Rock shox revelation. a 203mm kotouč

7 nepřečtených
  • despol

    Dobrý den, vím že toto téma se tu už hodně řešilo, ale zajímalo by mě jak je to s velikostí kotouče u Rock shox revelation u-turn air.Zatím jezdím s 203 mm kotoučem a zvažuju přechod na 180 mm,protože mám strach že se vytvoří vůle v nohách.Zdá se mi že se vidlice pod kotoučem trochu kroutí…Přechod na 180 mm by stál nějaké peníze tak bych potřeboval poradit jestli ho tam můžu nechat anebo raději přejít na 180 mm. Jezdím takové AM ,,sem tam nějaký skoček ale nic moc velkého. Děkuji za odpovědi…

    Omlouvám se jestli někoho naštvu založením dalšího vlákna o kotoučích a vidlici :-)

    0 0
    • kubad  

      stačí mrknout na stránku výrobce, tam máš v popisu většinou max. rozměr kotouče uvedený,

      pro RVL by neměl 203mm být problém, píšou dokobce 210mm

      0 0
    • marapara  

      No, myslím si, že RVL by neměl mít problém ani s 203 mm kotoučem. Já mám teda 185 mm a občas taky nějaký skok absolvuju, ale vidle je tuhá až až.

      0 0
    • black.horse  

      nějakej čas jsem vozil 160, nějakej čas 185 a taky i 203mm… a nikdy jsem problém neměl:-) ta vidle to zvládne v klidu…

      0 0
    • brany  

      Ahoj, mam tudle vidlici (RS revalation dual air u-turn) a mam tam už rok a půl 203mm kotouč a žádnej problém. Mam 180cm a 76kg a zdvih stále na 130mm. Nevšimnul jsem si žádného vaklu způcobeného tim kotoučem. Přecházel jsem na tudle vidli z Suntour XCM 100mm Lo a tam jsem měl ten kotouč na stejnym rámu 2 měsíce a celá suntourka měla skoro větší vakl než sama pružila. Ta šla hodně rychle do kytek. Ale RS Revelation naprosto v pohodě :)

      0 0
      • despol  

        Ok,Dík moc za odpovědi..celkem jste mě uklidnili. Já jsem přecházel ze suntouru xcr …ten kotouč 203 jsem tam měl taky a ta vidle to absolutně nezvládala… kroutila se taky skoro víc než chodila do zdvihu :D  Revelation ten kotouč zvládá myslím celkem v pohodě…ale spíš jsem se bál ať se časem nevytvoří nějaká vůle nebo tak.Takže kotouč nechávám :)

        0 0
        • brany  

          jediný co mě štve, že jsem tudle jel v bouřce a tolik pršelo že bylo mokrý úplně všechno a jak se ten 203mm kotouč namočil, tak se to docela dost rozvibrovalo a moc to nebrzdilo. Ale to už spíš vítko k tomu kotouči. Jinak vidle u mě 1* :)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.