• Papinka

    Ahoj. Chtěl jsem se zeptat přítomných a zkušených. Mám v hledáčku novou vidlici – původně mám na kole Marzocchi Z2 a teď mě cenově a vůbec svojí podstatou zaujala Rock shox yari RC. Co na ni říkáte? Máte někdo zkušenost? Díky za případné info a názory.

    0 0
    • novas752  

      Na to rovnou zapomeň. RockShox bez Charger tlumení nebrat. MotionControl stojí za prd. Takže jestli RockShox tak Lyrik.

      A nejsem si jistý jestli je 160mm na Ocam h30 dobrej nápad. Vyměníš vidlici a brzo budeš chtít vyměnit zaostávající tlumič.

      2 0
    • esmo  

      Yarinou by sis akorát pohoršil. Tfuj na ni.

      0 0
    • Mr.Duck  

      Yari má ve verzi b1 za mě nejlepší pružinu sdílenou s lyrikem. Tlumení ale má co dohánět. Funguje to docela ok dokud to není trochu divoké, pak začne být nekonzistentní a propadat se do zdvihu. Rozhodně by stálo za to vyměnit tlumení za charger, nebo rovnou koupit lyrika. Grip v MZ bude lepší než mission control v yari. Yari má zas lepší šasi a pružinu.

      0 0
    • easyrider  

      Jezdím ji tři roky, asi sem lama, ale nepřijde mi v něčem nedostatečná. Asi bych se musel na tom zázračnym Chargeru svézt, abych to pochopil, v čem by měl být lepší :)

      0 0
    • Papinka  

      Díky za reakce a názory. Já nad tím jenom přemýšlím. Celé je to o tom, že jsem pořídil to kolo a najednou zjišťuji, že ta Z2 se 140 mm je málo, resp. má vůli (to jsem řešil už dříve) a to mě štve i když mi prodejce i dovozce tvrdí, že je to normální a za druhé by se mi líbilo alespoň jeden centimetr (možná dva) zdvihu navíc. Položilo by to trošku hlavový úhel o nějakého půl stupně a bylo by tam víc kapacity na pobírání větších věcí. Ale zároveň nechci vyhodit 20 000,– za vidlici na kolo za 58 000,–! Tak jenom přemýšlím, jestli má cenu pořizovat něco levnějšího s vyšším zdvihem a nebo na to zapomenout, reklamovat tuto původní, ať mě zbaví toho vaklu a jezdit a jezdit a ladit a ladit. Mně ta Z2 přijde hrozně necitlivá – buď ji mám nafouknutou tak nějak na moji váhu, ale to pak bere až skutečně větší rázy a malé vůbec a nebo to udělám měkčí, reakce vidlice se zlepší, ale pak to jde pořád do zdvihu…oproti moji 14 let staré Marzocchi Bomber Z3 nevidím žádný velký kvalitativní posun, spíš naopak!

      0 0
      • jonti  

        To co popisujes dole resi i obycejne tokeny, ktere zvysi progresivitu.

        0 0
    • Papinka  

      A co tahle? Máte někdo zkušenost? Mně se vůbec ta značka nelíbí, mám ji zařazenou do kategorie vidlice druhé kategorie, ale třeba je to jenom předsudek a naopak může taková věc, za tyhle peníze dobře fungovat. https://www.kupkolo.cz/…tap_z104776/

      0 0
      • filous  

        Ta je dobra, podle me urcite lepsi nez Yari, nicmene, takhle neni boost, tak bacha abys ji tam dostal. Tay to neni nejnovejsi kousek – uz cca 2 roky se dela s prumerem vnitrnich noh 35mm. Ale je to jednoduse servisovatelna vidlice se slusnym chodem.

        1 0
      • mirorek2  

        vyhozené prachy

        vem Yarinu poslední generace a pokud budeš pociťovat za čas problémy v rozbitých tychlých pasážích, dokoupíš charger a vystaráno

        https://www.bike24.com/p2375636.html

        za ty prachy nic lepšího nevymyslíš :-)

        0 1
      • novas752  

        Druhé kategorie akorát tlumení má x krát lepší než Yari.

        1 0
      • Atilla  

        Za mě už SR Suntour nikdy. vakl, cvakání, časem bídná citlivost, prasklý sloupek, vyteklé patrony,…

        0 0
        • mirorek2  

          jo to si vždycky pak říkám, když mě chytají choutky zkoušet DVO :-)))

          0 0
    • friblos  

      Zkoušel jsem jezdit Yari RC 1 sezónu v základu a na hladké traily OK, co mi hodne vadilo byly dorazy na dropech. Dokoupil jsem charger 2.1 a je to absolutně jiná vidle. Doraz občas cvakne, ale to už většinou všem kdo to skočí.

      0 0
      • mirorek2  

        doraz není moc věc tlumení jako spíš pružiny…

        0 0
        • novas752  

          Neni a je. Na Yari v základu nezbyde než nafoukat více a přijít trochu o aktivitu na počátku. S Chargerem neni třeba přifoukat až tolik, dá se to ubrzdit s pomocí utažené HSC a v pružení mít o jednotky psi méně.

          2 0
          • mirorek2  

            jedna velká m*da na placku je fakt fuk, jestli máš charger (a jaký) nebo MC

            jinak jasně, máš recht

            nebavím se o rychlém bordelu, vůbec o fci MC, to nemá v top enduro vidli co dělat, ale Yari ja píšu. je dobrý základ :-)

            1 0
            • Papinka  

              Kluci díky za názory a pohledy. Co se týká dorazu, tak mi cinkla i Z1, když jsem na Velbloudovi nečistě seskočil jeden kámen. Já budu ještě přemýšlet. Já nejezdím žádný Enduro – ani na to nemám kolo, Occam H30 je čistě trailové kolo, ale občas si něco vyzkouším (Trutnov trails, Rychleby…), ale většina času spíš ježdění v terénu, přírodní traily, kameny, cesty…žádná brutalita. Tak si říkám, z toho co píšete, že by ta Yarina mohla fungovat…ale ještě to nechám uzrát a asi prvně budu reklamovat tu Z2 a budu chtít aby neměla ten vakl.

              1 0
              • CZmok  

                Tak jak to dopadlo, koupil jsi ji?

                Ja pokukuju po Trek Slash 7 a tam většinou je právě tahle vidle, možná ale doznala zlepšení:

                RockShox Yari RC, pružina DebonAir, tlumení Motion Control RC, kónický sloupek, offset 42 mm, Boost110, Maxle Stealth 15 mm, zdvih 170 mm

                Má někdo aktuální zkušenost, nebo tam se nic zlepšovat nebude?

                Díky

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.