Poloha pístů při odvzdušňování brzdú

7 nepřečtených
  • cragsman

    ahojte,

    Chtěl bych se zeptat, v jaké poloze mají být písty ve třmenu při odvzdušnění (Avid Ultimate)

    1. úplně zatlačené vně třmenu
    2. destičky na kotouči nebo případně na plas­tové „pojistce“

    Pokud se někomu zdá otázka hloupá.. tak je mi to líto:))

    děkuji za radu

       
    0 0
    • Vilém  

      Uplne zatlacene v trmeni.

      0 0
    • Blade  

      Co myslíš, že se stane, když budou písty vysunutý? Odpovím za tebe: systém naplníš kapalinou, a když pak budeš chtít pístky odtlačit, nebude mít přebytečná kapalina kam odtíkat (plná expanzka), což způsobí co? No pístky nepůjdou odtlačit..

      0 0
      • Smazaný účet  

        njo, kdyz trochu zaberes, tak prebytecna kapalina utece v mistech, kde expanska doseda na paku. Zatlacene pistky je treba mit prto, abys z nich vytlacil vzduch, kdeta by tam mohl byt. Za sebe muzu rict, ze mit vzduch primo pod pistkem je uplne to enjlepsi, co muze byt:DD

        0 0
        • Blade  

          prebytecna kapalina utece v mistech, kde expanska doseda na paku“ Eh? Já teda Avidy nemám, mám LX a toto bych potřeboval vysvětlit :)

          0 0
          • miki  

            Avidy nemají odvzdušnovací šroubky /musíš mít adaptér na odvzdušnění/a Shimano ano ,proto je shimano na odvzdušnění tak jednoduché.

            0 0
          • Smazaný účet  

            No, teda aspon u mych sedmicek to tak funguje. Jde o to, ze kdyby byly pistky vysunute behem odvzdusnovani, tak pak bude prebytek kapaliny branit jejich zajeti do trmenu a muzou skrtat o kotouc. Kdyz brzdu odvzusnis v vysunutymi pistky a nasledne je zatlacis do trmenu, tak v celem systemu musi logicky vznikout pretlat. Do urcite miry pretlak kompenzuje expanzka, ktera se trochu nafoukne. Ale ve chvili, kdy je tlak vetsi, dojde k jejimu uniku mezi gumou, ktera tvori expansku a telem paky.

            Je to tak udelane ta, ke expanzka je tvorna gumovou „vanickou“ ktera je plastovym dilem pritlacena k telu paky. No, a pri urcitem tlaku brzdovky v systemu uz pritlak hold nestaci a kapalina proste protece. Aspon tak to funguje u mne.

            0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce