• tyler250

    Čaute, mám grx 1×11, prehadzovačka radí dobre, reťaz nestriela, avšak na 9. pastorku (3. najťažší prevod), mi ako keby retaz šúcha, vydáva proste zvuk, ak pohnem pačkou, mierne vľavo, že chcem akokeby preradiť, zvuk prestane, skúsil som jemne dostelovat lanko, zvuk prestane avšak najmenšie prevody pokazím, v čom môže byť chyba?

    0 0
    • kubad  

      křivá patka

      0 0
    • tyler250  

      Tú som nechal vyrovnať pred mesiacom (bola pokrivená) inak všetky prevody okrem toho 9m idú úplne ticho

      0 0
      • kubad  

        křivá patka, ohlá přehazovačka, nastavení B šroubu, délka řetězu prostě cokoli v nastavení přehazovačky

        ohlý zub na kazetě …

        0 0
    • tyler250  

      Keby bola krivá patka, prehadzovačka, asi by to robila na viacerých prevodoch nie?

      0 0
    • Tomcat  

      Křivá patka / hák přehazovačky.

      0 0
    • tyler250  

      Pošlem zajtra fotku, nerobila by krivá patka problémy na všetkých prevodoch?

      0 0
      • Kurt  

        Fotku čeho, patky? To se neměří z fotky, na to je nástroj, kterým to změříš a případně srovnáš.

        Mimochodem, když se na něco zeptáš a několik lidí ti napíše, čím to podle jejich názoru je, proč to prostě místo diskutování nezkontroluješ/ne­necháš zkontrolovat?

        1 0
      • virtualcop  

        Když je „správně křivá“, tak může dělat neplechu třeba jen na jednom, dvou pastorcích. Pak právě při lehkém dolazení toho jednoho pastorku zase nechoděj správně ostatní.

        Pokud ti celé řazení opravdu chodí perfektně na všech pastorcích (nahoru i dolu) může být samozřejmě problém v konkrétním pastorku (třeba opravdu lehce ohnutý zub). Zkus dát kolo na stojan (nebo mezi židle či podobně podložit, pokud stojan nevlastníš) a sleduj, co ten konkrétní pastorek dělá, pokud na něj přeřadíš (zda se nezvedá řetěz na určitém zubu atd.)

        Fotit to myslím ani nemusíš – od řádově 10sp. vejš se podle fotky těžko „křivost patky/háku“ okometricky posuzuje – distorze fotky z běžného telefonu/foťáku je asi vždy větší, než se dá posoudit rovnoběžnost patky.

        Že si nechal rovnat patku je správné, ale problém je, že to musí dělat někdo, kdo ví, co dělá, mít na to správnej vercajk a dělat to správným způsobem. Ani jedno není v poslední době v obyčejných servisech kol úplně samozřejmé. Druhá věc je ta, že stačí nějakej klepanec do „správného“ místa (obvykle při převozu kola v autě nebo při pádu) a můžeš rovnat zase znovu.

        0 0
    • tyler250  

      Ďakujem vám za rady, ono najhoršie je, že na stojane to nepočuť…Prehad­zovačka,ale radí všetko super, hladko…skúsim sa ešte bližšie pozrieť na ten konkrétny pastorok

      0 0
    • tyler250  

      Je to gravel

      0 0
    • tyler250  

      Otázka znie, riešiť to vôbec? Radí to perfektne, reťaz nestriela

      0 0
      • Esi  

        Potom záleží jak je kdo citlivej na různé pazvuky, já jsem na to dost prase tak jsem třeba dojezdil víkend s křupajícím hlavkem a rozebral to až doma, stačilo jen vytrit písek z misek a byl klid, ale ty dva dny jsem to přežil i bez servisu, křupalo to dost, ale nemohlo ti udělat nic jiného než křupat a rozebírat to bez stojanu se mi nechtělo.

        0 0
      • virtualcop  

        No, ty si založil téma, takže byl předpoklad, že to asi řešit chceš :)

        Taky nikde nepíšeš, jak dlouho ti to dělá, kolik máš na tom v tomhle stavu najeto, jak je ten řetěz jetej atd atd.

        Protože pokud je například ten pohon zánovní, může si to po pár desítkách kilometrů „sednout“ (zvětšej se vůle na řetězu, „obrousej“ se styčná místa na pastrocích atd… prostě si to sedne a bude klid. Pokud to takhle funguje už větší desítky či stovky kilometrů, nějakej problémek bych tam hledal.

        Normální to úplně není a Shimano GRX pohon je vcelku málo náchylnej, na popsané problémy, pokud je vše dobře seřízené, patka rovnoběžná a srovnaná, součástky pohonu a řetěz zánovní…

        0 0
    • tyler250  

      Reťaz som menil nedávno, pôvodná KMC za Shimano HG 701…bol som s tým servise, na stojane to nie je počuť. čiže žiadnu chybu nenašiel

      0 0
      • novas752  

        Dotažení přehazky, patky, osy náboje, vymezení vůle v náboji/ořechu, opotřebované ložisko v náboji/ořechu? Ohnutý zub na dotyčném nebo sousedním pastorku? Vůle v kladkách?

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.