• voshi

    Tak teď se cejtim vážně blbě :D a zachvili začnu být nasr… měnil jsem sedla na sedlovce a při nandání do sedlové trubky do rámu, netušim proč ale nejde vyndat!! Když myslím, že nejde tak fakt nejde, nehne se ani o milimetr doleva, doprava. Možná když si káknu ale abych jí vyndal, ani náhodou. Mám pocit, jako by byla přicvařená. To sem i teda ještě nestalo a začnu z toho zachvili asi vyšilovat jeslti ji nevyndám. Nemohl by mi někdo objektivně poradit co s tím? Čím to je?

    0 0
    • Vilém  

      Je zarostla. Uz se to tu dostkrat resilo. Prozacatek muzes zacit tim, ze vysroubejes stredove slozeni, nalijes tak nejaky vzlinavy olejicek nebo brzdovku, nechas nejakou dobu vzhuru nohama, pak chytnes za sedlovku do sveraku a budes pacit za ram.

      0 0
      • voshi  

        Paráda takže doma to neudělam :o to mi stačí. Čím to je? Moc velká třecí plocha? To jsem se těšil, že se půjdu projet na novým sedle a ono houby.

        0 0
        • Vilém  

          Ctu to jeste jednou a mam dotaz. Tys tu sedlovku mel venku, prehodil sedlo, dal ji zpet a az potom s ni nejde hnout? Pokud takto, tak to zarostla neni, to se spis nejak kousla. Pokud ji mas jak chytit, tak pouzij nejakou paku.

          0 0
          • voshi  

            Už jsme jí tam během 1/4 hodiny měl minimalně 4× (ještě jsme něco zkoušel a chtěl na tom něco dělat) a pokaždý šla ale ja jsem malej a mam sedlo dost nízko tudíž mi sedlovka kouká 2 – 3 cm z rámu. A teĎ už prostě nejde, myslel jsme, že jen pujde z tuha nebo že malo zabírám ale s timse fakt neda hnout, jak kldyž je zabetonovana.

            0 0
            • Cadous  

              Nedával jsi ji tam v chladu a ted je v teple? Co kdyz je tam jina rozpinavost kovu.

              0 0
              • voshi  

                Jsem pořád na jednom místě a to už mě taky napadlo ale myslím si, že tak velký teplotní rozdíly tu nepanujou, i když tam by byl problem i 0,5 mm.

                0 0
            • Jaromír  

              jestli ju máš tak děsivě hluboko, mohla ti narazit třeba na zalisovanou vložku pro košík. nebo nedejbože dosáhla až k přesmyku a tak je trochu trubka stáhlá to by se ti tam pak zarazilo. ale tak hluboko to nemáš, že ne ? no i když já mám na jednom kole taky delší sedlovku než sedlovou trubku…

              prostě ju zkus něčím odrazit ve směru osy trubky.

              0 0
              • voshi  

                Mam norco sasquatch tam by tomu bránil až střed dole a tak dlouhá stejně není. No budu se tu stím ještě prát a potom kdyžtak svěráka, doma nic takovýho nemám. Ale pěkěn mě to švte, že jsem se na to dneska nevykydnul.

                0 0
                • Jaromír  

                  ještě mne napadlo že některé rámy mívali prostružený průměr pro sedlovku jen do určité hloubky. pod tím byl povrch trubky surový, takže se ti to mohlo zarazit o to. vem kladivo o prašti do toho zespodu, podle toho co píšeš to nemůže nejít. zarostlé to být za 20min nemůže.

                  0 0
                  • destr  

                    Nasad na ni sedlo a snaž se…taky sem vyndával sedlovku nešlo to ani za nic, pak sem tam přidělal sedlo, chytl to za ně a šlo to skoro hned.

                    0 0
                    • voshi  

                      Ja tam mam sedlo celou dobu, prděl sjem na to šel jsem pryč, teď jsem to šel zkoušet znova a je to jak u porodu. Jak dlouho si ji zdolaval? Tohle ale neni možný. Zajmavý je, mluvil jsem s kámošem a měl stejnej problém. Takřka nový kolo, špatná objímka, tak jí posílal na reklamaci, (sundal ji vcelku běžně, ztuha ale přiměřenou silou se sedlovka vždycky vyndá, vykroutí. Vyřízení trvalo dlouho a asi po měsíci a něco ji měl zase doma, sedlovku ze sedlem měl bokem, když mu přišla a šel nasazovat sotva tam tu sedlovku dostal, jako by to byl jinej rozměr, mořil se stim asi 3/4 hodiny! NA krev jako blázen. Ja ji měl ted taky dlouho mimo rám, v čem je teda problém, nenapadá někoho něco rozumnýho?

                      0 0
                      • Jaromír  

                        stačí aby byl dole o malinko menší průměr a ty jak tam tu sedlovku zasuneš, tak by ji zalisuješ. vem si větší kladivo.

                        0 0
  • voshi

    Tak svěrák to jistil, prokapal jsem to trochu olejem a ve svěráku to šlo celkem lehce, lehčeji než jsem čekal.

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.