Run.GPS pro Windows mobile - tip na fajn aplikačku

24 nepřečtených
  • dieegoo

    Zdravim, snad to nebude nošením dříví do lesa, ale..

    Pro ty z vás, co nevlastní žádný „lepší“ sporttester, ale zato mají telefon s win mobile a gps a nebaví je přepisovat údaje o svých výkonech do excelu nebo jinam, exportovat gpx logy a někam je uploadovat, bych měl tip na podle mě hodně zajímavou aplikaci Run.GPS .

    Aplikace je určená pro vedení záznamů o „trénincích“ – nesejde na tom, jestli cyklo, běh, turistika. Vyberete aktivitu, aplikace pak měří standardní věci jako čas pohybu, celkový čas, rychlost pohybu, průměrné tempo, zaznamenává výškový a rychlostní profil. Trénink lze rozfázovat i do několika úseků, každý úsek je pak hodnocen zvlášť. Na konci je možné údaje sesynchronizovat přímo z telefonu s profilem na webu – tam se založí výpis tréninků s podrobným infem, projetá nebo prošlá trasa se zakreslí do mapy.

    Aplikace zároveň funguje i jako navigační soft, ale to už je spíš taková bonusová fičura.

    Na obrázkách přikládám pro představu screenshoty z náhodného profilu.

    0 0
    • Mickens  

      Nic než souhlas. Je to nej nej nej pro win mobile a Android.

      Jen bych dodal super synchronizace z http://www.gps-sport.net/ kde se výsledky ukládají a je zde spousta zajímavých statistik.

      Ještě bych upozornil že se dají přeskládat funkce na display od jednoho pole po 16 polí nastavit lze od mapy po výškové funkce, samozřejmost jsou rychlostní. Dá se přikoupit i hrudní pás a měřit puls.

      Navigace není bonus potřeboval jsem navigovat ze Zbraslavi do Dubče, cestu jsem neznal navigoval perfektně po vedlejších cestách asi nejlepší navigace na kolo.

      Co ještě musím říci je zajímavá možnost souboj ze stínem.

      Projedu trasu tu si uložím. Při další jízdě zapnu tuto trasu jako stín a každý okamžik vidím jak jedu či rychleji nebo pomaleji. Předpokládaný konečný čas. A spoustu dalších dat.

      Kdo nevyzkouší neuvěří, chce to nahrát trochu otestovat a pak už člověk nechce nic nového.

      A abych nezapoměl dá se nastavit hlasové info což znamená že vám řekne rychlost, průměrnou rychlost, výšku, kalorie, nastoupaný metry v zadaném termínu jaký nastavíte já mám 10 minut. A existuje mluva v češtině. Takže mluví česky.

      Pokud uložíte trasu na http://www.gps-sport.net/ po zaregistrování, můžete si ji projet v klidu doma v 3D mapě, ale i naplánovat trasu.

      Jak říkám nekonečno funkcí, nekonečno nastavení, nej nej nej aplikace.

      0 0
    • Vector95  

      já bych doporučil i sportypal ;-) http://sportypal.com/ nejen pro wm telefony :-)

      0 0
      • xshreck  

        ten pro wm je zajímavější … :( mohli by ten sportypal předělat :)

        0 0
    • Pesto  

      No, po par minutach s aplikaciou vase nadsenie nezdielam. Tak jednoduchy task ako otvorit gpx log a nastavit ho ako podklad pre navigaciu sa mi nepodarilo ani z karty ani z toho ich webu, kam som ho uploadol. K technickemu spracovaniu a prehladnosti toho webu sa radsej nebudem vyjadrovat..

      0 0
      • Mickens  

        Neřekl jsem že je to jednoduché, chce to více než chvíli na posouzení. Nejlépe přečíst manuál.

        Pokud chci načíst gpx. Tak – Navigace, Výběr trasy.

        A gpx dávám do složky na kartě Storage CardMy DocumentsRun.GPSrou­tes.

        Sportypal jsem testoval padá signál, nenabízí ani 10% toho co Run GPS. Stránky má graficky ovšem vyvedenější. Souhlasím že chvíli trvá než se člověk na stránkách http://www.gps-sport.net/ zorientuje. Pak je to ovšem super. Používám ho 4 měsíce. Zahodil jsem cyklocomputer a jedu jen přes GPS.

        Můj profil – http://www.gps-sport.net/users/Mickens

        0 0
        • Pesto  

          Userfriendly ako sa patri:) Mozno to este vyskusam, jedna vec ktora mi vadila ale paradne bola ta, ze sa ta aplikacia nedala minimalizovat, ked som sa hodil na homescreen hned sa otvorila znovu.

          0 0
        • Pesto  

          A computer s HR to asi nenahradi, aj keby som nejako sparoval ATN pas s telefonom, tak veru neviem ako by som htc HD2 nahodil na rajdy aby som videl pulz resp aj samotnu navigaciu:)

          0 0
        • xshreck  

          moc bych ty trasy takhle neukazoval … pak někde ukážeš kolo, koukám že to pouštíš od baráku… tím dáváš zlodějům docela šanci.

          mě na to taky upozornil jeden člověk … od té doby si dávám bacha

          0 0
    • bagr84  

      Je to sice prima, ale imo to nemuze nahradit klasickou kombinaci GPS logger + pulsmetr.

      Co mi vadi tady na tech mobilnich zarizenich je:

      1. vydrz baterky
      2. malo podrobnej GPS zaznam a hlavne horsi citlivost cidla. Samozrejme, muzu

      zmenit frekvenci zaznamenavani, nebo propojit pres BT s externim GPS modulem, ale pak se akorat jeste vic prohlubuje problem c. 1.

      1. Kadence, pulsmetr? Jak to s timhle spojim?
      2. Sportracks mi pripadne mnohem lepsi, prizpusobis si tam temer vse. Je to

      offline program, cili to ma svy pro i proti. Pro me je to spis klad.

      0 0
      • dieegoo  

        Sto lidí, sto chutí. Dal jsem to jen jako tip s tím, že to třeba někoho zaujme.Souhlasím, že výdrž baterie je celkem problém, ale i na mém Diamondu, který má teda baterku echt na prd, se dostanu na nějaké 4 hodiny, což je relativně přijatelné a ve většině případů i dostačující. Podrobnosto záznamu – tam nevidim jedinej důvod, proč by měla být na mobilu nižší – pokud máš nějaký starý typ, tak možná, většina těch nových má SifrStar III a tam je citlivost a přesnost na výborné úrovni.Mně osobně je nějaký tep a kadence tězce ukradená, proto mi možnosti té aplikace plně dostačují, ale možnost, jak to udělat, existuje – stačí si projít jejich web.

        0 0
        • bagr84  

          4 hodiny jsou na kolo fakt malo, aspon teda pro me. Loger mi vydrzi 18, tam nic neresim.

          Navic rozdil v tech GPS zaznamech je fakt obrovskej, ono taky nemuzes cekat ze mobil zaznamena trasu stejne podrobne a presne jako zarizeni k tomu primarne urceny.

          Zkusim v nejblizsi dobe projet trasu jak s mobilem tak i s logerem zapnutym a vysledek sem hodim, rozdil bude patrnej na prvni pohled.

          Jinak mam HTCcko Desire (android, sirf III., 20 kanalu)

          0 0
      • Mickens  

        Výdrž baterky na Kaiser při zhasnutém podsvícení 6hod při zapnutém 4hod.

        Kadence, pulsmetr pomocí bluetooth.

        Na obrazovce si přizpůsobím také vše. Mám uděláno více obrazovek, pro běh, pro kolo, pro soutěže a pro navigaci, co kdo chce mít na displeji je věc každého, někoho zajímají nastoupané metry, někoho Výkon. Někoho puls. může tam být 16 okýnek do kterých naperu cokoliv. mě jich stačí 8. Stačí stylus držet 5sec na nějakém okýnku a vyskočí další nabídky na sestavení okna.

        Pokud se týká gpx logu můžu zaslat, před dvěma dny jsem jel Plzeň – Karlovy Vary a zpět a kolik je tam podrobných informací.Přiznávám že nejsou stránky které zobrazí vše. používám ještě http://www.runsaturday.com/ ten je hodně moc podrobný.

        Jinak rád vyzkouším Sportracks.

        Porovnáváme pouze Win mobile aplikace.

        0 0
        • maxus_aurelius  

          Kadence, pulsmetr pomocí bluetooth.

          Muzete mi prosim nekdo doporucit nejaky pulsmetr ktery si pomoci BT pripojim?

          diky

          0 0
    • MaPa  

      Malý dotaz než začnu zkoušet (půjčit zařízení apod.;-)):

      • co za mapy to používá (rastry, google, osm, …)?
      • mapy jedou offline nebo je nutný datový paušál?
      • „běh se stíhem“ neboli course je ve formátu .crs nebo má nějakýinterní, popř. to dělá pouze z původního .gpx-ka a vytvořit si novouv jiném softu nelze?
      • jde upravit způsob záznamu trasy (po x-metrech, po x-sekundách,auto­matika)?
      • databázi z on-line stránek lze vyexportovat? v jakém formátu?

      Vypadá to jako pěkná variace na OziCE + mobilní Sporttracks, ovšem jaká je konektivita těhle věcí dohromady, proto ty dotazy. Díky za odpovědi.

      0 0
      • Mickens  

        Používá openstreetmap poprvé stahuje z netu pak zůstávají v paměti. (Ovšem v době kdy mě neomezená data u O2 s předplacenou kartou stojí 80 Kč měsíčně tuto věc neřeším.)

        Nezkoumal jem stín používám vždy trasy které jsem už projel. Ty ovšem mohu poskytnout komukoliv dalšímu. Ve formátu .quk.

        Nevím určitě po kolika sec zaznamenává ale má nastavení nějakého buferu , rychlost a výšky od 1sec.

        Z online stránek ti můžu jakýkoliv trénink dát v GPX nebo KLM. Stejně tak uložit v zařízení.

        0 0
        • Mickens  

          Pokud bude mít někdo z Plzně a okolí zájem rád předvedu.

          0 0
    • hrajem  

      Neco podobneho pro symbian by nebylo?

      0 0
      • XC-biker1  

        Třeba takový Sport tracker je pro Symbian. Ale zatim se mi ho nepodařilo rozchodit bez toho aby mi stahoval data z netu. Všechno jsem tam zakázal, ale i přes to mi to po každem připojení sosne cca 10kb.

        Žádný další software podobného typu na Symbiana nenašel.

        Podmínka pro mě je, aby to nechtělo připojení k netu.

        Kdyby někdo měl nějaké tipy, tak se může podělit :)

        0 0
        • dieegoo  

          Zkus si sehnat nějakou Symbianovou alternativu WinMobile programu Modaco NoData – ten dokáže zablokovat libovolné datové profily, které máš nastavené, pak ti SportTracker nestáhne ani bit. Používám to často v zahraničí pro případ, že by Diamonda zas napadlo každou hodinu stahovat maily a aktualizovat nezbytně potřebný počasí :D

          0 0
      • Pesto  

        Ja som pouzival kedysi javovskeho TrekBuddyho. Frci na rastrovych mapach, bez dat, vedelo to pisat log.. Vsetko co mobil v batohu musi vediet spravit:)

        0 0
    • BOMBES  

      Mám Run gps taky nainstalovanej,ale nezobrazuje se mě nadmořská výška hraju si s tím už víc jak týden a nevím proč satelitů chytám dost a v nastavení jsem nic nenašel.Mám nainstalovaný i sportypal a tam nadm.výška ok.

      0 0
      • HarryTP  

        Ty zmíněný programy asi nejsou freeware co?Taky bych něco zkusil

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.