• Mathony

    Zdravím jak už nápis prozrazuje, tak se rozhoduji nad novém případně i klidně nějakém zachovalém bazarovém kole. Kolo bych využíval klasicky cyklostezka, lesní cesty případně nějaké mini skoky pro radost (nic velkého). Měřím asi 193cm a mám kolem 95–102kg zatím co jsem i zde postřehl a co mám rady od lidí kolem mě, tak neustále skáču z kola na kolo u výběru a nejsem si úplně jistý zda ty pevné osy ať už jedna, nebo dvě jsou pro mě opravdu nutné. Nekupuji kolo na sezonu ale spíš na roky kolo co teď chci změnit mám asi 16 let a spíš se na něm už trápím, protože je na mě malé. Rozpočet mám ±20–25tis s tím, že pokud bych se rozhodl vybrat kolo v sportisimo / hardsport měl bych tam ještě 20% dolů.

    Zatím můj výběr jsou tyhle kola samozřejmě chápu pevné obě osy všechny nemají, ale jsem otevřený názorům či návrhům co by jste brali být v mé pozici, nebo čemu se vyhnout…

    https://www.hardsport.cz/…una/1045958/?…

    https://www.hardsport.cz/…onzo/610921/

    ( ta by mě vyšla na nějakých 25tis což by bylo na hraně s cenou otázka zda se vyplatí )

    https://www.hardsport.cz/…pert/444735/?…

    ( na HS jen vel. L tam by to asi bylo na hraně k mojí výšce)

    https://www.decathlon.cz/…_/R-p-330101?…

    (i když popravdě červenou až tak nemusím :D )

    Snad se na mě hned nesesypou lidé, že je tu plno založených témat, kde se rozebírají kola 20–30k nic méně já to tak trochu prošel a vím, že se to liší to doporučení i podle člověka co se týká třeba těch pevných os co ne každý potřebuje třeba vzhledem k váze.

    Děkuji za reakce :)

    0 0
    • vn25  

      To druhé se na popis co sním budeš jezdit vůbec nehodí. GT je na SX, já na této sadě nikdy nejel ale podle toho co jsem se tu dočetl je to to nejhorší co na kole můžeš vzhledem k funkčnosti mít.

      Pokud jsi prošel témata kde se kola v této ceně probírají určitě jsi viděl odkazy co se dá za ty prachy ze zahraničí sehnat. Nic z toho se ti nelíbilo?

      0 1
    • MTBIKER doporučuje

    • Tomcat  

      Kona a GT je i po slevě nic moc.

      0 0
    • Mathony  

      No co jsem se například bavil s kolegou, tak ten jezdí X let sjezdy a v kolech je dá se říct celý život a jediné co mi tak řekl že SunTour vidlice a přehazovačka sunrace nejsou nic extra a že by do toho nešel a ty Kona kola že u sjezdových kol jim praskaly rámy, ale u klasických je to cajk. Že u vidlice a přehazovačky by spíš něco jako RockShock a samozřejmě Shimano, ale já osobně se moc neorientuju ohledně těch zkratek XT,Deore a další. Takže proto sbírám více názorů jak se říká víc hlav víc ví… ????

      0 0
      • roman 3D  

        Chceš sjezďáka nebo xc kolo?, pak se poraď s kámošem a příprav si o pěkných pár tisícovek navíc

        0 0
        • Mathony  

          Já nechci sjezdaka já chci kolo na to co jsem psal cyklostezky a pak nějaké polňačky, lesní cesty s občasným skokem typu velký patník ne žádný metrový skoky prostě ???? To je co chci a nemělo to vyznít tak jak jsi to pochopil jen jsem napsal co mi řekl on a jsem otevřený názorům… ????

          0 0
          • skaj  

            Sakra, zase skromny skokan pres patniky:) https://cs.wikipedia.org/wiki/Patník

            P.S. Sorry, konkretni kolo ti neporadim. Kola za tuhle cenu se tu toci porad dokola, zorientovat se v Shimano radach je otazka precteni jednoho clanku. Pevne osy chces, zvlast pokud kolo kupujes na delsi dobu. Budes pak mit lepsi vyber kvalitnejsich nahradnich dilu.

            0 0
          • adam1  

            Chceš xc s air vidlí ,pevné osy „obě“:) ,na sh deore /výš nebo sram gx /výš určitě plnotučné 1×12 s možností dát dopředu i 36z převodník

            Decač???

            0 0
            • Mathony  

              Dekáč mě problém nedělá a je to jedna z možností i když u těch jejich rámů člověk neví no už jsem viděl i recenze, kde jim reklamaci na rám nevzali. Tam je vlastně dobré ten Rockrider XC 120

              Ještě jsem koukal do jiných témat a natrefil jsem na Cannondale Bike Trail SL 2 2023 a nebo lepší verzi Cannondale Trail Sl 1 2023 kde teda bohužel není už velikost XL takže u toho druhého bych měl stejně smůlu…

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.