Rovnání přehazovačky - tipy a triky

16 nepřečtených
  • kycis

    Zdravim, mate nejake osvedcene metody jak srovna ohnutou prehazovacku? (nejaky pripravek, nastroj nebo hruba sila? :-) ) Konkretne se jedna o inverzni XTRko a ohnute raminko, pripadne jestli se da raminko koupit samostatne a za kolik. Dik

    0 0
    • mar_tin1  

      rozobrat a potom vyrovnat. to ramienko ma byt uplne rovne, tak by to nemal byt problem… ale len tipujem…

      0 0
    • Venda  

      Už to ale nikdy nebude chodit, tak jak dřív, jestli to rovnání vůbec přežije. Samotný ramínko jsem nikde nesehnal, třeba budeš mít víc štěstí.

      0 0
    • Daf  

      Rozhodne to zkus narovnat pred tim nez budes kupovat nove. Myslim ze by to nemel byt zas takovej problem.

      0 0
      • peky  

        Zkoušel sem rovnat pár ramínek a jako jde to, ale nikdy se mi už nepodařilo dostat se do původní funkce. Vždycky to někde buď přeskakovalo nebo minimálně škrtalo apod. Ta přehazka potom byla taková nevyladitelná. Tobě se to podařilo? (teda rovnal sem Sram)

        0 0
        • kryspin  

          rovnal jsem jich nekolik, vzdycky jen tak okem (coz asi neni uplne nejlepsi metoda), ale vse chodi tak jak ma. bez skrtani, preskakovani a pod. je fakt, ze to je ale dost citovka. jedno raminko jsem taky zlomil… (bylo hodne gramarsky…)

          0 0
    • vlk  

      Pokud nepůjde vyrovnat-nestačilo by koupit nějakou levnou deore přehazku a ramínko přehodit? Nebo je v nich rozdíl?

      0 0
      • Venda  

        Je v nich rozdíl. XTR má jediná ramínko na závit, ostatní maj takovej červík jako pojistku ze strany na těle. Bohužel…

        0 0
    • Flinker  

      Bohuzial je to robota s velmi neistym vysledkom – dost som sa natrapil a aj tak to bolo take akesi podivne. Xt a deore a deore lx su asi rovnake, xtr je unikat. Material ramienka je dost pevny, je tazke ho ohnut bez poriadneho naradia, a hlavne ho ohnut presne. Je dost dobre riziko zlomenia. Kedje ohnute mierne tak niekedy je lepsie „potunit“ patku miernym prihnutim, daju sa tym vcelku dobre kompenzovat saltrove divne tvary.

      0 0
    • kubad  

      Taky se přidám, namotal sem XTR šaltr, ulomil se mě ten kroužek s dorazem u šroubu přehazky – ten sem za hrozné prachy sehnal přímo u dovozce Shimana. Měl sem taky trochu ohlé ramínko. Šaltr sem sice dal dohromady, ale už to prostě něchodilo tak přesně jak dřív. Do opravy bych se už nepouštěl stálo to spoustu nervů a výsledek prostě nebyl ideální.

      0 0
    • Loner  

      Nevím co tady kluci řeší; pokud nebydlíš na samotě tak v každým trochuservisu má kluk šablonu na rovnání. Konkrétně Bikezone v Brně u mě tak jedenkrát do roka na každý kolo který mám na starosti kolem 150 kč „do odpoledne“, Raušer podle toho jak tam chodíš nakupovat se snaží vyhovět.

      0 0
      • kycis  

        Jo jo, to je presne to co jsem chtel vedet, jestli na to v servisech neco maji, nebo jestli to proste jen taky ohnou hrubou silou jako bych to udelal doma sam..

        0 0
    • assassin  

      ja rovnal LXo…rozebral srovnal od oka… navic melo vule takze jsem ty origo cepy odvrtal (jsou do slepe diry- malou diru proti a vyklepnul) prestruzil a dal silnejsi cepy… chodi lip nez predtim.....

      dokonce jsem delal novy futro i cep v kterem se ten paralelogram otaci na ACERe co sem ulomil na mati kole … ale to bylo spis ze sem nemel co delat… kdybch si pocital 200kc na hod tak sem za to mohl koupit taky LXo…

      ale vsechno jde…

      0 0
    • Vilém  

      Raminko by melo jit vyndat a srovnat.Pripdadne pouzit z jineho saltru.Treti moznost je lupinkova pilka, pilnicek, vrtacka a jedu:)

      0 0
  • kycis

    Dik moc, takze uz vlastne nema cenu to rovnat, kdyz za chvili letime, usetrils mi dost prace :-)))

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.