První tretry na ozkoušení SPD

11 nepřečtených
  • moreplavec

    Opět přicházím s dotazem, protože nemohu dohledat nikde na fóru, i když je mi to divné. Kamarád mi slíbil dlouhodobě půjčit/darovat nášlapy (nějaká SPD), že už si „jen“ seženu boty a kufry. Tak se chci zeptat na kvalitu a zkušenosti s botami Decathlon. Vyhledával jsem na fóru co to šlo, ale téma věnované těmto botám či tretrám, kde by se tyto boty objevily, jsem prostě nenašel (asi proto, že označení se kryje se značením kol). Takže co říkáte na tyto boty, případně které zvolit a je vůbec fajn toto řešit v Decathlonu?

    https://www.decathlon.cz/…8512218.html

    https://www.decathlon.cz/…8584842.html

    https://www.decathlon.cz/…8538318.html

    Vůbec netuším co od té boty chtít. Věřím tomu, že podrážka bude jak z kamene, takže snad jen větrání a celkové pohodlí na noze?

    0 0
    • Pikaču  

      Teda na foru jsi od roku 2014, tudiz tak dlouho jezdis a takový 2 vlakna co vyblejes me dava dojem ze trollujes nebo jsi nesvéprávný.

      0 0
    • MTBIKER doporučuje

    • novas752  

      Ty Van Rysel jsou tretry určené na silniční kolo a silniční spd-sl pedály. Chodit se v nich moc nedá.

      Pak tam máš turistická Shimana = je to v podstatě normální bota, akorát trochu tužší podrážka s místem na kufry. Dá se v nich skoro normálně chodit = dobrý když na kole i hodně chodíš.

      A nakonec klasické mtb xc tretry. Tužší podrážka, chodí se v nich hůř, ale na rozhlednu apod. bezproblému dojdeš.

      Celkově tyhle boty podrážku jako z kamene určitě mít nebudou, to mají závodní tretry z druhého konce nabídky. A důležité je jak ta bota sedí = je možné že ti ani jedna z těchto sedět nebude.

      0 0
      • moreplavec  

        Super, díky za zhodnocení. Tak zítra ozkouším a uvidíme zda a která padne. Ta možnost alespoň trochu chodit je pro mne také důležitá.

        0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Máš nějakou nadváhu, bota přenáší nezanedbatelné síly. Takže hledej padnoucí a bytelné boty, žádné střevíčky ze síťoviny. Lépe spíš z horních pater turistické nabídky. Případně doplň o ortopedické vložky, jak už jsem psal jinde.

      Shimano dělá dvě šířky, jejich boty jsou typicky o číslo menší, obojí ověří vyzkoušení.

      0 0
    • moreplavec  

      Tak jsem dneska v Decathlonu odzkoušel. Do dražších jsem raději nohu nestrkal, ale velice slušně mi sedl XC 100 ČERNÉ ROCKRIDER, navíc má stavitelné kufry a nemá tkaničky (to mi přišlo jako fajn). Ještě večer jsem to stihl projet a paráda. Chůze doma a na silnici je taková… no, jde to, ale na kole je to proti keckám neskutečný skok. Padání či problémy s cvaknutím/vyc­vaknutím se nekoná, snad to tak zůstane. Kilometry to za mně neodjede, ale asi budu spokojen (dokud nestrčím nohu do něčeho lepšího :) ) Díky moc za pomoc s výběrem.

      0 0
      • adam1  

        Minimálně jednou tě to čeká :)) neznám nikoho kdo by z prvu na spd nespadl ?:) Ale dobrá zpráva že to přežiješ :)

        Co tě nezabije to tě posílí

        0 0
      • pavelxy  

        Já sem spadl, až sem si myslel, že už to umím…:D :D

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.