RS Reba vůle/minimální odpor v začátku chodu

2 nepřečtené
  • Potkan007

    Ahoj,

    než se pustím do katastrofických scénářů a rozebírání, zkusím štěstí s dotazem.

    Mám na kole Rebu (FS-REBA-15NB-A8), je to 140mm verze, Solo Air, ještě non-boost, na 27,5". Na ní SLX M7000 brzdu na 203mm kotouči. Kolo jsem trápil z kopce v terénu, na který Reba určitě není stavěná, až se stalo, že jsem visel na brzdách, přední kolo mi odskočilo, po dopadu šla vidlice téměř k dorazu (nikdy úplně do něj) a zároveň do té zmáčknuté brzdy. V tu chvíli jsem začal cítit, že je něco špatně.

    Když kolo stojí, tak prvních cca 5mm chodu má naprosto minimální odpor chodu, můžu ji mačkat jedním prstem, ale i tak se vždycky hned vysune, nezůstane „trochu zasunutá“. Až po tom prvním kousku ztuhne a chová se jako dřív, po prvním půl centimetru už necítím rozdíl v chování. Zkoušel jsem ji vyfouknout, nafouknout, rozdíl žádný.

    Když na kole jedu, mám z jízdy podobný pocit, jako kdybych měl drobnou vůli v hlavovém složení, ale to jsem kontroloval, v něm vůle není.

    Tušíte někdo, odkud vítr fouká?

    0 0
    • Peslezedirou  

      Podle mě bude problém v Solo Airu a v přepouštěním vzduchu mezi komorami, tedy v tom, že se Solo Air nezavře…zkusit zkontrolovat O kroužky uvnitř a vyměnit je…kdysi první vidlice se SA vykazovaly v prvních mm zdvihu prázdný krok…ale určitě někdo daleko víc odborné poradí než ja…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse