Propain Tyee CF 29 - výběr podvozku

2 nepřečtené
  • grafix

    Ahoj, potřeboval bych poradit od místních gurů s výběrem podvozku na Tyee. Kolo mám sestavený, jen ten podvozek nevím. Jezdím primárně využití bikeparky a traily, sem tam nějakej výlet po kopcích. Momentálně mám podvozek od FOXu, nižší zdvihy, levnější verze, takže si každopádně polepším, ať to bude RockShox Ultimate, nebo Fox v kashimě. Láká mě pružina, ale nechci dát za Fox DHX2 Coil raketu. Cena je u všech variant cca 120 a je to pro mě momentálně strop. Zde jsou jednotlivé varianty:

    1. Fox Float Factory Grip2 36 Kashima, Fox Float X 2 Pos. Factory
    2. RockShox Lyrik Ultimate RC2, RockShox Super Deluxe Ultimate RCT Air
    3. RockShox Lyrik Ultimate RC2, RockShox Super Deluxe Ultimate RCT Coil

    Budu rád za reálný postřehy z provozu, srovnání a názory lidí co to jezdí v ideálním případě na tomhle kole. Rovněž pokud máte tip na jinou kombinaci, tak sem s tím… Díky.

    0 0
    • novas752  

      Vzduch, pružina, záleží co od toho očekáváš. Se vzduchem to bude takový živější, víc hopsací, s pružinou to bude víc přilepený k čemukoliv co se objeví pod kolama, víc žehlit. Pružina je taky těžší a nastavení neni tak rychlý jako se vzduchovym tlumičem – musíš koupit nebo půjčit pružinu s jinou tuhostí a/nebo progresivitou, tlumič ven, pružiny prohodit, (popřípadě je tu Sprindex ale to taky neni všespásný).

      Já mám na Tyee 27 připravenou pružinu – nový SuperDeluxe Ultimate Coil RC2T, kupuju ale jen samotný rám. Kdybych teď vybíral celý nový kolo a chtěl pružinu a RockShox, asi bych počkal než přidají do konfigurátoru nový Lyrik a ty RC2T tlumiče.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.