Přechod z NX kazety na Garbaruk

14 nepřečtených
  • Raduna

    Kamarádi mám doma Izzo Core 2 kde je od výrobce komplet sada NX a chtěl bych udělat upgreat řazení. Hodně se tu doporučuje kazeta Garbaruk, když koupím tu s Shimano upnutí 12 speed 10–52 nebudu muset měnit ořech?

    0 0
    • Tomcat  

      Ano ořech je jiný , Garbaruk dělá jak Shimano klasiku tak SRAM XD , tak shimano MicroSliline

      Je nak kompletní razeni Gabaruk nedělá.....

      0 0
    • esmo  

      Tuto potřebuješ na tvůj stávající ořech.

      https://www.bikepart.cz/…cerna--330g/

      0 0
    • kubad  

      pokud koupíš kazetu 11–52 tak to bude pasovat – Tady je nová na bazaru trochu levněji

      kazeta 10–52 je na jiný ořech, pasovat nebude

      0 0
    • Raduna  

      A bude mě na kazetu 11–52 sedět prehazovačka XTR?

      0 0
      • kubad  

        ano ten jeden zub navíc pobere bez problémů, rozsah je stejný jak u origo Shimano kazet 41zubů

        0 0
      • Singlespeed  

        Dávat lankovou přehazku za 5000 Kč v době, kdy stojí upgrade bezdrátový kit ani ne 10 tisíc není dle mého názoru dobré ani systémové řešení. Bezdrát ti poskytne bezůdržbovou kvalitu řazení o které se ti ani nesnilo.

        0 4
        • goofy  

          Ne každá chce jezdit na elktričce… Ale taky bych dal raději XT než XTR.

          0 0
    • Raduna  

      O AXS jsem taky přemýšlel ale nejsem si jistý jestli chci řešit nabíjení, chci proste sednout na kolo a jet a né sakra dnes ne mám vybito. Hlavně co stojí upgreat kit AXS mužů mít novou kazetu s hazkou i řazení a ne jenom hazku.

      0 0
      • Singlespeed  

        Dnes je standardní postup vyhodit lankový systém hned po koupi kola a okamžitě bezdrátovat. Jinak nemá moc smysl do toho vrtat a něco předělávat a je lepší neřešit a jezdit.

        1 3
      • Lachtis  

        Hale, jakozto clovek, co vozi na dvou kolech posledni rok AXS a na fatbiku stale lanko rikam. Pokud na to mas penize, nejsi nejaky extremista, co jezdi expedice apod., tak AXS je proste BOMBA!!! Nabijeni fakt resit furt nebudes, vetsinou a to jen preventivne to nabiju cca jednou za dva tydny, dle jezdeni. Nabite to je za chvilku, tohle fakt resit nebudes, a to mi ver, mel jsem to stejne :-D.

        AXS ti prinese, naprosto presne razeni! Ale vzdy a za vsech okolnosti. Lanko/bowden se postupne opotrebuje/na­tahuje/zadvini, kdezto axs nastavis a je to furt vzdy presne. To proste musis zazit.

        Dalsi, ze uz proste nikdy nebudes vymenovat lanko a bowden. Jako bonus estetika.

        Dale to cvakani je jednoduche. Chapej, po xy svihu mam uz kolikrat problem zatahnout za lanko, jak jsem ko.

        2 0
        • goofy  

          Ty vole vy musíte s těmi lanky fakt bojovat. Vás přímo lituju… :-) Já si to už pár krát zkoušel, a prostě mi tam chyběla ta zpětná vazba přeřazení. ;-) Ok moje hovadina, která plno lidem je jedno. Estetiku neberu. Za mě bowdeny ke kolu patří, vždycky patřily, tečka. Nechápu snahu některých výrobců je za každou cenu někde schovat. ;-) No a ten váš boj s bowdeny a lanky vám fakt nezávidím. Já to tam nasadím, po dvou letech si v zimě, když dělám komplet servis, střihnu nový bowden, dopiju lahváče, a zase to dva roky neřeším.

          Jenom přidávám svůj pohled na věc obyčejného turisty, že ne každý je z té elektriky na kole tak odvařený. Možná kdybych jezdil závodně XC nebo maratony, tak budu mluvit jinak, ale to se fakt nikdy nestane… :-)))

          4 1
          • Lachtis  

            No, ono je to prave o tom pouziti :-D.

            Menit jednou za dva roky lanko ci bowden, tak mi razeni nefunguje vubec :-D. Uz ted mi na fatbiku zlobi, a to jsem menil bowden a lanko nekdy v listopadu. Kdo na kolech jezdi a jezdi vic a jezdi i za horsich podminek proste vi o cem mluvim.

            Jinak ale souhlas, elektrika neni nutna a pro obyc turistu da se rict, ciste teoreticky, zbytecna, ale taky ne. To by pak clovek mohl rict, obecne, ze na jezdeni autem nepotrebujes nejaky lepsi vuz, ale staci ti obyc Fabie. V podstate je to pravda, pac ta Fabie te z mista A do mista B doveze, ale proc si to neudelat lepsi, kdyz mas moznost, penize a chces, tak nepouzivat na presuny z mista A do mista B treba Mercedes.

            0 1
        • Enron  

          Já taky přemýšlel nad GX AXS upgradem, ale protože se jednou za čas účastním pakáren jako jsou Míle ap, tak jsem si to zatím odpustil. Ale někde to tam hlodá :-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.