• Smazaný účet

    Zdravím cyklonadšenci.

    Rád bych se zeptal zdali koupit karbonové Cannondale Synapse 2016. Již jsem byl na bike fittingu a chtěl bych si koupit svojí první silničku, takhle by měla velikostně sedět akorát a cenově se do mého rozpočtu také vejde. Znáte někdo Synapse? Cena je akorát, že? Na co se případně při koupi a okouknutí zaměřit? Díky za rady a podněty. Jan Kolohnát.

    https://www.cyklobazar.cz/…no-105-56-cm

    0 0
    • borda  

      Kdybych nebyl starej a tlustej, tedy bych nevyzadoval široký gumy a kotouče, tak bych ho bral.

      Bude to dobrý a pohodlný kolo. Jako první silnicka myslím ideal. Pokud ti nevadí RU a že to má rafkovy brzdy, tak proč ne.

      Kámoš to má, myslím přesně tenhle rok. Vždycky se mi synapse líbily. Já mám cdale rád.

      0 0
    • Dan Kristof  

      Souhlas, za dobrý peníze a super rám. 105 taky dobrá.

      0 0
    • Dan Kristof  

      Souhlas, za dobrý peníze a super rám. 105 taky dobrá.

      0 0
    • Tomcat  

      …běžné známky použití. Kolo ježděné rekreačním jezdcem… je pro každého něco jiného. Na 56 určitě nejezdila holka 50kg s postelí.

      Co kontrolovat?.....

      Fake?

      Rozbité seriove číslo?

      Probrzdění ráfků ?

      Veškerý praskliny v laku?

      Měněná ve vidlice s neseřiznutym sloupkem? (rekreačně bourání)

      Opotřebení pohonu?

      Ložiska naby střed?

      Pružiny řazení?

      Může to být leštěnka jak nová , stejně vyleštěná mumie po smrti. Inzerát snese všechno a cyklobazar když to bude šrot to stejně nesmaže. On se vždycky někdo chytí.

      0 0
    • AE86  

      Máme v rodině Cnndl Supersix ze stejné doby (typ řekněme víc do sportovna jak Synapse), také na 105 s nájezdem cca 3× větším, a kromě spotřebního materiálu jako lanka a řetěz všechno podstatné drží a funguje zcela ok. 7000km budou ještě nejspíš i původní kliky, ale obecně, pokud je ok rám, výměna žádné další části vás finančně nezruinuje. Cena mi přijde fér, kolo může udělat jeste spoustu radosti

      0 0
      • Tomcat  

        výměna žádné části vás finančně nezruinuje… …tady řeši i řetězy jako finančně významný, natož novou kazetu + převodníky.

        0 0
        • AE86  

          Tak to je věc pohledu samozřejmě…a myšleno v intencích silniček… kazetu je lepší místo 105 dát alespoň ultegru, to je cca 1700, řetěz Dura-ace za 1200, převodníky nějaké 2000, středový pressfit podobně. Pneumatiky se dají pořídit po tisícovce, lanka jsou stokorunové záležitosti. A možná to bude chtít jiné sedlo, jak už to bývá. Ale jiné investice si nemyslím, že by to kolo dalších třeba 10–15000km potřebovalo. Prosím nebrat za slovo, jde mi o podstatu:-)

          0 0
    • kubad  

      pokud je v dobrém stavu – za mě fajn kolo, cena taky OK

      0 0
    • virtualcop  

      Že je to opravdu model 2016 jseš si jistý? Já jen že ráfková 105 5800 (tedy jedenáctková) byla uvedená někdy koncem 2014 a Synapse z 2016 jí určitě v původním továrním provedení mají.

      Tady je dle popisu desítková 105 5700.

      K tomu barevně ten rám odpovídá modelu z roku 2012

      https://kolo.cz/…n-5-105-2012

      Tak nevím, co si myslet o tom, pokud mi prodávající řekne, že kolo je z roku 2016 a ono je při tom možná o 4 roky starší :)

      Jako furt je to slušné kolo, za celkem slušnou cenu, ale třeba ten rok výroby/model by mne trochu znejistěl, zda je prodávající jen neznalý, nebo si rok výroby (a případně i nájezd a další parametry) trochu neupravil, aby se lépe prodávalo :)

      2 0
      • borda  

        Ha! Dobře, to by mě vůbec nenapadlo.

        Tak to v žádným případě nebrat.

        1 0
    • Smazaný účet  

      Moc díky borci za hodnotné připomínky a podněty, ještě si to nechám projít hlavou a doptám se na nejasnosti! Ať to šlape!

      0 0
      • borda  

        Nejhodnotnější připomínku tu měl pan virtualcop. Seknout se o 4 roky je moc.

        Já bych to nebral v žádným připade.

        Pardon, vůbec by mě nenapadlo, že někdo něco takovyho vymysli.

        0 0
        • Tomcat  

          Jen starší model? Naprosto běžné, Cannondale se prodávaly i copie/fake.

          …ce a to sem si myslel že někoho napadne ta měněná vidlice s nezkráceným sloupkem…

          0 0
          • borda  

            Nevím, no. Asi sem starej. Já je měl ještě od vokolka (což byl mimochodem děs).

            Na vidlici mi divnýho nepřijde.

            0 0
          • kubad  

            ten krk není v plné délce , fejk to taky nebude,

            0 0
            • borda  

              Každopádně to jednání fér není, no.

              0 0
            • Tomcat  

              Nemyslel sem že proto je to fake, ale že to vypadá na měněnou vidlici nebo dalšího majitele..

              To s fake jsem myslel tak, že rok výroby jinak není to nejhorší. Viz falešný rádoby značkový karbon silničky z Číny.

              0 0
              • borda  

                Budiž. Každopádně za rozhodující faktor pro výběr považuji „sekniti se“ o čtyři roky. Totální ztráta důvěry v prodávajícího. Vůbec nebrat. Je to moc.

                0 0
                • virtualcop  

                  Že je to komplet model roku 2012 (zběžně jsem kouknul na inzerát a porovnal – sedí kliky, pohon, i ty Maviky..) je asi jasné.

                  Že to prodejce takto inzeruje, protože je třeba druhý, třetí majitel, kterému to takto bylo rovněž prodáno a sám si nezjišťoval skutečnosti, to je taky klidně možné – nemusí to být nutně podvodník. Jen je v tom prostě očividná a rychle viditelná nesrovnalost (popis a datum výroby). Ne každý se v kole vyzná na úrovni, aby věděl, kdy a jaké modely s jakými součástkami byly uvedeny na trh.

                  Komín na vidlici je specifická věc – původní délka téhle vidlice je myslím 25cm (od spodní zarážky), což mi podle fotek připadá, že je skutečně trochu říznuto (kdyby byla v plné délce, koukal by komín ještě o pár centimetrů dál.

                  Nicméně „komín“ rve koule jen estétům z bikefora – velká spousta běžných hobíků na něm klidně jezdí – buď proto, že to tak dostali zařízlé z krámu (aby byla rezerva na doladění vejšky řídítek), nebo si ho tam cíleně nechávají, kdyby po pár týdnech/měsících zjistili, že potřebujou řídítka nahoru a díky seřízlé vidlici na dvě podložky není jak.

                  A i kdyby byla vidle měněná, nemusí na tom být nic problematického – jen zkontrolovat pořádně hlavovou trubku, zda není někde naprasklá, protože třeba právě náraz a zlomená vidle (přesně tyhle Cannondale vidle se objevily před pár lety ve výprodejích u pár krámů za vcelku směšné ceny kolem 1500–2000,– – nejsem chodící encyklopedie, ale jednu jsem kupoval a měnil na své tehdejší endurance Meridě (měla jen celohliníkovou) a já za 1500 kupoval tuhle Cannondale – na výběr byla právě v laku červenobílá, nebo černá. Vzhledem k tomu, že ta vidle původně od cannonu stála jako díl určitě kolem 10k, tak spokojenost :)

                  Nicméně jako hodnocení kola – je sice doba, kdy nová kola stojej ranec, ale inzerátů na karbonové ráfkové silničky v téhle ceně je vcelku dost, rám je určitě velmi dobrej, ostatní osazení už starší a průměr.

                  Tedy řekl bych to tak, že v téhle ceně ± 25kkč se poměrně často objevují inzeráty na podobně dobrá, či ještě lépe osazená a i mladší kola.

                  Já bych to možná zkusil z druhé strany – zeptat se slušně prodávajícího, jak má doložené stáří kola (ono ze sériového čísla by se to rychle mělo dát zjistit přesně) a případně jej upozornit, co prodává a zda nechce přehodnotit cenu. Pak třeba za 20k by to byla stále slušná koupě :)

                  6 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.