Schwalbe 2019 - Racing Ray modrý přední x Racing Ralph zadní

100 nepřečtených
  • padyx

    Zdravice, měl čas někdo z hobby závodníku nazout a vyzkoušet v reálu novinku 2019 (xc/mar.) od Schwalbe?

    (Rozdíly oproti klasice Rocket Ron x Racing R. kterou jezdím pořád)

    Dík za zkušenosti…

    0 0
    • Rychlej turista  

      To jako, že zase začali dělat barevné pláště? To bych bral, konečně nějaká změna :-)

      0 0
    • team_daddy  

      Tak co, jezdí to tedy někdo? Dle info by to mělo být konečně trochu širší. Má někdo změřenou reálnou šířku vzorku?

      Aktuálně jsem jezdil na 26" Race Kinga, ten má přes vzorek 50mm.

      Co jsem četl, tak ve 29" jsou na tom Ikon i Race King vlastně stejně.

      Ale co mám teď na 29" základní pláště „Merida Race Lite“, což jsou CST, tak ty mají reálně 53mm a líbí se mi to o dost víc.

      Tak kdyby měl někdo praktický poznatek, jak je tom Raplh s Rayem, byl bych rád.

      Prdem díky.

      0 0
      • plzakj  

        Mam raye ve 2.25 na 21mm rafku – modrej Addix evo SS TLE. Zmerim ti to v lednu, az se kolo vrati z reklamace. Ale bylo to uzsi, nez odpovida tabulce. Jinak ten plast je super univerzal na xc. Mokro i sucho pro me OK. Predtim jsem vozil Nobbyho a to uz bylo trochu moc hruby na rychlym povrchu. Novyho Ralpha nemam. Prisel jeste ten starsi dezen v evo ss tle. Mam ho vzadu.

        Jinak je jezdim bez dusi. Predtim jsem mel conti RK/XK a bez dusi se v nizkym tlaku bortily. Navic ten RK byl ve 2.0 (s novym kolem) a na mokru vubec nedrzel. XK byl zas takovej topornej.

        0 0
        • team_daddy  

          Vidis, ja vul nenapsal sirku, ktera me zajima. Ano jde mi o 2,25. Tech 57mm ze specifikace necekam, ale za 54 bych byl vdecen.

          0 0
          • Tina  

            Jazdím už pár mesiacov Ray aj Ralph 2,25". Sú na pohľad užšie ako „starý“ RaRa. Na mojich cca 26mm ráfkoch má Ray IMHO aspoň 55mm a Ralph bude možno o 1mm užší. Avšak odmerať môžem až sa vrátim domov po novom roku.

            Objem však majú dosť veľký. Avšak staršie RaRa mali bočné figury viac presahujúce do strán a tak sa opticky zdali širšie.

            0 0
        • team_daddy  

          Mohu se zeptat, zda už máš kolo zpět a byl bys tak hodnej a změřil?

          Díky

          PS: a pokud i Tina dorazila domů, tak by se též připomněl :-)

          0 0
          • plzakj  

            Tyjo, kolo zpet je. Plaste i kolo ale vysi na haku, protoze jsem je ho daval na reklamaci na dusich a starejch plastich. A ted litam na bezkach. :-(

            0 0
        • plzakj  

          Dnes zmereno:

          Ralph 54,5mm

          Ray 55,4mm

          Rafek stejny DTSwiss 21mm x1900

          0 0
          • plzakj  

            Update: teď mám ty pláště na 25mm ráfkách a obe mají 57,5

            0 0
    • enjoy79  

      Oživím, chtěl jsem se zeptat, jestli tyto pláště taky tak prochcávají, jak ty předešlý. Zatím jezdím druhou sadu Racing Ralphy Snake Skin, s vlastnostmi jsem spokojený, akorát mě štve právě to, jak pořád rosí. Přitom tlak drží. Díky za info.

      0 0
      • mischak007  

        Delal mi to jen cerveny Ralph, ale opravdu jen minimalne cca 2 tydny po nasazeni, pak to prestalo. Modry Ray vubec. Pouzivam CaffeLatex mliko.

        0 0
        • enjoy79  

          No mě vždy nově nasazené pláště chvíli vydržely v pohodě a pak to zas po čase začalo celkem dost prolínat. A náhodou verze Performance, ta má míň odolný boky? Šlápl bych tim do hov..a? Snake Skin se mi na zadním podařilo přímo na běhounu u dvou kusů prorazit. Knot to naštěstí vždy spravil.

          I tak dík za info

          0 0
      • plzakj  

        Modry mi po cca 400km neprochcavaj. Ani Ray, ani Raph

        0 0
        • enjoy79  

          No nejspíš je asi koupím, nějak nemám chuť zkoušet jiný. Chtěl jsem kvůli tomu prolínání nahradit Ikonama, ale prý zas nejedou, tak nevím. Zůstanu u Schwalbe a tmelu NoTubes.

          0 0
          • MlokCZ  

            Na trhu neexistuje žádný XC plášť u kterého bych neviděl aspoň nějaké příspěvku na internetu, že někomu prolíná tmel.

            Jistě se trochu liší náchylnost u jednotlivých plášťů k tomu, ale dělá to každý. A pak je tam spousta dalších vlivů, kdy to může začít děla dříve nebo později. Od použitého tmelu, přes jak moc kdo doplňuje a v jakém stavu udržuje tmel, přes najeté km a hlavně také jakým stylem, v jakém terénu a při jakém tlaku.

            Jestli se chceš vyhnout prolínání tmelu a nedefektíš moc často, tak nedoplňuj tmel a při defektu dolej čerstvý z lahvičky.

            Mě sice zatím Ray ani nový Ralph (oba TLE) tmel neprolíná vůbec a možná ani nezačne, ale jen proto, že nebudu doplňovat tmel. Mám tam FL, který by jistě při doplňování časem prolínat trošku začal, jen je otázka jestli to bude za pár měsíců nebo třeba až za rok.

            0 0
            • enjoy79  

              Tak to mě jen utvrzuje, že je prubnu. Zkusím jak říkáš, malý defekty možná jsou, ale nevím o nich. A když je to větší, že mi to ohodí nohy, tak potom před aplikací knotu frknu malou lahvičku NoTubes. Díky za názory

              0 0
              • mischak007  

                Ja jsem s nima zatim (tuky, tuk) spokojenej maximalne, jedou a drzi skvele, at uz to byl tvrdy povrch, nebo koreny.

                0 0
    • johnny.v  

      Dnes nahozeno – Racing Ralph 29×2.25 na ráfek 22,5 mm (DT Swiss XR361).

      0 0
      • Tina  

        na ráfku s 25mm vnútornou šírkou majú šírku 57mm

        0 0
      • Smazaný účet  

        Na ráfku Nextie i25 mám boky 56 mm, najeto 700 km, to je ok na 57–622. Velké zklamání/podvod byl Smart Sam drát 42–622, na ráfku i19 to přes boky mělo 35 mm.

        0 0
    • Opoce  

      Dost jsem tady v minulosti pomlouval schwalbe, tak teď v rámci férového hodnocení chci přidat tento komentář:

      Koupil jsem nedávno toto jejich nový XC kombo (Ray předek a Ralph zadek), oba Evolution 2,25, TLE a snakeskin, předek modrý a zadek červený.

      Skutečná hmotnost Ray 648 a Ralph 610

      a světe div se – ani jeden vůbec nehází

      zatím po 100 km jízdní vlastnosti OK, ten předek docela drží i ve volných šutrech (v rámci této třídy pryží)

      Na azvaldu jedou dost rychle, tak někde mezi socialized renegade a IKONem

      Ještě jedna perlička za závěr – večer jsem je obul na ráfky (včetně mlíka) ale vůbec jsem to nebyl projet – prostě jenom obul a nabušil na dost velký tlak. Ráno nebylo ani stopy po prolínání, tlak na chlup stejný jako večer. Možná dělaj boky z jiného kordu, v každém případě mi po letech schwalbe udělali radost.

      0 0
      • plzakj  

        Mam na nich 1400km (Ralph modrej). Nehazi a jako bezduse super. Ray na predku taky super. Ralph zacina lehce prolinat na behounu. V zadu to vidim tak na 2tis max myho stylu jezdeni 30%asfalt. Ray nesjedu. Spis ztvrdne smes za rok, dva…

        0 0
      • Polka  

        Nj, ale tahle verze je tak 1200 za kus ne?

        0 0
    • BikeClubKovacek  

      Povrzuji Ray i Ralph ve verzi Speedgrip , ani ml mléka neprotekl již 4 měsíce ven. Drzi tlak úplně v pohodě a jen já určuji kolik tlaku tam bude......a světě div se ..nemam asi rafky no tubes :))

      0 0
    • H8me  

      Taky nemam u tech novejch Addixu problem se stigmatama, jako driv. Ale co me udivuje je velice rychla ztrata tlaku! :( Po trech tydnech z cca 1,9 baru tak 0,5…

      0 0
      • plzakj  

        Tomse mi nedeje. Neuchazi to paskou?

        0 0
        • H8me  

          to bych nerekl, s paskou jsem nic nedelal a na puvodnich Racing Ralphech, ktery prochcavali, drzel tlak pekne. I jsem rafek pri vymene plaste vycistil o zaschleho latexu ......

          0 0
    • peter3531  

      Za mňa zatiaľ po cca 2tkm max spokojnosť. Ako bezduše zatiaľ bez defektu, nehádžu, stav dezénu po sezóne prekvapil. Vpredu modrý ray, vzadu červený ralph, na foto aktuálny stav po sezóne (a to som ich nešetril).

      0 0
    • GdH  

      Včera jsem chvíli odloženého Raye SS TLE Speedgrip 2,25" 2019, s najetými cca 3000 km na předním s duší, nahodil bez duše, a po dni prolíná tmel malinko, jen flíčky na pár místech. Bez tmelu, po namočení, bylo vidět drobné prolínání vzduchu odřenou bočnicí a v jednom místě kolem patky, stopy po tmelu se pak překvapivě objevily trochu jinde, tlak drží. Zkusím ho na zadním, jak se bude chovat.

      Ralph na zadním byl se stejným dušovým nájezdem už tak prosekaný, že se mi s tím nechtělo patlat. Po dalším 1000 km začaly úplně mizet prohlubně středového vzorku, na mokrém asfaltu jsem začal nechtěně smykovat při brzdění a na rozmočené hlíně skoro nulový záběr. Je ovšem čím dál tím rychlejší. Bohužel i směry, kterými se pohybovat nechci :)

      Na snímcích Ralph po cca 3000 a 4000 km na zadku, Ray den po zamlíkování, zpuchřelé bočnice zatím překvapivě drží 2 Bary.

      0 0
      • RapMan  

        navrhuji tomuto zrychlovacímu procesu na pláštích říkat „gravelizace“.

        0 0
        • TK75  

          Geniální…můžem se skládat na jedny pneumatiky.Prvni jede on a až je zgravelizuje, tak je dostanu já :-)

          0 0
    • dada  

      Hello, využiji asi nejaktuálnější Ralfí vlákno:

      Jaké máte zkušenosti s aktuálními verzemi Ralf/Ray – zajímá mě rozdíl mezi SuperRace a SuperGround. Je SuperRace průšvih co se týče bodání? Je hezkej a asi rychlejší, ale počítám že ns moje poflakování po lese bude asi lepší ten Ground, že?

      0 0
      • dada  

        Oukej, díky… takže 2021 jsou užší a těžší než je ve specs. Taky těžší než 2019. Mají vůbec neco lepší, nebo se mám poohlédnout po 2019 SS dokud jsou k mání?

        0 0
        • falze  

          Snake Skin verze měla zesílené jen bočnice, Super Ground verze je zesílená po celém povrchu. Proto asi ta větší hmotnost. Super Race má zesílení po obvodu + odolnější patky.

          Já na XC mám vzadu obyčejný bezdušový Ralph, najeto zatím cca 3k km bez defektu. Vepředu mám Ray Addix Speedgrip SnakeSkin s nájezdem 5,8k km, sezónu určitě ještě zvládne

          Asi záleží v jakém terénu na tom chceš jezdit, případně jestli je prioritou nízká hmotnost nebo cena.

          0 0
          • jarouš2  

            Tvl pokud nemáš 50kg nebo nejezdíš pořád po zadním, tak ten plášť musí být oškubaný jak králík :-D

            0 0
          • dada  

            Díky za info. Cenu neřeším, chci rychlou gumu, dycky sem jezdil Ralfy evo… teď potřebuju rychlejsiho neco za nobby 29*2.35 na mazlika ale zas thundrbuřty asi nee:)

            Takže hledam to nejlepší resp. optimální. Asi bych klidně zkusil i superrace ale ten hnedej bok by myslim na mazlikoj vypadal blbě. Takže asi RR + RR suprgound, adixspeed i dopředu. Na grip kašlu, když budu chtít jezdit po kamenech, nahodim Nobbyny.

            0 0
      • ha-pe  

        Diky za odkaz na video.

        Resil jsem velky dilema, co teda s tim novym line-upem.

        Nakonec jsem vzal RR kombo z 2020, ale ve 2.35ce. Je to tezsi, ale furt by to melo bejt lehci nez ty Groundy (Race neresim, resp. nechci to riskovat).

        Pocitam, ze v tubeless bude nizsi tlak u vetsiho plaste snizovat valivy odpor a mozne snizeni na zadku rekneme z 1.7 na 1.5.. mi prijde zajimavy (mam cca 72kg) i co do extra komfortu.

        0 0
    • 01carbon  

      chapu spravne

      https://www.schwalbe.com/…r/racing-ray

      ale to samé ralph, thunder bart

      ze to ve variante super race, která odpovídá cca starším snake skin (ss) dělaji jen v provedeni sidewall (hnede bocnice?) to nekdo u schwalbe z marketingového snidal vtipnou kaši?

      a to co je super ground tak je o neco odolnejsi a tezsi nez minule ss?

      A tím do toho značení vnesli tak nehoraznej zmatek, zvlášť když obchod neuvádí ETRTO tak nejde dohledat co vlastne prodavaji za plášť- hýml fix.tim mi lehce rozbili bábovičky – sidewall určitě néé to by mě asi jeblo s predlonskými ray/ralph/thun­derbart celkem dost km bez probémů ale ty již většinou nejdou sehnat v cz 29×2,25

      0 0
    • grafik  

      Má někdo z vás zkusenost s tím, ze racing ray stranově hází, ačkoliv je v ptákách usazený správně? Stranově to lítá tak 8mm : /

      Nasadil jsem plášť na nově zapletena kola DT, tam chyba není.

      0 0
      • LM  

        Špatný plášť, reklamuj.

        0 0
        • grafik  

          Kupoval jsem ho na kupkolu , to ten plášť mám sundat a poslat nebo stačí foto? Kdyžtak dík za jakékoliv info. To je fakt opruz…

          0 0
          • Slavik  

            Ptej se dodavatele…

            0 0
          • MatS  

            Z foto asi nikdo házivost nepozná. :-)

            Co jim napsat/zavolat a zeptat se, co bude požadováno za důkazy? Stejně jim ho nakonec budeš muset poslat a oni ti pošlou nový.

            0 0
            • LM  

              Bude muset nahrát video s roztočeným kolem, kde bude ta házivost vidět :-)

              0 0
            • grafik  

              Jj, nějak to zkusím, pak dám vědět.

              0 0
          • Yatza  

            Ja ted reklamoval Conti crossking na Koloshopu, stejny problem. Napsal sem jim co a jak. Pro plast poslali svoz, reklamaci uznali. Zeptali se prachy z5 / novy plast a za par dni mi prisel balicek s plastem. Nestalo me to ani korunu a za cca 2 tydny vyreseno. Pak napis zkusenost s kupkolem :)

            0 0
            • grafik  

              Budu to řešit příští týden. Pošlu jim zpět dva plaste, ten druhy je silnicni – bublina a vylezla pletenina po par desítkách km. Měl jsem je na zimu.

              0 0
              • kubad  

                to je řízlé – to na teklamaci není

                0 0
                • grafik  

                  Řízlé to není, stalo se to na obou (přední/zadní), pláště jsem vyhodil. Za 150,– kus, se mi to nechtělo řešit.

                  Koupil jsem místo nich Continental ultra sport, kevlar. V záloze mám ještě Specialized gripton (je to asi OEM plášť).

                  0 0
      • dada  

        Taky na tu rudou lajnu nervózně koukám. 8mm to snad není ale působí to nepěkně. Podle mě to delaj všechny pláště trochu ale ta lajna to zviditelněnuje

        0 0
        • grafik  

          Na zadním mám ralph a ten je absolutně rovný, jako když střelí. Jednoznačně zklamání, zas to rozdelavat a pořizovat na blind nový …

          0 0
    • grafik  

      Koupil jsem nový Racing Ray z jiného e-shopu a taky hází. Ikdyz ne tolik jako ten co popisuji nahoře. To je fakt os*r. Půjde na reklamaci. Nevim jestli zkusit ještě jeden do třetice, nebo koupit Racing ralph.

      0 0
      • MatS  

        Nebo zmen znacku a mas klid.

        0 0
        • grafik  

          Jakou? Nějaký tip?

          0 0
          • cyklista86  

            Na kazdou znacku a plast najdes negativni recenze. Ja premyslim uz mesic co dat noveho na kolo a mam z toho hlavu jak kvetak. No poprve vyzkousim fakt rychlost bez kompromisu tzn. G one allround. Prej po sjeti vzorku na behounu budou jeste rychlejsi. Takze pecka.. :D

            0 0
      • Smazaný účet  

        Mam nove nasazeny Ray a nehazi.

        0 0
        • cyklista86  

          To mas na predek? A co mas na zadku?

          0 0
          • obda  

            Já mám nově Ray+Ralph (oba SuperGround, modrej plus červenej) a nehází ani jeden. Je to loterie, např. NN na HT mi vpředu hází docela dost (ale neřeším to).

            0 0
          • Smazaný účet  

            Jezdim ray + ralph verze superground sire 2.35. Ani jeden nehazi.

            0 0
            • cyklista86  

              ten superground je ze to je odolnejsi? Muzes to srovnat s tem starsima verzema bez superground?

              0 0
              • Smazaný účet  

                Ano mel by byt odolnejsi. Mam na nich cca 100km a porovnat neumim protoze jsem jeste mezi nimi jezdil maxxis ikon a rekon race v siri 2.35 nez jsem ho propichnul.

                0 0
                • cyklista86  

                  Hehe na prvni pohled jsem videl jak z plaste trci knot neurizlej. Na druhej pohled uz tam vidim nejakej stredovekej hreb. :D Jak se toto muze stat? To ten hreb na tebe nekdo vystrelil z kompresoru?

                  0 0
                • grafik  

                  To snad není možný : ) To je jak ta veverka v kotouči.

                  0 0
    • Zd.Kell  

      Ahoj.

      Nahodil jsem Ralph a Ray 2.25 s dušema na ráfky vnitřkem 19mm.Oproti mezcalu 2.25 který

      měl 57 mm.jsou úzké.Přes vzorek 54 a jen plášť 52.

      Máte je někdo na 25 ráfcích? Jakou mají šířku?

      Jakou šířku ráfků by jste doporučili na xc pro 2.25? Dostanu tam max 2.35 cca(60mm.)

      A ještě dotaz. Zatím pro dušový provoz.

      Čím nahodit v terénu patky do ráfků? Patky kompresorem zapadnou nenamazané při cca 4 atm. S bombičkama nemám zkušenosti. Dají to? Kolik kusů? Případně je nějaká použitelná pumpička na tuto situaci?

      Díky za rady.

      0 0
      • obda  

        Ralph a Ray nově nasazené bez duší na 25mm Crossmaxech mají 55 mm (bez vzorku) oba dva.

        0 0
        • grafik  

          Hází ten ray/Kde jsi ho kupoval?

          0 0
          • Zd.Kell  

            TS bohemia. Oba jsou ok.Jen jsem hned první vyjížďku při stejném tlaku 2.2 jako na mezcalech cvaknul duši na zadku.

            Asi chtějí přifouknout.Váha s batohem cca 96 kg.

            0 0
          • obda  

            Nehází, TS Bohemia, přes vzorek jsou širší.

            0 0
          • Polka  

            Mně teda v životě neházely žádný Schwalbe, asi mám štěstí. Novýho Raye a Ralpha 2,25 jsem bral nedávno lehce jeté z cyklobazaru pro mladýho a taky nehází a šířka na 21mm DT ráfku ok.

            0 0
        • Zd.Kell  

          A přesahuje trochu vzorek?

          0 0
      • cyklista86  

        Jako jak cim nahodit patky do rafku, kdyz tam mas dusi? Normalne nasadim a napumpuju ne? Nebo to jsou ty nove verze bezdusaku tak nepoddajne, ze na to potrebuju kompresor nebo pumpu s tim boosterem? To snad ne.. Moje rapid proby za 350kc by nasadil na rafek i petilety kluk.. Jak to tak ctu, tak mozna trochu lepsi jizdni vlastnosti jsou vykoupeny tim, ze clovek neustale resi nejake nesmysly.. Hm…

        0 0
        • Zd.Kell  

          Ano i s duší potřebuji velký tlak aby patka zaskočila do ,,žlábku"

          Při defektu jsem pumpičkou nafoukl cca 2atm. a plášť v jednom místě nezaskočil.

          Jak říkáš,doteď jsem to řešit nemusel.

          0 0
          • cyklista86  

            Tak to dik za info. Si mi znacne ulehcil rozhodovani ktere teda poridit.. Zustanu u tech nizsich dusovych verzi..

            0 0
            • grafik  

              Ale jízda na bezdušovém řešení, je úplně jiný level ; )

              0 0
              • cyklista86  

                Pro toho, kdo jezdi zejmena narocnejsi teren bez debat.. Ja co jezdim z 70% silnici nemam v planu jezdit na podhustenych plastich a defekty nevedu. Takze u me by se zadny vyssi level nekonal.. :))

                0 0
                • grafik  

                  Jsem na tom stejně. I na silnici bezduše valí o dost líp, o tom žádná.

                  0 0
          • tsunami  

            Tak při defektu nafoukni pumpičkou víc jak na 2atm ;-)

            0 0
            • Zd.Kell  

              Máš doporučení na konkrétní se kterou se dostanu n cca 4 atm.rozumným pumpováním.Pumpu na vidlici bych to foukat nechtěl. Dík

              0 0
              • LM  

                Kup si nějakou teleskopickou pumpičku. Foukat MTB pláště pumpou na vidlici bych teda nechtěl :-)

                0 0
    • kemo  

      Tušíte, jestli se teď někde dá sehnat Racing Ralph v rozměru 29/2.25 verze bezduše, s-skin atd. prostě ten nejvyšší model a ideálně „transparentní“ boky? Poměrně akutně bych potřeboval a skladem nenacházím.

      0 0
    • dada  

      https://www.bike-mailorder.de/…classic-skin

      Mám je odsud… komunikace neni ideální ale maj je.

      Edit: reakce na kemo. Maj i Raye..

      0 0
    • grafik  

      oba pláště R Ray vyreklamovány.

      Kupkolo a Kolokram.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.