• jakub

    ahojte, dovoluji si Vás požádat o názor, jaký je tento rám, jezdí ho někdo nebo s ním ma nějaké zkušnosti??? Můžu ho koupit za celkem super penis, Jezdím spíš progresivnější XC, resp Maratony, ale na HT už mne to neba… serou mne ty nárazy na rovných polních cestách jinak nehledám nic extra, myslíte že by mi stačil???

    0 0
    • jakub  

      eeh pardon chtel jsem se vyjádrit slusně, takže spíš… „štvou“

      0 0
    • Lišák  

      Jezdil ho vlk a prasknul mu.

      0 0
    • gouryella  

      za tu cenu bych ho nebral :-D

      0 0
    • Twiggy Ramirez  

      Co je to „super penis“?

      0 0
      • Blade  

        Neptej se, nebo nám ho ukáže :-D

        0 0
        • pepek  

          NO já bych za rám penis nedal, ani za karbonový :-)

          0 0
          • Blade  

            No já taky ne, mi to neříkej :-D

            0 0
            • wlk  

              někdo by třeba dal :-)

              www.rozzlobenimuzi.com/?…

              nic horšího jsem nikdy asi neviděl, nevím, jak to dopadne, nevydržel jsem..... každopádně slabší povahy-nedívat!

              0 0
              • Pavlos  

                uaa to je stare a je to masakr

                0 0
              • Blade  

                To je to video jak si ho uřízne? Jestli jo, tak to sem taky neviděl do konce, jen se tak domnívám, když si hrál s tím nožem:)

                0 0
    • vlk  

      Já ho jezdil praskl na štanglové trubce-těsně za svárem štanglová trubka-podsedlová.

      Jinak je docela lehký okolo 2,4kg bez tlumiče.Docela hodně zeslabován. Měl jsem ho ve velikosti 48.Rám má docela odpich-v rozjezdech. Jezdil jsem jej jen s v-breake zadní brzdou a pod tou se trošičku blokoval při brždění. Jinak po jízdních vlastnostech nebyl špatný. Mírně se houpal při výjezdech do kopce, ale nic hrozného-správné nastavení tlumiče to vykompenzovalo.

      No nynější čtyřčep se houpe o něco méně. Jinak jediné průmyslové ložisko je tam(no saint) u hlavní kyvky tlumiče-jinak jsou to vše kluzná ložiska s mosaznými nebo měděnými kluznými kroužky.

      Jezdil jsem ho s tlumičem RS Sid. Nyní ten samý tlumič mám na RM 3000 rámu a musím říci že na tom nynějším více využívá zdvih než u no saintu. Na obou kolech jsem ten tlumič vozil nafouknut tak, aby se pode mnou nehoupal a jel pěkně. Ña no saintu byl asi na 175psi a na RM300 na 160psi().U nosaintu jsem ho nikdy nedostal nadoraz, vždy zůstávalo tak 10–15%zdvihu nevyužito.Zatímco RM ho dostanu klidně i nadoraz.

      Ještě poznámka, u No saintu je u středu systém ramen, který má zabránitpohupování. tento je ovšem funkční jen v poloze kdy je maximálně roztáhnut tlumič-tedy je to no sag systém(obdobně jako NRS). Proto asi to mírné pohupování při jízdě do kopce. Tam se při přenosu váhy dozadu trochu zabořil tlumič a ty raměna u středu, co mají zabraňovat pohupování byy mimo funkčnost.

      Obecně to není špatný systém, je to ovšem no sag systém a využívá méně svého zdvihu. jízda do kopce je na čtyřčepu lepší.

      Po svých zkušenostech bych si ale raději připlatil za čtyřčep.Příjemná byla(na fulla) ta váha hlavně při závodech, ale jak říkám praskl mi. Možná je to chyba sváru(smůla s konkrétním kusem), možná je tam v tom místě jen hodně zeslaben. Nynější Rám je o 300g těžší a je mnohem méně zeslabován. Např podsedlovou trubku má ten nový rm 300 skoro(odhadem) 2× tak tlustou(myslím stěnu trubky).

      Jo po koupi se musí po zajetí ty čepy všechny dotáhnout-pokud je to nabídka z druhé ruky, tak je možná právě tady ten problém-mohl by u něj být vakl na zadní stavbě. Jinaik se mi s ním jezdilo dobře, škoda, že praskl. I když na nynějším se mi jezdít taktéž dobře a myslím, že nynější jede lépe do kopce.

      No snad jsem na něco nezapoměl.Pokud to ten dotyčný prodává i s tím tlumičem RS sid, co na tom má, tak bych asi neváhal, jen tlumič má skoro tu cenu.

      viz. www.bike-forum.cz/…e_fotky.html?…

      0 0
      • vlk  

        PS: jeden ze slovenska ho má taky-viz www.bike-forum.cz/…se_biky.html?…

        0 0
        • jakub  

          kluci díky Vam všem moc za vyčerpávající informace… dost mi to pomohlo s rozhodováním asi do něho pujdu… zatím… děkuju fakt moct..

          0 0
          • vlk  

            Hele je mi jasný že pokud kupuješ jen rám a vše ostatní máš, tak asi nic za tu cenu neseženeš. Ale pokud si chceš skládat celé kolo, tak si kup rovnou fulla složeného, za tu cenu co si složíš s tímto rámem si koupíš fulla lepšího. Navíc napodzim zase budou výprodeje. PS: Jinak přikládám foto, jak mi praskl, třeba to někdo dokáže zhodnotit, zda jsou všechny blbé a nebo jen blbý kus.

            0 0
    • madcat  

      co je to „progresivnější XC“???

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.