• 1001100010001­11101

    Dobry den, neporadili byste mi nejake horske kolo na jezdeni po lesnich cestach/pesinach? Na silnici nejezdim defakto vubec. Maximalne 5% cesty. I kdyz je silnice okolo, jedu radsi po poli vedle. Nyni mam stare kolo specialized, tak 10 let stary, ktere nema odpruzenou zadni stavbu coz mi zacina vadit. Chtel bych neco za rozumny penize, reknme do 60–70tis. Da se za tohle koupit kolo ktery vydrzi? Nejde mi ani tak o hmotnost a pohodli, ale aby vydrzelo drsny zachazeni a skoro zadnou udrzbu. Stejne jako moje stary kolo, na ktery jsem defakto nesah mimo spotrebniho zbozi (desticky, retez) . Nejsem moc na cteni, diskutovani atd… Kdyz mam cas, tak jezdim a toto je moje prvni a snad i posledni registrace… Nikdy nic neprocitam atd… Pokud mi poradite, budu rad, pokud ne, zajdu nekam do prodejny a necham si poradit od nich… I kdyz bych mozna zajel na zapad kvuli jednani…,,,

    0 0
    • 1001100010001­11101  

      Treba i tip na nejaky rozumny obchod. Idealne v Praze pokud neco je,

      0 0
      • ppoli  

        Když jsi z Prahy, tak zajdi do RB (rb-bike.cz) a půjč si tam celoodpružené IQ a vyzkoušej, jestli je to ono. Když ti to sedne, tak ti vysvětlí jak a co se musí udržovat. Podle toho pak můžete doladit přesné osazení kola. Pokud budeš chtít 100% funkčnost, počítej s tím, že údržba bude nutnost.

        0 0
    • Kosta  

      Přímá úměrnost – čím dražší kolo, tím víc vydrží, většinou neplatí. Full za 70k bude (asi) sakra údržbový. Využij toho, že máš prostředky a nech si kolo poskládat od někoho smysluplně tak, ať do něho pak nemusíš moc vrážet (a servisovat). Kromě spotřebních věcí, cos uvedl, si k tomu připočítej servis vidle, tlumiče, občas čepů zadní stavby, středu…

      0 0
    • Krejca  

      Tak za prvé,Full ,rovná se víc údržby,za druhé když nic nečteš,tak nemá cenu se ti věnovat a něco doporučovat,tak to možná zkus na západě :-)

      0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • jonti  

      Treba v radotine maji ted vyprodej testovacek, muzes si tam kolo pujcit a treba i rovnou koupit. Full je jen minimalne vic udrzby cepy vydrzi dlouhu a tlumic taky vydrzi vic nez predni vidlice. Spis je skoda neudrzovat nove kolo v poradku. Podivej se treba na http://eshop.kola-radotin.cz/…tovaci-kola/?…, za me je ten epic idealni kolo na dlouho, ale i ten camber by mel stacit na tvoje pouziti.

      0 0
    • pocestny  

      Nezajímat se a nečíst je nejlepší způsob, jak si nechat doporučit nějaké naprosto nevhodné kolo a nechat se ošidit.

      Prodejci na takové zákazníky čekají jako na dar z nebes… Přeju hodně štěstí při výběru dobré prodejny, protože pokud ti v některých ochodech dají rady jako třeba poslal look_as, tak potěš koště.

      Měl bys mít alespoň minimální představu o tom, co chceš (nejlépe co PŘESNĚ chceš), a představu o tom, co můžeš za danou částku požadovat.

      Když už ale takovou představu jednou máš a pokud se zároveň významně neliší od sériové produkce, tak je stejně v dnešní době nejvýhodnější do žádného obchodu nechodit, a objednat si bika od výrobců s přímým prodejem (celé Forum je toho plné). A pokud má člověk zvláštní požadavky, které trh nenabízí, nechat si to složit na zakázku.

      0 0
    • kudykam  

      Na rekreační ježdění je 70 tis dost přestřelené. Ti bude stačit zhruba půlka a když na to máš tak si 1–2× ročně zaplatíš servis.

      Bez údržby to nepůjde…

      0 0
    • tonik666  

      Napiš mi mail, pošlu tě přímo za kamarádem do Krabcycles, který ti pomůže s výběrem.

      0 0
      • allrose  

        Nic proti,ale spesl,trek a norko jsou trochu drazsi na tu vybavu…leda ze…?

        0 0
        • tonik666  

          Pokud to nechce řešit, je to snazší cesta, než mu říkat, kterýho canyona si má objednat na webu a čekat na něj 2 měsíce.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.