• maroked

    Ahojte, chci si koupit nové kolo v cenovém rozmezí 50–100k. Původně byl můj strop 50 tisíc a chtěl jsem si koupit HT s nějakou přijemnou geometrii na celý den. Jezdím Beskydy tzn. hlavně výjezdy a sjezdy, občas nějaký přesun po asfaltu. Prvně mi teda padl do oka Canyon grand canyon 8 nebo 9, jenže kola nebyli vůbec dostupné a tak jsem si průběžně sledoval stránky Canyonu. V tom jsem začal pokulhávat po fullu, ikdyž mi do teď na to moje ježdění stačilo HT. Padl mi do oka neuron konkretně Neuron 7 (al) a později Neuron cf 8 ,který bych už asi měl i objednány ale jelikož mi to pro mou nerozhodnost uteklo tak alespoň napíšu dotaz :D. Doteď jsem jezdil na HTčku a kámoši, se kterými jezdím vesměs mají taky HTčka, ale často jezdím i sám a je pro mně důležité si užívat sjezdy, takže sedlo jde dolů pokaždé. Koukal jsem že vahově ty neurony cf a al nejsou zase tak moc rozdílné, ale asi bude ten cf rám trochu tužší tudíš i lepší přenos síly? Které s těchto kol by jste mi radili si pořídit pro moje ježdění? Ještě jsem koukal i na LUX trail, ale tento je bohužel už mimo můj rozpočet. Nebraním se i jiné značky než Canyon, ale ty ceny se mi zdají supr zvlášť pro karbonové provedení.

    0 0
    • Bumblebeee  

      Koukám na CF 8 vs Al 7 rozdíl 79k vs 71k hraje do karet rozhodně CF8. Kromě karbon rámu dostaneš I lepší kola. Al 7 má pohon Shimano XT, které je ale vesměs stejné jako SLX. Max můžeš vyměnit řadící packu za XT, která umožňuje radit o více pastorku.

      0 0
    • Gwaihir  

      https://eu.intensecycles.com/…022-sniper-t?…

      https://www.canyon.com/…-8/3160.html?…

      Teoreticky půjde euro trochu dolů, tak to bude dostupnější :)

      Já bych bral toho Neurona CF8. Nebo klidně Exceeda CF6/7 – taky si užiješ spoustu zábavy a náklady na servis budou nižší. Ale na celý den bude asi pohodlnější full.

      0 0
      • novas752  

        Rozhodovat se mezi Neuronem a Exceedem je nesmysl, určení obou kol je úplně jiné. Lehký xc ht vs trailový full. Jestli ho baví jízda z kopce, nemá smysl uvažovat o xc, na trailovém kole je to dolu prostě lepší.

        0 0
        • Gwaihir  

          Máš samozřejmě pravdu, ale na začátku psal, že uvažoval o HT na pohodlné celodenní ježdění. Ale asi jsou i pohodlnější HT kola než více méně závodní XC Exceed.

          0 0
          • novas752  

            Ht a pohidlné ježdění moc nejde dohromady. Oproti fullu je to kostitřas.

            0 0
    • Bonebiker1  

      Přidal bych se s prosbou na velikost Neurona CF8, podle jejich tabulky jsem na hranici velikosti S a M a tak váhám, jít do menší velikosti s koly 27,5" nebo do 29"?

      0 0
    • maroked  

      Koukám, že velikost M přibyla dneska po pondělním doplnění zásob, tak se dneska asi hecnu a objednám :D :D. Doporučujete ke kolu ještě něco vzít, nějaké příslušenství nebo nahradní díly?

      0 0
      • theedge  

        Urcite 2ks nahradni patky

        2 0
      • Marek 2  

        Já bych si přikoupil patku přehazovačky.

        1 0
      • Velomiwookie  

        doporucuju neodkladat a udelat to okamzite, klidne jen s bankovnim prevodem, at to mas blokly pokud se jeste rozhodujes, jinak Ti utece :) jen teda bacha, ten prevod to tak o tyden zpozdi…

        jinak urcite patka, kosiky a meli tam akci na bidony 3 za 1 :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.