• C.A.C

    takhle může vypadat podpora pořadatelů cyklistických závodů. Někteří kujóni od policajtů nás chtějí vyhnat pouze do lesů a z lesů nás brzy poženou ochranáři, páč konkrétně Jeseníky se „ucházejí“ o post Národního parku. Cyklisti, bděte !!!

    0 0
    • hribik A1  

      malokedy sa stane, ze nejaka cinnost alebo rozhodnutie policajtov ma moje sympatie. v tomto pripade ovsem hej

      0 0
      • C.A.C  

        To myslíš vážně ? Pokud by tento dementní návrh prošel, tak končí veškeré silniční závody na okrese Šumperk. A i valná většina MTB závodů. I pro ně je nutné vyřídit „zvláštní užívání cest“.

        0 0
        • hribik A1  

          ano, nikdy som nesympatizoval so ziadnymi uzavierkami ciest kvoli zavodom. stacilo videt napriklad ako vyzeralo paralyzovane komplet cele mesto takym zavodom v isty piatok poobede. cesty su na dopravu, zavodnici nech si prenajmu letiskovu drahu alebo vybuduju okruh. mne su nesympaticki uz trenujuci „balikari“ na cestach, nieto este vsemozne exhibicie (ci uz cyklozavod alebo exhibicna jazda kolony kamionov po hlavnych tahoch, nieto este tie ostatne co su tam vymenovane)

          0 0
          • C.A.C  

            Tady se nemluví jen o uzavírkách, tady chtějí plošně zakázat prů­jezd přes cestu a to i dětskému závodu v Horní Dolní. 

            0 0
          • baboon  

            Hribik asi poukazuje na to,že prostě nerad závodí,nebo závodníky rád nemá..Ale měření sil k cyklistice formou závodů jako ke každýmu sportu patří,tak poraď jak to udělat aby ses necítil tak strašně omezen? Ano,uzavřít město kvůli závodům ve špičce je opravdu mazec..Ale vybudovat dráhu? Letiště? Že by silničáři kroužili na okruhu? Tam by chyběla ta rozmanitost..Ne všichni jezdí závody kvůli vítězství..Mnoho lidí je jezdí právě kvůli rozmanitosti terénu a prostředí. A myslíš,že MTB závod povede po hlavním tahu do Šumperka? Asi těžko,myslím,že jsou rádi,když se silnici co nejvíce vyhnou…A když už,tak je to stejně okreska,kde je strejda v autě ochromenej tak na čtvrt hoďky,než ho pořadatel ve vhodnou chvíli pustí.. Jistěže tunningový a jiný hovadiny jsou krapet jiné,tam je nebezpečí mnohonásobně víc.. Jen nechápu,že když jseš ty sám nezávodník,proč bys to kazil ostatním??

            0 0
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
      • C.A.C  

        A ještě něco, takový to všichni za jednoho, jeden za všechny, to už tady jednou bylo. Ty to nemůžeš moc pamatovat ( buď rád ), ale nebylo na tom nic fajn. Policajti mají dělat svou práci, ne prudit a buzerovat. S tímto výmyslem nemůžu souhlasit nejen jako pořadatel MTB maratonu, ale už ze samotnýho principu.

        0 0
    • Radez  

      Nějakej cyklozávod, je diametrálně odlišnej od sprintů. To nemužou normální lidi házet do jednoho pytle.

      0 0
    • Martin  

      benga si zas radikálně usnadnily práci :-(

      je pravda, že silničáři se na závodech pořádaných za plného provozu dost často chovaj jako zvěř – jízda v protisměru, nerespektování světel a přednosti. na pár závodech, kterých jsem se účastnil jako pozorovatel, jsem byl svědkem pár pěkných prasáren, kterých se balík dopustil. takže ano, balík a závodníci se na cestě neumí chovat a v rámci závodního nadšení jim přestávají fungovat mozky.

      bohužel, téhle jejich zhovadilosti se chytli policajti a dostali tak munici do boje za svou přirozenou lenost. takže nevznikl kompromisní návrh, ale paskvil.

      co se týká úplné uzavírky nějaké trasy – pořadatelé jsou taky občas na hlavu padlí – nechaj něco uzavřít a po nás potopa – žádné avízo dopředu, žádné solidní značení objížďky – chaos, bordel, nasraní lidi – tohle taky moc nechápu…

      se zákazem exhibic motorkářů a votunerů souhlasím – ti jezdí jako vyloženě excelentní prasata a jsou nebezpeční všem

      0 0
      • Scully  

        Tak to teda absolutní nesouhlas.

        To je především věc pořadatele aby zajistil trasu. Nemužeš přece po balíku závodníku chtít ať se zastavěj na každý křižovatce. :-)

        0 0
        • mastihuba  

          stačilo by nejezdit ruskou ruletu a nevyjíždět do protisměru. nic víc po nich snad ani nikdo nechce. :)

          0 0
        • Martin  

          někdy pořadatel funguje, někdy zaspí :-) – i to jsem zažil

          0 0
    • maxtor  

      Všem, co tady se vší odborností pišou o přirozené lenosti, pruzení a buzerování ze strany policie, bych radil, ať zkusí pár měsíců u Policie pracovat!! Možná by pochopili! Nemá cenu se rozepisovat.

      PS. Tím samozřejmě v žádném případě neříkám, že tohle vyjádření je v pořádku. Naopak – kravina první třídy. Ovšem je zcela v souladu z filozofií dnešní doby a není to primárně chyba těch, kteří jsou pod tímto vyjádřením podepsáni. Pokud to takhle půjde dál, za pár let zakážou prodej kol, protože ty jsou přece potenciálně nebezpečné a člověk se na nich přece může i zabít!!

      C.A.C.: Vzhledem k tomu, že kamarád je taky pořadatel závodů a slyšel jsem, co znamená povolit závod, naprosto tě chápu. Je mi jasné že tahle práce je někdy jako boj s větrnými mlýny… Škoda…

      0 0
      • navikin  

        Je to chyba těch co to napsali a podepsali – nevím jestli primárně, nebo sekundárně. Někdo napíše a dokonce podepíše hovadinu a není to jeho vina?
        Čí by to měla být chyba – moje to teda určitě není

        0 0
        • maxtor  

          Vidím, že toho o fungování státní správy víš sakra málo. A možná je to lepší…

          Stačí se podívat na zprávy v TV a můžeš chápat dílčí souvislosti – stoupne nehodovost a každý se naváží do dopravní policie, co s tím jako hodlá dělat. To, že ja silnici jsou hovada, kteří by se zabili (ba co horšího – zabili by někoho jiného) i kdyby byl radar v každé zatáčce.

          Takže jak snížit nehodovost a potencionální rizika, které jinak jdou ovlivnit jen ztěží (což nikoho „nahoře“ vůbec nezajímá – ty zajímají jen nicneříkající statistiky)?? Prostě tyto ovlivnitelné rizika prostě vyloučit – a mimo jiné zakazovat akce, kreré nějakým způsobem ovlivňují silniční provoz (ať už prímo nebo pouze tím, že je nutno stanovit objížďku). A pak lezou na svět kraviny, jako jsou v zakládajícím příspěvku.

          Když se totiž pak něco na takovém povoleném závodě stane, první, kdo budou stát na koberečku, budou ti, kteří to povolili, a budou vysvětlovat… Bohužel tak to je… Vůbec se jim nedivím.

          Už trochu chápeš??

          0 0
          • navikin  

            Já to chápu dobře. Nemusíš mně to psát znovu. Někdo něco napíše a nemůže za to.

            0 0
    • Beeda  

      tak s timhle rohodnutim bych se nesmiril, holt mistni furiant, podle me to nemuzou zakazat plosne, ale musi posuzovat a zduvodnit zadost od zadosti(muzu se mylit)

       

      nejlip se poradit v nejakem TV poradu, urco radi pomuzou:-)

       
      0 0
      • rock  

        Koukni na rozdělovník; tohle mi zatím nepřipadá jako konkrétní odpověď konkrétnímu pořadateli, ale jako pokračování nějakého jednání, prozatímní názor, který teprve konzultují s ostatními úřady. Tajně doufám (i když tomu nevěřím), že jim někdo z těch úřadů napíše, že poručík Havlena a nadporučík Harciník jsou totální trotlové.

        0 0
    • McBlacky  

      dva páni bakaláři :)

      sedět na prdeli v kanclu, chlastat a brát prachy a občas vydat takovejhle slint. PČR Foreva…

      0 0
    • DAWE25  

      No ve skutečnosti je za tím „pomáhat a chránit“ pouze schováno a převlečeno – „škodit a loupit“ :-D

      0 0
      • misak.kadlec  

        Nebo spíš „polehávat a chrnět“.

        0 0
      • Vilém  

        Pozor nepritel nasloucha :)

        0 0
        • Ke Pasta  

          Takže bych taky chtěl přispět s troškou do mlýna. Podle názorů, které vám tady nabídnu hned poznáte, kam patřím, ale to s tím nemá co dělat.

          Zkuste se nejprve pozastavit nad věcí samotnou tedy, kam celá směřuje. Jestliže eliminujeme možnost, že se někomu něco stane při jakém koliv zápolení, pak tento zákaz má jistě smysl a na tom se snad shodneme, protože lidský život a zdraví se nedá ničím vyvážit. Takže pokud si zažádám o uzavírku cesty, částenčnou uzavírku nebo pouze nahlásím, že chci konat závody v určitém úseku, pak Policie je pouze institut, kterému se věc dává na vědomí a tento nedává souhlas, ale pouze vyjadřuje svůj pos­toj k dané věci, který ovšem něčím podkládá. Povolení dává až referát dopravy a silničního hospodářství. Jestliže už toto požehnání dostanu, pak je zcela na mě jak celou věc zorganizuji, přičemž musím dodržet stanovy, které mě jako pořadateli byly uloženy. A pokud já tyto jasně předám účastníkům, pak by neměl nikde být žádný problém. Jenže situace je trošku jiná a závodnící si ať už nevědomky nebo vědomky dělají kolikrát co chtějí. Potom je jen štěstí, že ty co jeli třeba v protisměru, nesrazil děda z Dolní Polní, který jel s babičkou nakupovat a o celém závodu nemá ani potuchy. Tento si poté (čistě teoreticky ) jde stěžovat, co se mu stalo a Policie musí reflektovat. Řadový to zapíše a předá a takto to jde služební cestou až na místo, kde se tím začnou lidé zabývat a vznikne z toho výše uvedený papír. Podobný bude i na onom odboru dopravy. Když se takových papírů sejde víc ( různé okresy, různé kraje ) bude se tím zabývat i příslušné ministerstvo, které k tomu vydá nějaký závazný pokyn a je úplně vymalováno. A teď by jste se měli pozastavit nad tím, kde je ta pravá příčina, jestli u neukázněných, neschopných pořadatelů potažmo cyklistů nebo u těch, kteří chcou zabránit nehodám, zraněním a jiným neg. důsledkům. Zároveň jsou v postavení, kdy musí dvakrát více jako vy ctít zákon? Určitě celý dopis není myšlen a zaměřen proti cyklistům, ale proti motorkářům a tuningářům, kteří s přihlédnutím na fyziku udělají větší paseku, ale v tomto problému se jedná o pozemní komunikaci jako takovou a tam jsme všichni na roveň postaveni.

          A co se týče příslušníků PČR, tak zde bych taky nehledal ve většině případů zálibu v tom, že musí některé věci vykonat, ale jednou se jedná o polovojenskou složku a u této se poslouchat musí a tak se to i dělá. Když nadřízený nařídí, že se toto udělá, tak to ten člověk udělá pokud by se tímto nedopustil protiprávního jednání. A tím víc mě mrzí jedno, že ty řadové, které vidíte na těch ulicích označujete takovými výrazi, jaké zde padly výše, přičemž z jejich hlav to není. Navíc jistě nejde házet všechny do jednoho pytle. Z vlastní zkušenost vím, že negativně mluví povětšinou pouze ti, kteří nemají vlastní názor na věc, nechají se ovlivnit sdělovacími prostředky nebo sami jednají na hranici zákona a když je někdo klepne přes prsty, tak budou okolo sebe vykřikovat jen hesla „buzerovat a vybírat“ a potom mi z toho vyplývá pouze jedno, že neznají význam slova demokracie a pletou si to s anarchií. Neuvědomují si však jedno, že často by většina z nich v této nepřežila ani hodinu.

          Takže mi z toho vyplývá následující. Pokud se všichni a to jak pořadatelé, tak závodníci zamyslí nad některými zásadami co se týče provozu na poz. kom., tak nemůže nikde vzniknout problém a potom jistě nikdo nebude v takovýchto dopisech zmiňovat cyklistické závody.

          Toť asi vše.

          0 0
          • nobody  

            nobody

            0 0
          • maxtor  

            Napsal jsem to zjednodušeně výše. Tady je to naprosto srozumitelně a správně!!! Bohužel je to tak:-(

            0 0
          • Twister  

            Zase jednou rozumný příspěvek.

            0 0
          • C.A.C  

            Není to přesně tak jak píšeš. Pokud nedostanu jako pořadatel souhlasné stanovisko od dopravního inspektorátu, nedostanu následně povolení ani od Odboru dopravy, kde se o „zvláštní užívání cest“ žádá. Odbor dopravy totiž vyžaduje souhlasné stanovisko od policie a od příslušného cestmistrovství a správy silnic. Pokud kterákoliv z těchto organizací nedá souhlas, je po srandě !!! A to se nabavím o úplné uzavírce !!!

            Policie má potrestat hříšníky a ne plošně zakazovat. Vím moc dobře, že někteří bezmozci jezdí jak šílení a nehledí napravo, nalevo. Tak ať si vyšlápnou na ně ! Proč by to měli vyžrat i pořadatelé MTB závodů, kteří se asfaltu vyhýbají jako čert kříži a občas některou okresku pouze přetnou. Ať si policie došlápne na pořadatele, kteří se vykašlou na zabezpečení konkrétního závodu. Vždyť každý pořadatel podepisuje na policii prohlášení o tom, co všechno musí zabezpečit. Je to horší jak žádat o propustku do jaderné elektrárny !

            Jde mi hlavně o princip – plošný zákaz je mi absolutně proti srsti a připomíná mi komoušský praktiky let minulých. Proti samotným policajtům „pěšákům“ nic nemám. Tohle zplodily mozky „nadřízené“ a o to je to smutnější.

            PS. Na jedné straně vyhazuje stát nesmyslně značné částky proti kriminalitě mládeže a na boj s návykovými látkami a na straně druhé znemožní debilním rozhodnutím dobrovolnou a nic nestojící práci mnoha seriózních pořadatelů, kteří se snaží ke sportu přitáhnout i omladinu. To zní panečku pateticky :-)

            0 0
            • Beeda  

              ti rikam,nenechsi to libit a porad se s TV:-)

              0 0
              • jIrI___  

                Zapojit do toho takového Janka Kroupu, to by se začly dít věci… :-)

                0 0
        • DaSnail  

          8o)

          to my moj mobil tvrdí už roky…

          0 0
    • Biker jak Pes  

      Zrovna dneska, když jsem se vracel z Prahy vlakem, tak procházela banda Baníkovců přes nádraží a za nimi hromada obrněných policistů. Zařvali jsme si na ně ve stylu: „SLEZSKÝ !!! SIGMA !! “

      A tohle jim připadá naprosto normální, tady potřebujou čertů mnohem víc než na nějaký blbý závod. Jak by se kopačkám líbílo, kdyby jim zrušili fotbal… kreténům…

      Asi se budeme muset začít rvát a ničit okolní majetek, aby nám to bylo povolené…

      0 0
      • jIrI___  

        Začněme se chovat jako rádoby fotbaloví hooligans a budeme jezdit na závody taky v doprovodu težkooděnců a kolem tratě nám postaví policejní zátarasy… :-)

        0 0
        • baboon  

          ještě lepší by bylo asi během závodů hajlovat,to by pak byla ochrana policie před okolním světem..:)

          0 0
    • Pavel100  

      trochu mimo: heslo „Pomáhat a chránit“ si nějak nedovedu představit takže asi tak…na druhou stranu najedu během sezóny kolem 6tisíc km jak po lese tak po komunikacích a chování cyklistů na silnicích hrůza (samozřejmě to neplatí na všechny).....hlavně u silničářů nějaká změna směru asi nemají čím ukazovat a pak jízda po komunikaci asi tak 1,5– až 2 metry od krajnice … bylo by vhodné se zamyslet a začít se taky podle toho chovat! Chápu že většina lidí nechce odrazky, tak by si mohli aspoň laskavě nalepit reflexní samolepky!

      Spousta z vás se mnou určitě nebude souhlasit, tak snad se najde aspoň pár lidí kteří budou souhlasit (snad…)

      0 0
    • rainbowone  

      Ten dopis měl znít asi takto:

      Protože Policie nedokáže uplatňovat zákon , zakazuje pořádání silničních závodů ...... .A i když se doposud nic nestalo tak se stát může a proto do budoucna zakážeme pohyb cyklistů po silnicích , veřejných komunikacích a lesních cestách , víjma jízdy na kole na soukromém pozemku s povolením majitele pozemku a ministerstva dopravy. Dále také bude po silnicích povolen pouze pohyb automobilů v ceně vyší než 1 mil. korun aby se nám tam netoulaly socky co narušují dopravu a obtěžují horních 10 tis.

      0 0
      • mimino  

        ale na vine nieje policia, mozeme si za to sami, spravame sa ako … ato ako na kole tak v podstate vsade v kazdodenom zivote. staci par jedincov ktori to poseru pre stovky ostatnych. a mozno ty nepodarenci su z inej planety a snazia sa nas prudit

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • triatlet  

      Zacnem poradat tajne zavody, SMS hodinu pred zavodem :-D

       

      … doufam, ze to nebude az tak hrozne a nejake reseni se najde …

       
      0 0
    • jan 2  

      Silnice je pro všechny lidi ( v zákoně je to chytřeji a zdlouhavěji ), ale všichni se na ni musí chovat podle platných zákonů, pokud né dostanou " přes držku " – no a stím to padá a běží.

      Jestli někdo chce závodit – klidně , ale je na silnici -  a to platí pro všechny – cyklisty, motorkáře, tunery, týnejčry…

      A že nějaký blbý fízl napíše papír se zákazem – vždycky se dá odvolat vejš

      0 0
    • jan 2  

      Paradoxně si ještě dovolím poznámku, která je v rozporu s hájením zákonů – a radši budu riskovat tu tzv " přes držku". Dneska jsem si to šinul pozdě odpoledne po cyklostezce z Červenohorského sedla ve směru na Švýcárnu a nestačil jsem uhýbat různým terééním vozům, až jsem se bál že jsem na hlavní silnici. Jednou Mercedes, pak dolů Toyota, tu za ním Hyunday a v každém z nich jeden  až dva zelení muži s obrovskou chutí srovnat stavy přemnožené vysoké zvěře.

      Tak jen doufám, že až nám tady pání úúředníci zříděj ten všemi jistě !toužebně! očekávanej národní park, tak i tíhle kokoti zmizej z našich cyklostezek i s námi ( protože nám to bude ukládat zákon o ochraně…).

      V opačném případě na to seru a budu si vybírat obvzláště vypečené cestičky – vrcholovku Keprníku, Vozku…

      0 0
      • C.A.C  

        Na tomhle úseku cesty je to celkem běžná věc. Tři týdny zpět jsme na Petrovce v němém úžasu koukali na teréňák, který řídil asi tak šestiletý klučina, který seděl na klíně uniformovaného pantáty. A pěkně, moc pěkně si to vyprašoval!

        0 0
    • Karlos009  

      Marně čekám na reakci někoho z Čemby. To se přece týká mimo jiné i široké MTB obce. Pokud by takto postupovaly i další okresy, tak můžeme odpískat nejen silniční cyklistiku, ale i MTB maratony a další akce. Těžko u nás asi někdo uspořádá maraton, který se silnice alepoň na krátko nedotkne. Jinak je to dle mého názoru úřednická zvůle nejhoršího kalibru, pánové na okresním ředitelství si asi neuvědomují, že oni nejsou majiteli těch komunikací a jejich jediným úkolem je dohlížet na dodržování zákona, nikoliv určovat nějaká pravidla pro používání silnic.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.