• ifka01

    Ahoj, má někdo zkušenosti s kolem Radon Slide trail AL 7.0? Za peníze slušný poměr cena/výkon.

    Ale zajímalo by mě, jaká je realita.

    Důvodem je koupě nového celopéra. Další varianta YT Jeffsy Core 1.

    https://www.radon-bikes.de/…-al-70-2023/

    https://www.yt-industries.com/…y-29-core-1/

    Děkuji všem za odpovědi, případné porovnání a radu, do kterého kola jít.

    0 0
    • AleZ80  

      Jeffsy má lepší geometrii. Otázka je, jestli by nebylo lepší připlatit za nějakou vyšší specifikaci, protože ty low end komponenty budou asi dost kazit dojem z toho kola.

      0 0
    • Tomcat  

      Záruka hovoří pro Radon , ten by měl mít 6let , Duralový Jefsy jen 5. Jenže Radon má né tak obvyklý tlumič (uchycení) a YT je dost garant geometrie a tedy použitelnosti. Giant Maestro systém mě seděl a jenže Trance 1 je jiná kategorie . Je to spíš lehčí trail , Radon a YT je spíše all-mountain. Ale Giant zase má doživotní záruku na rám, jenže zase divno tlumič.

      Za mě by kdyby nebylo možný jinak vyhrál Jeff

      0 0
      • ifka01  

        Co myslíš tím „divno tlumič“? Ten jejich systém Maestro?

        Máš s ním zkušenosti?

        0 0
        • ceo  

          Podle mě naráží na Trunnion uchycení. Ale proč s tím má problém, netuším. Dnes zcela standardní uchycení, které umožňuje zabudovat delší tlumič do menšího prostoru

          0 0
        • Tomcat  

          Myslím uchycení, který nedává tolik výběr různých tlumičů. od různých výrobců. Ale k te výměně nemusí ani dojít, rozumný člověk to stejně před koncem záruky na rám nikoliv tlumič, prodá.

          0 0
          • heerer  

            a proc by mel obmenit? nebo tim rikas, ze RAM co nema celozivotni zaruku je pouzitelny jen v dobe zaruky?

            0 0
          • bathed  

            Já nevím, ale hledaje před nedávnem jistý rozměr a zdvih tlumiče, tak musím konstatovat že poměr dostupnosti systému oko/oko a oko/trunnion je minimálně 50/50. Dělají to dneska všichni zásadní výrobci!

            0 0
            • Tomcat  

              Jenže ona vybírá lowcost all mountain v duralu.

              Takže nejde ani tak o všechny zásadní výrobce, jako zásadně o nižší patra nabídky jakýchkoliv výrobců, jen né těch drahých CaneCreek,Ohlins. 5Element půjde mimo ní a stejně i vyšší patra RS nebo FOX. Páč když dojde na černý scénář, není rozum do toho dát tlumič za 1/5 celého kola že ?

              0 0
              • Tomcat  

                Ze stejných ekonomických důvodu bych pro daný účel, materiál rámu a záruku doporučoval to prodat ideálně před koncem záruky

                0 0
          • ifka01  

            Myslim ze v mem pripade je to vec, na kterou vubec nemyslim. Nejsem zadna bikerka, s rodinou na traily zajedem tak 1× za mesic – nic bliz moc nemame a ani z casovych duvodu neni moznost castejsi navstevy a co se tyce technickych dovednosti tak jsem na tom asi bidne. Proto hledam kolo, ktere mi spouuustu mych nedostatku pomuze prekonat.

            Ano, bude to zatim asi predimenzovane, ale aspon si budu jistejsi ze zacatku

            0 0
            • Tomcat  

              Náhoda je blbec a záruka, nebo čím je to osazený, tedy čím servisovatelný člověka může za x let doběhnout.

              Jinak Jeffsy je dimenzovaný podle mě dost, zároveň je to jednoduchý a ověřený koncept.

              0 0
    • Azmir  

      Na čem jezdíš teď? Seš si jistá, že koupit si 150 mm kladivo na minionech(pláště, které drží, ale nejedou) je to pravé na výlety s rodinou a jednou měsíčně traily? Už si na něčem takovém jela víc, než pár metrů?

      Pokud není tvůj cíl se uhnat(nebo potrénovat fyzičku, záleží jak to bereš), bohatě bude stačit kolo downcountry/trail kategorie okolo 120–130 mm zdvihu a na jezdivějších pláštích(zároveň bude o 1–2 kila lehčí). Už i tenhle typ kola zvládne to, o čem si ty nedokážeš ani představit, že by zvládlo, takže naddimenzované to bude až až, ale nevypustíš na tom duši. Pokud bys např. chtěla zůstat u stejných značek, jsou to modely skeen u radonu a izzo u yt.

      1 0
      • ifka01  

        Manzel ma spectrala 5 2023. Na tom se mi jezdi dobre. Do ted jsem mela HT CTM zephyr xpert, takze ano, bude to velky skok.

        Videla jsem jeste inzerat na spectrala 125 al 6, a tam by byl zdvih 140, coz si myslim by bylo jeste lepsi jak 150.

        Navic i s detmi moc nenadrtime km protoze maji 4 a 6 let, takze tam to zatim na nejake dlouhe vyjizdky moc neni, takze plaste mi nijak nevadi.

        Ale dekuju za dalsi pripominku

        0 0
        • Azmir  

          Promiň, ale mám pocit, že ti někdo nabulíkoval, že takové kolo potřebuješ, ale to je za mě úplná blbost. Kde prosímtě chceš ten zdvih využit? Skákat nebudeš, do bikeparku nepojedeš… Ve výsledku se budeš 99,9 % času zbytečně trápit, abys to kolo „využila“ v 0,01 % času. Zkus si to ještě možná promyslet, v tvém případě tím nic nezískáš, jenom ztratíš.

          A 125 spectral už vůbec ne, to je skoro plnotučné enduro, co se chce tvářit jako hubenější trail bike, reálně mu to ale moc nejde.

          0 0
          • ifka01  

            Aha ok, ale pritom zdvih apod ma mensi a tak jsem myslela, ze to nebude vubec enduro, zvlast kdyz ma jeste mensi zdvihy jak spectral :/

            0 0
          • ifka01  

            Jinak do bikeparku jezdime – koprivna, dolni morava, bukovka… koprivnou navstevujeme asi nejcasteji z tech vsech vyjmenovanych (kdyz uz je cas)

            0 0
            • kocers  

              Tak pokud i ty jezdíš parky včetně drncavějších lajn, tak vybíráš z dobré kategorie. Pokud bys jezdila jen ty vyhlazenější, tak by stačilo i něco trailovějšího typu Giant Trance

              Z tvého výběru vzhledem k výbavě a ceně Radona. Jeffsy je sice super kolo, ale až od Core 2, ta NX sada na Core 1 je dost slabota. Co se týče Spectrala 125, tak to je takové zvláštní kolo jak píše Azmir. To už radši plnohodnotného Spectrala, ať si s manželem nezávidíte :-)

              0 0
      • ifka01  

        Tady jsem prave objevila Radona. Priznam se ze o znacce jsem nemela vubec tucha a libi se mi pomerem cena/vykon.

        Plnohodnotny spectral 5 ve vel. M je vyprodany a ani na bazaru jsem neobjevila a narovinu letosni model, ktery by mel stejnou vybavu jak lonsky rocnik je o model vys a to uz je pres rozpocet.

        0 0
        • Tomcat  

          Radon cenově je rozhodně obecně zajímavá značka. Technické vychytávky a designování podle super týmu nečekat ale i tak dobré. Lepší než Sup, RockMachine , Artuš…

          Budu ďáblův advokát , co se podívat na Norco nebo Meridu ?

          Jinak počtem návštěv trailu pravděpodobně překračujete místní latentní silničáře :)

          0 0
          • ifka01  

            Divala jsem se na obe znacky. I na Whyte, dartmoor, propain a mene zname znacky u nas jako Rose bikes. Porovnavala jsem osazeni a celkovou vybavu a nejlip mne vysly yt a radon.

            Nejsem si uz jista, ale mam pocit ze u nekterych znacek byly brzdy tectra nebo uplny zaklad.

            Pokud jsou tectra dobry brzdy, omlouvam se za neznalost, ale uz kdyz jsem vybirala predchoziho HT, nabyla jsem dojmu, ze to jsou spatne brzdy a pri vyberu se jim vyhybam.

            Manzel rika ze s moji musi vahou by mi stacily i “V”, ale popravde je to v moji hlave a kdyz budu vedet, ze mam na kole prumer/o neco lepsi prumer, budu jistejsi a vic si dovolim.

            0 0
        • BSA  

          Radon ok, ale vřele doporučuju kolo po doručení kompletně prohlédnout… moc kontrole po sestavení nedaj. Mi vrzala zadní stavba a po rozborce jsem našel nedolisovaný ložisko.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.