• tromboonen

    Zdar, o aliexpresu je tady sice par vlaken, ale nenarazil jsem na blizsi info resp. zkusenosti s platbou kartou..

    Objednal jsem par blbosti za cca 116 USD, PayPal bohuzel nejde, nerad ale dal jsem tam cislo kreditky, plati se to Aliexpresu a ne primo prodejci, tak by to snad melo byt v poho… ALE u karty mam sluzbu ze kdyz neco platim na Internetu, prijde mi SMSkou kod, ktery tam musim dat, vyskoci dalsi okno co na ten kod ceka.. alespon kdyz si kupuju listky na vlak atd. tak to tak probiha

    Tady se nic takoveho nestalo, jen jsem zadal udaje o karte a bylo to, neprisel mi mail o potvrzeni platby (z banky ani z Ali)… na uctu je v objednavkach ze je to zaplaceno a ceka na potvrzeni platby…

    Ma nekdo zkusenost, nejlepe pokud mate taky na kreditce ten SMS kod, chtelo jej to po Vas i na Aliexpresu?

    Dik

    0 0
    • Miches  

      Pro tento typ platby ti kód nepřijde. Počkej 2–3 dny, peníze se ti odečtou z účtu a v objednávkách se objeví, že je to zaplaceno a i ten email od Ali přijde.

      0 0
    • analytic  

      Platba VISA kartou naprosto bez problému. Už tam takto nakupuji několik let. Vždy zadám do SECURE okna čísla karty a platba proběhne. Informuje Vás o tom mail.

      0 0
    • McBlacky  

      já od nich bral manžetový knoflíčky platba mastercard a taky to nechtělo 3D secure ověření.

      Funguje to tak, že kdo má 3D secure tam se použije, kdo nemá, platíš bez sms ověření, pokud tvoje karta umožnuje online transakce.

      Pak ti samozřejmě anonymně vyluxují účet a jsi v prdeli :)

      0 0
      • tromboonen  

        A kua… tak to budu doufat.. ja jsem si prave rikal, ze kdyz tam mam ten SMS kod tak mi to nikdo vyluxovat/pouzit na netu kartu jen na zaklade cisla nemuze, nevedel jsem ze to nekde muze probehnout bez nej, od ty doby co jej tam mam tak ho to po mke vsude chtelo..

        A co myslis 3D secure?

        Ta moje karta je taky Master BTW, jestli ma 3D secure netusim..

        0 0
        • McBlacky  

          já myslím že to oveření sms se jmenuje 3D secure. Třeba to vysvětlí někdo z branže

          jinak pro tohle je nelepší mít kartu kde ji blokuješ a odblokováváš (přes telefon nebo web), transakce pak z ní jdou jen když je otevřená. Pokud často hodláš platit na ne úplně bezpečných místech, je to varianta.

          0 0
          • tromboonen  

            Aha jasne..

            no tak byla to https stranka, Aliexpress si snad nelajsne neco provist, to by se jim nevyplatilo, jednotlivec by se k tem udajum snad nemel dostat (normalnim zpusobem)…

            To s tou druhou kartou na me moc slozite a uz tak jich mam prilis.. budu davat bacha :)

            Dik vsem za uklidneni

            0 0
            • oddie  

              Hele, a to se na Alipay takhle třeseš, a s Paypalem takové obavy nemáš? Vždyť Paypalu dáváš úplně ty samé informace o kartě, ještě k tomu trvale, aby si je uložili, navíc zrovna Ebay coby vlastník Paypalu měl nedávno poměrně nepříjemnej problém s hackery, ne Ali group. Přes který jdou mimochodem řádově větší objemy plateb než přes Paypal, akorát tady se to neví.

              0 0
              • Spathodus  

                Mám trošku jiný dotaz. Budu si teprve dělat registraci na Alliexpressu a zajímalo by mne, jestli karta, kterou budu platit musí být vedená na mě, nebo můžu použít kartu třeba přítelkyně, či někoho z rodiny?

                0 0
                • Smazaný účet  

                  idealne na souseda:)

                  0 0
                  • Martin  

                    vyhnul bych se kartě psané na šéfa a na milenku

                    0 0
                • Kouba_2005  

                  Podle mě nemusí, při platbě pak zadáváš jméno majitele karty a potřebné údaje z ní.

                  0 0
                  • Spathodus  

                    O to mi právě jde. Když pak zadám údaje o majiteli karty, které nebudou totožné se mnou, jakožto objednatelem, tak aby v tom neviděli nějakej podfuk nebo tak něco. Jestli nemám rovnou raději udělat i registraci na přítelku a pak jen zadat jinou adresu doručení, tedy mojí?

                    0 0
                    • Breakpain  

                      Je to o shopu …

                      Někde vyžadují, aby údaje z karty souhlasily s místem doručení, někde je jim to fuk … karta psaná na tebe a doručení na přítelku …

                      0 0
                      • kali222  

                        Proto mě neustále udivuje, že nikdo s takovými těmi přeposílacími společnostmi vystavující PO BOX v zahraniční nerezidentům, nepíše negativní zkušenosti(že nebyl dodaný balíček, nebo platba stornována).

                        0 0
                        • Perfectguy  

                          To spíš bude tím, že pokud Ti přeposílací společnost zřídí virtuální adresu (nikoliv P.O.Box – na ty mnoho prodejců neposílá – buď kvůli předání s podpisem, nebo velikosti) u nich ve skladu, tak ta pak zní na Tvé jméno, tudíž jméno příjemce se shoduje se jménem majitele karty :-)

                          0 0
                    • Kouba_2005  

                      Tak to nevím. Zatím jsem vždycky objednával a platil svojí kartou. S odlišnou dodací adresou každopádně nikdy žádný problém, i když to třeba bylo na úplně jiné jméno.

                      0 0
                    • oddie  

                      Je jim to absolutně šumák.

                      0 0
        • Breakpain  

          Řeší se to tak, že máš speciální účet na platby tohoto typu, kde máš plus mnus odpovídající hotovost ;) … takže nevyluxují nic. Nevýhoda je, že nemůžeš kupovat obratem, vždy si tam musíš převést peníze a protáhne se to.

          Já mám takhle 4 účty, co to točím … je to prasný, je to opruz a asi to snížím na 3 … (na 1 mi chodí výplata, 1 používám jako běžný účet, 1 mám pro trvalé a inkasní platby a 1 na eBay atd.)

          0 0
          • corben  

            Nemusi se to tim nutne protahovat – pokud mas ty ucty v jedny bance jsou prevody realtime…

            Dalsi moznost „zabezpeceni“ je upravovat limit pro online platby na karte jenom kdyz chces platit (coz je ale asi o 20sec casove narocnejsi nez predchozi varianta;).

            0 0
            • bagr84  

              U nekterych bank 2 dny (z vlastni zkusenosti KB a Uni).

              0 0
            • Breakpain  

              Každý účet jiná banka ;) … mám to rád totálně oddělené ;).

              Tvou variantu znám, ale když už se tím prdím … ;).

              Každopádně něco s tím dělat budu … co přibývá plateb atd … začínám z toho šílet a mám v tom bordel trošku :)

              0 0
      • bagr84  

        Jinymi slovy je 3D secure k nicemu :)

        Taky jsem ted na tim kroutil hlavou, kdyz po mne Ali sms nechtelo…

        0 0
    • roman 3D  

      za poslední půlrok zhruba 30 pladeb Visa kartkou a nikdy žádný problém, plni lidí u nás z práce si tam nakupuje a nikdy NO PROBLEMO

      0 0
      • Perfectguy  

        Já na takovéto typy transakcí (nákup z Číny atd) používám Virtuální kreditku – máš jen číslo karty a vždy přes net zadáš, kolik a jakou měnu chceš platit – v SMS ti pak přijde platnost karty a ten druhý kod co je normálně natištěn na druhé straně karty za podpisem. Takže i kdyby to někdo chctěl kopírovat, tak pro další platbu už to fungovat nebude…

        0 0
    • levnezde.cz  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • petrun  

      Mám založeno Alipay což je asi něco jako virtuální kreditka. Tam zadáš údaje ze své kreditky + kontakty a nemusíš mít při platbě kartu ani u sebe. Místo zdlouhavého vyplňování jen zadáš heslo které si zvolíš a můžeš platit. Platím s ní téměř denně a zatím je můj účet v pohodě.

      0 0
    • obywan  

      Máte někdo zkušenosti s reklamací? Nikde to tam nemůžu najít. Je tam open dispute, ale jen u objednávky co jsem ještě nepotvrdil příjem.

      Asi to není jak na ebay, že?

      0 0
      • obywan  

        Aby bylo jasno, nejde o to, že by mi zboží nedošlo, ale že se rozbilo.

        0 0
        • Concorde  

          Imho jedině dobrá vůle prodejce

          0 0
        • marapara  

          já řešil reklamaci světla, které přišlo a nesvítilo, prodejce chtěl natočit video, což jsem udělal a poslal jsem mu to. Z videa bylo naprosto jasné, že je špatné světlo. Prodejce po shlédnutí videa poslal nové světlo.

          Předtím jsem ale reklamoval u jiného baterry pack u asi 1/2 starého solarstormu, také jsem posílal video a vymllouval se, že nejde otevřít, což samozřejmě šlo, chtěl jiný formát, překonvertoval jsem to a stejné výmluvy. Takže záleží na prodejci. Buď narazíš na hajzla, který se bude kroutit jako had, nebo na poctivce, který to bude řešit.

          0 0
        • snsoo  

          Je dobrý nakupovat u " TOP-RATED SELLER" a u těch který maj hodně feedbacků. S těmi je většinou slušná dohoda a ikdyž něco rozbijete svoji vinou, rozbitou část vám třeba se slevou pošlou.

          0 0
      • oddie  

        A co je na ebay jinak? Po té lhůtě 45 dnů na Paypalu jsi tahy druhej…

        0 0
    • Marki94  

      zdravím, omylem jsem při platbě na aliexpress uložila číslo své karty..opravdu mi to nepřijde bezpečné a chtěla bych to číslo zase smazat. Nemáte s tím někdo zkušenost? díky moc

      0 0
      • Miramar  

        Přidávám se k dotazu…mám ten samý problém.

        0 0
        • tromboonen  

          Nevim jestli na to tam maji nejake menu a zkouset to za vas nebudu (co takhle account settings, edit member profile, deactivate account?), ale kazde stranky, kde davas nejake osobni udaje (pri prihlaseni, mineno jmeno atd.) musi mit moznost, jak jejich provozovatele pozadat o aktualizaci nebo smazani takovych udaju, privacy policy se to jmenuje… vetsinou to neni uplne jednoduche (musis jim napsat zadost/mail), ale pak je musej vymazat.. i cinani na takhle mezinarodne proflaklym Website to jiste budou mit http://rule.alibaba.com/…ail/2034.htm kapitola D, bohuzel jenom pisemne :)

          Ale zas tak bych se toho nebal, kdyz uz jste to tam z neopatrnosti ulozili, bud bychy nechal byt, jestli se nepovede to nejak zrusit, nebo zrusil uzivatele, ty povesti se by nekdo z Ali vykrad kreditku budou dost pritazene za vlasy, nedovolili by si poskodit povest, jina vec je nejaky hacker, ale to se muze stat vsude, to by pak clovek nemoh online nakupovat vubec… dejte si limit na online transakce (ktery se da pripadne na chvili zmenit kdyz potrebujete) a vyreseno

          0 0
          • Esi  

            Ryché řešení za nějaké 2–3 stovky podle banky, nech kartu zablokovat a vydají ti novou, věřil bych tomu víc než tomu že jsou údaje smazané definitivně

            0 0
            • Jimm22  

              spiš si zablokovat platby na netu a povolit jen když něco platim :)

              0 0
        • pali2  

          Prihlásiť sa na Aliexpress, My aliexpress, My alipay, aktivovať alipay wallet, a potom na alipay odstrániť kartu.

          0 0
          • Miramar  

            K čemu je dobrý ten Alipay??

            0 0
            • Smazaný účet  

              Konkurent paypal.

              0 0
            • pali2  

              je to keď chceš na ali aj predávať, ja som hlavne hľadal ako odstrániť kartu z učtu na ali a takto to funguje

              0 0
              • Miramar  

                Ok,díky za tip.Příjde mi to nějaké moc složité,už to nechám tak,stejně mi za 2 měsíce končí platnost karty a až budu mít novou,tak už si na to dám pozor.Do té doby si budu v internetbanking povolovat platbu kartou přes net,jen když budu něco kupovat a pak to zase zakážu :-)

                0 0
                • pali2  

                  Čo je na tom zložité? Max dve minúty. Zadal som všetky údaje ako na ali účte akurát číslo vodičáku som si vymyslel.

                  0 0
          • ninaem  

            Skusat to podla tohto navodu ale pokazde mi to napise ze nemam pristup, vies mi prosim poradit?

            0 0
      • Radek Broz  

        Buď jim věříš (u firmy jako Ali nevidím problém) a nebo jim nevěříš a nenakoupíš tam. Nějak moc nevidím rozdíl mezi tím „dala jsem jim kartu / dala jsem jim kartu a uložila / dala, uložila a raši bych to smazala, protože si myslím, že mě okradou, ale když je hezky poprosím a oni číslo smažou, tak už mě okrást nemůžou.“

        0 0
        • podvlada  

          Přesně něco takovýho jsem chtěl napsat. Ty údaje u sebe můžou mít tak jako tak, je naivní si myslet, že když nekliknu na „uložit“, tak si ho zapamatovat nemůžou a nebudou mě moci okrást.

          Na druhou stranu u Ali-cokoliv (aliexpress, alibaba, alipay…) bych se zase tak moc nebál.

          Každopádně jistota je mít na kartě nastavenej limit internetových plateb na nulu a povolit jenom když kupuju. Což i přímo vybízí si konečně založit účet u nějaký inteligentní banky, kde si tohle můžu nastavit na počkání v internetbankingu a nemusim za to ještě třeba platit nějakej stupidní poplatek.

          0 0
      • marapara  

        Mně to několikrát nabízelo, ale nikdy jsem do toho nešel.

        0 0
      • Roldy  

        Poslední dobou to po mě přestalo chtít heslo k Alipay. Platba proběhne bez pinu (Alipay), ani kreditku to nechce, jen na základě přihlášení do aliexpressu. Nevíte jak to vrátit na pin z Alipay. Dík._

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.