• rossi001

    ahoj lidi jaky mate na to nazor?;-)

    Anketa: Vyplatí se pojištění kola?

    ANO
    4x
    24%
    NE
    13x
    76%
    0 0
    • Bafoon  

      už se to tu řešilo – bohužel nikdo samotné kolo nepojistí, leda jako součást vybavení bytu či jako bonus při koupi nového a tam jsou celkem zajímavé podmínky pro plnění-myslím nereálné

      jinak já bych byl pro přeci jen se mi to vymklo a kolo mám dražší než auto a to pojištěné je(aspon povinně)

      0 0
      • rossi001  

        no prave bo jas tez mam tedka kolo dost drahe a v podstate kdyz vidim kolik jezdi aut sracek i lepsich  po cestach tak to mam porad drazsi..je to nepomer a je to maras ze se to neda nasere..:-(

        0 0
      • JSt  

        nereknu ti u jake pojistovny, ale urcite se kolo pojistit da ;-).

        0 0
        • Wojtek  

          no možná ji ale podle mě je to na nic,kolo stejně nikde bez dozoru dlouho nenechávám a ze sklepa ho snad nikdo nečorkne

          0 0
          • Rychlej turista  

            Doufám, že jméno i město v profilu máš smyšlené :-D

            Nechávat kolo ve sklepě je skoro taková hovadina, jako nemít uzavřenou pojistku proti blbosti :-)

            0 0
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
            • Wojtek  

              nic smyšlené nemám,ale myslím si že když si ho pojistíš tak budeš platit takové prachy ,jaké by si dal stejně za nové kolo a když už bys ho měl pojištěné tak možná dostaneě 2/3 ceny kola.kolo jinde mít nemůžu,prorože jinde není místo na kolo,ani na nářadí a podobně

              0 0
              • Rychlej turista  

                Tak to děláš chybu, Jaromíre :-) Pověsit na web adresu a říct, kam si lidi mají zajít pro kolo.

                Tou pojistkou proti blbosti jsem samo že myslel „Pojištění občanů v běžném životě“, či jak se to přesně jmenuje. Protože ji neznáš a tedy pravděpodobně nemáš, nejktratší cestou bych běžel do pojišťovny.

                0 0
                • Wojtek  

                  ty viš kde bydlím,ja myslím že Zlín je celkem velkej,a mým kolem by sis nad 18 000 nevydělal,za tolik bys ho ani neprodal

                  0 0
              • kafac  

                Platím asi 250,–Kč ročně v rámci sdruženého pojištění domácnosti a kolo je pojištěný na 50tisíc.

                0 0
          • bagr84  

            jj, taky jsem byl toho presvedceni, kdyz mi bylo 8. Pak sem tejden objizdel vsechny bazary v Brne. Hadej co jsem hledal :)

            0 0
        • Tomcat  

          ale samo že dá ale aby to k něčemu bylo. Tedy aby v případě pojistné události nedostal člověk jen symbolickou čásku za kterou by si tak koupil blikačku nebo zvonek ;-)

          0 0
    • 1349  

      Samotný kolo ti sice pojistí ČPP, dokonce ti ho pojistí na takovou částku jakou „chceš“, vim že do 30000 platíš ročně 5% z pojistný částky, jenže chtějí abys to kolo měl vybavený sadou krimistop, měl ho zamknutý (což je logický), a abys ho kromě klasickýho zámku měl zamknutý ještě zámkem na kotouč (pokud máš kotoučovky), a tím největším problémem je, že ti ho pojistí mimo trvalý bydliště, což jsem nějak nepobral:-)

      0 0
    • Skalamander  

      Všichni tady plácáte naprosté nesmysly. My máme v rodině všechna kola pojištěná už dlouho. Nejsem si jistý kde, tuším, že u pojišťovny Generalli. Pojistné plnění se snižuje se stářím kola.

      Bratr měl Meridu za cca 20 tisíc, ukradli mu ji před knihovnou- měl ho ve stojanu zamčené obyčejným zámkem. Krádež nahlášíš na policii a na pojišťovnu. Pokud policie kolo do měsíce nenajde, pojišťovna poskytne plnění. Kolo bylo dva roky staré, dostal něco okolo 15ti tisíc.

      0 0
      • Tomcat  

        LOL tak by mězajímalo jestli sen bude i realita.

        0 0
      • Bafoon  

        mno a když tu tak všichni plácáme – co kdyby jsi nebyl línej a napsal jsem konkrétní produkt konkrétní pojišťovny tak jak to máš hezky uzavřené? já se moc rád poučím

        PRAVE merida měla pojištění ke koupi nového kola

        0 0
    • bad robot  

      Mam kolo pojistene v ramci pojisteni majetku a odpovednosti obcanu u ČSOB. Celkove to dela kolem 1100 kc/rok …z toho kolo je 270 kc na rok a je pojistene na 80000 tis-v te dobe jsem jeste nevedel co do toho vrazim,asi bych to mel zvysit :-(…ani nevim co bych dostal, kdybych o nej prisel…je to vlastne jen pro takovej radoby klid…270 kc je pakatel tak proc to neplatit…

      0 0
      • Skalamander  

        teď jsem kvůli vás volal domů, máme to pojištěno taky u čsob, nic bližšího nevím

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Skalamander  

      Když už jsme u toho pojištění- VZP poskytuje na přilby a chráníče zakoupené v lednu 2009 mimořádný příspěvek ve výši 1000kč pojištěncům do 18ti let a studentům do 26 (potvrzení o studiu). Podmínkou je vyplnní žádosti a předložení dokladu o koupi s lednovým datem.

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • kcvalin  

      Ja vsechny pojistovny vnimam podobne jako sazkove kancelare. Castky vyplacene na skodnych udalostech (ktere by se deji rekneme s urcitou prvdepodobnosti – statisticky overenou) budou vzdy mensi, nez mnozstvi penez nastrkanych pojistovne. Rozdil tvori zisk pojistovnam. Navic  nemam trpelivost si cist jejich podminky. Jejich pristup, kdy sjednani pojisteni je velmi snadne, narozdil od plneni skod, se mi nelibi. Zaroven zkusenost s neschopnosti pojistovaku, kdy mi nejsou schopni odpovedet na zakladni otazky a moje predstava o potencionalni likvidaci skodne udalosti, kdy uplne jiny likvidator bude naprosto presne vedet na co mam a na co nemam narok me odrazuje.

      Ja ani nesazim, ani nemam kolo pojistene.

      0 0
      • Symetric  

        No tak jednoznačné to tedy není.

        Uznávám, že pojišťovny na tom netratí, ale přeci jen si některé věci bez pojištění nedokážu představit. Můžeš nadávat pojišťovnám jak chceš, ale když ti shoří dům ve kterém bydlíš a nejseš pojištěn, tak je z tebe pomalu bezdomovec. To samé když pojedeš do ciziny a zraníš se, asi bys dost koukal na fakturu s vyúčtováním pobytu na JIPce a transport vrtulníkem třeba v Německu. To si pak člověk říká – zaplať pánbu, že ta pojišťovna exisuje a že jsem se pojistil!

        Mít trpělivost na přečtení smlouvy je však nutné (musíš vědět co si kupuješ). Četl jsem pojistné podmínky od řady pojišťoven a nenašel jsem tam nic, co by bylo nesrozumitelné (vyžaduje to ale seznámit se se základními pojmy v pojišťovnictví a právu). Ta snaha se však vyplatí. Pokud jsem něčemu nerozumněl, vysvětlil mi to pojišťovák (případně po konzultaci s likvidátorem). Nestalo se mi , že by mi něco nevysvětlil (a to jsem měl hodně krkolomné dotazy). Pokud chce totiž mít pojišťovák v tomto oboru dlouhodobý „kšeft“, musí mít důvěru klientů a dobrou pověst. Ono taky hodně záleží na tom, kdo toho pojišťováka dělá. Nikdy bych si nevzal pojistku od někoho, kdo mi zazvoní u dveří bez předchozí iniciativy z mojí strany a slibuje mi hory doly.

        Pojišťovací agent a likvidátor jsou dvě oddělené profese. Je to mimo jiné pro to, aby nedocházelo k pojistným podvodům.

        Likvidace škody je samozřejmě náročnější, jelikož je nutné prokázat škodu, což s sebou nese dost papírování. Pokud je však škoda oprávněná (byly splněny podmínky, dodána dokumentace a protokoly od lékaře, policie a pod.) ještě jsem nezažil, že by pojišťovna měla problém plnit.

        Když se nepojistíš, tak vlastně taky sázíš. Pokud se nic nestane vyhraješ. Cena případné prohry (klidně v řádu milionů) je však většinou podstatně vyšší než cena pojistky (v řádu stovek až tisíců).

        U některých pojišťovacích produktů je ten směnný kurz riziko/cena pojistky samozřejmě méně výhodný a nemusí se vyplatit. Pokrýt ta nejdůležitější rizika s potenciální velkou škodou je však rozumné (spíše nutné).

          
        0 0
        • Skalamander  

          Předně likvidátor nemá nic společného s pojišťovnic­tvím :)

          0 0
          • Zdenda CUBE  

            Bože, to je ale blábol …

            0 0
            • felix.org  

              A že to trvalo, než mu  to někdo vytkl… :-D Samozřejmě, že likvidátor něco společnýho s pojišťovnic­tvím má…

              0 0
        • Rychlej turista  

          Jseš složitej, jako pojišťovák :-)

          Bych to zkrátil, jsou pojistky zbytečné, třeba to pojištění kola a pojistky, které tě můžou zachránit od existenčních potíží – třeba pojištění toho baráku, cest v zahraničí nebo ta mnou zniňovaná pojistka proti blbosti.

          0 0
          • Symetric  

            :-)

            Když to po sobě teď čtu, tak mi připadá že je to fakt jak od pojišťováka :-). Pojišťovák opravdu nejsem. Jen jsem se v tom trochu zorientoval, když jsem řešil svoje pojistky.

            Ten první kcvalin-ův příspěvek mi připadal jen příliš odsuzující a zjednodušující. Tak jsem to musel trochu zesložitit :-)

            0 0
        • kcvalin  

          V hodne vecech s tebou souhlasim, v nekterych ne. Moje osobni zkusenost s pojistovaky je spatna – (chtel jsem se pojistit na vylet ‚via ferata‘ – neboli zajistene cesty na horach)     proste nevedeli zda se dane pojisteni na to vztahovalo nebo ne a s likvidatorem me nenechali mluvit… Takze jsem se stal clenem klubu Alpenverein.

          Kdyz me vykradli auto, tak jsem z havarijni pojistky nedostal nic. Ale to uznavam, je moje blbost, ze jsem jim daval penize a poradne jsem si neprostudoval podminky. Nicmene vschny ty jejich letacky – kdyz jsem to tam byl resit – vypadaj, jako ze jsem pojistenej i proti vykradeni auta…

          Posledni dve vety docela vystizne doplnujou muj prispevek. Snad jedine bych dodal, u sazeni jsou ta pravidla vyrazne jednodussi.

          0 0
          • Symetric  

            No tak teď už ti rozumím lépe.

            Zrovna ty případy pojištění, které zmiňuješ patří k těm v ČR problema­tickým.

            U toho auta je to dané tím, že se tu dost krade, policie nestíhá a pojišťovny to riziko na sebe nevemou. Ta pojistka byla potom tak drahá, že by se to asi moc neprodávalo. Nezbývá než v autě nic nenechávat. Je to hnus, že se u nás musí člověk o všechno bát.

            U toho sportu to moc nechápu. Takový produkt si myslím, že na našem trhu docela dost chybí.

            0 0
    • Schoscha  

      Pojištění kol Merida

      Zjišťoval jsem, jak je to spojištěním které jsem dostal k loni koupené Meridě.

      Jak jsem se dozvěděl,Merida měla, nebo má  kola ktrých se to týká pojištená u ČSOB Pojišťovny.

      Toto je odpověď z Cyklo worldu na mou otázku, jestli jde pojištění prodloužit a za kolik:

       

      "Dobrý den,

      Navazující produkt již existuje a ČSOB pojišťovna sama oslovuje klienty, kterým končí pojištění zdarma s nabídkou prodloužení.

      Novou smlouvu uzavíráte přímo s pojišťovnou a podle mých informací činí roční sazba pojistného 4% z pořizovací ceny kola ročně."

       

      0 0
      • Franca  

        Taky mi teď nabízí prodloužení pojištění… Nevíte jaké jsou podmínky vyplacení peněz, když se mi fakt ztratí? To by šlo i nějak obejít ne?! :)

        0 0
        • Zdenda CUBE  

          Nějak přesně nechápu, na co se vlastně ptáš. Co chceš obcházet a jaké peníze chceš vyplácet? Pokud máš kolo pojištěné proti odcizení, tak pochopitelně dostaneš plnění podle toho jakou hodnotu kola budeš schopný dokladama o nabytí doložit a podle toho jaké máš stanovené poj. podmínky. V tomto případě je nutné, aby kolo bylo odcizeno prokazatelně s překonáním zajišťovacích opatření tzn. byly prokazatelně překonány překážky, jako je zámek, násilně vylomené dveře atd., a věc šetřila policie, která věc uzavře se závěrem, že je pachatel neznámý.

          0 0
    • novcze  

      psal jsem to už jinde, pokuď jde o to pojistit kolo uložené ve sklepě, tak na to stačí (by mělo ještě jsem to v praxi nevyzkoušel, ťuk ťuk) pojištění domácnosti, alespoň u kooperativy plně­ní u věcí uložených ve sklepní kóji (zamčené) dělá maximálně 5% z pojistné částky. Takže když máš pojištěno na půl mega, kolo do 25 000,– by to mělo pokrýt, což jsou takové ty normální kola, dražší je potřeba pojistit asi nějak extra.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.