• bajker22

    Ahoj,

    kámoš si kupuje kolo a chce slyšet názor i ostatních bikerů na tohle kolo

    http://www.merida-bike.cz/…l-300-d-2012

    Kdybych měl popsat styl jeho ježdění, tak je to občas do lesíka se projet, občas za holkou, nebo jen tak s kamarády na krátký výlet, žádný závody.

    Díky :)

    0 0
    • alinceb  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Azmir  

      Za ty prachy pěkný shit.

      0 0
    • pold  

      Osazením odpovídá kolům které se daj ve výprodejích koupit za půlku. 14kilový tank na XCMku a aliviu – za to dá tuhle cenu jen magor.

      0 0
    • Rubi  

      jestli si z prahy, tak se domluv s hnojem, co by se dalo slozit :)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Ahoj,

      tudle meridu jsem kupoval před měsícem a něco, a kromě tragickejch brzd, s kterýmá mám problémy( asi vadnej kousek) tak jsem velice spokojený.

      Rám je dost bytelnej, a v reálu moc pěknej, má fajn geo a jízda fakt na pohodu, i vidlice mě dost překvapila chodí líp jak vzduchovej suntour co jsem měl na starým kolu a to neměla vakl. Má to slx přehazku, a že to má řazení alivio a co jako, funguje spolehlivě a časem výmění za lepší. A co se týče brzd, kdyby měl kámoš smolíka jako já, tak to pořeší výměnou za slxka a není co řešit, nebo levnější alternativu od shimana, hydry od shimana se daj sehnat jako set přední+zadní už za 1300kč, a tydle tektra ještě prodá třeba za litr.

      Já si todle kolo kupoval na ježdění do práce a na vyjíždky s kámošema v přírodě hlavně lesem, a drobný skoky taky dává, už jsem to zkusil. Na větší skoky a pořádný vyblbnutí v lese mám fríčko od RB.

      0 0
      • bajker22  

        Ahoj, děkuji za reakci, ještě jeden dotaz, kde si ho kupoval a jestli si ho předem měl možnost někde vyzkoušet?

        0 0
        • Smazaný účet  

          Ahoj,

          no vyzkoušet jsem ji neměl možnost, ale opravdu nelituju a nebude ani tvůj kámoš. Původně jsem uvažoval ještě o ghostu s3000 tuším to byl model pak gt avalanche 3 a mongose tyax, ale když jsem je viděl v reálu jak ty kola vypadaj v jednom kamenáku, takový dost odfláklí rámově vypadali dost lacině rám vypadal skoro jak z nákýho tesco kola. Kupoval jsem ho na axitbakes.eu ale už nemaji velikost 17, už maji jen 19cku. Já mám 170cm a ta 17cka padne jak ulitá, sedlovku mám zasunutou do rámu tak z 70% cca. Měli jí za 15800, a pán mi nabídl sám od sebe slevičku, a nechal mi jí za 14100 včetně dopravy. Já chtěl původně jiný model, rámově byl stejný ale trochu lepší výbava a hlavně barvička byla zelená, ale už neměli moji velikost. Ale bílá je taky pěkná a jsem rád i za ní. Chtěl jsem jí koupit někde v praze, ale nenašel jsem jí nikde za tuto cenu a nebo že by jí měli skladem v moji velikosti.

          Jinak tady máš odkaz na takový videojko který jsem si pustil než jsem jí kupoval abych se kouknul jak vypadá.

          http://www.youtube.com/watch…

          Jinak klidně piš, jestli má kámoš náký dotaz, už na ní mám najeto skoro 800km tak můžu poreferovat. Jo ještě jedna věc má od výroby takovy blbý šlapky z jedný strany klasika ale z druhý to má asi uchyt na kufr na tretru nebo co to je a vystupuje to tak 1cm nad plochu kde máš nohu takže se nedá jet a musíš otáčet na druhou stranu, takže ty šli dolu a mám tam platformy s pinama.

          0 0
          • Ralan  

            S tím že jeho kamarád nebude litovat bych ho tak neujišťoval…Proč kupovat tohle kolo za takové peníze, když za stejné koupí lepší, nebo nechá poskládat.

            Já mám sice taky meridu, která stála 13K a měla 13 kg, ale teď už vím že se dalo koupit něco lepšího. Pár věcí jsem vyměnil takže je to trochu rozdíl, ale teď kdybych si kupoval kolo tak i kdyby to bylo ze zahraničí, tak když je za ty samé peníze lepší kolo proč ne.

            Kamarád si taky koupil podobnu Meridu. Včera jsem jel na jeho, on na mé, no říkal že to je sakra rozdíl, mám tam Epicona a pár věcí jiných. On tam má XCM, která se pohne 3 – 4 cm, to je spíš kus od kusu která chodí a která ne. Tu co jsem měl kdysi taky nic moc.

            Takhle si kolo kupili asi 3 známí, ale prostě je blbé jim říct že koupili nahovno, že se měli poradit a koupit lepší za stejné peníze. Po přechodu z nějakého tesco kola je to sakra rozdíl vždycky, to bylo i pro mě, ale může to být lepší a tak lepší poradit něco co se za ty peníze oplatí.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Tak jasný, ale myslím si že když na tom bude jezdit jednou za čas, tak mu bude stačit. A pak pokud bude chtít nakej slušnější rám, tak dá třeba 6tku za RBčko pak epikon další 4ka, a to ještě nemá kliky kola brzdy řazení a zbytek.

              0 0
              • Ralan  

                To jsem si taky myslel že budu jezdit jen jednou za čas a jak mě to chytlo, že jezdím docela dost.

                S tím rámem to je zas druhý extrém. Ale za ty peníze jde postavit pěkné vyvážené kolo, tak jak se tu objevují.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  No já začínal na nákým ocelovým amuletu na pevný vidlici, co jsem dostal darem, po měsíci jsem koupil leaderfox horáka na večkách co stál novej 6tku koupil jsem ho zanovní za 3 a najezdil na něm několik tisíc kiláku za ten rok co jsem ho měl, ten už měl odpruženou vidlici ale jen pružina a taky na večkách. A taky se dalo, ted na něm jezdi kámoška. Pak jsem si začal stavět kolo na freeride a zároven si koupil něco na vejlety a ježdění do práce a už na kotouči ale bazar, za 3jku. A to fríčko jsem dostavěl za dost dlouho nebyli moc prachy, a ted mě vyšlo na 19 a to tam mám zatím pružinovou xcmku aby tam něco bylo než bude na pořádnou, jen za rám monstra HTčko od RB jsem dal šestku, pak HT2 kliky deore slx 666 brzdy saint řazení fun fatboy rodla a fulcrumy kola hazka LX. Ono se to nezdá, ale ona ta stavba někdy vyjde na dost když člověk nechce nakej čína rám seriovej za 2jku a nebude ani pěknej na pohled, ale někdo se stím spokojí a je mu to fuk, hlavně že má lepší vidlici.

                  A ted před měsícem a něco jsem prodal ten bazarovej bajk a koupil tudle meridu, a kromě brzd a šlapek jsem spokojenej, ale je jasný až okusím vzduchovku že si budu řikat jak jsem moch jezdit na ty xcmce s pružinou, ale to se stane až odejde to co tam je z výroby tak asi pořídím vzduch, ale zatím šlape pěkně mám jí na 120mm zdvihu a využíva krom 2cm celý zdvih a funguje celkem hladce, za to kámošova xcrka tak je odost tupější, má jí na 100m a hejbe se tak 2–3cm.

                  0 0
    • mmm.edia  

      Za ty peníze celkem slabé vybavení. V té cenové relaci se dá sehnat ve výprodeji třeba Marin Palisades Trail 2012, když budete chvilku ukecávat prodejce.

      0 0
    • Dave-geo  

      http://www.decathlon.co.uk/…8206682.html

      O pět tisíc levnější, dvakrát lepší osazení (hlavně vidlice) a doživotní záruka.

      Pokud vezmeš těch 5 tisíc co ušetříš na Meridě, koupíš Epicona, kliky s dutou osou a hydraulické brzdy.

      Ale výběr je na Tobě ;-)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Tak ono né každej si chce kupovat kolo ze zahraničí, a pak řešit případný reklamace, jen proto aby ušetřil, a ještě řešit případný dphčko a jiný poplatky jestli se na to vztahujou. A za bura epikona kliky na HT2 a hydry nekoupíš leda vše použitý, pokud nemáš velkoobchodní ceny. Jen ten epikon stojí skoro 4tisíce.

        A pak k čemu mu bude že bude mět takovou výbavu jak mu tady nabízej jiní, když na tom kole bude jezdit párkrát za sezonu, a i ty levný komponenty co na nom jsou vydrží dost, aspon taková je moje zkušenost.

        A vidlice XCR taky není žádná výhra, má jí kámoš a chodí tak o 50% huř jak moje xcmka na ty meridě.

        0 0
        • bleach  

          to kolo koupi v decathlonu v cr, jen cesi nemaji eshop :)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Aha tak to pak jo. Ale i tak, osazení je horší, mechaniky vidle obdobna, a sram 5 bych řek že je horší jak slx od shimana jestli se nepletu, ale zbyde mu na epikona a aspon na kliky, to jo no. Ale tak ona ta merida zas nemá kliky na 4 hran, má octalink kliky a má i výměné převodníky, a má hydry který budou lepší jak ty mechaniky. Je to na něm, ale je fakt proč nemít lepší za stejnou cenu, ale zas ta merida má pěknej bytelnej odolnější rám a zbytek časem vymění když to odejde nebo nebude vyhovovat, a jestli do ted nejezdil na ničem tak bude stoho kola unešenej stejně a vzduchová vidle mu chybět nebude.

            0 0
    • johninho017  

      Mám pocit, že někteří si vyberou kolo, pak ho sem hodí, co na něj ostatní říkají a když se sejde deset kritických komentářů a jeden pozitivní, tak ten jeden plusový jim stačí.

      Vždyť na tomto kole se šetřilo na všech komponentech, jen aby tam mohla být přehazka SLX. Ostatní komponenty včetně vidlice naprd. Ale jsou to každého peníze, tak ať si koupí co uzná za vhodné. Jen nechápu proč si chce nechat poradit, když si ho pak stejně koupí i přes negativní komentáře

      0 0
      • LRRTM1  

        +1

        IMHO je tohle kolo přesně pod hranicí toho, kdy se začíná kvalita výrazně lámat (hollowtech, vzduchová vidle, slušný brzdy…) Pod tou hranicí je prakticky jedno, jestli koupí kolo za 15 nebo za 10k.

        0 0
    • tonik666  

      Není na tom nic, co by stálo za 15000. Poskládáš lepší levněji.

      0 0
    • Zerocool  

      a proc se nezepta sam?:) jinak bazar

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce