Radon Skeen Trail 9 vs. Canyon Neuron CF 8

16 nepřečtených
  • Log1ck

    Ahoj. Rozhodl jsem se jít do nového bajku a mám dva kandidáty, mezi kterými se těžko rozhoduje.

    Zdvihy bych volil okolo 130mm. Nyní mám 120 vzadu, 130 vpředu a vcelku mi to stačí.

    Ze všeho, co jsem prošel se mi nejvíc zamlouvá buď:

    Radon Skeen Trail 9

    nebo

    Canyon Neuron CF 8

    Co se osazení týče, tak je to dost podobné. U Canyonu se mi líbí některé detaily a o kousek vyšší zdvih se může hodit. U Radonu se mi více líbí design. Co ale nevím je chování zadní stavby. Nemáte někdo zkušenosti, případně možnosti srovnání? Co byste doporučili?

    Díky moc

    1 0
    • Fran-tic  

      Ahoj, aktuálně mám Slide 10 hd, ale mám chuť vyzkouset ten Skeen trail. Za mě je neuron více XC kolo a Radon má více potenciál v terénu. Obojí jsou sle zpracováním moc pěkná kola a taky funkční. Kde za ty kacky je to velmi obstojna výbava.

      1 0
    • Sivca  

      Ahoj,

      zajímalo by mě naprosto to stejné – tak přidávám příspěvek, ať se někdo pochlapí a zareaguje :)

      1 0
    • Log1ck  

      Tak jsem objednal Canyona. Rozhodování nebylo jednoduché. Recenze jsem na obě kola našel veskrze dobré. I tak ale člověk narazí v menšině na negativní zmínky k oběma, tak jako ke všem. Pro Canyon hrály následující věci:

      • nižší hmotnost
      • lepší některé komponenty (kola, brzdy…)
      • nepotřebuji zase kolo na drsnější ježdění, takže charakter Neurona s jeho geometrií mi bude naprosto stačit
      • detaily jako vedení lanek po spodní trubce (snadná výměna bovdenů apod.)
      • karbonová zadní stavba
      • záruka 6 let na rám (Radon na karbon dává jen 3 roky)
      0 0
      • Fran-tic  

        Já si teda myslím, ze hmotnosti budou dost podobne :) ale jinak souhlas, neuron je více xc kolo s přesahem do trailu

        0 0
    • hahaha  

      Mate nekdo doma Radon Skeen Trail 9.0 (2021, 2022)? A jaky jsou vase zkusenosti, sli byste do nej znova nebo zvolili alternativu?

      0 0
      • Nemeluk  

        Ahoj, mám týden SKEEN TRAIL 9.0 2022. Přecházel jsem z HT Grand Canyona. Hned první vyjížďky jsem absolvoval na Rychlebskejch stezkách, kde jsem na jaře jezdil i na půjčeným GT s vyššími zdvihy. SKEEN je pocitově obratnější, než enduro od GT i než můj starej pevňák. Podvozek žere šutry i menší dropy s naprostým přehledem. Kolo mám na svých 191cm ve velikosti XL a je to pecka. Vzpřímenější, pohodlný posez. Včera jsem dával XC okruh kolem Brna s kámošem, co jel na karbonovým pevňáku a 50km jsem ujel jak nic. Za mě je SKEEN za dané peníze fakt bezkonkurenční, hodně univerzální celopéro. Na nějaký mega polety v bikeparku to nebude, ale kvůli tomu jsem to ani nekupoval. Na druhou stranu, s dobře zvládnutou technikou, bych se ani hrubějšího zacházení nebál.

        2 0
    • MarekF  

      Ahoj. Zvažuji koupi Radon Skeen Trail Al 8.0/9.0 2022 ve velikosti 18". Chtěl bych se zeptat, jestli ho tu někdo vozí a případně mě nechal se chvíli svézt? Jaké jsou dojmy? Ideálně okolí Ostravy, ale dojedu kamkoliv.

      https://www.bike-discount.de/…ail-al-8.0-1

      https://www.bike-discount.de/…-trail-9.0-1

      Díky.

      0 0
    • DanyBart  

      Ahoj, přidám se s podobným dotazem.

      https://www.radon-bikes.de/…ail-90-2022/

      Nebo

      https://www.canyon.com/…-7/3177.html?…

      Názory, zkušenosti, dojmy, pojmy?

      0 0
      • MarekF  

        Ahoj, jsem zvědavý na odpovědi. Po tom, co dali do slevy toho Canyona jsem neváhal a objednal právě toho.

        0 0
      • Noviak  

        Ahoj, oživuji téma – mohl by ještě někdo napsat svoje zkušenosti s Radonem skeen trail? Zajímá mě jestli to není pro použití mojí přítelkyně už moc – jednou za rok jedem na rychleby a občas singltrek pod smrkem, ale často na kole jezdíme i asfaltové přesuny, nebo nějaké turistické pěšíny. Ideální by tak bylo něco víc XC bych řekl, jako Orbea OIZ se 120/120, Cannondale Scalpel SE (ten co má 120/120). Ale cena a výbava toho Radonu skeen trail 9 je bezkonkurenční… Vím že zas XC raketu se 100/100 bych pro ni nechtěl. Dotaz tedy je jestli na tom Radonu se na asfaltu bude nějak znatelněji víc trápit než na těch 2 výše uvedených kolech a ptám se pouze na geometrii, pláště a možnost zamykání prosím neřešme. Dotaz číslo 2 :-) přítelkyně má 169 cm, tipoval bych to na velikost 18, ale jejich tabulka říká že by si měla koupit 16, tedy tu nejmenší velikost, to je blbost ne? Kdo jste kupoval velikost 16/18 a jak vám to přijde? No ještě poměřím její vnitřní nohu… https://www.bike-discount.de/…-trail-9.0-1

        0 0
        • Yatza  

          Zkusenosti nemam, ale nemyslim, ze na asfaltu to bude z hlediska geometrie nejaky rozdil. Skeen ma oproti vyse zminenym o 1 (2) stupne polozenejsi hlavu a centak zdvihu vepredu navic, to, podle me, „normalni“ clovek nepozna.

          0 0
        • Pavlis42  

          Ahoj mam skeen trail v 18ce a 171/77. Jsem dost laik tak tezko hodnotit geo, ale prijde mi fajn jen teleskopka uplne dole a je to na hrane uz neni prostor nize. Na asfaltu i s tema traktorama necitim nejak extra namahu oproti 29ce HT, neodolal jsem taky kvuli te vyhodnosti jako doplnek k gravelu.

          0 0
          • Noviak  

            Díky. Případně jsou mechanici co dokážou zmenšit zdvih teleskopky kdybys potřeboval

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.