Pomoc při výběru kola Woom pro 135 cm, 26 kg mladého jezdce

2 nepřečtené
  • JurajV

    Zdravím všechny,

    plánuju koupit pro syna nové kolo, 7 let, 135 cm a 26 kg, koukám po Woom OFF a Woom OFF Air variantách, které se liší pouze karbonovou vs odpruženou vidlicí. Jezdíme XC. žádné sjezdy, spíš lesy, polňačky, rád mě následuje po kořenech, kamenech. Do budoucna chceme určitě na nějaké traily a snad i technickejší pasáže.

    U Woom 5(24 kola) je psáno 128 – 145 cm a u Woom 6(26 kola) je 140 – 165 cm. Takže moje dotazy jsou, je lepší koupit 24ku která mu bude na tuhle sezonu a příští tak akorát a pak jít zas do novějšího, nebo rovnou koupit 26ku, která mu už bude aspoň na 4 sezony?

    Druhým dotazem, Woom dělá varianty OFF Air a OFF, tedy s odpruženou vs karbonovou vidlicí. Co myslíte, má smysl pro zatím 26 kg hubeného kluka odpružená vidlice?

    Woom OFF Air

    https://www.sportega.cz/…air/d1371901

    https://www.sportega.cz/…air/d1371904

    Woom OFF

    https://www.sportega.cz/…-off/d165174

    Díky moc za zkušenosti a tipy.

    0 0
    • Smazaný účet  

      Šel bych do menšího jestli ještě někde jsou skladem. Ono se to nezdá ta kola jsou velká takže ja doporučuji zkusit ale myslím ze na 26 to ještě nebude. Za mne když jsme jezdil traily tak se říkalo menší rám lepší.

      Kdyby jsi chtěl jezdit závody na bednu tak to chce co nejdříve sednout na 26ku.

      Syn dostal v 118 Cm woom OFF 4 ale ještě na něm nejel. Budu tento týden měnit řídítka i predstavec abych mu to trošičku zkrátil. Ještě se na to necítí. Ale je to o zkušenostech.

      Někde jentu vlákno o vyberu dětského kola. Přesun dotaz tam a toto zamkni ať je vše pohromadě.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.