Sedátko pro dítě vpředu - nová éra

344 nepřečtených
  • HonzaRez

    Zdař, před časem se ve fotkách probíralo moderní sedátko pro dítě vpředu, jak vypadá sitace teď? Dá se to sehnat, je už lepší cena?

    0 0
    • Markony  

      Muj dotaz zní proč bys to chtěl tomu dítěti dělal ? Kdysi dávno jsem o tom uvažoval ale nakonec zvítězila sedačka v zádu cca15 let nazpět o to nejde vyvoj šel sice dopředu ale nešel bych do toho a proč pokud ti díte nebude nosit brýle tak je problém, kamarádka vozila kluka v předu a měl dosti problémy s očima záněty furt něco v očích . A nehledě na blbou stabilitu a šlapaní .

      0 0
      • zdenek  

        Já jsem taková sedátka viděl často ve městech v Itálii. Na řídítkách bylo plexisklo jako na motorce, aby dítěti nelétal prach do očí. Výhoda je, že má dítě na očích.

        0 0
      • -b-n-x-  

        Dite vzadu je podle me naprosta negace veskerych bezpecnostnich principu.

        0 0
        • garp  

          No myslíš ,že když nabouráš má dítě posloužit jako náraznik pro větší bezpečnost jezdce?

          0 0
          • -b-n-x-  

            No a myslis, ze kdyz do tebe nekdo naboura zezadu, tak ma dite poslouzit stejne?

            Co je to za otazku?

            Co jsem kdy jel s dcerou v sedacce vzadu, tak jsem z toho nikdy nemel dobry pocit. Nekolikrat usnula – to je potom otazka co na takovou pozici rika krcni pater, ovladani kola uplne na pytel, dite kouka z asi 10cm na zada/prdel/batoh. Nakladani/vykladani ditete taky takova cista „radost“. A pozitek z jizdy? Vicemene nic. Vetsinou usne.

            Naproti tomu takovy MacRide, tam se dite musi trosku aktivne zapojit do deni, a co jsem tak zatim mel moznost slyset a cist, tak vsechny decka to hrozne bavi. A da se s tim jet i v terenu. To bych se zadni sedackou vubec neuvazoval.

            1 1
            • my_dudesty  

              Na to bourání nemá smysl reagovat, to je čirá demagogie. Když s tímhle argumentem přišel jeden prodejce, tak říkám, že při pádu snad budu skákat bokem mimo děcko. A frajer – a co když vás nabourá auto? V takové situaci je pak úplně jedno, kde to dítě je, ******* je to v každém případě. Naopak s prckem vepředu se raděj můžu pustit na lesní cesty a pěšiny a nemotat se po cestách mezi auty..

              0 0
              • Kacko  

                Známou srazilo auto když odbočovala doleva z hlavní a on jel cca 190. Srážka v cca 100km/h převážně z boku. Dítě vzadu bez zranění, ona velký špatný ale přežila.

                0 0
                • -b-n-x-  

                  Nechci ten pripad tve zname nejak bagatelizovat, ale treba zase memu znamemu se stalo, ze do nich zboku tuklo auto a tomu znamemu jeho bezpecnostni pas porusil brisni tepnu a zemrel. Jinak se nikomu nic v tom aute nestalo.

                  0 0
                  • Kacko  

                    Asi mluvíš o srážce auto-auto. Popisuju auto-kolo.

                    0 0
                    • -b-n-x-  

                      Nene. Já píšu o poměrně vzácných náhodných nehodách.

                      0 0
                      • Kacko  

                        Jo tak :) no je dost možný, že to byla náhoda, nějaké větší testy jsem neviděl/nehledal

                        0 0
                • my_dudesty  

                  Trochu se v těch rychlostech ztrácím, kdo jel teda kolik, ale ve finále je to úplně jedno – sedačka a dětská helma jsou konstruovány na nějaké pády a lehnutí na kole. Jakákoli srážka s autem je kompletně na náhodě kam se zrovna trefí, i pitomé cuknutí hlavou může být konečná a přitom může být zbytek bez škrábnutí.

                  Je samozřejmě fajn, že dítě z tvého příběhu je ok, ale fakt z toho nebudu vyvozovat obecné závěry, že zadní sedačka je 100% bezpečné řešení. Raděj se budu motat tam, kde ta auta nejsou a podle toho vybírat i sedačku.

                  Mimo to, kdyby to byl opravdu náraz ve 100km/h, tak to dítě proteče přes pásy..

                  0 0
                  • Kacko  

                    S tím souhlasím, nemyslel jsem to tak, že přední je špatná. Jen prostě reálná zkušenost z okolí, že i na té zadní něco bude.

                    0 0
            • Barak  

              Celkem problém se sedačkou vepředu je, že musíš dost vylamovat kolena při šlapání. Jezdit s tím kopce je dost nekomfortní. Jo a dítě mi uslo i v MacRide.:-) To je docela nepříjemné, protože pokud si včas nevšimneš, že mu padá hlava, může se ti sesunout na kraj nebo dopředu k řídítkům a pokud jedeš trochu terén a drncá to, tak si ublížit.

              0 0
              • my_dudesty  

                I s tím MacRidem musíš mít hodně kolena od sebe? Já to chápu u plastové Polisport co mám, ale ta je docela široká. Říkal jsem si, že s mrňousem na Shotgunu to už takový problém nebude. No nechám se překvapit.

                Na našem jde usínání poznat tak, že zavře klapačku, to je asi jediná doba, kdy mlčí :D

                0 0
                • Do it  

                  Nevim jak na MacRide ale na Shotgunu mi to neprijde az tak hrozny. Ano, mirne kolena jsou vykloneny ale nic strasnyho..

                  0 0
                • Barak  

                  Na můj vkus docela jo a celkem mě to negativně překvapilo. Taky bude záležet na délce rámu (já jsem velikostně na jeho horní hranici) a na tom, jestli používáš nášlapy. Plaftormy budou asi lepší v tom, že se můžeš chodidlem při šlapání posunout víc k vnějšímu kraji a netahá ti to nohu zpět.

                  Zatím toho s MacRidem nemám najeto tolik, takže je možný, že to nastavení ještě trochu vychytám. Ale nějak nedovedu představit, že bych mohl jet silově nějaký delší kopec.

                  0 0
      • my_dudesty  

        Sorry, ale to je kravina. Nevím jak stabilitě prospěje, když dáš 18–20kg nad zadní osu. Naopak vepředu se ta váha dobře rozloží mezi obě kola. Šlapání musíš trochu upravit v případě plastové sedačky, ale to není problém u sedel typu MacRide, Shotgun seat, Feva. Brýle nosí mrňous bez keců od roku a půl – prostě má na výběr, vezme si brýle a jedem nebo ne. A vždy si je rád vzal.

        Tvrzení, že sleduješ jen děcko a nemáš čas na nic jiného je taky výmysl, naopak můžem jezdit s mrňousem sami a nemusím furt nikoho tahat s sebou aby mi hlídal děcko v zadu. A dokonce si můžu vzít i batoh (a dokonce na něj připnout odrážedlo, kdyby si chtěl někde pojezdit sám) aniž by mu zavazel před obličejem.

        A ad sedačka vzadu – jet celou dobou s otočenou hlavou na bok, aby rodiči nečuměl furt doprdele musí být taky zážitek. A těch s batohem namáčknutým děcku na obličej vídám taky dost..

        0 0
        • -b-n-x-  

          Ja nepochopil co s temi brylemi v sedacce vepredu. To snad musi byt vicemene stejne jako vzadu ne?

          0 1
        • Hovnousek14  

          Naprosto souhlasím, mám zkušenost s mcride i s polisport bilby a naprostá paráda. U polisportu to bylo trochu o naučení se mí koleno trochu od sebe ale nic hrozného a dal se klidně dát i 30km výlet. Na Mcride je to naprostá pohoda, jezdíme všude kde se dá, asfalt, terén trailcentra (klínovec, singletrek, šemberské stezky apod) a nikdy nebyl problém ani s kopcem/stoupacím trailem – největší problém je fyzička a váha navíc:-D. brýle sad nemá smysl komentovat, to je na kolo základ pro děcko.

          0 0
          • MirosPikos  

            Čau Mirdo, nebudeš se McRide zbavovat? Přemejšlím, že bych si/klukům udělal radost. Tonda by asi ještě mohl letos jezdit, příští rok by nastoupil Vítek. Vojta už pojede 24" jestli ne 26".

            0 0
          • Atilla  

            Tvl já fakt nechápu koho napadne brát dítě v sedačce na traily kde ostatní běžné jezdi přes 40km/hod. Tohle je dle mě ukázka retardace.

            0 0
            • jirkas  

              Tvl pak ještě existujou takový kreténi, který na ten trail vezmou deti na vlastnich kolech a ty pak musíš brzdit a čekat než se uhne. A že to někdy trvá. Taky retardi, co?

              0 0
              • Atilla  

                Těm, ale nejsou dva roky a nezalehne je vlastní fotr!!!

                0 0
                • jirkas  

                  Proč bych měl zalehout vlastní dítě? Protože prostě na trailu se musí jet 40km/h? Jedu snad tak, aby se nikomu nic nestalo a všichni byli spokojení, ne? A pokud se chci na kole projet podle sebe, tak rodina zůstává doma…

                  0 0
                  • Atilla  

                    Sorry jsem si nedomyslel jak je to vlastně skvělý nápad vzít malé dítě na Klínovec, kde se stojí fronty jako prase a ploužit se tam s ním po trailech. Je to vlastně stejně tak bezpečné jako jezdit po dálnici v traktoru 20km/hod, když ostatní jedou 150…

                    0 0
                    • jirkas  

                      omg…kdo říká, že děti patří do bikeparku? Sice se výše zmiňuje Klínovec, kde ta jejich modrá je vyloženě pro rodiny s dětmi, ale zdravý člověk/rodič nevezme prcka v sedačce na DH linu. Koukám že jeden o voze a druhý o koze. Chce to trochu nadhledu :)

                      0 0
                      • Atilla  

                        Pokud se nepletu, tak říkal, že s ním jel i rubín a tam se jede kudla a dolu je místy svah jak prase.

                        0 0
                        • jirkas  

                          Aha, tak potom je špatně, že se vůbec takovýhle lidi rozmnožují.

                          0 0
            • Hovnousek14  

              Asi nemáš děti žejo..

              0 0
      • hubert.d  

        Protoze kdyz mam ditko pred sebou v sedacce, ma stejny vyhled jako ja, muzu mu dobre ukazovat kde se co v prirode sustne, ukazovat na stromy a rikat jim jak se jmenuji, ukazovat kopce, pole s obilim, zver atd. Zatim co v sedacce ta sebou ma dite vyhled tak na ma zada a tak mu tezko budu ukazovat a ucit ho novemu poznani. ;o)

        Ja takhle vozil dcerky a i on, mely snahu ukazovat a povidat a ja je tak mohl dobre vnimat.

        Jeste jedna dulezita vec. Kdyz mas ditko vepredu, jedes tak dlouho jak je to zabavne pro to ditko, jak mu to zabavne udelas. Casto je videt, ze kdyz je dite vzadu, tak spi, hlavu vyklonenou do strany, ale tatka ma klid na svou jizdu.

        1 0
      • rasto  

        s křížkem po funusu – pozdní komentář. možná někomu prospěje: vozil jsem obě holky v zadní sedačce. byla polohovací – hamax. jak dítě usnulo, za jízdy jsem naklonil dozadu. kdybych kupoval dnes, opět bych šel do obdobného systému.

        zažil jsem sedačky i vepředu – v té Itálii. podle mě jsou vhodné na městské krátké jízdy. na delší, 10+ km bych volil tu zadní.

        k tomu jsem měl oranžovou výstražnou vlaječku, všechna auta nás předjížděla obloukem. ta vlaječka byla velice good!

        0 0
    • Markony  

      https://www.cyklomania.cz/…T-na-riditka no nevím jestli to bude výhoda ho mit na očích sleduješ děcko a nemáš čas na nic jiného, v zadu a jezdili jsme žena kontrolovala díte a chce to dobrou sedačku a není problém

      0 0
      • ziki007  

        Bez urážky – vůbec nevíš, o čem mluvíš, pouze teoretizuješ. Na MacRidu sedí dítě úplně stejně, jako na kole. Ty koukáš na cestu a stejně víš, co dělá. O jízdě v terénu se zadní sedačkou nemluvě.

        0 0
    • Barak  

      Jestli myslíš Mac Ride, tak sehnat se to dá. Když nemají skladem, tak přijmou objednávku a pošlou do pár týdnů. Já to takhle udělal.

      0 0
    • Smazaný účet  

      do kolika let to Mac Ride vozíte?

      0 0
      • Barak  

        Naseho mladeho jsem na to posadil ve 2 letech.

        0 0
      • ziki007  

        Vozili jsme do 3,5 roku / 105 cm… Pak sednul na vlastní kolo a už jezdí za vlastní, do prudkých kopců pomůže Tow Whee… Kolena jdou trochu zeširoka, ale dá se… Zatížené přední kolo umožní vyjet nahoru sklony, kde se normálně stavíš na zadní .) Oproti sedačce vzadu rozdíl nebe a dudy, ta opravdu není trail ready, zatímco s MacRide jsem se ve výběru tras nemusel omezovat ani trošku.

        0 0
        • dada  

          Tow whee…diky za tip…!

          Zkušenosti ? Srovnání s gatorem? Kde koupit?

          Diiiiky!

          0 0
          • ziki007  

            Gator jsem zavrhl, jediná jeho výhoda je to, že ti dítě nemůže samovolně vybočit ze směru jízdy… Jinak přední kolo ve vzduchu, neřídí, sedí na pytel do kopce. Než to namontuješ, je půlnoc. Dtto Follow me, tam ale dítě aspoň jede předním kolem po zemi. TowWhee můžeš mít pořád s sebou, nainstalováno do minuty, můžeš jezdit v terénu, mlaďas maká i do kopce. Neprověšuje se, necuká. Vyžaduje součinnost při rozjezdu a zastavení, tj. Připraven? -Jo – jedem… Zastavujem? – Jo – zastavíme. Jednou jsem ho teda vystřelil do pankejtu a on mě na oplátku poslal na záda ve výjezdu, než jsme se sladili .))

            0 0
            • dada  

              Díky. Gator zcela souhlasím, je to bazmek.

              0 0
            • Smazaný účet  

              super dík za tip…

              přemýšlel jsem nad gatorem ale údajně tam může i dítě usnout a spadnout. To bych teda nechtěl zažít.

              na gumě bude muset být pořád ve střehu :)

              Zatím si vystačíme s cyklovozíkem pro 2.

              Když jedu se starším tak mám cyklosedačku vzadu ale vůbec se mi to nelíbí. Kolo se blbě ovládá a malej špatně vidí. Chtěl bych také sedačku dopředu (mám kolo L tak s místem není problém). Jenže vozím lefty a tam to moc dobře nefunguje.

              0 0
              • ziki007  

                Jo, pro našeho sviště je ta guma i motivační faktor, snaží se vždycky vlastními silami vyjet co nejdál, než se nechá zapřáhnout .)

                Řešení Macride pro Leftyexistuje , jen se to kua prodraží… Co se ceny Macride týče, je to zlo, může za to i clo a DPH. Ale bral jsem to tak, že ho posléze zase rozumně prodám. Tratil jsem 1000,– Kč oproti nákupu, což je zhruba hodnota, kterou ztratí běžná sedačka (Hamax atd. ) hnedle po tom, co ji rozbalíš a namontuješ.

                0 0
              • my_dudesty  

                Tak na karbon s lefty by šlo použít Shotgun seat, dokonce se to někomu povedlo koupit z nějakého podezřelého obchodu asi za 80E, ale chrome mi už ten obchod vůbec nechce otevřít, jinak to najdeš ve vlákně s výhodnými cenami komponentů.

                0 0
              • mais  

                Je to o dítěti, máme dvě věkově blízko od sebe a letos už jsou bez Gatora – spousta chytrých mi tu napsala, jak je na nic. Nám se plně osvědčil, vozil jsem ho i na fullu (že prý nejde uchycení vyřešit – šlo) a fungovalo to jako nouzovka, když prcek nemohl, nebo aby byl protažen městem, kde panikařil. Nakonec s tím prcci odjezdili dohromady tak 20 – 30 km, jinak si vše odšlapali sami . Funkci jistoty, že je v nouzi podrží splnil na výbornou. S tím lanem na křižovatkách atd bych si netroufl a kupovat nějakej dražší a pro vlečení lepší bazmek…sice fajn, ale gator na nouzovku stačil… podle mě je to tak i myšleno jsou nouzový odtah a ne na tom trápit dítě půl dne, to už je lepší to nejet..

                0 0
                • ziki007  

                  Do města to chápu… My jsme vidláci, les máme za barákem a frekventovaným cestám se vyhýbám už při plánování výletu, jezdíme polňačky, lesní stezky, turistické značky a cyklostezky. Vše je o prioritách ,)

                  0 0
            • hmm  

              Máme Gator a je namontovaný za 2minuty. Dítě 3.5roku 12" na něm může i usnout což je problém pokud jedu sám. Ale tak se občas mrkneš dozadu no. Zafixoval jsem řidítka takže když usnul tak nespadl ale uložil hlavu na řidítka. Výhoda gatoru je že ujedeš neomezený počet km. Nejde totiž vše podřizovat nejmladšímu členu rodiny. Co ti dva starší co jedou na 24 a 26tce? ti potřebují aspoň 30km a tátovi to v zátěži stačí. Že bych tahal malého na laně fakt nehrozí. Neovládá pořádně kolo a ujede 3–5km Bydlím na cyklostezce a všemi směry 100ky nebezpečných uživatelů. Až bude kluk starší a bude chápat že musí jet jenom vpravo aby ho bruslař co jede 30kmh nesestřelil pak lano je na místě. Dříve jsem vozil léta dva croozery a kolo, odrážedla uložené v něm jenže jsi limitovaný šířkou a terénem. Tady to frčí všude, km utíkají a táta může jezdit se všema dětma všude.

              0 0
          • ziki007  

            Jo, kupoval jsem z Anglie, když byl v akci, u nás myslím fdfbikeshop

            0 0
    • Markony  

      Na sedačce v zadu jsem odvozil dvě svoje dětí, a tvrzení že nemažeš vzít batoh ja ho připínal na zadek sedačky,je o typu sedačky jsou super polohovací kdyš děcko usíná dáš ji do polohy sklopeno a je jako v sedačce ale je to jen o vhodném typu a ceně sedačky .

      1 0
      • -b-n-x-  

        No a pak je tady ještě jedna taková věc: zadní sedačku vicemene nedáš na fulla.

        0 0
        • jonti  

          vyzkoudseno giant antem a merida 96 29er uplne v pohode se sedackou

          0 0
          • -b-n-x-  

            No a ja bych to nedal ani na Knolly, ani na RM, ani stareho Sekima. Takze se muselo zprovoznit jedno stare ht kolo a dovezt z Moravy, aby se dala sedacka vzadu pouzit (Hamax nejaky)

            0 0
        • Smazaný účet  

          a na karbon taky ne.

          0 0
        • Japhy  

          Víceméně dáš, jen to chce chvilku přemejšlení a prohrábnout kýbl se šrotem pod ponkem. Zítra kdyžtak dodám foto.

          0 0
          • -b-n-x-  

            No, úplně nevím nevím jak s nějakým bastlenim.

            Ale další věc je, že ti to přece úplně rozhodi nastavení tlumiče. Což by asi šlo částečně řešit dofouknutim, ale pořád cítím, že tam bude něco špatně.

            0 0
            • Japhy  

              Krapítek vintage full, ale na to moje mr…ježdění… Plonková duralová objímka podložená duší, při jízdě se sedačkou musím dofoukat tlumič asi o 30 psů.

              0 0
              • -b-n-x-  

                Na který full by to šlo nejlíp?

                https://www.bike-forum.cz/profil/u/bnx

                0 0
                • Japhy  

                  Nešikovně umístěný vahadla, no. Máš smůlu, musel bys jezdit 15–20 let starý rámy.

                  0 0
                  • -b-n-x-  

                    A kurde!

                    To jedno kolo (Dedek – Sekim) je 20 let stare :-)

                    0 0
                    • Japhy  

                      Já se zasek u prvního kola s prefixem ex, nějak jsem předpokládal že všechny další jsou též ex. Na tohodle fulla by to asi naroubovat šlo. Jinak ten stojánek ve tvaru sekery je stylovej, vypadá jak od starýho Bruny.

                      0 0
    • Markony  

      Ok kapitulace nedáš ho fulla, sory už nato kašlu napsal jsem jen své zkušenosti .

      0 0
    • doubeq  

      Nová éra to rozhodně není. Mnoho z nás jezdilo v červené ocelové nepohodlné sedačce s koženkou a věčně ulomenou stupačkou na přední vidlici maminčiny liberty :-)

      0 0
      • HonzaRez  

        Právě proto je to nová éra…

        0 0
      • gerrard  

        To byla jina doba a jine zadani. Tam to byla nutnost, aby te dostala rychle treba do skolky. Dnes je to pouze, abys nahodou neprisel o svou zabavu. Tehdy tam vetsinou sedels chvilku. Dnes tam muze dite stravit klidne skoro cely den.

        0 0
        • mm  

          Tos vystihnul velice pěkně.

          0 0
        • nksh  

          Zadání bylo úplně stejné jak teď, do školky mě s tím teda v 80kach otec rozhodně nevozil :)

          0 0
          • -b-n-x-  

            Takze jste jezdili po trailech na fullu? :-)

            I kdyz je klidne mozne, ze to mohlo byt pomerne podobny type jezdeni. Misto trailu tenkrat byly chodnicky/stezky, akorat ten full tenkrat jeste nebyl, ale treba ho mohlo nahradit nejake jine kolo :-)

            0 0
            • nksh  

              Traily samozřejmě nebyly, ale užít si vejlet na kole i s dětma šlo taky

              0 0
          • gerrard  

            A kam tě s tím vozil? A to už jste měli v té době horské kolo. :)

            0 0
        • oddie  

          Já jsem tedy měl vozejk jako přepravník, sice ne do školky, ale třeba na zahrádku apod. Celý den bych v tom děti sedět nenechal, kór ne jen tak pro vlastní potěšení.

          0 0
      • Redjuu  

        Stoupačky a kryty výpletu jsem znal jen od cizích. Nohy zásadně na 0,5 cm výstupky na ose. A špička často sklouzla do výpletu :-)

        0 0
    • Sigina  

      Mám odjezděno s plastovou sedačkou (POLISPORT Bilby Junior přední) s dcerou několik tisíc km a úplně v pohodě. Nohy mám trošku víc od sebe než normálně a níž sedačku, než když bych jel sám a vozím platformy ne nášlapy … to jsou ty kompromisy … jinak super ji mít ve předu, kvůli těžišti a kontrole co dělá, než ji mít vzadu.

      0 0
      • my_dudesty  

        Se stejnou sedačkou nemáme s malým několik tisíc, ale taky dost km a souhlas. Jen jsem na začátku dal sedlo níž a víc dozadu, abych měl místo pro kolena a to se neukázalo jako šťastný nápad. Jakmile jsem dal sedlo zpátky výš a dopředu, tak se šlape výrazně lépe. Protože už sám nášlapy pár let nevozím, tak platformy jsou na toto jasná volba.

        0 0
    • Japhy  

      Postrádám zásadní problém sedačky vzadu kterýmžto je flatulence.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Dnes jsem videl nějakou divnou kombinaci pozice zadní sedacky…

        tatínek vezl batoh a dítě mělo skripnutou hlavu (přilbu) mezi batohem a sedackou. Nemohl s ni ani pohnout…

        Nevěřil jsem vlastním očím.

        0 0
    • Velomiwookie  

      Mate nejake overene metody na karbonovej full a sedatko? Vzadu to bude asi nogo, co to vpredu? DIky

      0 0
      • my_dudesty  

        MacRide, Shotgun seat, Feva star seat.. Na MacRide je potřeba mít nějaký prostor pod představcem, protože se upíná za krk vidle.

        0 0
        • Velomiwookie  

          Super, to pujde, nastesti mam 2 metry takze obri kolo k tomu… a vekove spodni hranice asi ty 2 roky?

          0 0
          • Risanek  

            A do dvou let věku a 15kg hmotnosti Thule… Ale potřebuješ 20mm pod predstavcem na uchycení. Vozím tohle léto a je to super.

            Kdo nezná, tady celkem dobrý odkaz:

            https://enduro-mtb.com/…seat-review/

            0 0
            • Velomiwookie  

              super, to by mohlo bejt fajn na pristi leto :) dik za tip. mam tam asi 1.6 takto by se snad nejak dalo, zkusim v thuleshopu co tu mam kousek od domu

              0 0
    • MirosPikos  

      Objednal jsem brokovnici, tak dám snad příští týden nějakou referenci :)

      0 0
      • my_dudesty  

        Dej pak vědět, jak dlouho trvalo dodání

        0 0
        • MirosPikos  

          Už je to na cestě, řekl bych že úterý nejpozději středa doma. Jsem natěšenej víc než děcka.

          0 0
          • MirosPikos  

            Tak dneska budou doručovat :) Jede do celkem kvapem. Ve 2 ráno u Brna, v 7 Chrášťany a do šesti píšou že u mě doma.

            0 0
            • MirosPikos  

              A je to tam :) po obědě vyzkoušíme.

              0 0
              • MirosPikos  

                Tak jsem dneska natočil kolem komínu cca 30km. Takový trailíky o které se starám a jezdil jsem tudy oklikou do práce. Naprostá pohoda, kluk si užívá. Já taky. Mám lepší pocit, že je předemnou a chráním ho rukama/nohama. Bandit je slušná houpačka, takže nějaký kořeny/kameny dítě moc neregistruje. Šlape se trochu zširoka. Nevadí sedlo ale dětskej zadek. Když si kluk stoupne – šlape se normálně. Asi by se takhle daly řešit nějaký delší prudší výšlapy. Jinak spokojenost. Jsem rád že jsem koupil i když jsem dnes dostal nabídku za skoro polovinu :)

                Montáž bez problémů. Všechno triviální. Zkusím ještě na Scandala. Možná mě překvapila váha. Za ty peníze by to šlo jistě lehčí. Zámek sedla by mohl být asi lepší. Ale kolikrát to bude člověk řešit…

                Dotazy rád zodpovím do PM nebo na modrém koníku :)

                0 0
                • RttB  

                  Hele tohle fakt vypadá peckově! Na tento tip ježdění asi top volba!

                  0 0
                • my_dudesty  

                  Pecka! Já to už taky objednal (nezávisle na tvých nynějších informacích, jinak bych se pídil po tom, kde ho vzít za půlku;) )

                  Taky už se těším jak malej, až to s prckem vyzkoušíme. Naposledy jsem omylem našel nějaké traily, kde si to malej řádně užíval, ale já se na pevňáku s Ikonama docela potil :) tak snad to teď bude vpoho.

                  0 0
                  • MirosPikos  

                    Ta nabídka za 2.2k byla nějaký fejk, čínská verze. Už podle obrázku se mi to nezdálo. Fungovat to asi bude, ale taky se to bude hůře prodávat. Takze není čeho litovat.

                    0 0
              • Mirec.K  

                Akú širokú máš hornú trubku? Mne prišla sedačka, píše sa tam priemer od 30 mm, mám 35 mm trubku a nedám k sebe tie nožičky tak blízko, aby sa to tej trubky chytilo, potom to drží len na spodnej, čo mi nepríde úplne OK. Alebo tam mám niečo zle…

                0 0
                • MirosPikos  

                  Na Scandalovi, na kterém to teď vozím mám cca 40mm. A kdyby byla užší šlo by to ještě stáhnout. Neděláš něco špatně?

                  0 0
                  • Mirec.K  

                    Skontrolujem to. Díky.

                    0 0
                  • Mirec.K  

                    Tak som na to prišiel, človek to musí nejak postupne doťahovať, ale nasadené a drží riadne. Díky.

                    1 0
    • jirkas  

      Vozím Fevu. Za mě super, v místech kontaktu s rámem doporučuju nějakou ochranu proti ošoupání. Sedačku přendáváme z kola na kolo úplně bez omezení. Mladší dcera má 1,5 roku a už na tom sedí, starší 3,5 se na to taky vleze, ale už mi začíná zavazet pod bradou. Obě to mají moc rády, komentují jízdu a jsme na kole „spolu“, což se říct o sedačce vzadu nedá. Jediná nevýhoda předních sedaček je, že v nich nemůžou děcka spát (existuje i yepp s opěrátkem, ale to na MTB moc není, spíš na citybike). Nejtěžší terén jsme s tím jely na RS podél černého potoka. Uhlazený traily typu NMnM, Jedovnice, atd naprosto v klidu.

      0 0
    • RttB  

      Mám pro dítě Krosnu Deuther Kid Comfort. S Tím by to na kole šlo taky, ne ??? :D :D :D

      0 0
      • WendyS  

        +1

        0 0
      • -b-n-x-  

        Do dvou měsíců dítěte je nejlepší „bobba wrap“. Dítě je tak malé, že na břichu skoro nijak nevadí. A například pod zimní bundou ostatní v bike parku ani nepoznají že vezete dítě.

        :-)

        0 0
        • WendyS  

          Kdybych mladou vzala v šátku na kolo, muž mě zabije

          0 0
          • jirkas  

            My občas jezdíme s jedním v nosítku na zádech a druhým vpředu na sedačce :)

            0 0
            • RttB  

              … za to bych střílel. Sorryjako.

              0 0
              • jirkas  

                V pohodě. A z jakého důvodu?

                0 0
                • MirosPikos  

                  Možná dlouhá chvíle :)

                  0 0
                • Velomiwookie  

                  Tobe to prijde bezpecny? Chudak dite…

                  0 0
                  • jirkas  

                    A jaký je rozdíl mezi tím, že ho máš na zádech, nebo v sedačce? V každém případě se nesmíš smotat. Takže ano, je to stejně nebezpečný, jako vozit dítě v sedačce.

                    0 0
                    • RttB  

                      Protože v sedačce spadne na zem a v rámci možností ho ta sedačka + helma chrání. Ty spadneš někam bokem a čau.

                      Pokud ale máš dítě na zádech a nedej bože na ty záda spadneš, nebo uděláš obyčejný kotrmelec, tak to dítě rozmáčkneš… Ale v pohodě – je to tvoje dítě, ne moje…

                      1 0
                      • Velomiwookie  

                        +1

                        0 0
                      • MirosPikos  

                        Když to je otázka…určitě budou případy, kdy lépe dopadne díte v Hamaxu, ale stejně tak budou případy, kdy dopadne hůře. Já prostě jezdím tak, že nespadnu. Málokdy spadnu, když jedu sám, natož pak s dítětem. Ale riziko tam vždycky bude. Samozřejmě nejlepší je dítě vrazit do ruky tablet a nechat ho doma na gauči :)

                        0 0
                        • RttB  

                          „Já prostě jezdím tak, že nespadnu.“

                          Já myslím, že přesně takto jezdíme naprosto všichni a to nejen na kole, ale i na motorce, na lyžích a v autě. A stejně lidé padají a bourají …

                          0 0
                          • MirosPikos  

                            No ne všichni, lidi chodí do rizika a s pocitem 50na50. Tomu se vyhýbám.

                            0 0
                            • WendyS  

                              My doma třeba ani sedačku nemáme, prostě jezdí ve vozejku

                              0 0
                        • Japhy  

                          Kdo nepadá, jezdí pod své možnosti ;-)

                          Já třeba teď na dovolený s obsazenou sedačkou (Hamax) spadnul. V nulový rychlosti a víceméně do bahna, prostě jsem si myslel že ten poslední výmol ještě ušlápnu a ono ne. Nakonec z toho byla veselá historka, protože jsme málem rozplácli užovku. Prostě to chce s rozumem, no. Nevalit z kopce úplnou kudlu, víc si najíždět a počítat s rozhozeným těžištěm.

                          0 0
                          • -b-n-x-  

                            Vesela historka na sadrovne? :D

                            0 0
                            • Japhy  

                              Kdepak, to bu musela být obzláštní smůla. Tohle byl podobně dramatickej pád jako když jsem se učil s spdčkama, ještě jsem stihnul zavelet že ruce na klín a nejhorší následek bylo vydloubávat bahno z dětský helmy.

                              0 0
                        • honjar  

                          Na internetu je stovky videi kdy dospelak omylem upadl na dite a zlomil mu u toho vaz, klidne pri nakupovani v nakupaku.. a jezdit s ditetem na zadech je nejvetsi volovina co sem kdy videl. Skoci ti do predniho kola pes nebo cokoliv.. ale ty s tim pak budes muset zit do konce zivota az se neco stane…

                          0 0
                          • jirkas  

                            OK, když se teda stane, že mi skočí do předního kola pes, tak co se stane dítěti na sedačce, ať už přední, nebo zadní? Je klidně možné, že skončí mnohem hůře. A co když vezeš děti v autě a někdo tě naboří? Touto logikou je mnohem vetší volovina vozit děti v autě, kde je vyšší pravděpodobnost bouračky, než na kole. Nikdo neříká, že je to 100% bezpečné, ale co potom je? Zůstat sedět doma u tabletu? To mi teda přijde mnohem nebezpečnější..

                            0 0
                            • Velomiwookie  

                              To je zas uvazovani… Urcite je lepsi a bezpecnejsi nositko, ktery je urceny na chuzi s prckem nez sedacka, ktera je na to delana a jezdi s tim 99% lidi kteri chteji vozit dite na kole…

                              0 0
                            • RttB  

                              Chceš to přirovnávat k nehodě v autě?? Fajn … Já mám dítě v sedačce Recaro – tam kde je skoro ze všech stran chráněno. To tvoje vození dítěte na zádech je podobné tomu, jako by jsi ho měl v autě na klíně…

                              Podle mě je teda lepší, když si hraje s tabletem doma, než abych riskoval jeho život jen proto, že JÁ se chci projet na kole (to dítě někde na zádech z toho má stejně prd).

                              edit: A napsat, že ne nebezpečnější vozit dítě v sedačce v autě, než na kole? Nic ve zlém, ale zvaž, zda pro to dítě nebude lepší ho dát do BabyBoxu, než ho ohrožovat takto na kole… Až ho budou odvážet v sanitce (v lepším případě) a bude se to řešit, nezapomeň říci, že je to lepší, než kdyby byl domu u tabletu......

                              1 0
                            • motacek  

                              ..

                              0 0
                              • Velomiwookie  

                                Asi tak, holt kazdej sam svyho stesti strujce… bohuzel to neplati pro ty prcky…

                                0 0
                            • motacek  

                              S těmi tablety si s Pikosem podejte ruky…

                              Osobne by me zajimalo, jak dite muze dopadnout pri nehode v sedacce hure, nez kdyz je v nositku na zadech.

                              Nerikam, ze v sedacce je dite 100% v bezpeci, to neni nikde, ale rikam, ze vozeni ditete v nositku na zadech je opravdu hodne riskantni. Parkrat jsem na kole spadl a pri kazdem padu, kdybych mel dite na sobe na zadech, by to pro nej mohlo skoncit fatalne.

                              PS. Prcka v sedacce vozim standardne a uz jsem ho vozil i v nositku na zadech ve Spindlu (viz foto jako dukaz, ze vim, o cem mluvim), ale to byla nouzovka a daval jsem si ku*va bacha a vickrat uz to neudelam.

                              0 0
                              • MirosPikos  

                                Čtu si to vlákno zpátky a reagoval jsem na shotgun vs. hamax. Tady se ale řeší nositko vs. hamax. Nositku bych použil jako paterak a to pouze jako nadsázku. Takže trochu jsem reagoval jinak na něco jiného :) krom toho na obrázku je to nositko dementní samo o sobě i bez kola. Dítě visí za rozkrok.

                                0 0
                                • motacek  

                                  No, nechce se mi to tu cist cele, ale dle me, jsi prispevkem o tabletu reagoval na prispevek, kde se resi dite na zadech vs v hamaxu, ale to je jedno.

                                  Btw, Za rozkrok nevisí. To nosítko je roztažené a drží ho hlavně pod stehny. Nositka jsou koncipovane tak, aby zadek nepodpirali, coz by zapricinilo nadmerne zatizeni patere ditete. Jinak to nositko, co je na fotce, patri k tem nejdražším, co se daji v CR sehnat, takze bych ho neodsuzoval

                                  0 0
                                  • WendyS  

                                    Hele, sice nejdražší, ale většina nosících „biomatek/otců“ by si ho v životě nekoupila. Za ty prachy mám pohodlnější nosítko pro nosícího i nošence. Jo, jsem biomatka (nebo jak se nám většina populace směje), ale moc dobře vím, jak má správný nosítko vypadat (dle fyzioterapeutů i ostatních) a mám odzkoušeno i z protitábora (visítka, krosny a tak).

                                    0 0
                                    • MirosPikos  

                                      Sestrice?

                                      0 0
                                      • WendyS  

                                        Nejen to, my máme doma šátkové Eli Handmade, ale rukama mi přišlo odhadem tak 20 výrobců z celé Evropy :-)

                                        0 0
                                    • motacek  

                                      Vzdyt nevis, co mam za nositko :-D … koupil jsem ergobaby ten jejich nejvyssi model

                                      0 0
                                • RttB  

                                  „* Dítě visí za rozkrok.*“ To vůbec není pravda. Tohle jsou jen nářky BIOmatek co nikdy značkovou krosnu a nosítko zblízka neviděli… :D :D Pro další debatu na téma nosítko/krosna doporučuji forum modrykonik.cz

                                  0 0
                                  • MirosPikos  

                                    Máte pravdu, nevisí. Po přibližení je to vidět. Z náhledu mi to tak nepřišlo. Kolikrát i ty nejdražší neznamená nejlepší, to jen k té ceně.

                                    Reagoval jsem na nositko vs. hamax, ale myslel jsem, že reaguji na hamax vs. sedačka typu Shotgun/MacRide, vzhledem k tomu jak se tema jmenuje. Tady to zas ujíždí na měření pytlů.

                                    Jestli tu chcete rozjíždět diskuzi do osobní roviny, najděte si jinej cíl.

                                    0 0
                                    • RttB  

                                      Nemyslel jsem to útočně… Proto ty smajlíky ;)

                                      Já nosím dítě v krosně a měli jsme i nosítko. To o tom vysení za rozkrok se píše všude, tak na to začínám být mírně alergickej ;) Takže nic ve zlém a mír :)

                                      0 0
                                      • MirosPikos  

                                        V pohodě. Ono se o tom všude píše, ale bohužel to dost často potkávám. Tady jsem se podle fotky unáhlil.

                                        0 0
                              • -b-n-x-  

                                Hosi, fakt si tady ostatni o tom vozeni malych deti na zadech nedelaji srandu?

                                Me to prijde tak absurdni, ze neverim, ze by je nekdo takhle vozil. I kdyz ted, kdyz vidim tu fotku :-)

                                0 0
                                • motacek  

                                  Nedelaji, ja videl nejakou babu nad Adamovem zrejme poloprofi bikerka, jak jela na XC ve vystajlovanem dresu a dite na ni plandalo na zadech… v zadnem profi nositku, ale v satku…

                                  0 0
                                  • -b-n-x-  

                                    no to se tedy docela hodne divim.

                                    Jako, ze si je takto berou africke zeny na pole – ok, ale bikerka na kolo? :-o

                                    0 0
                                    • Velomiwookie  

                                      Mi pripomelo tohohle dabla :) Holt rodice si clovek nevybere

                                      https://www.idnes.cz/…a-zpravy_rsr

                                      ale na druhou stranu, mozna furt lepsi nez v tom nositku na zadech bez helmy v terenu

                                      0 0
                                      • motacek  

                                        Nositko na zada je opravdu pro mimina. Zkousel jsi nekdy miminu dat helmu? Navic by se neopiralo o zada hlavou, ale helmu, coz by zousobilo vyboceni krcni patere…

                                        Rekneme si to na rovinu… neexistuje, z hlediska bezpecnosti, idealni zpusob prevazeni ditete na kole, muzeme volit jen to mensi zlo

                                        0 0
                                        • -b-n-x-  

                                          Tak podle mne, dite do rekneme jednoho a pul roku by se asi nijak na kole (jezdci) nemelo objevit. Pak uz je asi celkem ok nejaka ta sedacka. Ale zase sedacku vzadu povazuju dobrou tak akorat na nejaky presun z bodu A do bodu B. NA nejakou jizdu (natoz v terenu) to je (podle me) uplne naprd. Potom jsou ty sedacky (spise jen teda sedla) dopredu (macride, topgun), kde asi od tech dvou let uz to muze byt ok. A to me prave prijde jako jedine reseni jakztaz ok do lehciho terenu.

                                          A ted jeste tak teoreticky: vezt dite na sobe me prijde v zasade lepsi, protoze jezdec muze porad lip ovladat kolo, a taky by uz na jezdcove tele nemuselo byt tolik otresu a ruznych jinych negativnich jevu jako v sedacce. Nicmene, tam je teda zase to riziko „co kdyby“. A tim se to uplne vylucuje. Aspon pro me.

                                          0 0
                                          • motacek  

                                            Souhlas.

                                            Ja teda ted budu kupovat sedacku na predek Feva Star. Je to i pro mensi deti a jsou tam dobre prikurtovane, navic je to lehke a levne. Shutgun/Macride budu resit asi az pozdeji

                                            Jinak sedacka vzadu je do terenu, byt jen sebemensiho (polni cesta), naprd, dite se tam strasne houpe…

                                            0 0
                                            • wbiker  

                                              Ahoj. Odkud prosím objednáváš? Koukal jsem a všude vyprodáno. Koloshop mi odpověděl, že snad na přelomu srpen – září bude možné objednávat (ne doručovat). Díky.

                                              0 0
                                              • motacek  

                                                Koloshop nebo Bikestrike. Oba shopy mi ale sdělily, ze prelom srpen/zari, jak rikas. Z bikestrike je to info primo od dodavatele, a dle mych informaci to jsou oni, kdo to dostribuuje dal do CR eshopu, tak by to snad mohlo klapnout. Je to nicmene skoda, cele leto jsme mohli s prckem jezdit :/

                                                0 0
                                          • RttB  

                                            Souhlas. Naprostý. Mám 15ti měsíční škvrně a rozhodně nic takového neudělám. Z důvodu „coby-kdyby“ jsi nechtěl ani ten vozejček za kolo atd…

                                            0 0
                                • RttB  

                                  Nedávno jsem „vynadal“ ženský na FB ve skupině pro hololezce za to, že dala fotku, jak její chlap leze ferratu v Alpách s přesně takto dítětem na zádech. A ta p**a argumentovala tak, že ví co dělají a že když chlap má 90 kg tak že to prý ani nepozná.....

                                  0 0
                                  • gerrard  

                                    No jo no. Poridili si dite a pak zjistili, ze to bere cas. :)

                                    0 0
                                  • -b-n-x-  

                                    Kdovi co bude delat s ditetem Alex Honnold az nejake bude mit :-)

                                    0 0
                                  • motacek  

                                    To, ze vi co dela, rikala i ta baba na ferratach, jejiz decko spadlo a ztratilo se v mracich pod ni, samozrejme smrtak… ti lidi jsou blazni, jako s deckem v predni sedacce typu macride/shotgun/fe­va taky pojedu trail, ale tak max neco ve stylu Jedovnice za Brnem a to jeste sakra opatrne. Brat decko na ferraty, to uz je celkem masakr a dost sobecka zalezitost dle me…

                                    0 0
                                    • -b-n-x-  

                                      Tak ono jeste zalezi na konkretni ferate. Na ty co si my tady predstavujeme pod tim pojmem, je to samozrejme pitomost. Ale pak je plno takovych tech „ferat“, kdy jdes akorat normalne do kopce a pak je tam par mist, kde je nejaky retez, lanko, ci co. A ty vetsinou trochu zkusenejsi horsky clovek stejne prejde i bez toho.

                                      0 0
                                      • Barak  

                                        Přesně tak. Stačí, aby mělo dítě sedák a na místech, kde by mohl hrozit nějaký pád, třeba z důvodu ztráty koncentrace, což u dětí je standard, tak si ho dáš na krátké lano.

                                        0 0
                                        • -b-n-x-  

                                          No tak ale to uz pises o nejakem starsim diteti (5+ treba). To uz snad se da poresit i na nektere kratsi lezecke ferate.

                                          Ale treba dite do jednoho roku tahat v nositku na lezeckou feratu – to je to co si nedokazu vubec nijak predstavit. Naproti tomu jit na nejaky vyslap – to uz asi jo.

                                          Treba jedni kamaradi sli s 10 mesicni dcerou na Half Dome v Yosemitech. Lidi je tam obdivovali a fandili jim. No a u nas by je pekne zprdli (mozna bych i byl mezi nimi :-) ).

                                          0 0
                                          • Barak  

                                            Jj, myslím trochu starší dítě než roční dítě v šátku.

                                            0 0
                                          • RttB  

                                            Tady jsem našel screen té diskuze, kde se chlubila tím, jak s dítětem lezou ferraty. Prostě rodiče roku :D :D

                                            0 0
                              • Hovnousek14  

                                To není nosítko ale visítko..:-D vše špatně

                                0 0
                  • Japhy  

                    Stačí to marketingově dobře podat. Inteligentní páteřák :-) Já taky vždycky na hradech a rozhlednách předbíhám své děti abych případně padal do měkkého. :-D

                    0 0
          • MirosPikos  

            Svýho času jsem si dělal srandu, že budu tak vozit kluky místo páteřáku.

            0 0
          • -b-n-x-  

            Moje žena takhle jednou vozila naší roční dceru kolem baráku. Ale teda ne na břichu ale na zádech.

            Ano, měl jsem podobné myšlenky :-)

            0 0
    • maajkee  

      Je to úplně jedno. Stejně je to naprostý zlomek času co dítě v sedačce stráví. A pro dítě to není žádná aktivita, sedět v sedačce. Radši zkrátit výlety a ať se dítě hejbe samo.

      0 0
    • Lubin97  

      No těma sedačka

      Tak ca od 1r jsme jezdili s chariotem, je to super, bezpečný a pohodlný akorát se to proveze. Letos na jaře jsem zkusil Fevu a teď máme Shotgun z číny. Je to super, jak Reba která je opticky zvláštní ale má navíc pas kolem pasu ale zůstal jsem u shotgun, malej měl ted 3r a do chariota ho berem jen kdyz má spat a nechce doma usnout. Jinak na sedaku ať feva či shotgun dáme ca 10km bez zastavení. Je to super mám ho u sebe a můžeme si povídat a ukazovat kde je nějaký zvíře či cokoli, prostě takovej blízký kontakt. Jen pro info už je to 3.dítě co vozim a první dvě znali jen sedačku vzadu, je to nepříjemný jak pro mě tak pro děti. Toto už jsem nechtěl zažít a chtěl něco lepšího a tak jako první byl chariot a teď půjde shotgun (minulý týden jsme dali i 40km a vše ok) ale musí to samo.dite bavit což malýho baví. Letos už vesměs prejdem na shotgun a příští rok bude trail gator. Malej už jezdí na frogu43 ale zatím jen asfalt a ca 5–6km a stačí mu to.

      0 0
    • Lubin97  

      Jo a kdyby měl nekdo zájem, objednal jsem 2ks shotgun tak je jeden volný…

      0 0
      • my_dudesty  

        Náhodou nemáš porovnání Shotgun z číny vs. origo Shotgun?

        0 0
        • Lubin97  

          jen podle fotek kde má originál logo a ty jsem viděl až včera tady, ale jinak to je úplně stejný a funkčně bez problému..

          0 0
        • Lubin97  

          tady je foto na srovnání, já k tomu ještě dokoupil malý řidítka, malej se toho drží, má výš ruce a tedy je stabilnější i na případné brždění.

          0 0
          • my_dudesty  

            Díky, ty řidítka vypadají úplně jako ty nádstavce z Ali pro světla, tacháče apod. Takže ty jsem vzal z Ali za pár šupů, akorát na to hodím nějaké gripy.

            Vypadá to ok, ale jak zmínil MirosPikos, tak se ten rozdíl v ceně víceméně smaže při dalším prodeji.

            Přeju hodně zábavných km a už se těším i na mou zásilku :)

            0 0
            • MirosPikos  

              Kdyžtak hoď odkaz. Myslel jsem, že je to naprosto zbytečné, ale ten argument Lubina o brzdění a vyšší stabilitě mě docela zajímá. Mám pocit, že s tím včera kluk chvilkama celkem bojoval. Nerad bych ho přejel :)

              0 0
              • my_dudesty  

                Bral jsem tohle hlavně kvůli shippingu z CZ, takže by to tu snad mělo být brzo. Já si od toho slibuju hlavně menší páku pro prcka, který se teď drží za řídítka zhruba v místě brzd/ukazatelů řazení a když za ně zabere, tak je to už docela cítít :D

                0 0
                • MirosPikos  

                  Díky za link. U mě se kluk drží u představce a tam mi do řízení prakticky nedrbe. Ale poznám, když se chytne trochu jinak. Kdyžtak mu pořídím trhačky aby se pořádně držel :) Jinak bych to místo gripů asi řešil omotávkou. Nějaká tenká by nemusela příliš zvyšovat průměr a malé dětské ručičky by se snáz držely.

                  0 0
                  • my_dudesty  

                    Np, taky dík za tip, uvidíme co řekne na gripy (nějaké najdu doma) a kdyžtak pořídím omotávku. Jen si říkám, že kdyby to bylo na něj moc úzké, tak gripama to i trochu rozšířím.

                    Trhačky jsem si musel vygůglit – duct tape to jistí :D

                    0 0
                • Lubin97  

                  Bral jsem to samý taky z cz do ca 2t byly doma

                  0 0
      • 123J  

        No comment

        0 0
    • wong  

      Máme MacRide už přes rok a úplně super.

      A na tahání mi před pár dny přišel TRAXmtb. Zatím ale nevyzkoušeno.

      0 0
      • Pesto  

        Nam prisiel pred par dnami a vcera sme skusali. Oproti gumolanu/gumam na cvicenie/Towwhee…

        Vyhody:

        • lano netreba nikam namotavat alebo odkladat do ladvinky/batohu a potom ho znovu vyberat
        • netreba manipulovat s karabinami
        • nemusim ani zosadnut z bajku, maly len zastavi pri mne a sam sa zapne
        • maly sa dokaze sam odopnut dokonca zajazdy!

        Hlavne posledne 2 body vyrazne prispievaju k plynulosti jazdenia. Po par mesiacoch s lanom je prave zapjnanie/odo­pinanie najvacsia otrava.

        Nevyhody:

        • citelne trhanie pri slapani. Lanko nema ziadnu elasticitu, maly sa nestazoval, ale ja som v strmom vyslape cez korene to trhanie citil vyrazne. Rozbehy prekvapivo bez problemov. Chcelo by to elasticku slucku na konci
        • pri navijani vydava hrozne pazvuky
        • otazna zivotnost navijacieho mechanizmu. V navode pisu, ze sa nema dostat do priameho kontaktu s vodou/blatom, co je zozadu na sedlovke celkom problem

        Neutralne postrehy:

        • uchytenie plastovymi paskami nie je velmi pekne, rychloupinak by bol krajsi
        • drziak je tvrdy plast, nie je tam nejaka guma, zariadenie sa na sedlovke otaca, aj ked su pasky utiahnute na max. Sedlovka bude po par mesiacoch pravdepodobne doskriabana od necistot, co sa dostasnu pod drziak.
        • treba si vyskusat, ci ma clovek dost volneho miesta na pevnej casti sedlovky, aby mal Trax vobec kam uchytit. Tiez musi byt dost vysoko, aby pri tahani napr 20" detskeho bajku lanko nezachytavalo koleso (nam ide len par cm nad kolesom).

        Vsetky negativa su ale vyrazne prevazene tym, ze zapinanie a odopinanie je mega rychle a nic nikde nezavadzia. Uz len pre toto je to super.

        0 0
    • my_dudesty  

      Tak to byl velký fofr – v pondělí v 11 večer objednáno, dnes v 1 odpo doručeno (odesláno z Anglie). Současně se Shotgunem jsem objednal něco z českého shopu, co bylo údajně skladem a zatím ticho po pěšině :D

      Škoda, že tu dnes celý den bez přestání chčije, to budem zítra s prckem jak čuňata až to projedem.

      0 0
    • Lubin97  

      tak jsem dal malýmu včera trojboj, mohl si vybrat, ale hlavně musel projít všechny disciplíny a bohužel sedátko se mu líbilo nejvíc :-)

      malej měl ted 3r a jezdíme po asfaltu, v terénu se bál, takže to chce čas a trénink..

      0 0
      • MirosPikos  

        Jenom jedna technická? Nesedí malej příliš vepředu? Má to být cca 20–30 cm od hlavovýho. Pak může být horší stabilita při brzdění, jak tu také padlo.

        0 0
        • Lubin97  

          no hele já to neměřil, děla jsem to podle oka, aby mi moc nepřekážel při šlapání a díky těm malým řidítkům, který jsou vytočený dopředu má celkem dobrou stabilitu při brzdění..

          edit: když kouknu na ty obrázky z webu, mají to na některých nalepený skoro u řízení

          0 0
        • -b-n-x-  

          Taky mi to hned takhle pripadlo.

          0 0
    • kiwibibo  

      Pridám tiež svoju „recenziu“… s jazdením so synom sme začali, keď mal cca 1 rok v sedačke Thule Yepp Mini, (moj bike Whyte 130S) s ňou som spokojný, ale v 2 rokoch už začal byť trochu pridlhý a začal mi helmou čím ďalej viac „škrkať“ o bradu…

      Chcel som opäť prednú sedačku a tam na fulla zostávajú na výber prakticky 3 modely – Feva star, Macride a Shotgun… Fevastar som zavrhol kvôli konštrukcií, a proste sa mi nepáči :)

      Vyberal som preto medzi Macride a Shotgun… podmienkou bola možnosť rýchlo prehodiť sedačku medzi 2 bajkami (žena má ebajk).. a tam Macride jednoznačne vyhráva oproti Shotgun. Keď má človek na bajku pod predstavcom spešl podložku na Macride (v balení sú pribalené 2), tak prehodenie medzi 2 bajkami je otázka 30 sekúnd, a to bez potreby akéhokoľvek náradia… takže za hochu lidových 7000 Kč (750 Kč adaptér na ebike) za pár trubiek a trochu gumy máš doma sedačku za 2–3 dni od jediného distribútora na CZ-SK scéne – fdfbikeshop… cena je to vysoká, ale beriem to tak, že to zas pak dobre predám, lebo záujem na bazáre bude furt veľký…

      Včera premiérová jazda v teréne a to rovno cez poriadne blato a cestou späť dokonca po tme s čelovkou, malý bajker bol nadšený… :)

      0 0
      • kiwibibo  

        Ešte pridám nejaké rozmery, ak by to niekto potreboval, platí pre Macride:

        • podložka pod predstavcom – výška 10mm
        • rychloupínacja objímka na sedlovke – výška 20mm
        • max. šírka hornej a dolnej rámovej trubky 65mm (origo) a 95mm s e-bike adaptérom
        0 0
    • Hovnousek14  

      Tak jsme s klukem přidali další zdolané trailcentrum na mcRidu, tentokrát to byla Bílá v Beskydech a i když bylo nic moc počasí tak mladej nechtěl přestat jezdit, naštěstí jsem měl koupenou bodovku a došli nám jízdy – už jsem nemohl..:-D

      Jezdili jsme jen modrou protože červená je na mcride moc. Bylo to hodně blátivý a mokrý, o to víc to mladýho bavilo.

      0 0
    • jonti  

      Jak velké dítě na tom ještě jde vozit? Zajímá mě hlavně Feva, ale taky třeba i Shotgun. Dcera teď měří asi 112 cm, jestli se tam ještě poskládá.

      0 0
      • Hovnousek14  

        Záleží na tom jak se tam poskládáte – je to otázka více faktorů, velikost tvé postavy, kola atd. Mladej má 100cm a zatím bez problému.

        0 0
      • Pesto  

        Nebol by uz pre take velke dieta vhodny vlastny bicykel (16/20") a do kopcov mu pomoct?

        0 0
        • jonti  

          Vlastni kolo uz ma, sedacka je primarne pro mladsiho syna (1r8m), ale hodila by se mit moznost dceru vozit do skolky na kole.

          0 0
      • motacek  

        Asi posklada, ale problem na Feve je to, ze nejde posouvat nohy vuci sedacce. Takze u trochu vetsiho ditete je to naprd, bo tam ma ty nohy poskladane jak harmoniku

        0 0
    • Jason Voorhees  

      E.T. ?

      0 0
    • Tehu  

      Nemá někdo na prodej Macride, Shotgun apod. ;) Díky za nabídku. Může být SZ ;)

      Nebo tip na nějakou akci kde koupit za Best Price prosím SZ.

      0 0
      • Tehu  

        Objednáno. Bude nový MacRide od Kamila. Z venku se to nevyplatí, no je to balík. Tak snad se mladému na něm bude líbit :D

        0 0
    • Chudlick  

      Zeptám se majitelů MAC RIDE, jak je to sedátko pohodlné? Vydrží na tom děcko sedět nějaký čas? Rozhoduji se mezi SHOTGUN a právě MACRIDE a opticky mi přijde, že sedátko u Shotgunu bude měkčí, ale raději bych koupil MACRIDE. Díky za postřehy.

      0 0
      • Barak  

        Syn si nikdy nestěžoval, že by chtěl dolů, protože by mu to bylo nepohodlné. Takže bych řekl, že je to v pohodě. Otázka je, co si představuješ pod pojmem „nějaký čas“. Ani MacRide, ani Shotgun nejsou, alespoň podle mojí zkušenosti, určené k tomu, abys jel na mnoho hodin nebo na rovnou na celý den, tak jako můžeš jet s nějakým vozíkem typu cruiser apod. Ta pozitiva jsou jinde.

        Dítě se musí držet, reagovat, když s ním jedeš v terénu. Po nějaké době, logicky, to dítě přestane bavit. Nebo, což je ta horší varianta, usne. A to je pak celkem peklo, protože ti nezbyde nic jiného, než ho jednou rukou přidržovat, aby si nedalo čelo o představec… Takový návrat je potom lahůdka.

        0 0
        • Chudlick  

          Super, díky za poznatek. Nemyslel jsem 50km výlety, ale aby po 20 minutách nebrečelo :) Ani jeden produkt jsem neviděl, tak jen soudím podle obrázků a macride mi přijde pouze jen jako plastové sedátko, je to tak?

          0 0
        • MirosPikos  

          Ty jo, to si moc nedovedu představit, že by mi dítě na brokovnici usnulo. Většinou jedeme až se kluk vyspí. Problémy mám s tím, že začne zlobit a šmatat po všem možným, nejlépe po brzdách :) Ideální je někam dojed…cca 15km, tam chvíli pobejt (pivo a jiný činnosti pro děti :) ) a pak jet dál. Takovej okruh okolo komína kolem 2–3 hodin. Záleží samozřejmě jak moc v terénu. V terénu se tolik nenudí, drží se, vříská (radostí) a vydrží tak klidně hodinu v kuse.

          0 0
          • Barak  

            Mám podobnou zkušenost. Vytipoval jsem pár hřišt v okolí, na kterých se líbí klukovi i mě – pro něj prolézačky, pro mě stánek s pivkem.:-) Obvykle uděláme těch 15km v terénu a na ty 2–3 hodky to akorát vyjde. Někdy si řekne, že chce i déle.

            Vždyť to znáš, někdy prostě nevyjde, aby jel vyspaný… Asi 3× mi už opravdu usnul a to s ním nešlo nic nedělat, prostě gumový panák.. A cca 3× jsem to zmerčil včas, zastavil, aby se probral a hned jsem to pak raději ohnul domů a cestou s ním pořád mluvil, aby nevytuhl.

            Teď už jsou klukovi 3 a čtvrt roku a začíná to být dost nekomfortní. Jednak je těžkej, takže se proveze.:-) Horší je, že už má celkem vysoko těžiště a pokud se třeba zatáčce po něčem o hlédne a nakloní se na druhou stranu, je to už někdy o držku.:-)

            Příští rok bude muset přepustit místo holce, které tou dobou budou skoro 2.

            0 0
      • my_dudesty  

        Řešení tvého problému je Shotgun Pro :) v podstatě kopie MacRide s měkčím sedlem. Já mám ještě původní shotgun a kvůli tvaru rámu (zužuje se směrem dozadu a karbon – bál jsem se to stáhnout velkou silou) jsem to ještě jistil bzzz páskama protaženýma sedlem a kolem sloupku vidle. Ale je to trochu opruz, tak se přiznám, že letos jsme to s malým trochu flákali. Nicméně naučil se na kole, takže dobrý. A od jara začnu vozit malou. Každopádně řešit nákup teď a mít dost místa pod představcem, tak beru jednoznačne Pro/MacRide, podle toho, co bych sehnal levněji.

        0 0
    • sorak  

      Ahoj, zvažuju aktuálně Feva Star jako dočasnou variantu pro výlety s mladší dcerkou (107cm, necelé 4roky), která sice má už svou 16tku, ale zatím se učí a nedá se s ní zatím nikde jet.

      Mám doma trail-gator tyčku, ale s ní jsou 2 problémy – tím jak zatím sama nedrží rovnováhu se na tyči dost vylamuje do boku a taky tyč na aktuální celopéro nepřidělám, musím vzít starší kolo, které bych už rád ale poslal dál. Rám na aktuálním kole mám karbonovej, takže ta Feva mi přijde asi jako nejlepší volba.

      Starší dcera (7) už zvládá 20–40km výlety, takže ideál by byl, kdyby se dalo ujet s takovou sedačkou i takové trasy – polní, lesní cesty, přestávky cca co hodinu, někdy častěji. Bude to určitě jen na tuto sezónu, než se dcerka víc naučí na 16tce, tak se mi moc nechce utrácet jen abych zjistil, že to takhle nepůjde.

      Máte to takhle někdo vyzkoušené?

      0 0
      • ganjabiker  

        Nemám osobní zkušenost, ale kolega v práci si Fevu chválí a jeho dcera prý taky. Taky bych Fevu rád pořídil, mám syna (2 roky 8 m) a ještě kolo neovládá.

        0 0
        • sorak  

          A jak velkou/starou dceru má?

          0 0
        • Velomiwookie  

          jdi do toho, od 2.5 jezdime s dcerkou s macridem na fullu a je to super. Furt se pta, kdy pojedem znova a da se treba 20km i terenem v pohode

          1 0
          • Redjuu  

            Taky o ní uvažuji a pořád mám dle fotek obavu, že o ní budu bouchat koleny, že budu muset šlapat „roztažmo“. Jak to vychází tobě?

            0 0
            • Velomiwookie  

              Stoji to za ty prachy, podle me to pak s klidem prodam treba o litr levnejs… Tomu jeste urcite za ty 3 roky naroste cena a na bazarech to nikde neni, sam jsem to checkoval dost dlouho :) Dalsi benefit je, ze se neni treba bat to dat na karbon fulla, stycna plocha s ramem fakt zadna

              Sam mam 2 metry, takze nejsem moc dobrej benchmark… kolenama strejcham fakt jen lehounce, takze trosku roztazmo tam je a po hodce s spdckama je to cejtit… objednal jsem si na ali platformy co se nacvaknou do spd, pak to bude v klasickejch teniskach super a i min o hubu v nejakym nepriznivym terenu..

              0 0
      • Simpi  

        řekl bych, že bude dost na hraně velikosti/pou­žitelnosti. muj syn 3.5, cca 110cm je dost na hraně. když chci víc zatočit, přivíram mu stehno řidítkem. Záleží na délce nohou. možná to bude chtít pořádný vlaštovky :)

        jinak s tim jezdíme už asi od jeho 2 let a je to super.

        0 0
        • sorak  

          Objednal jsem, tak uvidíme jak to půjde, holt to kdyžtak obratem prodám

          1 0
        • dydy  

          Souhlas, dcera 104cm a když chci prudce zatočit, tak protestuje. Nad 110–115 cm bude asi konec vození.

          0 0
      • dydy  

        Fevu máme a jezdíme od cca 2 roků, nyní je dceři 4,5, cca 104cm. Ale jezdíme jen kratší trasy, do školky ze školky, 3–4 km, jen párkrát jsme jeli kolem 10km, ale v pohodě. Pro mě největší výhoda je váha a skladnost, po vysazení ve školce přidělávám na batoh a jedu dál. A můžeme si při jízdě povídat. Brýle vozíme vždy. Při delším ježdění by mohl být problém i v tom, že se při šlapání lehce plete, nic zásadního, ale kolena musí trochu od sebe. Vozim to na fullu i ht. Výletování 20–40 km a ještě s dalším dítětem nevím nevím, tu moji by to nebavilo, chce se hýbat, spát se v tom nedá, navíc hlídat druhý dítě a ještě dávat bacha na to na štangli, aby ses někde nesmotal. Určitě to jde, ale podle mě 3 hodiny na tom sedět nebude velký zážitek. Terén problém neni. Pomalu taky přemýšlím, kdy z toho vyroste, možná letos poslední sezóna.

        0 0
        • sorak  

          Už mám tu Fevu taky doma a zkusili jsme s tím popojet odpoledne na sodovku 6km tam lesní cestou zčásti do kopce, cesta 40min, zpět 6km po asfaltu – cyklostezka lehce z kopce, cca 20min.

          Dcerka se na to poskládá, ale nohy už má dlouhé, chtělo by to pro ni ty třmeny o 5 nebo i víc cm níž. Jízda jí na tom baví, líbí se jí, že si můžeme povídat. Když si sedne hezky (šoupne zadek trochu dopředu) tak mám místa na kolena tak akorát a nemusím šlapat doširoka.

          Vypadá to ale, že to bude tak na těch 45min cesta a pak zastávka, jinak to bude asi nepříjemné s tím jak je tam skrčená.

          Možná by se hodila nějaká hrazda / přídavné řidítka pro malou na ty moje, lépe by se jí drželo.

          Když jedu i s druhým dítětem – starší dcerkou – tak s námi zpravidla jede i manželka, tj. ta se více věnuje té starší.

          0 1
    • mm  

      Jak u těchto ve předu řešených sedaček řešíte hmyz? Mít z dítěte živý štít mi nepřipadá šťastné.

      0 0
      • Velomiwookie  

        co cekas za odpoved? :D dite dostane bryle a jede se, zatim si nestezovalo

        0 0
      • McBlacky  

        Tak nejedes takovou palbu. Pokud na tom trvas, delaji se ochranne plexi stity jako maji motorky. Ale kde to koupit u nas nevim. Osobne davam jen bryle a neresim

        0 0
      • MirosPikos  

        Neřešit. Jezdit. Chce to zkusit a pak veškerý negativa odpadají.

        1 0
      • Barak  

        Brýle a hotovo, takovou kudlu zas nejedeš. Fakt je, ze mladej jednou vcelu pod triko chytnul. Jeho první zihadlo. A já toho chudáka ještě sprdnul, že sebou moc mele.:-)

        2 0
      • HonzaRez  

        .

        1 0
        • mm  

          Jo, díky. To by mě nenapadlo. Typicky v době před západem slunce jsou miriády hmyzáků a to je čas, kdy se na kolo obvykle dostanem…

          0 0
          • -b-n-x-  

            Já teď normálně začal uvažovat, že si udělám speciální respirator. V uplynulých dvou týdnech sežeru každý den tak dvě mouchy, a už mě to moc nebaví.

            0 0
    • Smazaný účet  

      jezdíme s polisport bilby (přední) upevněná na sedlové trubce…

      mám lefty a jinou sedačku jsem na kolo nedostal.

      Zkoušeli jsme shotgun ale to se malému vůbec nelíbilo.. polisport je mnohem pohodlnější.

      0 0
      • Hovnousek14  

        polisport bilby jsme s mladým jezdili do 2,5 let pak jsme přesedlali na macride – samozřejmě to už se lépe držel a pracoval s kolem

        0 0
    • -b-n-x-  

      Hele, máte už někdo zkušenost tady se sedackou Gatomo?

      https://www.gatomo.cz/…o-front.html

      0 0
      • Velomiwookie  

        s trochou stesti je to dropshipping z ali, z trochou smuly scam… muzes to otestovat

        0 0
      • tHomm  

        https://www.aliexpress.com/…3564117.html?…„sku_id“%3A"1­2000018810331624"%7D&pdp­_npi=2%40dis%21CZK%21%21­1150.64%21%21%21­%21%21%402100bdd51653294­8921954463e4d95%21120000­18810331624%21sea

        Mám ji asi dva roky a úplně v pohodě..

        0 0
      • Smazaný účet  

        Měl jsem z Ali…

        Klukovi to vůbec nesedlo. Prodal jsem za stejnou cenu tady na bazaru.

        0 0
      • Libas  

        Objednáno 7. 7. na dobírku, po dotazu na FB, kdy bude objednávka expedována to dorazilo 13. 7. přes zásilkovnu. Kvalita normální čína. Včera jsem to namontoval a svezl kluka (skoro 3 roky) a paráda, vůbec z toho nechtěl dolů. Na zadní sedačce ho to vůbec nebavilo.

        Akorát nevím, jak to mám dělat při zastavení. Nějak tam není místo abych si stoupl do prostoru mezi obě sedla :(

        0 0
        • Raf  

          Teleskopická sedlovka?

          1 0
        • -b-n-x-  

          Prostě dáš sedlo dolů a dosáhneš nohama na zem :-)

          0 0
        • The Mule  

          Ja jsem musel snizit sedlo asi o 3 cm proti bezne vysce, abych dosahl spickou nohy ze sedla na zem. Ale krome jednoho kroku navic (snizeni sedla) pri nasazeni sedacky me to moc neomezuje. Stejne musis trosku vytocit kolena, tim se to snizeni castecne vykompenzuje :).

          0 0
    • kocers  

      Neměl by někdo Mac Ridera na prodej? Klidně koupím nového, ale kdyby se ho někdo v dohledné době chtěl zbavovat, tak mu s radostí pomůžu:-)

      0 0
      • Velomiwookie  

        Sledoval sem to na jare asi 3 mesice a neuspech, tak jsem vzal na fdfbikes nebo tak neco a spoko.

        0 0
        • kocers  

          Jj, všim sem si žes to psal. Ale za pokus nic nedám :-) Třeba to bude zrovna někomu vycházet, že už ji nebude potřebovat.

          1 0
    • kapo22  

      Zdravím,

      máte někdo zkušenosti s Shotgunem ve verzi NePRO?

      Stalo se někomu, že by to nepasovalo na rám? Je mi jasné, že PRO verze bude pasovat všude ale stojí už ranec.

      0 0
      • drumlin  

        Jezdil jsem ho na 5-ti kolech a zatím jsem ho napasoval při troše snahy všude. Jestli ho budeš mít jenom na jedno kolo, vezmi klidně NePRO, pokud budeš častěji přehazovat tak PRO (máme se ženou úplně jiný tvar trubek a žere to čas). Na hibike.com maj teď pěkný ceny (NePro/Pro 152/183 euro)-

        0 0
      • my_dudesty  

        Mám původní verzi na rám a moje horní rámovka se směrem dolů zužuje – nechtěl jsem kartonový rám svírat příliš moc, takže se mi na začátku stalo, že po horní rámovce sjížděla sedačka dolů (na spodní trubce držela na místě) – to jsem vyřešil bzz páskou a později páskou se suchým zipem a spojil jsem tím ližiny sedla shotgunu a sloupek vidlice, takže sedačka sedí jak má a nemusí ani příliš svírat karbon.

        0 1
      • kapo22  

        Na Bike-discont nePRO verzi za 100E, což je asi paráda. Jen tam taky píšou, že sedačka nepasuje na hybridy, elektro a silniční kola. Čím to může být? Počítám, že to bude 95% času na MTB ale když bych to chtěl hodit na gravel nebo tchánovi na treka, tak by mohl být problém?

        Že by to mohlo být příliš rovnou horní rámovkou? U elektro chápu, že spodní rámovka je mega tlustá a že se to tam nevejde.

        0 1
    • HonzaRez  

      Skoro sympatický článek:

      https://rungo.cz/…cky-shotgun/

      0 0
    • myscho  

      Ahoj,

      niekto skusenost s upevnovanim prednej sedačky na MTB na krk vidlice?

      Pokukujem po Urban Iki. Chápem správne, ze pokiaľ mám pod predstavcom dve cm podložky nepotrebujem MTB adaptér, keďže klasike stačí 19mm?

      https://www.urbaniki.com/…ort/manuals/

      https://www.urbaniki.com/…adapter-mtb/

      https://www.urbaniki.com/…-front-seat/

      0 0
    • sorak  

      Mel bych na prodej Feva Star Seat, kdyby mel nekdo zajem, vyzkousene 2×, nasledne jsme museli konstatovat, ze dcerka je prece jen uz velka a vozim ji na tycce.

      Predstava o cene 1400,– piste pripadne SZ

      0 0
    • KoudakT  

      Zdravím,

      koupil jsem Mac Ride a kromě toho, že náš mocnář chytá hysterický záchvat, jen co ho uvidí na kole, mám ještě jedno dilema… dá se na tom jezdit bez teleskopické sedlovky? Mně přijde, že je na tom hrozně málo místa, když by člověk potřeboval sesednout nad štanglu. Nebo se jezdí se sníženým sedlem? Jak se na to kolo leze? Jak se rozjíždí? Mně to prostě hlava nebere. Nemám jak to zkusit, protože ten ryk a snaha se z tama co nejrychleji zdekovat kamkoliv jinam zůstává u malého po dvou dnech příliš silná. Musím opatrně, ať se nezvencne, tak se ptám radši dopředu tady.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Měli jsme to taky tak… malej to pořádně ani nezkusil.

        Já jsem pak macride prodal a jezdíme s přední polisport bilby. Šlapu trochu do kruhu ale to se daˇá zvládnout. Stejně nejezdime víc jak 10km.

        0 0
      • kocers  

        Kdyby ses toho (Mac Rida ne dítěte) náhodou chtěl zbavit, tak se ho rád újmu.

        0 0
        • Raf  

          Nech ho to vyzkoušet aspoň :D

          0 0
        • KoudakT  

          No v průběhu víkendu jsem byl půl na půl, co hodím na bazoš. Ale zatím si říkám, že to ještě zkusím. Se synátorem i s tím MacRidem. Snad se v dohledné době nějak slušněji vyspí.

          0 0
      • The Mule  

        Bud teleskop nebo sedlo niz, abys dosahnul nohou na zem pri zastaveni. U me to znamena cca 3ccm dolu proti normalu, ale nijak mi to nevadi, stejne slapes trosku s kolenama od sebe. Nas prcek se na to doma bal sednout, panika, ale jakmile jsme byli venku, tak to okamzite opadlo :).

        0 0
      • Barak  

        Já jsem s výškou sedla nemusel hýbat. Při zastavení se vejdu mezi sedlo a MacRide, abych si šlápl jednou nohou na zem.

        0 0
      • Raf  

        Já do foroty koupil bazarovýho Shotguna i Croozera. V sedmi měsících náš mladý strávil v kočárku celkem tak 5 hodin, z toho jednou usnul. V miminkovníku vydrží tak 7 pater dolů ve výtahu, takže nahoru už jede v náručí a venku ještě nejel :D Sedačka v autě dáme tak hodinu max a to jen s videem na tabletu…

        1 0
        • KoudakT  

          Croozera mám, ale s narozením dcery mi přestala sedět bilance počtu dětí a míst ve vozíku s tím, že vozík pro dva se mi kupovat nechtělo. A ten Mac Ride všichni chválili. Ale ten ryk byl příšerný… čeho se děcka bály a jak jste to překonávali? Budu rád za každý tip. Lízátko, přemlouvání, motivace televizí a pohádkama zatím nepadly na zrovna úrodnou půdu, stejně jako snaha o nasazení helmy :-/

          0 0
          • Velomiwookie  

            u nas teda od dvou let hned nadseni velky… jen teda po pulhodine pravidelne usina coz je dost neprijemny… Chce to prokladat zastavkama na hristich

            0 0
            • KoudakT  

              Takhle od hospody k hřišti jezdím s Croozerem. Ale už mu v listopadu budou tři, tak si říkám, že by mohl trochu i něco zajímavějšího a narazil jsem teda pekelně. Navíc se mu moc nechce mluvit, takže mi ani neřekne, co má za problém. Jestli je to na něho vysoko nebo co…

              0 0
              • Smazaný účet  

                Syn se bál jak to bylo vratké. Když sedl do plastové polisport bilby tak byl nadšený. cítí se mnohem víc pohodlně. Do zadní sedacky už od té doby nechtěl (a to byl zavysláček na mamince). Na kolo ženy se ta přední nevleze takže tam je stále zadní sedacka a jezdi v ni mladší dítě.

                0 0
          • Raf  

            Já radit nemůžu, jsme právě v těch sedmi měsících a kočárek si umím přestavit jedině ve svěrací kazajce a s roubíkem, jenže to nemůžu navrhnout :) Na druhou stranu se mi s nosítkem docela rovnají záda a taky core už nemusím posilovat…

            0 0
          • Smazaný účet  

            První dítě bylo strašně opatrné, helmu tak do 2,5 et ani nedal na hlavu a když už ji pak dal tak nechtěl pul roku ani zapnout přezku… bal se ze ji sam nesundá

            druhé dítě je do všeho hrr. Hned chce dělat všechno co vidí u brachy.

            Jo a máme chariot pro 2. Starší v nem občas jede i ve 4,5 letech takže investice to byla využitá.

            0 0
      • Libas  

        Ahoj,

        snížený sedlo nebo teleskop anebo … https://www.alltraining.cz/…eni-na-kolo/ :)

        Děti jsou různý, já měl spíš problém ho z toho sundat dolů.

        0 0
    • jiriga  

      zdar, pouzivam Thule Yepp Nexxt Mini a v pohode. Nohy je treba mit od sebe a max polomer otaceni je mensi. Nicmene male se to libi a na mensi vylety ci jezdeni kolem baraku v pohode. To ,ze ji ma clovek pred nosem a muze s malou byt v kontaktu, je naprosto super.

      0 0
      • Lochy13  

        Ano, ted uz v tom jezdi 3ti dite (vzdy zhruba od roku) a vsechny nadseny.Muzu doporucit.

        0 0
    • skacel55  

      Ahoj, napsáno tu toho bylo dost, zajímalo by mě jestli koupit spíš shotgun, nebo mac ride? A případně jaký model.

      Syn bude mít v lednu 2 roky, koupil jsem teď enduro a asi ho už na jaře odmítám tahat za sebou ve vozíku.

      0 0
      • kapo22  

        Já koupil origo Shotgun a řidítka z Ali a naprostá paráda. Malej má rok a půl je z toho nadšený :)

        0 0
      • Velomiwookie  

        ja mac ride a taky spokojenost. Shotgun jsem vyloucil, protoze jsem nechtel nic na ramu a shotgun pro stal stejne jak macride, kde mi to sedatko prijde lepsi.

        Stoji to nesmysl (na amazon.de pod 6k), ale pujde to pak prodat o litr dva levnejsi, spis tomu roste cena nez ze by klesala :D

        riditka jsem neresil, neprijde mi to nutny

        0 0
      • KUBULA  

        Za me je obrovska vyhoda u MacRide tvar sedla. Drzi dite hezky na miste.

        1 0
        • Velomiwookie  

          Taky sem se pro nej kvuli tomu rozhodl, navic je nizsi nez u shotgunu, takze dite mene zaclani a ma niz teziste

          0 0
    • Kremen  

      Obě moje děti jezdili na Shotgunu a to fakt rády (holky). Limit je snad jenom váha. Teď už i 3-letá drandí na Beany a učí se brzdit :) Každý bubák to má jinak, každý je originál.

      0 0
    • kocers  

      Nebude se během zimy někdo zbavovat Macridu. Pokud ano prosím SZ, měl bych zájem.

      0 0
      • kocers  

        Tak se „nemožné“ povedlo a díky kámošovi, co ho objevil na FB bazaru Lehká dětská kola, sem už taky majitelem Mac Ridu. Mám ho sice jen s jedním kroužkem pod představec, ale za to za 3850,– Kč. Jsem více než spokojen :-)

        Teď už jen, aby se té mladší na tom líbilo.

        1 0
        • Velomiwookie  

          klika, ja po nem pokukoval par mesicu a nic :)

          0 0
        • MirosPikos  

          Inzerátu jsem si všiml. Ale mám už brokovnici :) navíc sezóna 23 bude poslední.

          0 0
          • kocers  

            Tak to sem rád, žes mi ho nevyfoukl:-D Pravda, že sem 1 den otálel a až jsme byl překvapený, že ještě byl. Tuplem za tu cenu.

            0 0
    • k3vi  

      Já vzal aliexpress shotgun kopii a před zavedením DPH to s řidítkama vyšlo snad pod 1000. Všechno funguje v pohodě, ono to mechanicky není žádná raketová věda. Malou to děsně baví, já si odjedu svoje a manželka má chvíli času. Všichni spokojení. Teď jsou malý něco přes 2 roky, začali jsme letos na jaře. Už jsem s ní byl parkrát i na pumptracku a všechno v pohodě. Vyjížďky kolem 20–30km. Vozím to na karbon HT v XL. Když narvu sedačku hodně dopředu, tak jsem schopen i mít kolena rovně. Sedačku dozadu bych nechtěl.

      0 0
    • skacel55  

      Našel jsem teď ještě pěnovou FlixFlox, je to cenově úplně jinde a má to popruh na připoutání dítěte

      0 0
    • kapo22  

      První sezónu jezdíme Shotgun a je to skvělé. Jen se mi pořád hýbe sedátko na strany. Zdá se mi, že to mám dotažené víc než dost ale pořád to nedrží úplně na fleku.

      Dělá vám to taky nebo máte na to nějaký fígl?

      0 0
      • The Mule  

        Mel jsem uplne stejny problem, dotahoval sedlo furt na krev a neustale tam byl pohyb do strany az jsem pri jedne jizde (kdy uz to fakt litalo kolem dokola) zjistil, ze se uvolnil ten spodni sroub (ten imbusovy v te gume, co je na ramu), zkus ho zkontrolovat.

        0 0
        • kapo22  

          Zkusím, díky. Vyřešil se tím problém?

          0 0
          • The Mule  

            Ano, ted uz se to ani nehne. Akorat ta guma nesedi na ramu uplne rovne tim vykrojenim, jak je to utazene. Ale to nicemu nevadi.

            0 0
    • piskot  

      S jak velkýma potomkama jezdíte na Shotgunu/MacRi­de/Feva? Tříletý sokol je už na váhovém limitu Thule Yepp Nexxt Mini (kde jezdí hodně rád), tak jestli má smysl ještě něco pořizovat nebo spíš už vydržet než bude jezdit na svým kole?

      0 0
      • Barak  

        Spíš než na věku záleží na velikosti dítěte. Ale řekl bych, ze do 4 let u techto sedacek max. Takže záleží, jestli se ti vyplatí něco kupovat na rok.

        0 0
        • Velomiwookie  

          taky vidim realne 2–3/4, dcera ted slavila 3. rok a je to super, pocitam ze sezonu jeste dame a pak se to podedi

          0 0
        • piskot  

          ok, díky za info, velikostně je zhruba v průměru (na to, že jsme v rodině všichni podměrečný) 3 roky/~15 kg/~90 cm

          asi na tom dojezdíme ještě jaro a pak pomalu oprášíme Islu na půdě

          0 0
      • Velomiwookie  

        Jinak ten yepp budu kupovat kdyby Ti prebyval a mel jsi tam ten adapter mezi podlozky na moderni/maly mtb bez podlozek pod predstavcem

        0 0
        • enjoy  

          Doporučuji si předem uvědomit, že tento typ sedačky je v podstatě nevhodný pro geometrii horského kola.

          Můžu vědět, proč přední sedačku a ne raději zadní?

          0 2
          • Velomiwookie  

            Vzadu z toho to dite nic nema, cumi ti na zadek a do 5min mu padne hlava a spi. Vpredu s nim muzes komunikovat a vidi svet.

            1 0
          • -b-n-x-  

            Jel jsi někdy na horském kole s dítětem na sedacce vzadu? Když už tady zmiňuješ vhodnost pro geometrii horského kola.

            0 0
            • enjoy  

              3 sezóny jsem vozil kluka vzadu na sedačce Hamax Caress. Nikdy mi neusnul. Typický argument, že z jízdy dítě nic nemá je totálně mimo.

              Sedačky na kolo 10 let prodávám v kamenné prodejně, rozhodně vím o čem mluvím.

              S argumentací váš všech se setkávám pokaždé, ale vlastně mi do toho nic není, klidně si to hezky užijte s tou přední, bude to pro vás super poježdění:-)

              Ad ovladatelnost kola.. jakmile se člověk rozjede, tak je v podstatě stejná, jako bez sedačky.

              ps: bylo by dobré si také uvědomit, že nosnost přední sedačky je cca 15kg a prakticky nemá zádovou opěrku atd…

              1 1
              • -b-n-x-  

                No, já mám jen zadní sedačku. Nějakou hamax. A vždycky když to je v akci, tak skřípu zubama, protože me to neskutečně sere.

                To kolo je pak vyvážené úplně hrozně.

                1 0
              • Barak  

                Spící dítě v zadní sedačce s helmou zaraženou v obličeji. To je typický obrázek, který vídám na chalupě na Třeboňsku, téměř kdykoliv tam vyrazím na kole.

                4 0
                • enjoy  

                  Pokud je dítě tzv. spací, tak je to blbé.. A ještě když jí tatínek napolohuje do lehu.

                  U přední sedačky se nesetkáte s produktovou fotkou na horském kole(proč asi).

                  Vy s ní budete muset jet s nohama tzv. na kačera a ještě se budete snažit být hodně napřímení, aby jste se neopírali o dítě.

                  Využitelnost je tak na jednu sezónu, max na dvě, když se to sejde věkově do začátku sezóny akorát.

                  Ale znovu opakuji, každý svého štěstí strůjce, kupte, co si sami myslíte..:-)

                  0 1
                  • skaj  

                    Ja se teda omlouvam, ale tohle co tu pises je hrozna snuska nesmyslu.

                    1. Produktovych fotek na MTB je asi milion, „shotgun seat“ do Googlu a uvidis sam.
                    2. Tohle nejsou sedacky pro cykloturisty, ale pro lidi co chteji dite provezt treba lehcim terenem. Jde o uplne jine zarizeni. K sedacce vzadu bych spis jako konkurenta videl voziky.
                    3. Dite cumnici otci do „pr“ ryhy, dite spici – staci se zajit podivat na jakekoliv frekventovane misto na Treboni, Sumave … a ulovis ho do peti minut. Extrem je, kdyz otec jeste veze batoh.
                    4. Vyuzitelna je na dve sezony v podstate stejne jako sedacka vzadu. Rocni dite v ni nema co delat a starsi 4lete uz muze (a vetsinou chce) jezdit na tyci apod. (To same plati pro sedacku vzadu)
                    5. Ovladatelnost kola je nasobne lepsi nez se sedackou vzadu.
                    6. Komunikace s ditetem je na uplne jine urovni nez sedacka vzadu.
                    7. Vahovy limit je skoro dvojnasobny nez tvych 15kg.

                    Sorry, jestli sedacky dokonce prodavas, tak potes koste… Vis o tom prd a lidi jenom mates.

                    6 0
                    • Velomiwookie  

                      myslim si, ze enjoy porovnava sedacky typu thule yepp mini a ne shotgun/macride

                      0 0
                      • enjoy  

                        Přesně tak…

                        I moje reakce byla na Thule yepp mini a jim obdobná montáž.

                        Ale co už.

                        0 0
                        • Velomiwookie  

                          Tak co bys doporucil konkretniho? Ja jezdim fulla s macridem se starsi dcerou (3y), tam jsem maximalne spokojenej. Pristi rok chcem jezdit i s rocni dcerou, manzelce na to porizujeme Exceeda (s vyhledem do budoucna, ne na jezdeni se sedackou :D) a k tomu jsem chtel poridit Yepp mini nebo Urban Iki (snaz jde dat na kratkej krk), Samozrejme resim, zda se to tam zene vejde, ma 164cm a XS ram… Dat sedacku doazdu na carbon ram se mi taky nechce a jak jsem psal, predni sedacka mi prijde lepsi.

                          0 0
                          • enjoy  

                            Zadní sedačka karbon na nepatří.

                            Za druhé, u XS rámu bude pravděpodobně obří sloping a pokud to nebude mít 26" kola, tak asi ani není šance, aby zadní sedačka nekolidovala se zadní gumou. Ale tyhle věci chce vždycky raději fyzicky vyzkoušet.

                            V rámci toho, co já znám, tak bych nemohl doporučit nic, protože jak Yepp, tak i ten Urban Iki má sedák hodně vysoko, což je pro jezdce problém, jakmile to není klasické městské kolo.

                            Hele někdy je to prostě tak, že není vhodná žádná sedačka. Sejde se materál ramů, velikost atd.. a není moc co.

                            Ten Mac ride tam nejde?

                            0 0
                            • Velomiwookie  

                              To by asi sel, ten mi prijde ze jde vsude, ale nevim zda muzu dat zene 15kg dite a vzit si 8kg :D ale zkusim to

                              0 0
                              • enjoy  

                                Myslím, že s tím starším bude jezdit raději. Protožo s tím ročním(což je podlě mě brzo) by měla určitě větší strach o něj.

                                0 0
                  • Barak  

                    Jenom k té produktové fotce, stačí se podívat třeba na home page výrobce Mc Ride: https://mac-ride.com/

                    Pokud prodáváš sedačky a o těch předních podáváš zákazníkům informace jako tady na fóru, možná by stálo za to, někdy si tu přední sedačku vyzkoušet… Také je potřeba rozlišovat účel, pro který je sedačka určena.

                    1 0
                    • ganjabiker  

                      Viď, i ta pěnová Feva je nafocená na horských kolech v terénu a za mě můžu říct, že dítě si to na ní užívá maximálně :)

                      0 0
                    • enjoy  

                      Mám samozřejmě vyzkoušené vše, co mám v portfoliu, což je Thule a Hamax.

                      Ten Shotgun vypadá dobře, je to mnohem níž, než Yepp.

                      Má i rozumnou nosnost atd..

                      Takže abych se vrátil k původnímu.. Sedačku typu Thule Yepp bych si nekoupil a nikomu jí na horské kolo nedoporučuji(pro ty, kdo můj text nepochopili napoprvé).

                      2 0
                      • Barak  

                        Možná je lepší to tedy příště napsat srozumitlně, protože z tohoto textu to fakt nejde poznat, že máš namysli nějaké konkrétní modely a nepíšeš obecně.

                        *U přední sedačky se nesetkáte s produktovou fotkou na horském kole(proč asi).

                        Vy s ní budete muset jet s nohama tzv. na kačera a ještě se budete snažit být hodně napřímení, aby jste se neopírali o dítě.

                        Využitelnost je tak na jednu sezónu, max na dvě, když se to sejde věkově do začátku sezóny akorát.

                        *

                        0 0
                        • enjoy  

                          Moje první reakce:

                          „Doporučuji si předem uvědomit, že tento typ sedačky je v podstatě nevhodný pro geometrii horského kola.“

                          Pak jste se na mě vrhli jak hospodský trenéři fotbalové reprezentace.

                          A uznávám, že u této jediné věty, kterou zmiňuješ, jsem explicitně znovu neuvedl, že se týká Yeppky.

                          1 0
                          • Barak  

                            No jo, ale jak má člověk vědět, že tím „typem“ myslis konkrétní jeden model a ne typ ve smyslu typ předních sedaček obecne, když už ten konkrétní model fal nezmiňuje.

                            0 0
                  • -b-n-x-  

                    No jo. Takže není chyba použití sedačky, ale tzv. „spící dítě“. :-D

                    0 0
                    • nksh  

                      Zase abych doplnil, me jednou usnula dcera i v Shotgunu :D

                      0 0
                • -b-n-x-  

                  I kolem prahy na cyklostezkach je tohle úplně běžný obrázek.

                  Jako, musím říct, že mě Enjoyovo příspěvky mě až nadzvedavaji ze židle :-)

                  0 0
                  • enjoy  

                    Ale to bylo stejné i před patnácti lety ne? Ty jsi byl vždycky takový trošku…:-D

                    0 0
              • jirkas  

                Vozil jsem děcka jak v předu na Fevě, tak vzadu na běžné sedačce. Mám porovnání. Sedačka v zadu je totálni oser – kolo má těžiště úplně jinde, než by mělo být. Tím je blbě ovladatelné. Na mém kole se navíc při nezatížených řidítkách převracelo na zadní, když tam sedělo dítě. Když děcka jezdí vepředu, mají z toho radost. Kolo je ovladatelné, zvládá v klidu lehčí terény. Ok, nemá zádovou opěrku, ale ta není potřeba, protože je to dítětem aktivně strávený čas na kole. Dítě je součástí jízdy.

                Zkrátka mi přijde, že píšeš nesmysly jen proto, že nemáš zkušenosti?

                2 0
          • Auditor  

            Kontrola ditete, lepsi ovladatelnost kola, dite ma z kole vetsi pozitek – nevidi zada, ale pekne „ridi“ ,,,, aj, Mel sem Fevu a malej spokojen.

            0 0
            • Barak  

              Blbý je, když dítě usne.:-)

              0 0
              • MirosPikos  

                V létě jsem jel s kamarádem kolem komínu s malým na shotgunu. Chválím si, jak se hezky jezdí a hlavně, že mi malej neusne. No když jsme dojížděli domů, tak kamarád akorát říká: „hele on ti usnul“. :-) Ale držel se pořád. Teď se snažím s malým hodně komunikovat a když začne jen kývat nebo kroutit hlavou, je jasný, co bude následovat.

                0 0
              • Auditor  

                Nam nechce spat ani doma… lehka vyhoda hyperaktivity… ale kdyz nad tim ted premyslim, kdyz „sedel“ a jel – byl nejvic vklidu … :D

                0 0
        • piskot  

          Jaro na tom ještě asi odjezdíme, váhově je pořád těsně pod limitem.

          Adaptér jsem neměl, víceméně se to vešlo na ty podložky.

          0 0
    • kapo22  

      Náš svišť má 2 roky. Píšou u Shotgunu tuším 2–5 let ale tomu se mi nechce věřit.

      0 0
    • Raf  

      Mám otázku na prcky tatínky kolem 165 – 170 cm. Do jaké výšky dítěte jste vozili sedačku vpředu? Ten náš roste nějak rychle asi budu potřebovat periskop, abych přes něj viděl. Abych dal aspoň jednu sezonu :) (teď mu bude rok, tak čekám že v létě se svezeme).

      0 0
      • Mr.Dan  

        Dcera 4 roky/110cm, já 176cm a vidím přes ní naprosto v pohodě, spíš mi občas lehce naráží helmou do brady. Asi hodně záleží na sloppingu rámu… V příští sezóně už se místo ní bude vozit mladší brácha a bude zase víc prostoru.

        1 0
      • my_dudesty  

        Souhlasím s Danem, já vozil na shotgunu mrňouse do cca 3 let a ~100cm. Narážení helmou do brady jsem taky zažil, ale převelel jsem synátora na vlastní kolo, kde mu do kopců pomáhám táhlem a dcerku můžu mít na shotgunu. Na fullu s větším sloppingem rámu je to rozhodně lepší (a tam mi pomáhá i teleskop při rozjíždění se s lanem na sedle;). Je to občas alchymie, ale mám radost, že z toho děti mají radost.. Jinak příští sezónu už zkusím posadit malou na 16" kolo a shotgun asi pošlu do světa.. spíš možná budu kupovat druhé táhlo ;)

        1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.