Přesmykač přestal řadit na nejmenší tác

12 nepřečtených
  • VVeba

    Z čistého nebe, podle mě bez žádného většího nárazu nebo nějaké podobné násilnosti mi přestal řadit přesmyk na nejmenší pilu. Tak jsem myslel že by to mohlo být třeba zasiflnený – vymyl jsem to a pořád nic, už sem to i všelijak šteloval a posouval a točil po trubce a pořád nic. Když zařadím nejmenší, tak se sice trochu pohne, ale ani nenarazí na doraz, prostě jako by oslábla pružina, když to vezmu do ruky, tak se mi to povede ještě kousek znásilnit do polohy, kde by to ten řetěz sebou vzalo, ale nechce se mi do kopců jezdit s rukou na středu. Slyšel jsem, že se dokážou nějakým způsobem vymlátit čepy, ale tyhle projevy mi na to moc nesedí. Navíc to má najeto tak maximálně 8 tisíc. Jo a je to deorečko.

    0 0
    • Richi  

      A neukazoval jsi mu náhodou kolekci na rok 2011 a že je teď být 2×10 in? :-)

      0 0
    • pustipav  

      Se pripojim – mi se jednou stalo, ze presmyk zustal v poloze na malym a neslo radit, v razeni problem nebyl, neslo hlavne s tim presmykem ani pohnout (to to kolo ma najetych neco kolem 1000 km) – Je to novy XTcko… vubec nechapu cim to, balil jsem to ze jedu domu, sjedu jedny schody a naraz vse ok. Na pricinu jsem nikdy neprisel..ten presmyk byl proste kouslej v te nejnizsi pozici a neslo s nim vubec hnout:O

      0 0
    • kubad  

      http://www.ivelo.cz/…esmykace-ii/

      nebo to odvez do servisu, a pohádky je konec

      0 0
    • Karlos009  

      Řekl bych, že pootočil, nebo se roztáhla ta klícka co vede řetěz. Kombinačkama jí trochu zuž a znovu seřiď přesmykač.

      0 0
      • VVeba  

        To všechno jsem zkoušel, ale nenašel jsem optimální polohu (případně způsob jak roztáhnout “klícku“), kde by to řadilo alespoň na 80%.

        0 0
    • Patar  

      Pokud vzneseš takový dotaz , pak musíš uvézt, zda po odřazení na nejmenší převodník zůstává lanko napnuté , nebo je zcela uvolněné.

      0 0
      • VVeba  

        Lanko zůstává volné, takže prostor pro to, aby přesmyk spadl až úplně dolu tady je…

        0 0
        • camlost  

          Zrovna v sobotu jsem stejný problém vyřešil důkladným promazáním smyku. Njn, zimák žádnou péči nedostává, tak se to občas projeví.

          0 0
    • PedroChuanez  

      Loni v zimě mi přestal chodit podobně, nejdřív neřadil z jednoho tácu na druhej a když jo tak hooodně líně a pak umřel kompletně. V servisu řekl že je po smrti. Pravděpodobně za to mohla sůl – nechoval sem se k němu zrovna vlídně. Dneska mi leží v šuplíku a mužu za něj tahat jak chci a nehnu s nim, mazání ani nic jinýho nepomohlo…

      0 0
    • Daf  

      Pokud máš TopSwing tak se často stává, že se smyk ohne nahoru. Stačí trochu zasukovaný řetěz a ramínko se vyhne směrem nahoru. Jde to opravit kombinačkama tak, že s něma chytneš spojovací díl vnějšího a vnitřního vodítka a srovnáš ho tak, že je rovnoběžne se zemí, resp kolmo na rám.

      0 0
    • vysmátej bajker  

      Pokud není ohnutá klec (musí být rovnoběžná) tak deore (to moje) se dá rozložit na součástky-vyčistit,namazat a vyzkoušet:).Nebo alespoň sundat a namočit do benzínu či nafty,rozhýbat prosříkat olejem.Nebo prostříkat WD nechat do 2 dne a rozhýbat.No je s tím práce tak se rozmysli jestli není lepší koupit nový :).

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.