• michalscupak

    Čau lidi. Prolez jsem to tu a nemám z toho nějaký závěr.

    Chci si pořídit nějaké lepší pedály oproti normálním kovovým.

    Z SPD nemám až tak strach na lehčím XC, to si myslím že by to mohlo být v pohodě. Ale bojím se toho jak vjedu do terénu (např.Rychleby), samostřejmě lepší záběr a tak, ale co pády. Pád do boku je mi celkem jasný. Ale co přes přední, musí se u SPD M540 vždy aby to „vyplo“ udělat ten pohyb patou do boku ?.. No a další varianta je že kdyby se mi nakonet ty SPD nezdáli tak neco takového http://www.cyklovb.cz/…daly-pd-mx30 .. má to smysl ?

    Díky moc … ptám se tak divně… ale nevím jak už to vysvětlit :)

    0 0
    • Georrge  

      těžko říct jestli těch pár pinů bude botu držet líp jak zuby na klasických pedálech… je tam ale větší opěrná plocha, ale taky dvojnásobná váha.

      0 0
    • rb  

      Co sem letěl přes řídítka,pokaždé byly nohy už venku,ani sem nevěděl jak…

      0 0
    • deekay  

      Ja jezdim ted oboji, jak SPD, tak platformy. A dokonce mam presne tyhle PD-MX30. V baleni byla sada delsich pinu, takze doporucuju hnedle presroubovat, ty standard jsou kratoucke.

      Pouzivam s botama Shimano MP56 a pride mi, ze to drzi paradne. Nicmene 5.10 boty jsem nezkousel, tak porovnani nemam.

      Piny na tech MX30 jsou hodne ostre (jsou to M3 cervici, vetsina dalsich pedalu pouziva M4), tak bacha na to ;)

      0 0
    • Atilla  

      U platformy počítej s tím, že při šlapání do kruhu ti občas noha sjede. To je tak jediné mínus, protože když použiješ kvalitní pedály + boty na platformy určené, tak ti noha v terénu nesjede. Můžeš nohu sundat kdy se ti zachce a budeš dělat správně bunny hop. Hodně jsem nad SPD přemýšlel, ale jezdíme technické traily, kde to buď dáš, nebo spadneš a volná noha je prostě jistota.

      0 0
      • Georrge  

        můžeš mi prosím ukázat nějaké boty vhodné na pinové platformy? Uvažuju no nových botech, přinejlepším tkaničkové černé, a páč se v tom vůbec neorientuju, tak nevím jaké tretry nebo boty na klasické pedály či piny vhodné :)

        0 0
            • LRRTM1  

              Pěkný, ale já si stejnak vystačím na to moje bikeparkování s teniskama s rovnou podrážkou. Jen jsem Georrgovi poslal odkaz na boty určený přímo na platformy.

              0 0
              • Georrge  

                dík za ukázku, ale je to docela drahý no :D ale aspoň už vím jak to +/- vypadá a kouknu po nějakých levnějších

                0 0
                  • Vilém  

                    Velikost c.12 neni uplne bezna:) Ale treba mu sednou. Osobne pro toto pouziti vozim Powery od Bati, neni to sice ideal, ale za 500,– v doprodeji to jde.

                    0 0
                    • pepino  

                      No měli větší výběr velikostí. taky vozím Powery, asi 999 před tak 3 rokama.

                      0 0
                      • Atilla  

                        Do teď jsem taky vozil kecky, ale powery vydržely asi 3 výlety a emeriky 2× bikepark než byly podrážky pryč. Navíc ty shimana maj tvrdou podrážku, takže mě nebolí chodidlo po celodenním drcání a skákání.

                        0 0
          • DaSnail  

            jop, sú hodne dobré.

            0 0
        • Atilla  

          teď vozím shimano DX. Noha na nich drží fakt primově. Navíc poměrně velká odolnost proti vodě a chráněná vnitřní strana kotníku. Za 1100kč dobrá cena, ale u mě je to min. 1 pár na rok.Shimano jich má v nabídce dost, stačí si jen vybrat

          Pak 5.10 cena o dost vyšší, ale kvalita někde jinde, ale zase jim prý rychle odcházej podrážky.

          0 0
    • konarider1  

      I ve sjezd sou SPD velká výhoda.No a při pádech?Zatím sem se vždycky vycvaknul automaticky, jak při pádu na stranu, tak i při poletu přes řídítka, za mě teda jedině SPD

      0 0
      • ZuzicK  

        SPD jsou dobre jak do kopce tak i z kopce. Na trenovani techniky a hodne tezkych veci jedine platformy.

        Jinak automaticke vypnuti taky neni automaticke, sama jsem 6 let kvuli spd nespadla a pri padu jsem vzdy vypla, jen minuly rok jsem se smotala tak rychle, ze i spd vyply pozde :-/

        0 0
    • Vilém  

      Na normalni jezdeni bych volil spis SPD.

      0 0
    • LRRTM1  

      Musím to zaklepat, ale nikdy se mi nestalo, že bych nestihl vycvaknout nohu, když jsem se neplánovaně blížil k zemi. U platforem mám problém, že zapomenu, že nemám SPD, ale to je moje blbost, jinak drží parádně – jen to chce trochu rovnou podrážku.

      A pokud máš strach z vycvakávání, tak SPD SM-SH56 jde vycvaknout do všech stran. Za sebe ale nedoporučuji. Když si zvykneš na klasický kufry, tak už vycvakáváš podvědomě a tohle tě maximálně nepříjemně překvapí v nejnevhodnější chvíli :o/

      0 0
      • pepino  

        „U platforem mám problém, že zapomenu, že nemám SPD“

        takže nesundáš nohu z pedálu?

        0 0
        • LRRTM1  

          Naopak – sundám až moc snadno :o) Ale hubu jsem si kvůli tomu zatím nerozbil :o)

          0 0
    • mr.antik  

      Já vozim oboje – platformy když se chci něco naučit, třeba skákat nebo jet něco riskantního, třeba úzké lávky atd… No a na SPD mi to pak jde samo.

      Vypínání/nacva­kávání se naučíš jedině tak, že to bude trénovat a jezdit s nima v terénu. Rychleby jsou určitě dělané na SPD

      0 0
    • Carloss  

      je to jednoduchý, pokud se chceš zdokonalit v technice jizdy a „kopírování“ terénu a nevadí ti občas pokousaný nohy 3:) tak jedině platformy.. jako výhodu spd vidím hlavně možnost i na pevňáku šlapat i v rozbitým terénu.. jinak můj dotaz na sjezdaře kterou nohu(nebo chránič) máte z platforem víc pokousanou? já mám tu ve sjezdech „přední“ jak řešeto, ale zadní jak dětskou prdýlku..:D

      0 0
      • pepino  

        Já taky, přední stranu noh okousanou, zadní v pohodě:)

        0 0
    • albion66  

      Rychlebske jsem projel a mam Cranky (šlehače) a v případě nouze byly nohy venku, ani nevím jak. V propozicích tyto typy pedálu na těchto trailech nedoporučují, nicméně, koho jsem tam potkal tam měl buď SPD-ka nebo šlehače. Nebál bych se toho.

      0 0
      • michalscupak  

        jinak ty cranky mají nějaký jiný systém (výhody, nevýhody) ?

        přijdou mi uplně jiné než např SPD od Shimanů

        0 0
        • JSt  

          vyhodou je, ze jsou drazsi nez shimana, kufry jim vydrzi nesrovnatelne min nez shimanu a v neposledni rade se rychle vyvaklaji – zakladni model vubec nema smysl…

          0 0
          • michalscupak  

            ok

            0 0
          • albion66  

            Šlehače samozřejmě mají jinou konstrukci než Shimana, výhody, hmotnost,bezú­držbovost a neřešíš bahno, záchyt ve čtyřech polohách pohybem nohy vpřed či vzad atd. Úhel vypnutí dle nasazených kufrů (s tečkou v pravo či vlevo) atd. Nenastavuješ vypínací sílu. Pro mne velkou výhodou (pro někoho může být opak) je velká variabilita nohy v pedálu,není tak polohově upnutá-výhoda pro kolena. Nevýhoda cena. Pozor na modely, nevím kolik vážíš, ale (Ti) Cranky můžou mít problémy s jezdci nad 90 kg. Navýhoda cena. O tom, že by se více ničily kufry nevím, mám je více než 3 sezóny a nepozoruji tento nešvar.

            0 0
            • albion66  

              Omlouvám se, dole je již velmi podobné vysvětlení od „skveda“, nechtěl jsem se opakovat.

              0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • jachymk  

      Když padám s M520 jak přes řidítka i do boku vždy se nevím jak vycvaknu. Ani při první jízdě jsem nespadl. Můžu hrdě říct, že jsem si hubu kvůli SPD nikdy nenamlel! Nebál bych se toho, tyhle pedály od shimana přežijí vše. Bláto, voda, ucpání jílem nic jim nestojí v cestě!

      0 0
      • michalscupak  

        ok … jinak jak uz tu nekdo psal něco s crankama je mezi tim rozdil jestli mam cranky nebo shimana (system, uchyceni …) … dik ?

        0 0
        • skvedo  

          Šlehače mají jinou konstrukci upínacího mechanismu. Nejde u nich nastavit sila potřebná k vypnutí, ale jde si zas zvolit úhel vypnutí. Šlehače mají 4 možné místa našlápnutí, což může trochu pomoct v lepivem bahne, ale z spd se mi to vzdycky podarilo okopat. Kufry na šlehače jsou z mekciho materialu nez spd a pri FR kdy se casto tlaci do kopce se pry rychle ozvikaji.

          Omlouvam se za chybejici diakritiku, ale pisu z mobilu.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.