutova to není potřeba a když jedu někam do kopce, tak stejně shodím na malou vepředu. Přišel jsem na to více méně náhodou, protože mi naposled nešel zařadit na malé vepředu ten zadní 28z.

      Povolil jsem doraz a bylo to ok. Tak jsem jen tak zkusmo projížděl ty všechny možnosti převodů a přišel jsem na to.

      Nechám to být, menší kazetu (25) tam dát nechci, přeci jenom jak postupují léta, tak se nějak ty kopce pořád zvětšují !!!

      Mně se hlavně líbí ta Ultegra tricolor 600, to jsou nádherné součástky, třeba to někdy dodělám na ni celé,po světě se to ještě dá sehnat, problém je spíš v jakém stavu. Šrot nechci a nové díly to jen tisícovky lítají.

      Tak díky za rady a ochotu, zdraví Holmes

      0 0
    • holmes  

      to Krab : páčky jsou originál nové Shimano 105 SC 1056, kliky Bianchi carbon také nové a jsou u nás pořád v prodeji

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.