• krokus

    Přemýšlím o zvýšení zdvihu své Reby SL ze 100 na 115. Nejdřív bych se vás zeptal, jestli myslíte, že to má smysl. Vážím i s baťohem cca 64 kg. V některých drsnějších sjezdech mám pocit, že by se vyšší zdvih hodil, ale nevím, váhám… Kde v Praze se to případně nechá udělat? V každém cykloservisu, nebo jen v nějakém servisu specializovaném? Na kolik to asi tak může přijít? Jo, nevíte někdo, na co je to kolečko u poplocku na řidítkách? Zatim se mi na to nepodařilo přijít:-)

    0 0
    • Bully  

      Pokud si myslis, ze zvyseni zdvihu smysl ma, tak to udelej, proc by ne. Ad „kolecko“- zkus obe krajni polohy, jak se vidlice bude chovat, prijdes na to :o). Ale otacej tim a zkousej to u „zamcene“ vidlice, jinak na to neprijdes :o)

      0 0
    • mab  

      rad bych znova zopakoval ze modry kolecko na riditkach steluje chovani vidle v ODEMCENEM stavu, prectete si muj prispevek vyse.

      0 0
      • krokus  

        Aha, už se mi začíná rozsvěcovat. Nejde tedy o hloubku, ale skutečně o „ochotu“ zanořování? Prakticky to znamená co? Že při nastavení větší komprese bude vidle míň citlivá (např. na menší nerovnosti)? Jak je tedy vhodné to nastavit? Jinak ono kolečko zajíc-želva mám nastavené skoro úplně na zajíce:-) Moc tedy ale nechápu, jak to vlastně (mechanicky) funguje… Co přesně to kolečko dělá s vidlicí?

        0 0
        • mab  

          citlivost ti urcuje hlavne tlak v komorach (leva noha) tohle uz je jen doladeni. A kde je to poznat? hmm napada me dobrzdovani, jinak asi proste jen snizeni citlivosti. Jednoduse popsana funkce: v prave noze v oleji mas cervenej bazmek (mc) kterej ma dole podlouhlou diru, ta se zakryva mrnavym cernym bazmekem :-) a je bud zcela zakryta (lock) anebo zcela odkryta (odemknuto v poloze nadoraz minus) pokud tocis koleckem k plus tak se postupne dira zakryva. To ztezuje proudeni oleje, ovsem jen pri zanorovani pac pri opacnem smeru cerny bazmek odskoci a nechava volny prutok at je nastaven jak chce. Pri vynorovani pracuje nastaveni zelva-zajic ale u toho si nejsem jisty, mozna to funguje na principu „jak moc“ odskoci ten cernej bazmek pro volnej prutok oleje. Mno kdyztak me nekdo opravte :-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.