• Ali.g.i1

    Ahoj láká mě pár věcí na nových garminech mám edge 705. V článcích o Edge 1000 jsem narazil že umí segmenty, může mi někdo vysvětlit jak to funguje? Předpokládám že musím nahrát segmenty z PC někde jsem našel že jde i ze stravy. Zapnu garmina a pojedu nějakou trasu a rázem mi vyskočí hláška, že jedu segment a na konci mi to řekne jak jsem dopadl v porovnání s ostatními?Jak je to s aktualizací segmentů? co když je segmentů na kopci třeba 5 vzájemně? Dále jsem našel že se segmenty dají dohrat do 810 fungují stejně? Má nějaké důležité výhody 1000 vůči 810 ??

    0 0
    • Breakpain  

      Segmenty nejezdim, ale v manualu pisou, ze lze zapnout upozorneni na blizici se segment.

      0 0
    • dua  

      Není důvod si kvůli segmentum kupovat nový stroj. Když nahraješ na trénink na GC, vypíše ti to segmenty, které jsi projel. Osobně používám strava.com, multiplatformní, více egmentů, přehledné a všecko prostě. Taky to má segmenty, o dost více. Většina cyklistů jezdí neustále dokola ty stejné trasy, segmenty si časem zapamatuješ, ty hlavní, které jsou přes celý kopec, tak nepotřebuješ nový přístroj

      0 0
    • Sidewinder  

      Mam 810 a potvrzuji, ze kvuli segmentum nema smysl to kupovat. Na Garmin Connect je segmentu velmi malo a velmi malo je i lidi, kteri to tam pouzivaji. Mnohem lepsi je propojit ucet GC na Stravu a pak se kazda aktivita z GC automaticky prehraje a vyhodnoti i tam – a Strava ma segmenty zvladnute podstatne lip nez Garmin, je jich tam stokrat vic a lidi taky.

      Da se i celkem snadno vybrat kterykoli vykon na segmentu a nahrat jej do Garminu: http://strava-tools.raceshape.com/vpu/

      ALE .. nahraje se mi to jako trasa, kterou kdyz zapnu (spustim navigaci po te trase), tak muzu soutezit primo s tim danym vykonem ve forme virtualniho partnera. Blby ale je, ze se VirtualPartner zapne nepresne – zapne se kdyz projedu bod startu segmentu, ale v tu chvili uz ho vidim o par desitek metru dal nez aktualne jsem, takze i kdyz do cile dorazim s malou ztratou, po vyhodnoceni ve Strave muze byt muj vykon i lepsi, nez ten souperuv. U nejakeho dlouheho segmentu je to celkem jedno, ale kdyz ma segment par set metru, tak ten cca 60m naskok to uplne pokazi.

      Jinak zkousel jsem si nahrat predem nekolik segmentu na trase a spoustet je jeden po druhem a skoncilo to neslavne, protoze to Garmin nejak nezvladnul, zasekl se a prisel jsem o velky kus projete trasy, kterou diky tomu neulozil.

      Takze nejlepsi je fakt jen jezdit a segmenty si maximalne predem vyhledat na Strave a zapamatovat, nebo je do Garmina nahrat, ale nespoustet – jen nechat zobrazene na mape, aby sis vsimnul, ze se blizi start a konec.

      Jestli mate nekdo jakykoli dobry tip k tomuto tematu, budu rad..

      0 0
      • Amoondre  

        parkrat sem to zkousel, jak rikas, lepsi je si udelat trasu (napr. pres gpsies) zadat do ni waypointy (klidne pridat nejake poznamky, napr. delka segmentu) zacatku a konce segmentu a bohate to stacilo

        0 0
        • Sidewinder  

          Tak pozor, je tu novy FirmWare pro 810-ku (potazmo 510-ku), po jehoz instalaci ma byt pristroj jiz plnne pripraveny na praci se segmenty. Uz jste to nekdo zkousel?

          0 0
          • Sidewinder  

            Tak po prvnim malem testu musim rict, ze na 810-ce funguji segmenty velmi dobre – s novym firmware je po strance segmentu vse uplne jinak!

            Nahrat segmenty do pristroje je snadne a od te doby jsou viditelne na mape. Neni potreba mit ani naplanovanou nejakou trasu, jakmile se priblizite ke startu kterehokoli segmentu, Edge oznami, ze se blizi start. Pri prujezdu startem zahlasi „GO!“ a od te doby jsou na mape tri nova datova pole, kde je videt soutezni cas, ztrata v metrech na virtualniho soupere a vzdalenost do cile. Na strance virtualniho soupere jsou data take. Na mape se navic objevi cerveny krizek, kterym se da cela funkce projizdeni segmentu vypnout. BEZVA!

            Jen dodam, ze kazdy nahrany segment si muzete v pristroji zapnout nebo vypnout. A lze u nej take nastavit, s jakym casem chcete souperit – zda se svym vlastnim nejlepsim casem, nebo s casem viteze segmentu.

            Kdyz nebudu resit, jak dlouho je 810-ka na trhu a zda nahodou tyto funkce nemela mit uz od zacatku, tak je tenhle novy firmware opravdu hezkym darkem pro vsechny uzivatele novych Edge..

            0 0
            • black.horse  

              Ne, krabička Edge810 to nemohla umět od začátku, protože tehdy ta funkce neexistovala na Garmin portálu, tohle je feature, která před dvěma měsíci, sestoupila dolů z topmodelu po zavedení Edge1000 na trh – Edge1000 to uměla jako jediná nativně od začátku. Předpokládám, že nejde o nic jinýho než o logický krok v rámvi konkurenčního boje, kdy Strava si díky KOMům udělala jméno a garmin potřeboval nabídnout schopnou alternativu, aby neztrácel klienty. Do té doby měl jen funkci Virtual partner a Virtual Racer, což je defakto offline funkce a nemá ten v dnešní době potřebný „sociální“ efekt…

              0 0
              • Sidewinder  

                Potvrzuji, ze Strava je proste o hodne dal, co se tyce segmentu, nezli Garmin. Je sice bezva, ze nove computery umi se segmenty pracovat – ale dokud to nebude dobre umet i Garmin Connect, tak to jeste nebude ono. Nastesti jde nahravat automaticky aktivity z GC na Stravu, takze dobry..

                0 0
    • Hanyz1  

      Dotaz na uživatele segementů – lze je taky projet v opačném směru, nebo se počítá jen jeden směr pro všechny a pro opačný se musí založit samostatný segment?

      (Chápu, že segment do kopce nemá smysl porovnávat časy z obou směrů, jde mi spíš o ty rovinaté segmenty)

      0 0
      • ememem1  

        volakde tam je nejaky „reverse segment“ , kde presne neviem ale je.

        0 0
      • Amoondre  

        jedem smer = jeden segment, to co se ti zda byt rovina ve skutecnosti rovina temer nikdy neni a rozdil v case byva velky

        0 0
    • Bonebiker1  

      Dotaz na někoho, kdo má zmáklé segmenty na GC. V GC si najdu segment na trase, kterou jsem projel a nahrál do GC. U některých segmentů mě to zařadí do pořadí, u některých segmentů mě to nezobrazí nikoho ani mě, přesto, že je pod názvem segmentu uvedeno kolik lidí ho projelo. Nemůžu přijít na to, čím se to řídí. Nastavení výběru kdo to projel je stejné – „všichni, muži i ženy......“

      0 0
      • ememem1  

        segmenty v GC absolutne nikto nepouziva lebo to proste jak vsetok software od garminu nefunguje, urob si account na strave a neries to.

        0 0
    • pedro44  

      Mám dotaz vlastním garmin edge 820 v plné verzi , zobrazí garmin segmenty ze stravy , při jizde (start, cil)?Ve stravě mam segmenty označen hvězdičkou a v garmin Connect mam nastavené

      Segmenty strava.

      0 0
      • capo  

        Pokud myslíš tím „při jízdě start-cil“ to že se necháváš někam navigovat, tak ne. Garmin jim to záměrně potlačuje, při navigaci ukazuje jen svoje vlastní segmenty.

        Pokud se nenecháváš navigovat a jen někudy jedeš, tak ti to strava segment ukáže, nicméně pokud si je hvězdičkuješ, tak musíš mít Strava Premium aby se dostaly do garmina…

        0 0
    • milan.v  

      GARMIN A STRAVA LIVE SEGMENTY

      Byla by škoda, když už si s tím někdo dá takovou práci a je to velmi hezký a detailní návod na STRAVA Live segmenty v Garminu, aby to zapadlo. V minulosti jsem na to narazil, dávám sem odkaz.

      https://petmikeska.blogspot.com/…-strava.html

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.