Rychlebské stezky - obtížnost

250 nepřečtených
  • žíla1

    zdravim vsechny,

    mel bych dotaz, prevazne tedy k mistnim bajkerkam, ale radu rad vyslechnu od kazdeho..:)

    chtel bych znat vas nazor na obtiznost rychleb pro nezkusenou cyklistku??

    pristi vikend se chystame s bandou na rychleby, a kdyz to zaslechla moje pritelacka, tak chce samozrejme jet s sebou, ALE…na kole nesedela, troufnu si rict ze uz tak 10–12 let (bez humoru)..kolo by si pujcovala, takze by ho nemela moc osahany atd atd…

    osobne sem na rychlebach jeste nebyl, takze nedokazu posoudit, kamarad co tam byl me odrazuje od toho brat ji s sebou, tak sem chtel znat trochu vic nazoru na to brat na rychleby prakticky „cyklopannu“..:)

    diky

    0 0
    • volodaj  

      Záleží podľa trailov. Čierny potok je fajn aj pre nováčikov, Superflow sa dá tiež pojazdiť. Na SF obtiažnosť záleží čisto ná rýchlosti. Dá sa ísť v pohode na istotu a dá sa letieť totálne na hrane. Neber ju Wales, Velrybu a asi ani ostatné staršie trailu. Sú dosť skalnaté a technické. Asi by si ich moc neužila a nebavili by ju.

      0 0
      • Japhy  

        Je to pro mě výrazně dál neš SpS, ale letos se určitě chci do Rychlebek vypravit. Jak jsou na tom ty starší traily v porovnání s černou obtížností na SpS? Nejvíc mě baví Hejnický hřeben, dal bych kompletní Rychlebky? Jasně – je to dotaz typu „pane Lorenc, uvezu to“, ale snad tu bude někdo kdo má srovnání z obojího.

        0 0
        • JakeF  

          Kde SpS končí, tam Rychleby začínaj… Když neberu trail kolem potoka, to je tak na pizzu do tý vesnice na druhý straně.

          0 0
        • volodaj  

          Tak to neporadím SpS som zatiaľ nešiel. Rychleby sú veľmi pekné, ale hlavne staršie traily dosť náročné. Hlavne na techniku, nie sú to hladké traily ale skaly, korene a tak.

          Wales, Tajemný parádne, náročné traily, Mramorový ma moc nebavil, na Sjezdoch sú pekné skočíky. Nie náročne je kde dopadať, tak sa dá dosť polietať na nich. Veľryba tiež pekná

          Mne sa tieto staré páčia ešte viac ako SF. Podobný terén jazdím doma, tak ma to veľmi bavilo.

          SF je parádny v rýchlosti, klopky, vlnky, skoky je to pecka, ale kondične makačka. Trail okolo Černého potoka technicky ľahký aspoň podľa mojích merítok, ale v rýchlosti veľmi zábavný. Aby bavil tak treba kondičku, aby sa dal letieť.

          Bol som prvý krát nedávno a bol som unesený. Určite sa tento rok ešte pár krát vrátim. Mám to z Martina dosť ďaleko, ale stojí to za to.

          0 0
          • Baba-Ji  

            ja jel nedavno prvne i Proklety(je tak trochu bokem, proto po dvou letech, co na Rychleby jezdim, jsem ho jel az ted) a ten byl taky hodne povedeny

            0 0
            • volodaj  

              Ten som vynechal presne preto, že je kus bokom :). Nabudúce skúsim teda aj ten.

              0 0
            • JakeF  

              +1, prokletý je super, jen by potřeboval nějakou další část zeshora, buď od startu Superflow nebo z konce první sekce. Takhle to je bohužel dost blbě napojitelný.

              0 0
              • goofy  

                Moje nej varianta, když nejedu SF je asi tato:

                Wales – Prokletý – po áčku zpátky na Velrybu – Tajemný – enduro zkratkou na sjezdy.

                Někdy to ale protáhnu až na Mramorový, někdy jedu biskupský. Ale přednost dávám většinou Prokletému.

                0 0
        • scret  

          jak je tu uz psano, nejtezsi vec na smrku je nejlehci v rychlebech, tzn. kolem cerneho potoka… Zbytek je proste jinej, technictejsi…

          0 0
      • Lily-Brno  

        To bych tu slečnu podél Černého potoka chtěla vidět :) ač je nejlehčí, tak pro někoho, kdo už pomalu neví, jak šlapat na kole, si myslím, že ne…

        0 0
        • volodaj  

          Máš pravdu, že ak dlho nejazdila, tak to pre ňu asi nebude.

          Človek si niekedy neuvedomuje, že má trochu posunuté hranice toho, čo sa mu zdá v pohode.

          0 0
          • Lily-Brno  

            právě :) a bohužel k tomu třeba připočítat, že u žen je obecně horší prostorová orientace, zvládnout techniku nám zabere víc času, k tomu určitě větší pud sebezáchovy… samozřejmě, nechci se nikoho dotknout, jsou i výjimky ;)

            0 0
        • gerrard  

          +1 Moje zena, ktera se obcas projede si cerny potok vubec neuzila. Nekoho kdo nejezdi, bych tam vubec nebral. Z jejiho pohledu vysokou narocnost si pak odskakal mlady, za to ze se smal dostal sprdunk.

          0 0
          • Lily-Brno  

            chudak mlady :D nj, k siroke lesni ceste nebo cyklostezce to ma proste daleko…

            0 0
        • Menhir  

          Černý potok je o rychlosti, čím jedeš rychleji, tím je to obtížnější.

          Pokud slečna pojede „pomalu“ tak to určitě zvládne.

          Jezdí tam rodinky s dětmi, tak snad by ani ona neměla mít problém :)

          0 0
    • Carloss  

      pokud na kole neseděla, tak ju tam neber, protože se buď zraní, nic si neužiješ; nebo bude nasraná a chodit pěšky, takže si nic neužiješ; nebo budete jezdit kolem potoka furt a parta se na vás vysere, nic si neužiješ, bude na vás čekat na základně, bude nasraná, nic si neužijěš.. Já bych ji nebral s sebou už jen z toho prvního důvodu..

      0 0
      • Stancek  

        :-D Jeste Jsi zapomel napsat: Nevemes ju – bude taky nasrana … potom si vyber :-D

        1 0
    • jIrI___  

      Trumfuješ, přítelačka se snad ještě víc odpudivé slovo než přítulka :).

      Přímo na RS bych takovou začátečnici určitě nebral, byla by maximálně tak nasraná a otrávená, protože ať si říká kdo chce co chce, člověk už nějaký základní skill musí mít. Možná kolem Černého potoka by to šlo, ale ať nepočítá s něčím supr trupr, v malé rychlosti to je běžná projížďka po pěšině a na větší rychlost předpokládám nebude mít fyzičku. A taky se rozhodni, jestli si chceš RS užít nebo s sebou táhnout závaží :)

      0 0
    • Lister  

      Pokud neseděla tak dlouho na kole a nemá zkušenosti s terénní cyklistikou tak tady pravděpodobně nepřejede nic, ani trail kolem potoka. A hlavně to pravděpodobně ani neuslape.

      0 0
    • Baba-Ji  

      vzit jeste jednu „necyklistku“ a muzou se spolu kochat okolim, protoze je tam moc krasne, zatim co vy s partou budete drandit po stezkach.

      Jedno odpoledne obetujes a pujdes se kochat s ni, vyrizeno :)

      0 0
    • Ondry  

      Tahle situace se už řešila? Že je to dokonalej zločin, minimálně jestli se sní chceš rozejít, jdi do toho!

      0 0
    • Sark88  

      Já jsem tam byl před dvěma týdny . Určitě jí tam neber , maximálně trail kolem černého potoka ,ale to se nevyplatí . Akorát jí to zkazí zážitek z jízdy ,že nic nesjede . Ty obtížnost starších trailů je dost vysoká . Na walesu jsem to krásně poslal přes řidítka i já :D

      0 0
    • tom xtr  

      Tak před tím, aby se na těch hlavních trailech rozplácla, nebo je prochodila pěšky /a to není dobrý nápad/ ji zachrání pravděpodobně jen to, že k nim vůbec nedokáže vyjet. Takž do Černé vody klidně ano, ale na traily ji určitě neber.

      0 0
    • Elwing  

      Tohle je spíš otázka na vztahového poradce :)

      Chápu jí, že když jí něco „zakážeš“, tak o to víc tam bude chtít. Ale vzít tam někoho, kdo nemá žádný vztah k terénní cyklistice je o ničem. Tam se nic jinýho dělat nedá :(

      0 0
      • Baba-Ji  

        tak zakazovat ji to nemusi, ale muze ji to silne nedoporucit, duvody tady ma slusne rozepsane, pokud ma devce trochu rozumu, sama si to rozmysli/prijde s alternativou

        0 0
        • Ondry  

          Ale důvody… je to ženská a ty by jsi na to šel logicky :D

          0 0
        • Elwing  

          Ženský nerozlišují mezi zakázat a silně nedoporučit ;) Prostě bude cítit, že ji tam nechce. Nicméně jsem to dala do uvozovek, protože zakazování je silné slovo, to jo.

          0 0
          • Baba-Ji  

            vsak nechce, takze to bude citit spravne, lec chlapec ji to musi umet vysvetlit „proc“ (ne proto, ze ji „nema rad“, ale pro jeji, potazmo dobro obou) ;)

            …vsecko se da vykomunikovat

            0 0
            • Elwing  

              No z mého pohledu se to vysvětlit nedá :) prostě to buď zkousne, nebo ne. Ale to je právě ta vztahová poradna, s ježděním na stezkách už to nemá nic společného. Takže snad to spolu nějak vykomunikují, jak říkáš.

              0 0
              • Baba-Ji  

                jako ze se ji neda vysvetlit, ze pokud 10let nesedela na kole, tak se tam zabije? …ale jsou pravda takove pripady mezi lidma …a tem je lepsi se vyhnout :D

                …nebo to dotycny muze vzit jako „nutnou“ prvotni obet, kdy ted se tam bude jeho polovicka nudit/trapit/na­davat a priste uz ho na cyklo trip pusti rada samotneho ;)

                0 0
                • mastihuba  

                  tak slečna chce být s přítelem a je ochotná zkusit něco novýho. :) za mne palec nahoru :) Když nebude stačit zabaví se přes den jinak a večer bude s partou. Taky bych to neviděl tak tragicky.

                  0 0
    • Carloss  

      dej jí to tady přečíst :D

      0 0
      • Lister  

        Tohle jí přečíst nedá, protože… :-)

        Většina mladých holek, hlavně těch hubených si myslí, v jaké jsou úžasné formě, když 1× týdně uskáčou hodinu aerobicu nebo zumby, ale pravda je většinou taková, že pokud jde o nějaký dlouhodobější výkon, tak je to tragédie. Takže pokud nedělá nějakou pravidelnou vytrvalostní aktivitu, ať už to je chůze, turistika, běh, plavání, tak na tom bude tak bídně, že skoro nedojede do vedlejší vesnice. A to tady ještě nikdo nezmínil jednu specifiku cyklistiky – sezení na sedle. Hodně bych se divil, kdyby dokázala usedět víc než 10 km.

        Možná mě dámy ukamenují, ale toť má osobní zkušenost s několika začínajícími cyklistkami.

        0 0
    • Seky  

      Koukám do profilu, že jsi z Liberce. Takže to máš kousek na Singltrek pod Smrkrm. Vezmi jí tenhle víkend tam, a když bude vpohodě dávat černý úseky, nebál bych se toho, vzít jí do Rychleb. Pokud nedá ani SpS, pak budou Rychleby trápením.

      0 0
    • nitraq  

      Pokud opravdu deset let nejezdila, tak RS rozhodně ne, vůbec by si to neužila, velkou většinu šla pěšky a akorát by byla nasraná. Asi jako ta moje, když přijela/přišla z Tajemnýho. Ale zas jí to tak nakrklo, že po návratu domů říkala, že tam musíme jet ještě jednou, abych se na tom Tajemným předvedl. Takže nakonec výhra:))

      0 0
      • Sark88  

        Nebo to udělejte jako já , já jsem jí tam vzal a ona mi řekla ,že tam příště můžu jet sám :D

        A to jezdí na kole v terénu tak psolední 2 roky :)

        0 0
        • ReBeka  

          ++1

          0 0
        • Lister  

          Léčba šokem, to se mi líbí. Doufám, že jsi to doprovodil komentářem ve stylu, že přece jen má to, co tak moc chtěla :-)

          0 0
    • Chudlick  

      Vzít přítelkyni na RS je to samé, jako vzít jí do hospody. Poloviční zábava – dvojitá útrata

      0 0
    • scret  

      na rychlebky NEBRAT!:)

      0 0
    • Lily-Brno  

      Já bych zakopaného psa viděla někde jinde… Že ty nemáš vůbec představu, kam jedete a ani jsi třeba nekoukal na videa na youtube apod.? Kdyby ano, tak nemyslím, že bys vůbec uvažoval o tom, že by bez jakýchkoli technických schopností jezdila po trailech. Leda…Že ty se jí chceš zbavit? :D Mi to přijde stejné, jako když kamarád říkal, že příště vezme s sebou přítelkyni, co jezdí cyklostezky na trekovi… Se přiznám, že i mě nějakou chvíli trvalo, než jsem se odhodlala jet – taky mě to mrzelo, ale nerada dělám někomu šutr na krku . A pokud na tom bude přítelkyně trvat, tak se buď chce jen podívat do hor nebo všem otrávit bajkování… (+ sobě možná přivodit úraz)

      0 0
    • daymaker  

      pokud se chceš rozejít, tak jí tam vem… .-)

      0 0
    • žíla1  

      no, nestacim se koukat, jak se tady pekne rozjela diskuze, ale z valny vetsiny prispevku to vidim celkem jasne…ze ne…takze vam vsem moc dekuju za nazory a tesim se na dalsi diskuzi v mem dalsim tematu : " jak vysvetlit pritelkyni, ze se mnou nepojede do rychleb.."..:):)…i kdyz se obavam ze tuhle debatu uz jsem predem prohral, pac ona si mysli, ze dyz to daj jiny holky, tak ona prece musi taky, jenom ja ji tam s sebou nechci..:)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Ukaz ji videa a rekni ze je to na ni…doporucuju tam s ni jet na otocku at nemas zadupany cely vikend…protze je dost pradvepodobne, ze to vzda uz pri vyjezdu, pak sjede superflow (potkali jsme tam slecnu na trekingovem kole) a rekne ze podruhe uz to neda…ty si das druhe kolecko a za dve hodky pojedete…

        Vubec bych se nebal s ni jet rovnou na superflow…akorat ten vyjezd bude peklo:)

        0 0
      • Elwing  

        haha, no to je přesně ono :) hele, tak jestli má otrlou povahu, tak ji tam vem. Trošku se otluče, třeba si i pobrečí ale nakonec zjistí, že by ji to bavilo :)

        0 0
        • žíla1  

          jak to rict slusne…ma asi vic otrlou pusu, nez povahu…na terasce u pivecka..to si ty sjezdy dava jako nejvic borec, ale dyz by melo prijit tvrdy na tvrdy…ani nemam strach, ze by nedala ty vyslapy do kopce, ale vzhledem k tomu, ze ma az neprirozene moc velkej pud sebezachovy, tak si myslim, ze nektery useky, kde to clovek proste trochu pustit musi, by to jela na brzdach a tim spis by se vysekala…ale zase na druhou stranu, nekdy je lepsi naucit se plavat skokem do hluboky vody…bud ji to chytne bo jak nekteri psali, uz nikdy nikam na kolo chtit nebude..:):)

          0 0
          • Carloss  

            zeptej se jí která brzda je primární a máš jasno jestli to s ní zkusit nebo ne :D

            0 0
          • scret  

            no, tak to je potom prekerka:)

            Ale muzes bejt tvrdej, predem ji varovat, ona se tam pak zrakvi a ty ji aspon muzes rict, zes ji to povidal:))

            Ale jak tu nekdo radil, at si tam vezme idealne kamosku, po 2h zjisti, ze to nedava a pak muzou s kamoskou sedet dole nebo davat koupalko na Rampe a ty muzes s kamosema jezdit:))

            0 0
          • Jaroslávek  

            …s tebou.

            0 0
      • Darkson  

        vem jí ssebou nějakou kamarádku. první den si s tebou zkusí vyjet na kopec a nedojede ani pod Wiesnera, pak si dá Černej potok, kterej taky neni pro nebiker(k)y zadarmo a zjistí že to pro ni není. pak tě nechá jezdit po trailech. směrem na Vidnavu a Polsko je placka, lesní asfaltky a široký cesty, cestou rybníky, cukrárna, hospody…to by se jí mělo líbit :)

        0 0
        • Baba-Ji  

          lom Rampa, Venušiny misky, da se tam pekne pomotat :)

          0 0
          • tonik666  

            Dokud nejsou komáři. Pak už do oblasti okolo Černéh potoka není radno vstupovat.

            0 0
            • jIrI___  

              Stačí repelent. Ale lítá tam těch komárů svinsky, to je fakt :)

              0 0
            • Baba-Ji  

              na mne nelezou, takze jejich vyskyt nejak zasadne neresim, ale je to mozne

              0 0
            • goofy  

              Staci jet rychle, at nemaji sanci sednout :-)))

              0 0
              • tonik666  

                To se pak zvrhne hledání Venušiných misek ve zběsilý úprk před komáry :) To už jsme tam zažili

                0 0
      • mr.antik  

        kamarád to takhle udělal, pár pádů bylo ale holka dneska jezdí slušně a baví jí to dost.

        0 0
    • Draw in soul  

      Byl na rychlebech dneska někdo?Mokro nebo vlhko?Ptám se,jestli to zítra bude jezditelný i pro hobíky nebo se na to vykašlat a počkat na jindy.. :)

      0 0
      • Lister  

        Přes den pršelo málo, teď prší docela fest. Předpověď je ale příznivá, že by se to mělo vypršet v noci a zítra polojasno. Morko bude, ale jezdivé to bude taky.

        0 0
      • Smazaný účet  

        přes republiku přechází docela oblačnost, takže je docela pravděpodobné, že bude popršeno…ale určitě jeď, aspoň se nebude prášit.

        0 0
    • McBlacky  

      Já bych zase tak striktní nebyl. Potok, Wiesner, Biskupský a Sjezdy + Okolo hradu se dá jet úplne v pohodě. Na wiesnerovi se vytrápí fyzicky, na sjezdech vše zábavné objede.

      Jela s námi letos i slečna co na kole začíná a dala i SF.

      Zbytek už chce trochu techniku nebo zdvihy+srdce+kliku se nezrakvit moc :) takže nic pro začátečníky a dřeva.

      nemusí ale nutně jezdit Stezky, když rozdělíte partu, může si vyjet po lesních cestách na Ripperuv kámen a pak nekudy na dortík do Jeseníku, případně do Žulový po červený a mrknout na nýznerovské vodopády, pokud má fyzičku dá to po šotce až na Smrk a Paprsek na boruvkový knedlíky. atd

      kolem stezek se dá pojezdit lehčí XC až solidní AM, záleží na chuti, partě a znalosti.

      0 0
      • destr  

        No zase bych to s tou obtížností nepřeháněl, o víkendu jsem tam byl poprvé a všechno v klidu, jediný trochu ostřejší byl ten wales myslím, protože bylo mokro, ale dali jsme to napoprvné celý na HT. Čekal jsem to celkově o dost těžší.

        0 0
        • pavlik6022  

          ono je dát a dát , dát to jde i na tříkolce :)

          0 0
          • destr  

            No však právě, když to dám já guma, tak co tam dělaj ti, co to fakt umí a maj na to kola? ;-)

            0 0
            • mirabike  

              nejde o to dát to, ale užít si to ;-)

              0 0
            • JakeF  

              Zrovna ty nejsi úplně reprezentativní vzorek běžný populace :D.

              Já tam byl teď neděle-pondělí na fullu, předtím dvakrát na HT a musím říct, že zábava to je pořád, jen to má daleko víc flow. Hlavně první půlka Walesu mě překvapila, co se tam dá předvádět i když to je mokrý. Výzva sjet/nesjet to samozřejmě není nikde, ale to nebyla ani na HT (vyjma toho skoku v zatáčce na SF, ten bych na pevňáku asi nepokoušel, i když pokud to někdo zvládne dát čistě, tak určitě ani tam není problém).

              0 0
              • Lily-Brno  

                jo vidíš a v sobotu jsi náhodou nebyl v Koutech? měla jsem zpětně pocit, že jsem tě tam potkala v poledne…

                0 0
          • Smazaný účet  

            Jj..staci to trochu rozjet a je rodeo;)

            0 0
    • žíla1  

      tak jeste jednou vsem (kteri se vyjadrovali k tematu) diky za rady a doporuceni…ve finale otazku ano ci ne vyresilo par videi ne zrovna svatecnich jezdcu a k tomu jedno bonusove s drzkopadama­..:)..a zena si odpovedela sama, jestli se ji tam chce jet s nama..:)

      …taaaakze, jednu vec bych mel z krku, a ted bych mel este jednu otazku…jaky mate zkusenosti s RS za mokra?? vzhledem k predpovedi jaka je, to nevypada minimalne do ctvrtka bez deste a za dva dny to v lese asi moc nevyschne…takze mam si s sebou zabalit i malej nafukovaci raft??:)bo ma to vubec v takovymhle pocasi smysla nebude lepsi pockat na dobry pocasi??

      PS: nevadi mi ze se uspinim, spis mi de o sjizdnost…

      dik

      0 0
      • Smazaný účet  

        Kdyz je teplo, tak je to pohoda. My tam loni dovadeli na husteho lijaku a libilo se nam to. Nevim jak to bude na superflow, ale na ostatnich trailech vklidu..ten jejich sutr za mokra neklouze o moc vic nez za sucha..

        0 0
      • jIrI___  

        V mokru nemá smysl jezdit kamkoliv, ale zrovna RS mají takové podloží, že se netvoří moc bahna.

        0 0
      • Baba-Ji  

        Stare traily jsou za mokra, nejlip za prutrze mracen, jeste lepsi, nez za sucha a mokry sutr tam drzi uplne stejne, jako suchy, je to takovy smirgl. SuperFlow bude za vidatneho deste blatak.

        Na Rychlebach se deste a mokra netreba bat :)

        0 0
      • JakeF  

        Nechceš sem pak v sobotu napsat, jak to tam vypadá s mokrem a bahnem? Přemýšlím o tom tam na neděli odpoledne a pondělí přijet, ale zas být extra bahno, tak to klidně odložím…

        0 0
        • žíla1  

          tak pokusit se muzu, ale slibit nic nemuzu, internet v mobilu nemam a jak to tam maj s wifi netusim..proste pokud se zadari, tak napisu..ale kdyz, jak tady vsici pisou, je to i za mokra v pohode, tak vlastne neni co resit..:)

          btw, v nejhorsim si napis/zavolej primo do centra RS na webu kontakty maj a budes mit info z prvni ruky..:)

          0 0
        • žíla1  

          …koukni se na iDNES…je tam par „peknejch“ clanku, ktery ti s nejvetsi pravdepodobnosti pomuzou pri rozhodovani, esi jet bo ne…bleskovy povodne na jesenicku, srazky zhruba 60mm/m2…takze mokro bude zcela urcite a pokud se tam nekde neutopim nebo nerozplacnu, jak zaba na kameni, tak ti napisu jaka je prumerna hloubka bahna..:)

          0 0
          • Lister  

            Je vidět žes tady nikdy nebyl, protože bys podobné žvásty pak nemohl číst. Na RS nemůže být bahno, protože tady jezdíš prakticky jen po kamení a superflow trailu stačí jeden suchý den aby byl bez potíží sjízdný.

            0 0
            • žíla1  

              ja se hluboce omlouvam, ze sem mel tu neskutecnou drzost vubec takovyhle zvasty vypustit…uz se to nebude opakovat…:):)…vubec sem si neuvedomil, ze kdyz nekolik dni prsi, tak v lese preci nemuze bejt mokro a blato…:)

              0 0
              • Smazaný účet  

                Kdybys byl na RS tak bys vedel jak to s tim bahnem je…jasne ze dolu nedojedes cistej, ale zadne topeni v bahne se konat nebude bo vetsinou se jezdi po sutrech…

                0 0
              • Lister  

                Dneska bude celý den pršet, zítra bude celý den pršet, v noci na sobotu bude pršet, ale v sobotu to vypadá OK, i když to už model nemusí být přesný. A víš co? Na RS bude parádně, protože tady voda fakt nevadí. V sobotu bych zajel klasické okruhy RS, na neděli si nechal superflow a případně Černý potok a bude to OK.

                0 0
                • žíla1  

                  ja se nehadam, dle profilu to vypada, ze budes mistni (jeseniky), takze asi budes mit prehled. ja sem na RS este nebyl, takze netusim…mozna to je jenom muj pocit, ale tady u nas v liberci, dyz jeden den vydatne prsi, tak tady kaluze a blato mame..:)..tak sem predpokladal, ze dyz leje uz snad od pondelka, tak je jedno esi to je v jizerkach bo v jesenikach.­.:)…btw, dyz uz sme u toho mokra…co to tam mate za kameny, ze za mokra neklouzou??:):)a jak sou na tom se sjizdnosti ty dreveny lavky?? pokud se nemylim tak primo na strankach RS doporucujou ty lavky za mokra tlacit…??

                  0 0
                • JakeF  

                  To ses teda jako místní „znalec“ sakra netrefil… Na to, že zapršelo až dneska odpoledne, tak vody neskutečně. Jak se vždycky říká, jak na SpS jsou louže, tak co bylo teď na RS, jsem na SpS nikdy nezažil… Starý traily z půlky pod vodou, na Prokletým a Mramorovým místy regulérně potok po trailu. Na Superflow několik rozbahněnejch míst a louží, prostřední část novýho úseku Superflow taky celkem bahnitá. Jako ne že by se to nedalo přežít, ale jak se vžycky říkalo, že na SpS mokro a RS v pohodě, tak se to pomalu začíná obracet mi přijde, jak na SpS na odvodnění celkem makaj…

                  0 0
                  • pavlik6022  

                    asi se není moc čemu divit když kousek od Černé Vody řeší povodně

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    Ja po RS (ne po SF) dovadel za vydatneho deste a jasne..je to ve svahu, takze misty voda tect musi, ale chvili po desti voda odtece bez vetsich skod (pomineme-li vymlety wiesner pred par lety po povodnich) a da se jezdit po suchem trailu, ktery to ustal bez problemu…zadne kaluze za parneho leta (krom mist, kde tecou potucky)…

                    0 0
                    • JakeF  

                      To mi právě přišlo, že pomalu přestává tak být… Kolem těch potoků už jak je to rozježděný, tak voda často zůstává a na SF pár míst vyloženě podmáčenejch…

                      0 0
                  • destr  

                    No vidíš, a já myslel, že ty potůčky tam patřej :-) a na prokletým rozhodně ničemu nevadí.

                    0 0
                    • JakeF  

                      No, nemít náhradní oblečení a jezdit v mokrejch hadrech celej den, tak bych byl asi radši, kdyby to ten potůček jen křižoval :D.

                      Jinak tady jde hlavně o něco jinýho, že vždycky byly spory, jak na SpS je hromada vody a na RS to akorát steče. Tak mě právě zarazilo, že jak se na SpS na odvodnění celkem zamakalo a RS naopak v místech dost rozjezdilo a v místech už je bahno normální (poslední pasáž SF), tak se ta situace víceméně obrací…

                      0 0
                      • JSt  

                        to bude polivka zdarma v singltrek centru. mozna i s rohlikem. ;-)

                        0 0
                      • TJK  

                        na SPS se zamakalo na odvodneni? Ale jdi.. a kde? 2 tydny zpet po desti.. kaluze v kazde druhe dire, od pulmetrovych az po 2metrovy lavory s 20cm vody.. minimalne na 5ti mistech regulerne tece malej potok po lajne … a to pocitam jen starej okruh + 2 vlozeny cerny od kyselky pod smrk… jako pro cloveka kterej to projizdi s prednim kolem na zemi to je peklo.. nebo to jede krokem.. ale pokud to chces jet trosku v tempu tak je to celkem sranda… nektery zatacky se s odlehcenym predkem jezdit nedaj takze to tam naramplujes naplno… a popravde tahat za riditka na manual v kazdym druhym hupu kvili kaluzim je dost vopruz… a i tak sem prijel komplet durch prochcanej a spinavej.. takze odvodneni SPS je dost SciFi…

                        0 0
                        • JakeF  

                          Myslíš něco takovýho? :D

                          Jinak nedávno tu nějakej čemboun brečel, že se kaluže odstraňujou, když přece TK tvrdil, že tam maj být… A pak tu kvasničkovci brečeli, že jim to odvodňuje nějaká jiná grupa… Já tam byl zatím třikrát a žádný tady často popisovaný apokalyptický scénáře jsem tam nezažil…

                          0 0
                          • TJK  

                            jo přesně tohle v každý druhý točce… a něčemu se prostě nevyhneš… nebo pokud chceš aby to mělo nějakou flow a ne jen tupy kličkování mezi kalužema, tak to prostě valíš skrz…

                            0 0
                            • JakeF  

                              Vždyť já neříkám, ani mě nenapadá, jak zrovna tohle rozumně odvodnit… Jen mě to prostě pobavilo, jak se tu vždycky na SpS nadává a dávaj se RS jako příklad, jak to odvodňovat správně…

                              0 0
                              • Pan Jan  

                                Ale fakt nedobrý termín na posuzování. Zrovna jsem v místním plátku četl, že středa / čtvrtek tu spadlo na některých místech až 86 mm / 24 hod. A to pak pršelo ještě celý den, takže bych z toho moc velký závěry nedělal. Táta taky neměl do čtvrtku nikdy vodu ve sklepě a to ho má dobře odvodněný…

                                0 0
                              • tonik666  

                                Tohle se odvodňuje tak, že se vedle vykope hlubší díra, do které to teče a rychleji se to vsakuje (protože to není udusaný), a trail kde se jezdí zůstane suchý. V nějakém časáku v článku o kopání to bylo popsané. To by ale pan Kvasnička měl vědět, ne? .))

                                0 0
                                • JakeF  

                                  To by asi měl… Nicméně tahle fotka je z Rychleb…

                                  0 0
                                  • tonik666  

                                    Tak tos mě dostal :)))

                                    ¨

                                    Každopádně řešení je jak jsem napsal, a po dešti jsou nějaké louže akceptovatelné, ale tak den dva po už by to mělo být v cajku…

                                    0 0
                          • Chiron  

                            Nedávno jsem byl na rychlebách poprvé a zrovna nás chytl docela prudký slejvák. Když sem sjížděl SF, tak takovéhle kaluže sem viděl možná dvě a obě šly krásně objet klopenkou. Pár menších tam taky bylo a ty mi paradoxně vadily víc jak tyhle jezera, ale zas tolik jich nebylo. Každopádně mě překvapilo, jak se tam jezdí v dešti a potom. Jasně, čistý člověk není, ale tady u nás při podobném počasí jsou z terénu bahenní lázně a vymleté koryta v lesních cestách.

                            Jinak po trailu k Velrybě mě překvapilo, že tekl regulérní potok. Každopádně bylo vidět, že tomu trailu to vůbec nevadí.

                            Jedině pak Černý potok na druhý den. Ten byl samá kaluž a bahno. Zkrátka už je to údolí a hlína. A hlavně sem měl pocit, že si na těch kořenech asi rozbiju hubu…

                            1 0
                      • destr  

                        No tak stejně se namočíš na začátku dr. W, na tom tajemným mi ty potůčky mezi šutrama fakt nevadily, spíš naopak, nejsem z cukru, s tím bahnem už je to samozřejmě jiný.

                        0 0
                        • JakeF  

                          Já ten potok na wiessnerovi projížděl tak pomalu, že jsem se ani nenamočil, holt pózeřina se nezapře :D.

                          0 0
                          • destr  

                            To kámoš potřetí už pak taky. No ve finále si do něj stoupnul :-D

                            0 0
                      • jezo  

                        No já ti nevím, co se obrací. Superflow v sobotu rozhodně nebyl ideální. Hlavně ty dvě louže bláta před a za profláknutým dropem z kamenu, kde první ti vzala veškerou rychlost a druhá byla přímo za boulí, která se spíš přelítává než jezdí, takže to člověk na dopadu zapíchl přímo do toho bláta, to bylo o hubu. Pak na posledním úseku bylo bláto na louce, ale jinak žádné drama. To po mnohem menších srážkach jsme loni na Sps vymetali louže za každou druhou zatáčkou, na černé z Hubertky párkrát po náboj do bláta :(

                        0 0
                        • JakeF  

                          Jel jsi Mramorový a Prokletý? A Superflow právě podmáčenej v místech, kde jsem to nikdy předtím nezažil, že by se tam voda držela, respektive třeba jen protékal potok napříč… A když jsem viděl, jak to teď bylo rozježděný, tak se fakt trochu bojím, jak to bude vypadat až to uschne…

                          0 0
                          • jezo  

                            Nejel, jenom Biskupský k Velrybě. A tam to skutečně místama vypadalo, jak kdybys jel korytem potoka. Takže Tajemný a Mramorový zřejmě ještě horší. Já je nechci nějak ideologicky hájit, vody tam byly kvanta. Pro mě je rozdíl v tom, že i takové množství vody nezanechalo na Superflow (který je hliněný a tedy nejzranitelnější) nějaké brutální stopy v porovnání s SpS, kde je nějaká voda skoro pořád.

                            0 0
                            • JakeF  

                              Se obávám, že třeba v tom místě za dropem ze šutru budou stopy celkem brutální i až to vyschne…

                              0 0
                              • jezo  

                                Budou, ale těch míst je pár a dají se lehce opravit. To ale není podstatné, původní spor byl o tom, že se „bahnitost“ obrací v neprospěch RS. Po několika návštevách RS i SpS v „období dešťů“ konstatuju, že na RS bylo bahnito jenom teď a na SpS jsem to zažil víckrát. Nic víc, nic míň. Jezdím, bahno neřeším :)

                                0 0
                                • JakeF  

                                  Jak říkám, možná jsem měl štěstí, ale já na SpS žádný extrémní bahno a vodu nezažil. Byl jsem tam třikrát, stejně jako na RS. A právě o to víc mě to překvapilo, když pár km vedle v Koutech už bylo sucho, ale možná nějaký lokální deště, nevím…

                                  0 0
                        • Mysee  

                          Netuším kde na tom SpS jezdíte, na RS jsem nebyl tak to nesoudím. Ale na SpS jsem byl 4×, většinou po celkem vydatným dešti, Modrá byla loni jeden větší brod, ale pořád v pohodě. Na české straně na červených a černé od Hubertky nikdy nebylo nic šíleného, krom obvyklých míst. Běžné louže, které jsou po dešti všude a dají se v tempu v pohodě jet.

                          0 0
                        • tonik666  

                          V civilizovaných bajkových lokalitách se na trailech hned po dešti nejezdí, aby se neničily, protože když je pořádně napršeno, rozjedou se i sebelépe postavené traily.

                          0 0
                        • tonik666  

                          V civilizovaných bajkových lokalitách se na trailech hned po dešti nejezdí, aby se neničily, protože když je pořádně napršeno, rozjedou se i sebelépe postavené traily.

                          0 0
                        • Dav...1  

                          Tak v tom případě máte určitě v Praze hromadu asfaltových cyklostezek tam bahno nebude

                          0 0
                          • tonik666  

                            haha, zasmál jsem se.

                            Myslel jsem USA, kde velké procento trailů musel někdo postavit, a mám osobní zkušenost, že si je nechtějí zničit a bezprostředně po dešti prostě nejezdí.

                            0 0
                            • Dav...1  

                              Reagoval jsem na jezo.

                              Jako muzeme byt radi, ze nam neco postavili.

                              A ne tady brecet, ze tam je bahno.

                              A urcite to je i o pristupu, kdyz se tam nebude jezdit bezprostredne po privalovych destich, tak to vydrzi delsi dobu.

                              Ale napriklad rychlebky mi za mokra prijdou lepsi.

                              0 0
                              • JakeF  

                                Jsi to úplně nepochopil… Tady šlo o to, jak se všichni vozí po TK, jak to je na SpS na hovno, že tam jsou louže a blbě odvodněný, zatímco když je to samý na RS, tak holt prší a člověk se nemůže divit, že je v lese mokro :).

                                0 0
                                • goofy  

                                  A tebe asi tak nenapadlo, proc se po nem vsichni vozi? To jsi tak natvrdly? Me jsou nejake kaluze na SpS u ****** stejne jak na Rychlebech.

                                  Ale prece sam pan bozsky se tady strasne chvastal, jak ze to umi jenom on stavet traily a jak ze tu metodiku zna jenom on a jak ma byt spravny trail naspadovany a odvodneny a pak z toho vznikne takovy zmetek. Proto se vsichni TK smejou.

                                  0 0
                                  • JakeF  

                                    Upřímně řečeno si pamatuju jednoho stejnýho odborníka z RS, co se tu (mimo pár dalších hysterických výstupů) chvástal úplně tím samým :). S TK jsem nikdy tu čest neměl.

                                    0 0
                                    • goofy  

                                      Ktereho odbornika z RS myslis? Nevybavuji si, zeby PH se tu nekdy nejak chvastal tim jaky je odbornik… :-)

                                      0 0
                                      • JakeF  

                                        Ten jak k tomu dělá i motyčky :D. Akorát já teda už ani nevím, s kým on vlastně je, se nějak kamarádil i s TK, je to zamotaná telenovela :).

                                        0 0
                                        • Polka  

                                          Black Knives, ten je ale z Beskyd a RS traily nestavi.

                                          0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          akorat ze motyckar taky vi o cem mluvi, bo docela dlouho buduje a udrzuje traily v okoli moravky…a ma to udelane dobre, bo se mu tam kaluze nedelaj (pokud tam nejaky hovado na motorce nevyreje strouhu)…

                                          0 0
                                          • jIrI___  

                                            Jsi mi připomněl, že jsem chtěl zajet na morávkový singl :)

                                            0 0
                                            • Atilla  

                                              s kroskou:)

                                              0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              kdo vi v jakem stavu bude…loni si na skalicaku dementi na motorakach uzivali vyjezdy, tak to nebylo nic moc…ale trailik kolem moravky by mel byt vpohode…krom toho ze musis davat bacha aby te nesejmul dement na motorce…

                                              0 0
                                              • goofy  

                                                Byl jsem tam pred dvema? tydny a pohodicka az za Kacabar. Pak jsem narazil na nejake padle stromy a nemel jsem vybavicku, tak jsem to otocil a jel si posjezdovat na Skalicak. Tam taky v pohode (Skalicky singl jsem nejel).

                                                0 0
                                              • goofy  

                                                Byl jsem tam pred dvema? tydny a pohodicka az za Kacabar. Pak jsem narazil na nejake padle stromy a nemel jsem vybavicku, tak jsem to otocil a jel si posjezdovat na Skalicak. Tam taky v pohode (Skalicky singl jsem nejel).

                                                0 0
                      • goofy  

                        Ja myslim, ze tu zase delas z komara velblouda… V Jesenikach ted tyden v kuse lilo. Jak to asi muze pak vypadat? Vzdyt i v Beskydech valily potoky v mistech, kde jsem je jeste nevidel. Voda je svine a cestu si najde vzdycky. Chlapi o tom urcite vedi, ale klonovat se zatim bohuzel neumi. Verim, ze az se pocasi trochu zklidni, tak vse daji do poradku… Uz jenom to, ze posledni usek byl vpodstate teprve dokoncen a hned celil takove zkousce.

                        0 0
                        • Lister  

                          Pohybujeme se v přírodě, když prší, tak je mokro, to dá rozum. Když se to někomu nelíbí, ať počká, až to vyschne, ti ostatní prostě jezdí.

                          0 0
                        • JakeF  

                          Vždyť jasný, mně šlo právě o ten přístup tady na BF… Když týden v kuse lije v Jizerkách, tak je to chyba TK, že to blbě odvodnil :D.

                          Jinak zrovna poslední úsek kde je trail je v pohodě… Ale uprostřed to je nechaný jenom jako pěšina v lese a tam už jsou koleje a v jednom místě, kde teče potok, tak celkem slušný bahno…

                          Je vidět žes tady nikdy nebyl, protože bys podobné žvásty pak nemohl číst. Na RS nemůže být bahno, protože tady jezdíš prakticky jen po kamení a superflow trailu stačí jeden suchý den aby byl bez potíží sjízdný.

                          Jen prostě podle takovýchhle tvrzení by člověk čekal něco trochu jinýho. Zvlášť vzhledem k tomu, že kousek vedle v Koutech to už v neděli bylo prakticky úplně vyschlý a louži jsem tam nepotkal snad jedinou.

                          0 0
                          • raw 4  

                            +1 Jo byl jsem na Sps a na téhle straně jizerek jedině když bylo hnusně a pršelo. A stejně jsem si to užil…prostě jedeš a neřešíš… Hm jinak modrá je na kaluže fakt nejzranitelněj­ší…Apropo, na téhle části jizerek spadne za roky vždycky hodně vody, tkž je to na údržbu těžší,,

                            0 0
                          • Baba-Ji  

                            Kouty jsou za dvema hrebenama, takze se tam ty lijaky patrne nedostaly ;)

                            0 0
                          • tonik666  

                            TK to rozhodně blbe odvodnil, protože na Sps jsou louže i když už pár dní nepršelo, a to občas gigantických rozměrů. A oproti RS je tam rozhodně víc vody, rozdíl v kvalitě stavby mezi SpS a RS je po návštěvě obou zřejmý.

                            0 0
                            • JakeF  

                              Byl jsem na obojím třikrát a právě mi ten rozdíl naopak vůbec zřejmý nepřipadal…

                              0 0
                              • tonik666  

                                Byl jsem na Sps třikrát a na RS ještě víckrát a rozdíl mi přišel jednoznačný. Možná jsi měl smůlu na počasí, nebo já štěstí. Můj dojem je, že když není po dešti, RS jsou bez louží (potoky co tečou celoročně na např. Mramorovým nepočítám). Na Sps po dešti nebylo a louže byly.

                                0 0
                                • JakeF  

                                  Právěže mi přijde, že loni to takhle na RS nevypadalo. Že na starých trailech tekly potoky napříč jo, ale teď tečou po trailu. V několika místech na SF podmáčený regulérně na bahno, nejhorší asi za tím dropem z kamenu, kde to asi bude problém i až to uschne. V týdnu asi pršelo hodně, ale sobotu a neděli ne a v pondělí to pořád vypadalo, že to bude dalších pár dní potřebovat. Přitom místa, kde se voda nedržela, tak už byly dávno úplně suchý…

                                  0 0
                                  • goofy  

                                    Boze ty jsi porad jak ty natahovaci hracky, co umi jenom jednu pisnicku, dokud se nevybijou… Kolikrat ti mame rikat, ze bylo za posledni mesic a pul extremne hnusne pocasi. Sam Pavel rikal, ze v tomhle podlozi se po kazdem malickem desti najednou objevi potok v miste, kde nikdy nebyl. Proste jo bylo mokro. Tekouci potok po trailu vyschne, pripadne ho chlapi opravi.

                                    0 0
                                    • JakeF  

                                      Vždyť já to chápu, o tom celou dobu mluvím… V RS prostě prší a vyschne to, na SpS neprší a za louže může TK :D.

                                      0 0
                                      • goofy  

                                        No vidis, ze uz to taky umis! Pisu ti za jedna! :-D

                                        0 0
                                      • kastan02  

                                        Mě je celkem jedno, kdo za to může. Ale na Sps jsou některé modré úseky prakticky zničené. Žádné odvodnění tam není možné. Jsou to totiž laguny pod úrovní okolního terénu. Tam pomůže jen generální oprava s navážkou materiálu. Jednu lagunu-mávnu rukou. Ale když je jich po sobě 5–10 v celkové délce 30m a jsou hluboké 15cm, je to vopruz. Já to znám, tak tam nepojedu. Ale kdo nezná, vjede tam a potěchu mu to nepřinese. Ty úseky bych zavřel.

                                        0 0
                                        • JakeF  

                                          Uznávám, že modrá stezka je mimo mojí rozlišovací schopnost a za svoje 3 návštěvy SpS jsem na ní nikdy nebyl… Takže pokud jsou hlavní problémy tam, tak to vysvětluje, proč o nich nevím…

                                          Btw, jak vypadá ta červená za modrou? Má smysl tam kvůli tomu jezdit, až třeba někdy bude sucho?

                                          0 0
                                          • kastan02  

                                            Červená (Obora) je celkem OK. Taková hravá, takovej pumptrek. Žádnej extrém, ale neoddechneš si. Je tam klid, méně lidí a konkrétně dnes s vodou v pohodě. Sem tam loužička. Nemusí se tam nutně přes tu modrou. Ta nebude slušná ani když 14 dní nezaprší.

                                            0 0
                                  • blackwater  

                                    Asi by bylo dobré si něco o budování přečíst a podívat se taky na srážkové úhrny.

                                    Za prvé: nepršelo jen v týdnu , ale i v pátek v noci a pokud vím tak přeháňky byly i během víkendu. Asi deset dní před tím víkendem se přehnala první povodňová vlna po které bylo potřeba udělat údržbu -cca dvoutýdenní práce. Ještě než se údržba dodělala přišly druhé povodně. To, že v Koutech nebyly neznamená že v okolí Černé Vody neplavaly baráky a silnice byly uzavřené, protože přes ně tekl metr vody. Pokud má zem během dvou týdnů pojmout tolik vody, stane se to, že se nacucá a pak už jednak vodu nevsakuje a jednak na kopci jako je Sokolí začnou vyvěrat prameny na místech, kde nikdy nebyli. Dokud pak takový pramen nevyschne nedá se údržba dělat. Teprve potom se může jít na místo , celé to vyskládat z kamenů a znovu přesypat a zavibrovat. Ty dvě velké kaluže, které na Sft byli (jedna na tvojí fotce) už tam dnes nejsou. Na starých trailech, pokud stoupne hladina potoků do povodňové výše opravdu místy teče voda stejně jako po zmíněných uzavřených silnicích. To ovšem není chyba – to jsou povodně, jaké tu několik let nebyly. Navíc jrail je přesto sjízdný akorát ti stříká do obličeje čistá voda – nikoli bahno. Jak tady bylo zmíněno – v inteligentních regionech se na hliněné traily nejezdí během deště. Protože pokud jedu v průtrži Sft, je jasné, že vrchních pár milimetrů je mokrých a trailu to neprospívá. Bohužel to nikdo nerespektuje. My s tím počítáme a údržbu děláme. Ale ten trail nemůže být suchý pár hodin po povodni (úhrn srážek najdeš na netu a můžu ti poslat fotky některých lesnických cest, které to vymlelo metr hluboko). Pokud přejde normální déšť je Sft v pohodě už hodinu po dešti. Takže tady bych apeloval – nejezděte ho přímo v dešti. Přidáváte nám práci v údržbě. Jeďte na Tajemný, Velrybu, Wales, Mramorový a Sjezdy, kde není žádný problém. Jo abych nezapomněl – rozbahněný úsek na staré lesní cestě mezi sekcemi 7 a 8 Sft už jsme taky přesypali i když riskujeme, že nám ho lesáci stejněn jednou traktorem rozdrbou po okolí.

                                    Na konec bych ještě zmínil dva rozdíly mezi SpS a RS. Stezky jsme z části budovali na starých loveckých stezkách, kterým jsme chtěli nechat jejich charakter. Proto zůstaly místy víc přírodní. Nechtěli jsme ty pasáže celé rozdrbat. Proto se na nich občas musí udělat dosypání, když se původní přírodní povrch víc vyjezdí. Další věc je to, že jsme dělali vše svépomocí asi z destinou rozpočtu jaký byl na Sps (i tak jsme díky tomu stále zadlužení). Peníze jsme neměli, aby se navezlo dostatek štěrku všude, kde by to bylo potřeba (např některé části Černého Potoka), ale neustále jsme kopali a stezky rozšiřovali. Dneska ty místa, kde občas po dešti vzniká problém pomalu přesypáváme, když dáme vždycky dohromady peníze na štěrk a jeho dopravu. Během prázdnin budou přesypány všechny místa na Černém potoku, kde je to potřeba. Pro představu – naši kluci dělají na údržbě 5 dní v týdnu. Včera opravovali lávky , značení, které zase někdo ukradl. Dneska čistí Sft a dělají tam údržbu na 1,2,3. K metodice – když si vloni vybral Shane Wilson z americké IMBA naše traily pro školení o trailbuildingu, tak to bylo proto, že byl nadšený tím jak dobře máme stezky postavené a sám proto prosadil, aby jsme dostali IMBA riding centre. Metodiku dodržujeme jak jen to terén umožní, ale pár hodin po povodni prostě voda v lese je. Neustálé provnávání se Sps je nesmyslné. Ale pokud to už musíš udělat tak to udělej po stejných srážkových úhrnech tady i tam. A nevěřím, že jsi tam někdy jezdil během povodní. Serepes.

                                    Jdu něco dělat, musím ještě sehnat štěrk, nechat opravit vibrační desku, sehnat nový motor do auta a zkontrolovat stavbu nových úseků.

                                    0 0
                                    • Andreany  

                                      Není třeba se obhajovat. Je za vámi slušném dílo. Jiní jsou zase jen za každou cenu v opozici, aby byli zajímaví.

                                      0 0
          • Smazaný účet  

            teorie by ti sla, praxe trochu zaostava…;)

            0 0
    • pocestny  

      Ahoj, kolik tam bylo nakonec těch povodní? Trail podél černého potoka to přežil?

      0 0
    • Jones  

      A kdyby nevedela, jestli ma jet, nebo ne, tak ji dej precist tohle vlakno :D

      0 0
    • motyka  

      Pokud má silniční kolo,klidně ji vem sebou i s kolem.Tady se dá i po lesních cestách k rybníkům,du­bu,zatopeným lomům a vůbec po okolí Černé Vody.Večer posezení na základně,nebo u Kaštánka,kde bude sobotu semtex párty,takže je na tobě co s načatým víkendem.

      0 0
    • luxfer  

      Pritelkyni jsem tam loni vzal. Na kole jela cca take tak nejak pred 10lety, navic tam jela na supovi f80 se 100/100mm a pojezdila to v pohode. Dokonce jsem byli i na walesu. Tak to bylo tak 70% tlaceni a 30% jizdy ale i tak parada. Zalezi jak je sikovna.

      0 0
    • MirosPikos  

      Jedu příští pátek na Rychlebky, tak jsem na to zvědav :) Pak poreferuju. Mám trochu strach, že to tam bude začátkem prázdnin hlava na hlavě.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Tak vypadni na kopce uz v tydnu:)))

        0 0
        • MirosPikos  

          Rád bych, ale jedu přes půl republiky na oslavu narozenin, tak pojedu o den dřív, abych to alespoň využil nějak bajkově :)

          Budu spoléhat na to, že tam budou jezdit víkenďáci s dětmi a tam kde to bude trochu ostřejší, krom toho že si rozbiju hubu, jistě nikoho nepotkám :)

          Tak uvidím, kdyžtak objednám špatný počasí.

          0 0
      • pavlik6022  

        bude ale na trailech se to rozmělní :)

        0 0
      • JakeF  

        Stačí jezdit Wales a Prokletý, lidi tam nepotkáš a naučíš se nejvíc :D.

        0 0
        • goofy  

          Jj… Na proklety se ted hodne zapomina, ale ja uz si nasel variantu, jak ho zapojit mezi ostatni traily, kdyz nejedu SF… Wales nevynechavam nikdy.

          0 0
      • LRRTM1  

        Já tam byl předloni o wejkendu a nepotkal jsem nikoho… teda nebylo to o prázdninách. Ale vona to nejni zas taková masovka…

        0 0
    • ufoncz  

      S dovolením to tady vykopu. Pár dní budeme bydlet u stezek, ženu jednou pošlu po zpevněných směr Jeseník (na stezky si netroufne), ale budeme mít s sebou ještě malýho, co může jezdit buď v cyklosedačce nebo tažné tyči. A vzhledem k tomu, že RS dokážou člověka vyřídit, tak bych se rád zeptal na tipy na rovinatější výlety s malým děckem po zpevněných cestách jako doplněk k ježdění po stezkách? Zatím jsem si našel jen takovej okruh (16 km) přes Račí údolí u Javorníku.

      0 0
      • McBlacky  

        v masivu kopce kde jsou stezky je hodně silnic a šotek, dá se dojet do Jeseníku a zpátky z obou stran

        0 0
        • ufoncz  

          Já vím. Ale nevidím v tom to rovinatější.

          0 0
          • gerrard  

            Smerem na Vidnavu a Kras se toho da najet relativne dost po „rovinkach“ a da se tam jezdit i po cestach, krome tech hlavnich tahu. Raci udoli uz znas, pak jeste k Nyznerovskym vodopadum. A na druhou stranu Supikovice nebo Velke Kunetice.

            0 0
          • McBlacky  

            tak to ok :) mě to přišlo hratelný, když to jde sápat na EN bajku.

            Pak jedině směr Polsko, to je placka dál než bys dojel.

            0 0
      • l-e-t-o  

        Co cesty lesem kolem rybníků? Tam by se dalo určitě pojezdit s prckem na tyči

        0 0
    • scota  

      Ven jí do hotelu Helios a může zkusit stezky za hotelem Pak trail lesů ČR a podél Černého potoka. Pro jistotu dodávám, že RS začínají stoupákem na cca 6 km cca 45 min. Je to 10 km z hotelu Černá voda.

      0 0
    • hompmo  

      Chlapci… Počasí v okolí rychleb na začátku dubna? Díky za postřehy… Jde mi o vaše zkušenosti z minulosti.. Díky…

      0 0
      • gerrard  

        Co cekas ze se dozvis? Kazdy rok je to jinak. Kazdy vilkend je to jinak. To info ma nulovou hodnotu. To uz si musis nastavit sam, jak budes reagovat na spatne pocasi a jestli je pro tebe problem nebo neni.

        0 0
      • l-e-t-o  

        Může být sníh a zima, může svítit slunko a být krásné jaro, může pršet a byt nevlídno, můžou padat trakaře. Křišťálovou kouli nemám.

        0 0
      • ufoncz  

        Můžeš to zkusit přes statistiky v archivech počasí, např. https://www.in-pocasi.cz/archiv/

        0 0
      • Rubi  

        tipuju v sobotu 21,4 °C, mirny vitr a vecer trochu sprchne, v nedeli rano bude lehka mlha ;-)

        0 0
      • vili  

        Asi tři roky zpátky jsem jel na rychlebky koncem dubna. Dle množství fotek na FB se už tuším 14 dní jezdilo krátký/krátký, sluníčko a cca 20 stupňů. Ráno jsme se vzbudili a přes noc napadlo 10 cm sněhu :-D

        0 0
        • gerrard  

          :) JJ to pamtuju. Taky sem zazil jeden den slunko kratke – kratke a druhy den mlha, mrholeni a pekne dlouhe – 3/4 a uz se valilo. Dokonce sem nasel fotky.

          0 0
      • -b-n-x-  

        Mate stesti ze jdu kolem. Pocasi na prvni dubnovy vikend v Rychlebech:

        1.4. Streda – Rano, trochu chladneji (8,6°C), zatazeno. V prubehu dopoledne se oblacnost bude vlivem jihozapadniho proudeni rozpadat. Odpoledne jiz jasno, slunecno a teplota 17,3°C.

        2.4. Ctvrtek – Rano 8,9°C, jasno. V prubehu dopoledne prisun stredni oblacnosti . Odpoledne polojasno, teplota 18,6°C.

        3.4. Patek – Rano 7,8°C, jasno. V poledne pak 16,4°C. Odpoledne jasno, 19,5°C.

        4.4. Sobota – Rano, 10,1°C), zatazeno, dest. V prubehu dopoledne dest bude silit. Odpoledne jasno, slunecno 23,3°C.

        5.4. Nedele – Rano 7,1°C, jasno. V poledne 22,7°C. Odpoledne jasno 25,9°C.

        6.4. Pondeli – Rano, 4,0°C), jasno. V poledne 21,7°C. Odpoledne jasno 22,2°C, Vecer prichod studene fronty od vychodu, teplota 2,4°C, dest.

        7.4. Utery – Rano, –4,6°C, zatazeno, snezeni. Poledne –1,2°C, snezeni. Odpoledne –1,0°C, snezeni.

        A kdo rika, ze to bude jinak, ten lze!

        0 0
      • krabica  

        Loni na otvíračce bylo přes den k 20°C a v noci mrzlo…

        0 0
      • plevka  

        Počasí bude stoprocentně aprílové.

        0 0
      • mastihuba  

        Pokud se tam náhodou vyskytnu, tak bude bezpochyby chcat. :)

        0 0
        • novas752  

          Což nemusí být špatně, moc bahna tam nepotkáš,většinou písek a štěrková drť + balvany, který držej pěkně i za mokra. Má to tam moc pěknou atmosféru když poprchává. A pak se večer vůbec nechce z hospody do stanu. :)

          0 0
          • mastihuba  

            Prvně sem byl na stezkách a zmokl, když se kolaudoval Helios v Lipove. To tam jeste žádná hospoda nebyla. :)

            0 0
    • esmo  

      Svezu se na Rychlebech se Supercalibrem, nebo tam budu za kreténa, stejně jako tady se svým dotazem? :-)

      1 0
      • Tomcat  

        Cyklistika není kolektivní sport… ;-) vždycky tam někdo pro koho to je „jen“ Superkaliber , nebo zase někdo pro koho to bude zase zhýčkanost, protože za jejich mladých let to Deore stačilo a tráva byla zelenější..

        0 1
      • goofy  

        Pane Lorenc, uvezu to? :-)))

        Za mě Superflow a Černý potok určitě v pohodě. Zbytek záleží jakou máš techniku. Něco s dobrou technikou projet půjde, a u Velblouda nebo Jestřába už nevím nevím… ;-)

        0 0
      • McBlacky  

        pokud máš teleskop tak ano. Pokud ne, svezeš se taky, ale budeš mít dobitý koule :)

        0 0
        • zirecek  

          Já nemám dobité koule.

          Ale 10 cm vidlice trpěla stejně jako já, :-).

          0 0
      • kandik psi zub  

        jezdim tam s mimoňou (SF, Cernej potok a po horach kolem) a uplne v pohode. Na kole mam takovou packu, kterou kdyz povolis, tak jde zastrcit sedlovka :)

        A byl jsem tam i timdle

        https://www.bike-forum.cz/…rani-rs-2018

        a nepamatuju si ze by me to nejak vyrazne sralo.

        0 0
      • novas752  

        Ideál to moc nebude ale pojezdit se dá. Jestli máš teleskop tak až na pár míst na těžkejch trailech celkem v pohodě.

        0 0
      • theedge  

        Je to jenom o tom kolik drncání jsi stavu na tom kole snést a to je velmi individuální.

        Ale jak už bylo řečeno Černý potok v pohodě. Superflow taky, ale bez teleskopky to bude velkej opruz. Zbytek záleží na tobě, ale takový Tajemný a zbytek je na těchto kolech spíš utrpení.

        0 0
      • vili  

        Tak já i žena jsme tam začínali na 26" HT, tak nevidím důvod, proč by to nešlo na 29" xc fullu. Imho na černý potok a superflow to bude uplně dostačující aby sis to i užil. Dál už je to jen o skillu a odolnosti kola i tebe vůči drncání :-D

        0 0
        • esmo  

          Díky hoši, tak nějak jsem si to myslel, z toho co jsem nakoukal na yt.

          Šlo mi jen o to, se s tím kolem zbytečně z Brna netahat, když bych si pak na místě musel něco půjčovat a ještě by už nic neměli :-)

          Dík.

          0 0
        • maajkee  

          Tak dřív se doma svitilo petrolejkou a taky uz to nikdo nedělá :) taky jsem tam v roce 2010 byl na 26 ht, ale co si budem povidat na dnesich kolech si to tam clovek uzije mnohem líp.

          1 0
          • vili  

            Tak ja odpovidal na otazku jesti ma smysl jezdit na RS na supercalibru a ne jestli to na enduru bude lepsi

            0 0
          • Tomcat  

            Blbí je že někdo umí svíti s 26kou líp než někdo s 29kou :) Což o petrolejce říci nejde.....

            0 1
            • vaclaw  

              No já nevím… mě to přijde ok. Když někdo jezdí každý den a piluje skill a někdo jednou týdně protočit si nohy, tak prostě je jedno na čem pojede, ale ten první bude jinde. To co Vašek Kolář sjede na starý skládačce já nedám ani na moderním endurku, ale nějak mě to netrápí.

              0 0
              • theedge  

                Tak ono když je skill tak jde sjet všechno na všem. Ale o tom to není – sjíždět Whistlera na skládačce a po ráfku a já nevím co jsou jen promo videa pro sponzory. Nikdo i s takovým skillem to na tom samozřejmě jezdit nechce. Každej pak stejně řekne že na RS a podobný ježdení je nejlepší endurko a je to pravda ( což samozřejmě neznamená že tam je endurko povinný )..

                Určitě jde všechno na RS překodrcat i na 26" HT, ale proč? Jde přece o zábavu a nějakej funfaktor kterej tam s 26" HT mít nebudeš ani když se budeš tvářit jako sebevětší tvrďák.

                Ale je to každýho věc a ať si tam každý jezdí na čem chce.

                1 0
                • Tomcat  

                  mě to tak trochu přijde, že někdo dělá jak kdyby před vynálezem 29 a 27,5 vlastně žádný traily neexistoval :) a takže předtím vlastně nemohl by žádný funfaktor neexistoval.

                  Takže každý si může jezdit na čem chce, když to bude 29ka :-D

                  1 1
                  • theedge  

                    Vsak si klidne na 26 jezdi, nikdo ti v tom prece nebrani. Ale to ze RS, TT ( a dalsi ) uz na 26 nejsou stavene je proste fakt. Pokud te to tam na 26 bavi tak to tak jezdi ne ? Kde je problem?

                    Sam 26 jezdim jako zimaka.

                    Ale dal tuto debatu rozvijet nebudu protoze to nikam nevede.

                    0 0
        • mikub  

          Na SuperFlow je XC full dokonce rychlejší, než endurko.

          0 0
        • scota  

          Trail okolo Černého potoka se dá jet na trekingovém kole i na 24" HT ;-) Mladej sjel na 24" HT i Velrybu a Obelix a dokonce i skoro celého Jestřába :-)

          0 0
          • kandik psi zub  

            mimochodem na konci kvetna ceka mladyho SF premiera na 24palc pevnaku s veckama:) no uvidime.

            0 0
            • gerrard  

              Normalne to sjede a bude chtit zas. Co bys cekal od decka, to neresi a jezdi. :)

              0 0
          • McBlacky  

            Cernej potok je dokonce nejrychlejsi na XC HT. Bude to tak 10–12let co se tam jel zavod (ciste jen ten trail s cilem na koupaku) a v klidu jsem to na 26ht vyhral. Drtiva vetsina mela trail/am kola.

            Ale je fakt, ze se tam proste hodne slape a moc to samo od sebe nejede.

            0 0
      • AussigBiker  

        Superflow v pohode, Trail podel cernyho potoka jsem dal na HT (cajk), celoperu (super) i na sterkoletu (to bylo zdrncavani, zabava to nebyla). Jinde jsem tam na trailech nebyl, to jsme pak jezdili po horach nebo do Rybarny do Nyznerova (tam je jeden „pavé“ usek, kde to taky na sterkoletu zabava nebyla) :)

        1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.