• Hakunamatata

    Ahoj, nemeli byste schema vnitrku prave radici paky Shimano Deore 9sp. Pri cisteni se mi trochu rozpadla a ted to nejak nemuzu sestelovat.

    Diky

    0 0
    • Vilém  

      Nic takoveho neexistuje.

      0 1
    • H88  

      https://si.shimano.com/cs/ A zadej si tam typ

      2 0
      •  jarek1  

        Ostatní prominou, nechtělo se mi ukládat a dávat link…, jednou v životě jsem to dával dohromady…

        Složení rozebraného řazení Deore.

        Je dobré průběžně jednotlivé součástky mazat a to nejlépe vazelínou na kola přímo k tomu určenou. Ale zase to nepřehánějte. Stačí spíš méně. Nejdříve zkompletujte oválnou věc se zuby. Musí mít pero a ve svém středu kovový kroužek jako čep a nad ním miniaturní podložku. Toto celé vsuňte do kovového základu tak, aby se napnulo perko. Přitom dávejte pozor, aby vám někam nezmizela ona tenká podložka. Celé to nasuňte na středový šroub. Pokud se vám to nedaří, tak zkontrolujte zdali jste to nedali obráceně. Zuby musejí být vidět a kovový skelet musí být tak, aby ho bylo možné přichytit křížovým šroubkem a musí to pasovat spolu s plastovým okružím. Když to máte v kupě, tak to přišroubujte a nasaďte na to malou (tu tenčí) řadící páčku a nelekněte se, že bude na středovém šroubu volně. Do jejího středu totiž patří čep, který jste patrně vyndali už s velkou páčkou. Tento čep navlečte na středový šroub kratší stranou od prstence dolů a miniaturní podložku si zatím nechte stranou. Nyní nastává asi to nejsložitější a to nandání velké (tlusté) řadící páčky. Vezměte jí a stříbrnou západku pootočte tak, aby malinké perko vyčnívající ve tvaru „U“ přesně zapadalo ze strany do té stříbrné západky a působilo na ní mírným tlakem. Poté do malého kruhového otvoru hned vedle zaklesněte spirálovou pružinu. Tuto pružinu tam dejte tak, že její druhý konec, zahnutý do „U“ zůstane volný. Komplet držte prsty, otočte a nasuňte na středový šroub tak, aby vám pružina nevylítla a také aby stříbrná západka zapadla přesně do prostoru vlevo od středového šroubu. Funkci má takovou, že dopředu tlačí na začátek zubů, čímž jimi pootáčí tak dlouho, až zapadne západka a ještě sama svojí pružinou zapadá do malinkých zoubků vpravo od ní dole.

        Nyní POZOR, zde nejvíce lidí udělá chybu! Je totiž potřeba upravit spirálovou pružinu tak, aby byla okolo středového čepu, na kterém je nasunuta velká páčka a ne pod ním! Musíte na pružinu ze strany zatlačit, přičemž stále prsty všechno tlačíte dolů, aby to nevylítlo, ale ne moc, aby se pružina uvolnila z pod čepu a přitom malinko pootáčejte velkou řadící páčkou. Nakonec zkuste velkou páčkou řadit a pořád to všechno držte. Mělo by to fungovat a velká páčka by se neměla moc viklat. Pořád všechno přidržujte směrem dolů a napněte malým plochým šroubováčkem spirálovitou pružinu tak, aby svým „U“ koncem zapadla do charakteristického výřezu v jedné z páček.

        Celek přidržujte a na středový šroub postupně nasouvejte zbylé součástky, tedy nejdříve miniaturní podložku, poté velkou stříbrnou děravou podložku ve správné orientaci a zaklesnutí. Nakonec přijde 4-packový plíšek a to tak aby dvěma výstupky zapadl přesně do velké stříbrné podložky a úplně nakonec matička. Matičku zašroubujte na doraz a zkuste řazení. Pokud vám velká páčka drhne nebo se stává, že utahováním matičky začíná drhnout, je to tím, že jste neupravili spirálovitou pružinu a tato je pod středovým čepem, takže dejte zpátky matičku a velkou děravou podložku a upravte spirálu tak, jak je popsáno výše. Pokud je vše OK, tak musí být matička pořádně utažena a přitom se obě páčky pohybují zcela jemně. Navíc mrtvý chod velké páčky než začne zabírat musí být opravdu jemný a volný a rychle a plynule se pérovitě vracet pokud jí pustíte. Až teď ohněte packy k matičce, já osobně ohýbám jen dvě z pacek, protože časem mohou upadnout, tak aby zbyly další dvě. Nyní už zbývá jen zacvaknout a přišroubovat klobouček. Nemáte-li zašroubován napínák bowdenu, tak také jeho (neztratit pružinku).

        0 0
        • Hakunamatata  

          Supr moc dekuju za vycerpavajici popis, pomohlo to.Mel jsem tu spiralu pod cepem a drhla packa.Uz hotovo a slozeno????

          0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce