Pomoc s výběrem MTB Merida 27"

10 nepřečtených
  • Jotun

    Zdravim,

    uvažuju o koupi nového kola, jezdim celkem pravidelně (celoročně) každý den do prace + víkendy cca 60+km.

    Potřeboval bych poradit hlavně s porovnáním a životností jednotlivých dílů/komponent kola. Měřím 181cm tak myslim že 20" rám Merida bude vhodný (viz linky níže) nyní vlastním Felta 26", ale asi bych šel do 27". 29" nechci, nelibí atd…

    mým favoritem je:

    http://www.merida-bike.cz/…g-7–500–2014

    ale mám dilema jestli by mi nestačil model:

    http://www.merida-bike.cz/…g-7–100–2014

    Potřeboval bych hlavně střízlivý názor, jesli u dražšího modelu budou mít jednotlivé díly, např. brzdy, přední vidlice atd.. delší životnost, přesnot, brzdící efekt… Nejvíce se bojim u levněší varianty přední vidlice, u starého kola jsem měl taky Rock S. a maximální spokojenost. Jsem z polabí a budu jezdit převažně v polabí:-), polní lesní cesty asfat. Mám obavu abych vidlici po nějaké době po polnáčkách a kořenech v lesní ceste nevyklepal a neřešil výměnu a reklamace…

    Díky za Vaše nazory a rady:-)

    Jikra.

    0 0
    • Azmir  

      Pokud bych musel si vybrat z těhdle tak určitě tu 500, ovšem jezdíš celkem hodně a myslím že vzduchová vidlice aby správně fungovala by pro tebe byla vhodnější, takže pokud můžeš tak bych připlatil za tento vyšší model, ovšem na druhou stranu, doufám že máš aspon pořádnou slvu, protože co si budem povídat ty ceny jsou pěkně mastné na takhle vybavené kolo, individuální stavbou by ses při téhle ceně dostal na o hodně lepší komponenty.

      0 0
    • raw 4  

      Pěkná cena za Taiwan :-)…ne stavba bude lepší řešení..jak říká Azmir

      0 0
      • Jotun  

        Díky za rady, ale berte mě zase jako člověka, který si sám kolo s jednotlivých komponent nepostaví, ani nemám žádného známého co by mi to dal dohromady. Tak jde o to kolik bych ušetřil cca při sestavení individuálního kola oproti továrnímu modelu, a jestli cena za odborné sestavení kola by se nepříbližila hotovému kolu.

        Uvažuji koupit zde kde nabízejí, mnou vyhlídnuté kolo o 4k levněji než doporučená cena.

        http://www.bikeranch.cz/…---275–2014/

        Dále pak bych ještě měl jednu otazku, jak mi linknul Azmir ten model se vzduchovou vidlicí. Tak mám dilema co by bylo lepší

        Rock Shox XC30TK27 100 (značkovější pérová?:-))) nebo zakladní model vzduchové? RST First 27 Air-32 100 remote. Možná hloupý dotaz, ale jsem spíše laik tak se ptám, a jestli je tam velký rozdíl v komfortu tlumení.

        0 0
        • Azmir  

          Pohledej ve vyhledávaání tady na foru něco o míastních stavitelích, najdeš nicky jako scalar, hnoj, luk02, nebo si je najdi v usersm napiš jim mail jakou máš představu a za stejné prachy ti nabídnou lepší kolo než z obchodáku, pro kolo si pak bud dojedeš nebo ti ho pošlou poštou a ty jenom nasadíš kola a řídítka a jedeš (nic složitého ani pro laika)

          Co se týče vidlice, tak vzduch má celkově výhodu v tom, že si ho přesně nafoukáš podle tvojí váhy a toho jak jezdíš, což u pružiny nikdy neuděláš.

          0 0
    • Pete1985  

      Pokud je člověk šikovný a prodávající rozumný, tak se vždycky na nějaké slevě dá domluvit, někdy 10 %, ale někdy se podaří i 25 %.

      0 0
    • prochyz  

      Merida má od 1.7. výprodejové ceny na kola 2014, ta 500stovka by šla pořídit za 21450kč a po domluvě s prodejcem i levněji.

      0 0
      • Jotun  

        Moc děkuji za odpovědi, rady a názory. Poslední otázka co by mě zajimala u vzduchové vidlice, když si ji nastavím, dofouknu na svoji váhu, dle mých potřeb. Tak se o ni nemusím starat, třeba jednou měsíčne dofukovat kontrolovat atd… nebo při každém výjezdu sebou tahat pumpu.-)

        0 0
        • Pajas04  

          Tlak ve vidlici, pokud se nevyskytne porucha, zůstává stejný.

          0 0
        • Azmir  

          Většinou jednou za rok, spíš zkontrolovat tlak a dofouknout většinou stačí.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.