• Mrosconi

    Ciao:)

    Povedlo se mně chytnou defekt na obě přední kola. Měl jsem jednu doši a jedno lepení se dvěmi záplatami. Jedno kolo jsem tedy vyměnil a druhé se snažil zalepit. Jenže duš byla proražená na třech místech. Prostě mazec.

    Tak mi nezbývalo nic jiného než tlačit. Kdo někdy tlačil tříkolku a má zravé záda, tak se během pěti minut naučí hooooodně dobře proklínat, tak je vám jasné, jak to je asi u takového mrzáka jako jsem já. Porjelo haaaaafo cyklistů, ale nikoho nenapadlo zastavit alespoň se zeptat. Hold hodně se toho změnilo za dob co jsem nejezdil, ale co už. Nakonec se ale jeden dobrák našel. Zdatný jinoch na hezkém kole. Daroval mi gumu, čímž mi zachránil život. Nic nechtěl, prostě dobrák. Pokud tady někde je, tak mu ještě jednou mockrát děkuji. Dolní šárka, dnes kolem 16h.

    Jak na to, že to byla 2× tenší a o tři čísla delší duše, ještě s galuzkovým velntilekm, který moje pumba moc nemusí, tak jsem nnějak dojel domu. Prostě dnes mazec.

    Díky Kámo a doufám, že i Tobě někdo pomůže, když bude potřeba. Já určitě zastavím. A co vy?

    Marian

    0 0
    • Barak  

      Tak to nakonec dobře dopadlo.:-) Ale za chvíli jsem jel zrejme kolem, tak bych ti helfnul.

      Včera jsem teda jednoho chudáka s prázdným kolem bez zastavení minul. Ale ten evidentně spoléhal na ostatni, protože měl jenom kraťasy, triko, žádný batoh ani podsedlovku, kde by měl alespoň pumpu…

      0 0
      • Jáchym 1  

        Já bych takovýho borca spíš nazval vyčuránkem.Pokud má odvoz na telefon,tak budiž,ale spléhat na jiné,že mě pomůžou,to neberu.

        Jednou jsem daroval duši,ještě jsem to borečkovi vyměnil,neboť neuměl.Po asi 10km jsem čapl defekt sám.Jen diky hodnýmu řidiči tam nejsem do teď.

        Vozím 2 duše a nedávám.Ať si o mě myslí kdo chce co chce.

        Tímto nijak neútočím na zakladatele vlákna.

        0 0
      • ms82  

        Mam jen kratasy a triko, kdyz je vedro. Ale vezu multiklic, pumpicku, lepeni i pumpu po kapsach :-)

        Pred par lety jsem si obcas neco nevzal, ale samozrejme to skoncilo defektem. Po dvou takovych nahodach uz nepripraveny nejezdim ani kolem baraku. Zadarilo se ale i tak. Pichla se nevedla zalepit, nahradni duse nedrzela kolem ventilku a po par pokusech jsem vyrazil pesky. Asi po 10 krocich zastavil dobrak a hodil mi dusi bez povidani.

        0 0
    • figur  

      Občas se zadaří. Já roztrhl na Gardě plášť a čekalo mě cca 12km pěšky v tretrách do Rivy po silnici. Sám od sebe mně zastavil borec v malým osobáku, a že mě jako vezme. Nechápal jsem. Nakonec jsem seděl vpředu s otevřeným oknem a rukou přidržoval kolo s předkem ve vzduchu. U nás by to asi neprošlo.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Je to je někdy peklo, tak jsem šel občas dom pěšky ale zase když je hezky, tak je to fajn.

      0 0
    • MatS  

      Asi si vypadal malo zoufale. Ja kamosce servisoval kolo a jen tak v tricku, trenclich a sandalich, ze ho projedu, jestli je vse ok. 500m od baraku prda a prazdny kolo. Rupla duse u ventilku, asi stari. Tak jsem se prosel. Kazdej kolem jedouci cyklista mi nabizel pomoc, ale ja s diky odmital. Nemelo to smysl, byl jsem kousek od domu.

      0 0
    • oddie  

      Přemýšlím, jestli mám vůbec v brašničce lepení na duše, když vozím bezduše. Ale myslím, že jo. Budu se muset jít podívat, kdybych u někoho zastavil, jestli nepotřebuje pomoct, tak abych měl vůbec čím :)

      0 0
    • AussigBiker  

      Tak hlavne, ze to dopadlo. Asi vsichni honily KOMy :) Ono se s tema zadama asi i spatne lepi pichla duse a pumpuje :)

      0 0
    • kiwaf  

      Nevozim ani dusi, ani lepeni, ale optal bych se jestli neco potrebujes, vozim zas ruzny jiny blbosti :)

      0 0
    • Mrosconi  

      No já vozím jednu doši a lepení. Problém, že mám 3 kola:( Budu muset přidat další. Ono když rupneš obě přední na čtyřechmístech, tak je to celkem pakárna. Pekerka byla, žem jsem měl v krabičce dvě poslední zálaty a ty jen tak tak pokryly to místo. Prostě to nešlo zalepit. No a co je třeba doplnit do brašny, tak to je pořádná redukce na galuskový ventilek. S tou mou pumpou to byla celkem sranda. Sice je jakože na tři typy ventilku, ale asi s tím neumím. Foukal jsem to snad 5 minut.

      Přemýšlím, že by bylo dobré přezout na ty bezdušáky, jenže to asi budu muset mít jiné ráfky.

      0 0
    • Woko_O  

      Jednou jsem byl ve Špindlu v parku, musím sundavat přední kolo abych to dostal do auta. Po celodenním ježdění jsem sundal předek, opřel z boku u auta, převlíknul se, hodil kolo do auta, uvázal, zavřel kufr. Sedám do auta, za mnou BMW a jedu k automatu na placení parkoviště. Vystupuju a jdu zaplatit. Zaplatím a jedu domu. Asi 10km za Špindem si tak říkám „Ty vole dal jsem si tam to přední kolo?“ Kouknu dozadu a samozřejmě že ne. Funn 30mm výplet, Maxxis 2.5 guma, centrline kotouč a osa v náboji. Takže cca 10k. Otáčím to, příjždím na parkoviště a kolo nikde.. Řikám dobrý, takže výlet se prodražil a nemám s čím jezdit. Naštěstí na tom místě kde jsem stál dal někdo papír pod kameny, že kolo dal na Hromovku měšťákům. Pak jsem mu psal a taky kolista. Za to jsem byl fakt vděčnej. Mrzí mě že ten v tom BMW to musel jasně vidět že odjíždím bez toho a viděl mě jak vystupuju u kasy.. Škoda no.

      Takže když to jde, snažím se pomoct, většinou se to nevrátí, ale svět je alespoň pro mě, lepší místo.

      0 0
      • rasto  

        a tak možná dával na MP ten z BMW?

        0 0
        • Woko_O  

          Ne ne, ten jel za mnou a já, když sem zastavil a platil u kasy, tak on už měl před výjezdem zaplaceno a projížděl závorou.

          0 0
          • babicak  

            Mám černé BMW. Tímto se omlouvám.

            0 0
            • Smazaný účet  

              A chceš si o tom promluvit?

              0 0
            • Woko_O  

              To mě mrzí. Není lehké žít s takovou diagnózou.

              0 0
            • Kouba_2005  

              A máš nějakou vybavenou verzi nebo základ bez páček na blinkry?

              0 0
              • Smazaný účet  

                Ta sedla.

                Ja sem kdysi zapadnul ve snehu se š105 do prikopu.

                Jel kolem nejakej borec v nejakym velkym lepsim terenim Volvem. Tak jsem ho zastavil a poprosil jestli by me nevytahnul. Provaz uz jsem mel pripravenej.

                Ale on ze nema cas. Zalezitost 2 minut. Nepochopim.

                .

                Pak jela okolo omlacena Felicie plna chlapu monterkaru. Vyskakali, drapli skudku za blatniky a za chvilku byla na silnici.

                0 0
                • Kouba_2005  

                  Že zastavil, když neměl čas :-) Agresivitu a lhostejnost vídám na silnicích každej den, jde to s náma z kopce :-( Už aby se člověk bál někoho zastavit, aby na něj nevytáhnul krochnu.

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  Já se mu nedivím. Asi si nebudil důvěru (nic ve zlém) a tak prostě vyhodnotil, že raději odjede.

                  0 0
                  • Mr.Duck  

                    Ja v takove situaci rad pomuzu protoze si musim dokazovat ze Suburbanem vytahnu vsechno, ale zrovna nedavno jsem tahal F250 z prikopu a jak sem ho dostal na cestu tak na to slapnul a ohnul mi nosic na kolo a naraznik, podekoval a odjel tak asi tak :)

                    Udelal bych to klidne znovu, ale mozna nekdo kdo nechape ze auto je na presun z A do B a obden si ho lesti radsi necha cloveka v pruseru :(

                    0 0
                    • Japhy  

                      Já kdysi tahal Swiftem z příkopu nějaké MPV, vypadalo to jako když si ratlík troufne na koitus s fenou bernardýna, ale překvapivě se zadařilo. Zatáčka byla mírně z kopce, stačilo lehce cuknout aby se chytlo i druhý kolo a gravitace pomohla.

                      0 0
              • babicak  

                Mám tu vybavenou, dokonce cyklisty předjíždí o metr a půl, i když je plná čára. Ale štve mě, když jedu se 40 tunovou soupravou v místech, kde se nedá bezpečné cyklista objet, serpentiny třeba 5 km, a ten jezdec neuhne a neuhne, i když může. Pak se někteří řidiči mohou naštvat a předjíždět na kreditku. A ostřikovače tam mám také :-).

                0 0
                • oddie  

                  Když jedu na kole do zatáčky a vidím za ní dřív než řidič za mnou, a vidím, že tam v protisměru nic není, mávnu mu, že může jet. Většina to pochopí, jede a poděkuje. Jen taková drobnost, každého to asi nenapadne, přitom sám to v autě ocení…

                  0 0
      • Romancero  

        to je fajn! já takhle vracím peněženky..upros­třed cesty na okrsce-komplet vše-platební karta , občanka, řidičák…

        a zkušenost mýho švagra: ztratil peněženku se 14 tisíci Kč..druhý den ji našel ve schránce s doklady (bez peněz) a papírkem s textem:

        „díky , to nemuselo být!“ Nálezce byl evidentně „gentleman“ :-) -takové příběhy nevymyslíš!

        0 0
    • rasto  

      chlapům nestavím, když si neřeknou. občas se při průjezdu ptám, zda jsou OK. ženských se ptám automaticky, měnil jsem 3.

      jednou jsem pomáhal důchodci – byl hotový, bez vody (venku přes 30° ve stínu). byl mi velice vděčný.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Když je to někde mimo civilizaci, tak se vždy ptám, zda je vše ok. Pozérům na stezce nestavím. Asi 2 roky zpět jsem nýtoval klukovi cca 10 let řetěz. Brečel a tlačil kolo. Když jsem se ptal, jestli jede sám, říkal že ne. Že s bráchou a tátou. Oprava byla rychlá a tátu našel vysmátýho u stánku, cca kilák dál

      0 0
    • PLATYPUS3  

      Nade mnou se smilovala jednou řidička, chcalo, pod mostem jsem měnil duši, jestli nepotřebuju pomoct, potěšilo.

      0 0
    • Winux  

      Vloni na Klínovci jsem dojel skupinku 3 týpků, bylo vidět, že opravovali defekt na kole, než jsem se stačil zeptat zda něco nepotřebují tak mě oslovili sami, jestli nemám montpáky, neměl je ani jeden z nich. Naštěstí tyhle věci vozím, tak jsem půjčil. Aspoň jsem si mohl najít důvod pro to si na chvíli odpočinout. Po opravě na to skočili a za chvíli mi zmizeli v dáli, holt jiná liga. Trail Baron to tuším byl :)

      A Klínovec ještě jednou, byl jsem tam s přítelkyní, takže jsme jeli pomalu (Azur nebo Rubín) ale i tak se na jednom místě za skoro minimální rychlosti vysekala, dojel nás taky jeden pár, ptali se, jestli je vše v pohodě. Bylo, takže jsme poděkovali a jeli dál. O kus dál jsme je dojeli, dávali jsme si pauzu chvíli a nějak jsme se dali do řeči. Týpek říkal, že má půjčené kolo a že mu přijde, že nic moc (byl to nějaký obyčejný HT), tak na to koukám a vidlice se propadala do půli zdvihu jen se na ní trochu zatlačilo, evidentně těžce ufouknutá. Tak jsem mu jí doufoukal a dole pak říkal, že to hned bylo o něčem jiném.

      Takže když můžu snažím se vždy pomoct a doufám, že až jednou budu potřebovat něco já, tak karma zafunguje a taky mi někdo pomůže :)

      0 0
      • RapMan  

        pumpičku na vidlici teda nevozím…

        0 0
      • oddie  

        Montpáky teda nevozím, stejně poslouží koncovky – páčky rychloupínáku.

        0 0
        • Romancero  

          dobrý nápad s těma rychloupínákama! to mě teda nenapadlo:-)

          0 0
        • Jakobo  

          Jako nouzovka by to slo, ale obaval bych se odreni barvy z hrany rafku az na kov. To se mne podarilo, kdyz jsem nekolikrat pouzival lzicku.

          0 0
          • Japhy  

            Když už bych volil takovouhle nouzovku tak bych ten rychloupínák vypodložil obalem od pišingru z kapsy nebo přinejhorším nějakým tím pohozeným odpadkem. Škarpy jsou zasviněné plastovým bordelem snad všude.

            0 0
            • Winux  

              Tak zrovna montpáky o hmotnosti nula nic, které člověk necítí skoro ani v kapse bych jako problém neviděl :)

              Pumpičku na vidlici jsem si vzal proto, že kolo jsem měl nové, tak kdybych chtěl něco ještě v terénu přenastavit, jinak jí standardně nevozím, týpek měl prostě štěstí :)

              0 0
    • Youda  

      Vercajk, duši a lepení vozím. V začátcích vše v jedné brašně pod rámem (inbusy samostatně atd.), pak přišel defekt a dál už to znáte …

      0 0
    • Jano86  

      Ja som jednou jel s HK do Liberce a na jednom úseku som ostal bez vody… Normálne som bol hotový… Tak som zastavil a trochu predychaval a zastavil jeden starší pán že čo se deje.. Tak mu rikam ze som v prdely ze nemám vodu.. Tak mi polku bidona prelil.. Super! Treba si pomáhať.!! . A nie furt nadávať ci slovak nebo Čech!

      0 0
      • pete  

        Znám a snažím se řešit preventivně, pokud okolností umožňují, v zastavěné oblasti. Koukám, jestli někoho neuvidím venku a poprosím o vodu. 100% úspěšnost, většinou lidé nabízí i sirup, uz jsem i pojedl koláče, jednou dostal pivo. Jen jednou jsem v chatové oblasti neuspěl, že čistí studnu. Nicméně ochotná paní mne dotáhla k sousedům a vodu zařídila. A vyuziju vlákna a poděkuj pánovi, co mi zalepil duši už teda asi před patnácti lety v Českosaskem Švýcarsku. Po druhém defektu a absenci lepení jsem tlačil kolo vesnicí a sám se nabídl a zalepil. Pro udržení pozitivní karmy pomoc poskytují i já, jako např. slečně, která se snažila rozmotat retez zasukovany neuvěřitelným způsobem. Takže jsme měli ruce ******** oba, ale dílo se podařilo. A ani mi to nevadilo.

        0 0
    • Mrosconi  

      Před léty jsem potkal na jednom Beskydském kopečku (Lysá) pána na vozíčku, kterého se snažila vytlačit partnerka na vrchol. Byl to elektrovozík, ale evidentně už bez šťávy. Na vrchol chybely necelé 2km. Zastavil jsem a nabídnul pomoc. Dáma byla již na sklonku sil a pán chtěl dolu, protože… Jelikož to bylo na asfaltovce, tak tam jezdiy auta. Ne moc, ale jezdily. Nikdo nezastavil. Nebylo lano tak z duše jsem udělal atrapu a přivázalvozíček za zadní stavbu. Začal jsem jej tahat na kole a ujeli jsme asi 500m. Kolem nás profičelo asi 10 silničářů, ale nikdo nesklonil ani hlavu. Hold trénink. Až pak zastavil asi 70 letý pán na staré Favoritce a pomohl se svým opaskem. Pána jsme vytáhli nahoru.

      Je smutné, že někteří nevidí, neslyší.

      Třeba ve Švýcarsku (někde kolem Chamu) jsem čekal na kolegu až mně dojede a tak jsem si lehl do křipopy u cesty. V ten moment zastavili vlastně všichni a nabízeli mi pomoc. U nás je to trochu jinak. Hold, ta naše povaha Česká. Ale nejsme na tom nejhůř:)

      0 0
      • Romancero  

        hele -zase bych to tak nebral-je to spíše o náhodě, jaké lidi v danou chvíli přitáhneš! Třeba prostě máš v ten moment zažít určitou zkušenost..:-)

        0 0
      • Jakobo  

        Co to tady proboha resite? Spousta popisovanych historek neni o ignoranci okoli, ale o absenci znalosti situace a vlastnich limitu. Treba tady nerozumim, cos jako od tech projizdejicich aut cekal? Privazat invalidni vozik provazem za tazne zarizeni a tahnout pana Lorence na Lysou horu? Nebo odstavit auto v kopci do prikopu a vytlacit jej na vrchol? Neni spis problem u tech, kteri neznaji sve limity?

        To, ze tys jej pak tahl za gumu a nekdo jiny si sundal ksandy, to nepovazuju za normalni reseni ani neco, co by se melo moralne vyzdvihovat. To je pouze cele absurdni stejne jako invalida, ktery se vyda na vysokohorskou turistiku na elektrickem voziku stavenem pro mestsky provoz. Mozna tak dobre tema na anekdotu.

        Z ostatnich popisovanych pripadu spis citim vycuranost, vsak ono to nejak dopadne, na co bych to tahl. Navic v podminkach preplnene ceske kotliny se samoskou na kazdem rohu a autobusovou zastavkou kazdych 500 metru bych spis nechal pracovat matku prirodu a zkusenost pro priste. Oni si budou sakra dobre pamatovat, jestli jet na 4 hodiny v lete bez piti.

        Ja jsme si tim vsim take prosel a mockrat. Rozrezana duse o pasku a k tomu nevhodna pumpa, nedostatek obleceni a dalsi a dalsi. Nevim jestli ve vsech, ale asi v prevazne vetsine to byla moje chyba, ze jsme nebyl pripraveny. Brecet na foru jaci jsou lide ignoranti mi prijde mimo. A aby nedoslo k nedorozumneni, tady nejde o zivot, ale o pohodli.

        A nakonec bych chtel pripomenout chovani tech, kterym se pomuze a mnohdy se to obrati proti. Uz nekolikrat jsem nasel mobil nebo penezenku a ve vysledku jsem byl v podezreni z kradeze. Navic lide neumi podekovat, neumi ocenit snahu, nepochopi, ze s tim mam nejakou praci a jeste chteji vec nekam donest, aby nemuseli jezdit za ke mne. Ale to uz nema smysl dal rozebirat.

        0 0
        • jIrI___  

          +1, to tažení invalidy je hodně úsměvný příklad.

          0 0
        • Romancero  

          to je právě o konkrétní situaci..tady se snad nikdo morálně nepovyšuje-prostě popisuje situaci a jak ji řešil.

          0 0
    • Gaper  

      Asi záleží na lokalitě. V lesích u nás, není člověk co by se nezeptal. Před týdnem jsem lepil duši přítelkyni, projelo grupeto žiletek, pár solo žiletkářů a dva bajkeři. Všichni se zeptali, jestli máme všechno, až mě to zarazilo..

      Takový ten opak je např. Pálava, tam jsem se taky neptal, to bych se ptal totiž co pět minut.

      0 0
    • puka  

      Nevím kde jezdíš, ale mně se vždycky povedlo pomoc získat či poskytnout. U nás na Moravě nejspíš žijí lidštější lidé :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.