• Kaplan

    Ahoj,

    v létě jsem si koupil Qayron RAM 1. kolo je super, pěkně se na něm jezdí, i tu divnou barvu jsem asi nakonec kousnul.

    ALE trápí mě, že kolo dělá pár zvuků navíc než bych si přál. Zkoušel jsem několikrát kontaktovat výrobce, ale ten na mě sere.

    Tak zkouším, štěstí tady.

    1. Vrzající sedačka – pár rad jsem tady na fóru našel a vyzkouším, případně koupím novou sedačku.
    2. Vidlice SR Suntour Axon 32 Boost RLRC/100 při odskoku jakoby cvaká. Byla na reklamaci, kde týpek hned věděl o tovární vadě na nějaký planžetě. Po reklamaci to stále dělá ten samý zvuk.
    3. bowdeny od přehazovačky a brzdy jsou vedeny rámem. Stačí i menší klacek a je slyšet cvakaní bowdenů o rám. Nejprve jsem si myslel, že to dělá v části pod středovou osou, protože tam nedali plast pro vedení lanka/bowdenu. ALE co je horší, bowdeny cvakaj i uvnitř rámu.

    Má někdo nějakou zkušenost? Dá se to vůbec nějak řešit?

    0 0
    • Heatly  

      Sedlovku namazat, pružina cvaká a cvakat bude, ja ji nahradil pružinou z Aionu a a časem koupím ještě jiné pružiny na testování. Ta pro Aion mi nesedí. Jinak cvakání na funkci nemám vliv. Buď to dělá pružina a nebo tlumící patrona někde pod místem ovládání zamykání vidlice. Na bowdeny jsem koupil takovou pěnovou hadičku a je ticho.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Žasnu, že konstrukční vada některých vidlic SunTour dodnes přetrvává. Myslím to cvakání. Pokud nechcete časem zešílet, nezbývá než koupit jinou vidlici, třeba RST.

      0 0
    • michomin  

      Na vrzající sedlovku v rámu namazat sedlovku a sedlovou trubku až nahoru a koupit dvojitou sedlovou objímku (aby sedlovka nezajížděla) – na sedlovku 31,6 se běžně prodává. Párkrát jsem to takhle řešil.

      1 0
      • Lišák  

        Píše Vrzající sedačka, možná myslí sedlo. Ližiny někdy vrzají v plastovém skeletu. Někdy stačí střiknout občas mastnotu, ale jistota je vyměnit sedlo. :-)

        1 0
        • Kaplan  

          ANO, mám na mysli sedadlo. Zkoušel jsem stříknout, ale moc to nepomohlo. Zkusím ještě jednou, jinak nové sedlo.

          0 0
    • Kaplan  

      Díky všem pomoc.

      Až na vidlici vidím světlo na konci tunelu.

      0 0
    • Heatly  

      A dokážeš identifikovat ze které nohy se cvakaní ozývá? Někde jsem se dočetl že to u Axona dělá spíš lehčím jezdcům. Já mám něco okolo 75 kg.

      0 0
      • Kaplan  

        Identifikovat to nedokážu. Ale pán v servisu hned jak jsem řekl slovo vidlice věděl. Říkal mi, že problém v nějaké planžetě uvnitř olejové patrony? Z výroby špatně navržený komponent. Běžná závada, která je odstranitelná. Po reklamaci to dělá stále, možná jen o trochu méně. Kolega z práce má od Qvéčka fulla a má ten samý problém. Nechal servisovat a stále cvaká, stále cvaká. Jinak já jsem tlustej, tahám sebou 100kg, takže žádnej lehčí jezdec.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.