• Celaskon

    Ahoj,

    nedostal jsem přednost a i přes veškerou snahu naboural do auta. Po nárazu byla na místo zavolaná sanitka. Následoval převoz do nemocnice. Na místě byli i policisté, ale asi až po mém převezení do nemonice. Viník, který mi nedal přednost mi do nemocnice přinesl potvrzení o účasti na dopravní nehodě – v té není uvedena vina, pouze jsou uvedeni účastníci. Dostal jsem informaci, že musím co nejdříve ohlásit pojistnou událost u pojišťovny kde je auto registrováno k platbě povinného ručení. Paní na infolince mě informovala, že nejde poj.událost jen ohlásit, dala mi na výběr jestli chci registrovat poj. událost jako poškozený nebo viník. Trvám na tom, že jsem poškozený, avšak u policie není případ ještě uzavřený – není prokázána vina. Výslechy budou probíhat až mi to umožní zdr. stav.

    Nechal jsem tedy tuto skutečnost zapsat do poznámky k likvidátorovy. Paní z infolinky mi bylo sděleno, že mě kontaktuje likvidátor až po určení viny policií. Den na to (dnes) mě už kontaktoval likvidátor a chtěl vědět kde kolo je, že si kolo dojedou vyfotit. Nadiktoval jsem mu adresu policejní stanice.Dále mi zaslal formuláře k uplatnění škody na zničeném oblečení a přilbě, které mám doma.

    Jsou v nich políčka kde mám napsat míru zavinění v % – to přece nemůžu vyplnit, když policie případ ještě neuzavřela a neurčila míru zavinění.

    Racionální postup by byl počkat na výsledky vyšetřování a poté až všechno sepsat. Je tento postup, z mého pohledu opačný běžný?

    Trochu se mi příčí uvádět viníka jako viníka, ikdyž z mého pohledu to tak skutečně je a trvám na tom, ale jak říkám, o vině přece musí nejdříve rozhodnout policie.

    Může se prosím někdo vyjádřit, kdo k tomu má profesně blíže, případně něco podobného zažil?

    Je to moje první zkušenost a upřímně jsem z toho dost špatný.

    Děkuji za ochotu.

    0 0
    • Celaskon  

      Samozdřejmě jsem jel na kole, to mi nějak vypadlo.

      0 0
    • Čipera  

      Je to běžné kamarád řešil něco podobného. Pokud je jasnej viník a nejsou tam žádný jiný okolnosti zavinění třeba třetí osoba,alkohol nebo tak něco tzn. že on ti prostě jen nedal přednost je zbytečné čekat na vyjádření policie, protože tý to může trvat třeba rok než případ uzavře. Co se týče pojistného plnění policie v tomto případě nehraje zas takovou roli, protože viník je jasnej. Ona stejně pak akorát napíše oboum stranám dopis, že případ je uzavřenej s tím že on byl viník a jemu že zavinil nehodu a že mu seberou tolik bodů a daj mu takovou pokutu. Policie by hrala roli pouze pokud by si chtěl viníka zažalovat za ublížení na zdraví a další kraviny a tzv. se na něm peněžně zahojit. Každopádně nech si zaplatit z jeho povinného ručení i náklady na nemocnici, bolestné atd… máš na to právo a jeho to moc stát nebude od toho je povinné ručení. A co se týče kola nechal bych si napsat ještě nějaký posouzení a ocenění škod v nějakém cykloservisu. Kolikrát tomu likvidátor pořádně nerozumí a částku střelí trochu od boku. Ten známý měl naprasklý rám čehož si likvidátor nevšim tak napsal odvolání a nakonec mu zaplatili celé kolo.

      0 0
    • Čipera  

      Je to běžné kamarád řešil něco podobného. Pokud je jasnej viník a nejsou tam žádný jiný okolnosti zavinění třeba třetí osoba,alkohol nebo tak něco tzn. že on ti prostě jen nedal přednost je zbytečné čekat na vyjádření policie, protože tý to může trvat třeba rok než případ uzavře. Co se týče pojistného plnění policie v tomto případě nehraje zas takovou roli, protože viník je jasnej. Ona stejně pak akorát napíše oboum stranám dopis, že případ je uzavřenej s tím, že on byl viník a jemu že zavinil nehodu a že mu seberou tolik bodů a daj mu takovou pokutu. Policie by hrala roli pouze pokud by si chtěl viníka zažalovat za ublížení na zdraví a další kraviny a tzv. se na něm peněžně zahojit. Každopádně nech si zaplatit z jeho povinného ručení i náklady na nemocnici, bolestné atd… máš na to právo a jeho to moc stát nebude od toho je povinné ručení. A co se týče kola nechal bych si napsat ještě nějaký posouzení a ocenění škod v nějakém cykloservisu. Kolikrát tomu likvidátor pořádně nerozumí a částku střelí trochu od boku. Ten známý měl naprasklý rám čehož si likvidátor nevšim tak napsal odvolání a nakonec mu zaplatili celé kolo.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Zprávu pro pojištovnu klidně vypiš, stejně si to řeší sama. Na policajty čekat nemusíš.

      0 0
    • Johnnyxjr  

      Čus loni mě taky sestřelilo auto pojištovna chtěla napsat viníka tak jsem jí odkázal na PČR a číslo jednací oni si to předaj.

      0 0
    • 2. Bóďa  

      Asi bude záležet na konkrétní pojišťovně. Potvrzení o účasti na dopravní nehodě pro ně nemá žádnou vypovídající hodnotu. Klidně můžou oba účastníci tvrdit, že jeli na zelenou atd. Proto je to na Policii.

      Takhle- ohlásit to můžeš i tak a rozhodně to udělej, ale peníze můžou trvat dlouho… :(

      Ale jestli máš férového viníka a sám to nahlásí, je to v pohodě.

      Stalo se mi úplně to samé. Dlouho se nic nedělo, asi po 5 týdnech jsem to tedy nahlásil sám ( viník nic ), tak alespoň to mám nafocené likvidátorem a mohl z kola vzít použitelné.

      Dokud to viník sám nenahlásí, nebo nebudu mít protokol o PČR, mám smolíka.

      Ať to dobře dopadne, hlavně zdraví!

      A jak tu správně padlo, nech si někde v servisu udělat odhad na opravu.

      0 0
      • Celaskon  

        Ahoj, nejen Tobě, ale i ostatním děkuji za rady.

        Domluvil jsem se s likvidátorkou, aby mě zaslala protokol s nálezem. Kolo stojí u policie a já se pro něj dopravit prozatím nemůžu. Pokud nebudu s odhadem škody souhlasit budu určitě rozporovat. Pokud takový průběh nastane nechám si vytavit posudek z cykloservisu kde jsem kolo kupoval. Kdybych byl zdravotně ok, nechal bych si posudek vystavit už předem. Ikdyž nechci nikomu křivdit, ale mám trochu obavy, jestli likvidátorka bude schopná pochopit hodnotu kola, případně následky po nárazu kola, hlavně na karbonových komponentech.

        Předpokládám, že musím protokol s nálezem podepsat nebo ho rozporovat, obejít mě snad pojišťovna nijak nemůže, ne? U focení osobně nebudu.

        0 0
        • MD1972  

          ahoj. a jako u klasické bouračky..

          NEDÁVEJ ČÍSLO ÚČTU..a napiš tam..

          ( výši limitu plnění chci nejprve odsouhlasit )

          dáš účet- oni to ocení – pošlou peníze a už z nich nic nedostaneš

          (nebo potom horko těžko přes právníky)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.