• Vegan

    Zdur,

    V historii jsem srovnani retezu nenasel tedy techto konkretnich. Ted jsem jezdili XTR, ale cca 400km a retez na 132.7 pritelkyne 132.6 o retezy jsem se staral, ale par bahenich laznich zazily a evidentne nepobrali. Tak proste uvazuju co za nynejsi retez uvazuju nad C9 ale nevim kolik vazi a udajne nepatri k nejlehcim, pak je ve vyberu PC-991 koukal jsem, ze ho vozi take hodne lidi. No a pak jeste je ve hre PC-991 HP udajne je hodne dobry a hodne lehky ale nechce sem i tomu moc verit ze by dute nyty toho hodne vydrzeli.

    Anketa: Kterej retez

    1x
    13%
    C9
    6x
    75%
    0x
    0%
    0 0
    • Vilém  

      Kdysi byl ve velu test retezu a retez s dutymi piny dopadl jako jeden z nejhorsich,co se tyce protazeni. Osobni zkusenost vsak nemam. Taky by se mi nechtelo dostavat blato z tech pinu, po projizdce v nejakejch srackach.

      0 0
    • maxtor  

      Když píšeš o těch XTR, mám pocit, že jejich kvalita jde v poslední době do hajzlu tak, jak klesá jejich cena. Nedávno jsem tu psal o rychlém vyjetí řetězu XTR – dával jsem to za vinu extrémním podmínkám, ve kterém jsem jej zrovna vozil. Nasadil jsem nový (z Kupkola za 460 kč). První, co mě překvapilo, že ten vosk, který vždycky na řetězu drží jak přikovaný, se po první vyjížďce úplně ztratil a celkově řetěz rychle odchází. Se sram řetězy zkušenost nemám. Duté nýty bych ale nepokládal za nic prínosného. Z C9 mám ale jen ty nejlepší zkušenosti. Viz příslušný thread. Nechce se mi to tu znova psát. 

      0 0
      • Vegan  

        kdysy jsem cetl o nejakem retezu s titanovima nytama, ze ma udajne uzasnou zivotnost, ale netusim kde ani jak se menoval mozna by byl resenim techto problemu

         

        a vaha C9 neni nakonec tak drastycka jak vsichni strasi viz http://www.bagbike.cz/?… pokud nekecaji tak je to 300g a to je ok :)

        0 0
        • maxtor  

          Děká se titanový řetěz od Eastonu (a dělá jej i někdo jiný) a stojí kolem 9ti litrů… Váha je stejná nebo jen nepatrně nižší než u obyč řetězu. I kdyby vydržel 50 000 Km, tak titan je pro mě nanic!!

          C9 ale vřele doporučuji. Jen škoda, že nesedne na i mírně jeté zuby…

          0 0
          • Vegan  

            takze kdyz mam jete kliky 2 retezy a jetou kazetu jeden retez tedy 400km tak C9 pro me vhodna neni ? a mam vzit radeji sram a C9 az s novou kazetou ?

            0 0
            • maxtor  

              Mrkni do threadu s názvem „Campagnolo C9“. Já mám tu zkušenost, že mi C9 nesedla na prostřední placku (XTR) ani poté, co jsem kliky jel s jedním řetězem. Na všem ostatním seděla.

              0 0
        • Vilém  

          Ten Ti retez maj treba tady

          0 0
    • tom_777  

      Zaprvé – měnit řetěz po 400 kilometrech mě přijde trochu ujetý. Protože řetěz stojí +/- 500 a kazeta XT  nebo SRAM PG980  +/- 1000, je podle mě ekonomičtější to dojezdit co to dá.

      Zadruhé – měrka je na vyřazování řetězů jistější než posuvka.

       

      C-9 vydrží dost, ale stojí o dost víc než řetěz Sram PC-970, kterej se prodává i se spojkou a životnost má taky slušnou.

      0 0
      • Vilém  

        To s tou merkou jsem jaksi nepochopil. V cem by jako mela byt lepsi? navic neni merka jako merka, kdyz srovnas merky kovys, čz, parktool aj tak pokazde mas jiny vysledek.

        0 0
        • tom_777  

          s posuvkou to je to samý. Navíc záleží jestli chceš naměřit hodně nebo málo.

          ( vím co říkám kvalitáři u nás v práci s oblibou meří tak, aby jim vycházely hodnoty mimo toleranci :)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.