pískání brzdy Hayes Stroker Trail

15 nepřečtených
  • ppavel4

    Mám brzdy Hayes Stroker Trail a pouze při jízdě mi píská zadní brzda (a to dost hlasitě), když zastavím a zatočím kolem, tak není ani slyšet, že by škrtala. Zkoušel jsem jestli není povolený třmen, zkoušel jsem ho docentrovat, zkoušel jsem, jestli není vůle v náboji, jestli není nějaká nečistota na, nebo pod destičkou, ale nic nepomohlo. Můžete mi poradit, cím by to mohlo být příčinou?

    0 0
    • iceek  

      Pri zatizeni kola svou vahou se zmeni poloha kotouce vuci destickam a trmenu. Tolik k volnemu toceni bez skrtani. Otazka je, zda-li piskaji pri przdeni nebo kdyz nebrzdis. Pokud piskaji, kdyz brzdis, tak to muzou byt spinave desticky kotouc, nebo ostre hrany desticek. Pokud kdyz nebrzdis, tak treba vibrace desticek v trmenu.

      0 0
    • Georrge  

      hmm, obvykle kotouce pri volne jizde skrtaj, ale ze by piskaly… no kazdopadne zkus tohle – kdyz centrujes tak, aby kotouc byl mezi deskama pri nezatizeni, tak kdyz pak na to sednes, tak se vlivem deformace naboje a zadni stavby zmeni poloha kotouce vuci deskam a muze zacit skrtat. Proto se zadni kotouc serizuje tak, aby byl v nezatizenem stavu bliz vnejsi desticce. Klidne to pak v nezatizenem stavu muze skrtat, ale jak na to sednes, tak to prestane.

      0 0
    • xshreck  

      Přestaň jezdit na kole :D

      0 0
    • Kami  

      Mám stejny brzdy a děla ji mi to stejny, ale na předním kole. Někdy piskaji vic, někdy min a někdy vůbec. Nepiskaji tak prvni kilometr. Je to dost otravne, když jedu tam kde je moc cyklistu, tak pribrzduji , abych nepiskal :-D

      0 0
      • Kami  

        Jo a ještě se mi pomalu vrací packa a myslím,ze se ani úplne nevrátí protože ma docela velkou vuli.Čím to?Odvzdusnit?

        0 0
        • michalrysina  

          Trochu to oživím, mám sice Rydy( poznámky o špatnejch brzdách si prosím odpustte) a přední brzda mi při delším intenzivnějším brždění píská. Jinak když nebrzdím tak občas škrtne kotouč ale jinak ok.

          0 0
    • antiviruss1  

      mam uplne ten stejnej problem… kdyz jedu nebo do zatacky tak priserne cinkaj a opravdu to dokaze znechutit jizdu

      0 0
      • vlasto  

        do zatacky, nebo na pusteny plny odpruzeni, po divocine, zacnou cinkat. Mne to rozhodne jizdu neznechucuje.Pak se to srovna.

        0 0
    • Bat1  

      Mám je taky, sice pískají/cinkají čím dál méně, ale pomáhaže přibrzdíš a „vycentruješ“ jí. Pak mám klid na celej den. Já si myslím že to bude destičkama ale měnit je ještě nechci,takže počkám,zatím mě to moc neštve.

      Jinak brzdí bombastycky. Co mě sere je, že mi rarezli ty štelovací kolečka tam:/ Vůbec nevím proč, v dešti jsem jel jen jednou a že by to stačilo?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.