• agocone

    Ahoj

    Mám kolo Focus Jam 8.9. a začalo mi vydávat podivné zvuky. V uchycení tlumiče na horní ramové trubce se ozývají zvuky praskání. Rozebral jsem celou zadní stavbu a všechno vyčistil a promazal a stále jsem problem nevyresil. Nemáte někdo zkušenost co by ti mohlo být.

    0 0
    • Micey  

      Na mym bejvalym Focusu Jam to byla zadni osa. Takze ocistit, spravne dotahnout, nejaka ta vazelina..

      0 0
    • theedge  

      Hele nejcasteji lupe sedlovka v ramu a objimka.

      Pokud jsi si jisty ze to jde od tlumice ( fakt se to tim ramem nese ruzne ) tak vycistit nebo prelisovat bushing.

      0 0
    • woncha  

      Čau, taky mám Jama 8.9 :) u mě to pravidelně dělala povolená patka přehazovačky. Vždy jsem rozebral vyčistil, utáhl a po par jízdách zase začalo praskání. Taky jsem zkraje hledal od hlávka, přes tlumiče po sedlovku. Vyřešilo znovuvyčištění a zakápnutí závitu locktitem.

      0 0
    • MartinS83  

      ahoj, mám Jam 6.9 asi tři týdny a to skřípání se ozývá téměř od začátku. Dal bych snad ruku do ohně za to, že se to děje u horní rámové trubky na uložení tlumiče, ale když to tady tak čtu, ideální by bylo kolo celé rozebrat a promazat :-) tipy na odstranění tady nějaké jsou, tak uvidíme. zatím díky.

      0 0
      • Charlie_R  

        Teď jsem to řešil asi dva měsíce u SUPa. Výměna ložisek stavby, rozebraný hlávko, pedály, sedlovka atd… Nakonec to dělala objímka sedlovky, i po vyčištěni se tam hrozně rychle dostal písek a neslo se to různě po rámu.

        Aspoň jsem udělal pořádnou údržbu :-)

        0 0
    • MDoutnik  

      Ahoj, vyřešil jsi to nějak? Mám asi 3 týdny 6.9 a lupe mi to na 99,9% v místě, kde je uchycenej tlumák k horní rámovce. Když ho sundám, máznu to tam, tak to třeba 70km mlčí a pak to začne znovu :/

      0 0
    • Gordon791  

      Caute takze mam rovnaky problém. Mam focusa jama 8.9 a pukanie ide podla mojho „vyskumu“ z uchytenia tlmica v tom medzikuse dole. Pridám aj fotky. Podla mna ide o to, ze tam nie je nejaká podložka alebo nejaky vymedzovaci kus niecoho a tym padom tam vznika silne trenie (kov na kov) ktore dokonca vyrazne opotrebuva povrchovu upravu tlmica aj samotného uchytenia. V podstate vzdy ked to rozoberiem a premazem utichne to asi na 3 jazdy. Ptm to zacne znovu. Je to velmi iritujuce a totalne mi to nici pozitok z jazdy. Az na toľko ze som sa rozhodol to skusit nejako reklamovat. Ak niekto prisiel na nieco ine budem rad za tipy.

      0 0
      • Charlie_R  

        Superior tam má z každé strany tenkou plastovou podložku.

        0 0
        • Gordon791  

          Tiez si myslim ze by tam malo nieco ešte byť. Aby to nebol kov na kov.

          0 0
      • hawrda  

        Měl jsem s tím problém, dokonce tam byla malá vůle. Poznalo se pri opakovaném prizvenutii zadního kola nahoru/dolu.

        Výměna toho pidi nesmyslu pro zmenu geo.

        Od té doby cajk.

        JAM 6.9.

        0 0
        • Gordon791  

          A ako si riešil tu výmenu? Cez reklamáciu? Alebo si si to menil sam?

          0 0
    • ryx3  

      Ahoj, mam stejny problem akorat mam jeste vuli v hlavovem slozeni a stale se mi otiraji desticky brzdici koutouc jak ve predu tak v zadu i pres usilovnou snaho to vyresit se mi stale nedari a nevim proc se tyto veci deji.. prosim o pomoc kohokoliv

      0 2

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.