RM BLIZZ 40-29 / ZEPHYR PRO / QAYRON SPYRO MKII

8 nepřečtených
  • roman5

    Ahoj,

    vybírám HT – vybral jsem BLIZZ TRL 70–29, bohužel kolo není dostupné. Takže jsem si řekl, že na začátek můžu jít klidně o třídu níž.

    Vybírám z těchto kol:

    BLIZZ TRL 40–29

    https://rockmachinebikes.com/…orange-black

    – vidlice pružina, 1×9, brzdy nic moc

    CTM ZEPHYR PRO

    https://www.ctm.sk/…hyr-pro-27-5

    přijde mě dost zajímavé kolo poměř ceny a osazení až na brzdy

    pak jsem hodně přemýšlel nad jedním z QAYRON SPYRO, který se mě zdají dobře osazéné za dobrou cenu, ale hodně krátké a hlavně jsem četl od více lidí, že praskájí rámy.. Tady v diskuzích má dobré ohlasy, takže nevím. Rád bych názor někoho, kdo kolo zná a má s ním zkušenosti.

    https://www.youtube.com/watch?…

    Chci jezdit hlavně singletraily

    Výška: 180cm

    Váha: cca 76kg

    Rozpočet: 30–40k±

    Velikost rámu mě výchází u všech na L

    Teďka jezdím na hobíkovy FOCUS WHISTLER 27,5" velikost L

    Celkem mě přkvapuje, že kola za 30k+ mají dost podobný level brzd, nebo snad i horší, jako muj FOCUS za 11k.. (TEKTRO AURIGA) – beru podle ceny komponent

    S jízdou na trailech chci začít, v komponentech se taky nějak extra nevyznám. Budu tedy rád za každou radu. Díky :)

    Anketa: Kopili byste:

    8x
    100%
    0 0
    • Vojtamtb  

      Ahoj,

      mám Qayron Spyro MKII 3. Vybíral jsem mezi Ctm Zephyr pro a Qayronem. Nakonec jsem v únoru koupil Qayron kvůli lepší výbavě a navíc Ctm nebylo dostupné. Mám s tím najeto cca 2000 km. Zatím bez problémů, jen jsem jednou jsem rozebíral střed kvůli křupání, a nedávno mi začal padat řetěz z převodníku, ale trochu jsem upravil polohu vodítka a je to v pohodě.

      Měřím 182 cm a nepociťuji, že by bylo nějak krátké, ale zase nemám srovnání s jiným podobným kolem. Jinak jsem s tím dal i 118 km za den. Občas jedu i nějaký ten trail s menšími skoky. Co jsem četl, tak praskaly ty rámy 1. generace, které neměly vzpěru u sedlovky. Ten novější rám jsem prasklý ještě neviděl.

      S vidlicí jsme spokojen, jen trochu cvaká na začátku zdvihu. Dělají to i vyšší modely SunTouru. Už jsem si na to ale zyvkl a ani už to cvakání nevnímám.

      Celkově se mi zdá Qayron jako super značka a přijde mi, že tohle Spyro má nejlepší poměr cena/výkon v téhle cenové kategorii

      0 0
    • novas752  

      On asi skoro každý hliníkový trail/enduro hardtail jednou praskne, dirťáky taky praskaj. Proto je u těhle kol dost oblíbená ocel narozdíl od jiných kategorií.

      Kupovat levnější bych úplně nedoporučoval, ono se to ve výsledku dost prodraží z důvodu nutných vylepšení, které aftermarket většinou vyjdou dráž a obtížně prodejných původních komponentů. Ať koukneš kamkoliv tak za cca 30 nic moc nepořídíš a většina těch lepších nabídek okolo 40 je už letos dost vybraná.

      Chce to kazetu aspoň 11–46 nebo větší = aspoň 10, radši 11 rychlostí. Ideálně ne Sram SX což je přehazka v terénu na jedno použití.

      Vidlice nemusí být žádný top model, stejně to bude drncat zezadu, ale měla by mít 34mm nohy nebo tlustší a samozřejmé pevnou osu.

      Samozřejmě teleskop i když to často jsou dost levné kusy s malým zdvihem a nepříliš velkou výdrží.

      Brzdy jsou častou slabinou těhle kol, ideálně čtyřpístky nebo nějaké slušnější dvoupístky = Shimano začínající 5 a vyšší.

      Kola neřešit, nic extra tam stejně nikdy nebude osazené, časem výměna.

      Doporučuji samozřejmě bezduše, dost pomohou nějaká karbonová řídítka.

      0 0
      • roman5  

        Ahoj, díky za odpověď a za info. Nakonec se mě naskytla příležitost koupit zánovní SPYRO CRMO 1 za slušnou cenu do 40k

        https://qayron.com/…-crmo-1--p34

        Zatím tedy spokojenost :)

        0 0
        • vaclaw  

          Jo to už je hezký kolo, pro začátek naprostá paráda. Časem bych dal možná jiný kola a brzdy, ale jinak jako HT na traily naprosto v pohodě.

          0 0
          • roman5  

            Jo jsem spokojenej :D Uvidim po čase až naberu skills a budu to mit s cím srovnat. Na me brzdy brzdi dobre:) Ale díky za tip. Ted jeste nejakou výbavu na sebe))

            0 0
        • novas752  

          To je velmi fajn věc. Vítej ve steel is reel klubu.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.