Parťák pro jarní najíždění Girona (Španělsko) - březen 2019

11 nepřečtených
  • BOBEK

    Z různých důvodů nebudu na jaře 2019 kopírovat předchozí varianty „najížděcích“ soustředění – tzn. Toskánsko nebo Kanáry. Rozhodl jsem se pro změnu v podobě oblasti Girony, tolik vyhlášené ideálními podmínkami pro cyklisty všech kategorií. Toto rozhodnutí ale bohužel neoslovuje nikoho v mém okolí, všichni chtějí sázet na jistotu prověřeného. Proto zkouším touto formou, zda by se ke mně nepřidal někdo (1osoba) podobného ražení ze zdejší komunity.

    O co se jedná ? Termínově zatím přesně nedefinovaných 12–14dní v březnu 2019 (preferenčně ve druhé polovině), ubytování v apartmánu apod., s vlastní stravou. Přeprava mým vozem (dostatek místa uvnitř pro kolo a vše potřebné na 14dní) s možností nástupu Pardubice/Hra­dec/Praha a dále po cestě, úhrada nákladů na cestu a ubytování napůl. Spočítané to zatím nemám, bude odvislé od standardu (a místa) ubytování, na kterém se shodneme. Nemusím mít nutně nic ve stylu pětihvězdy, stejně tak ale neprahnu po ubytování „za trest“, byť budu většinu času trávit v sedle kola. Režimově dávám přednost kvalitě regenerace před prozkoumáváním nuancí odrůd lokálních vín, sklenka mi stačí. La Fabrica Girona je ale rozhodně povinná položka k návštěvě :-)

    Stran tras jsem něco nastudoval a připravil, troufám si tvrdit, že vím do čeho jdu. Dovedu si představit společné švihy nebo třeba jen částečně společné – dle výkonnosti. Byť to má mizivou vypovídací hodnotu, můj roční nájezd je cca 10tis km. Hodlám jezdit řízeně v nižší a střední intenzitě, na místní KOMs ambice nemám :-))

    Na konci ledna 2019 bych to chtěl uzavřít abych podniknul potřebné kroky. Osloví-li to někoho z vás, dejte vědět.

    0 0
    • Alojs01  

      Jojo 1700km v aute je sen kazdeho cyklisty…:-)))

      Ale drzim palce at najdes.

      0 0
    • Smazaný účet  

      hlavně si zařaď „časovku“ z Angles na Sant Hilari :-) Zpátky se pak dá sjet pěknou silničkou na Santa Colomu

      Další pěkná možnost: Llagostera->Tossa de Mara->Sant Feliu (sledovat cykloznačení – dá se to tam protáhnout mezi vilkama úplně mimo provoz)->Platja d'Aro->Calonge->nahoru na Romanya de la Selva (cestou je dolmen – zajímavá turistická atrakce)-->a sjedeš zpátky do LLagostery

      nebo se to nechá jet z Calonge na La Bisbal

      nejvyšší cyklodosažitelnej kopec v okolí je Turó de l'Home (1705), ideální asi máš vyjet na Sant Hilari a odtamtud na kopec. Jen teda je to peklíčko, jak odbočíš z hlavní cesty. Asfalt OK, ale sklon strašnej. A nahoře ještě někdy bývá sníh.

      0 0
      • BOBEK  

        Díky Seržo za Tvoje tipy !!! Něco se překrývá s tím co jsem plánoval, něco je ale novinka ;-) Doufám, že to budu moc v dohledné době zužitkovat :-) V takovém případě rád poreferuju.

        Ať se daří !!!

        0 0
    •  

      Nedovedu si predstavit, ze bych jel s nekym z internetu 1700km na dvoutydenni trenink bez sjeti a nejspis s rozdílnou vykonnosti :))). Sam vojak v poli je o nicem a z jara zejmena je skupina dulezita z mnoha duvodu.

      0 0
    • LubosF  

      Ahoj, chápu Tvé pohnutky a Gironu taky zvažuju, ale vyhodnotil jsem, že 1700 km je autem štreka (jezdil jsem 1200 na Azurové pobřeží autem a je to mazec) a cenově to ve dvou nevyjde o moc líp než letadlo, pokud vůbec. Kdybys chtěl ve stejném termínu nakonec třeba na Malorku, jedeme s kamarádem a sháníme ještě někoho. Nájezd na Malorce v průměru 140km/den, jedno dvoukilo určitě taky padne. Luboš

      0 0
      • BOBEK  

        Ahoj Luboši. Díky za Tvůj komentář. Celé je to samozřejmě svým způsobem naivní zvolání, akce má pár slabých bodů, které jsi Ty nebo Tvoji předřečníci zmínili. Pravděpodobnost „padnout“ na „normálního“ člověka tímto způsobem a dát si s ním „svatební cestu“ zní opravdu kapánek šíleně… Nicméně, i takové věci se dějí!!! Jezdíval jsem do Toskánska, s naprosto cizími lidmi. S řadou z nich udržuji intenzivní kontakt po letech dodnes, jezdíme spolu na kratší letní soustředění do kopců a užíváme si to. To auto jsem nevolil kvůli ekonomice celé akce, ale spíš kvůli flexibilitě na místě, možnosti popojet si o kus dál.

        Každopádně jsem se nakonec rozhodl pro cestu menšího odporu a nelámání na sílu, přidám se partě směřující na soustředění do Toskánska, 10ti denní akce. Byť nejsem odvázaný z tamní (ne)kvality silnic (lokálně), pozitiva myslím rozhodně převáží.

        Za nabídku na Malorcu děkuju, stejně jako Gironu si ji zatím nechám na wish listu :-) Ať vám to tam vyjde podle představ !

        0 0
        • LubosF  

          Ahoj. Jasně, chápu. Možná přijdu v březnu s prosíkem, jestli mě nevezmete sebou, když neseženeme někoho dalšího ;-) Malorka ve dvou je málo. Příjemné najíždění!

          Luboš

          0 0
          • BOBEK  

            Ahoj. No jasně, napohodu. Na Mallorce by ses zahřál určitě víc, ale i v Toskánsku jsme jezdili v dubnu krátký/krátký. Jen pro představu – ubytování v apartmánech/bun­galovech s předzahrádkou (takže vlastní „vaření“). Sjíždí se tam vždy v rámci této akce cca 50lidí různé výkonosti (road, tri, ale i mtb zaměření), takže se skupinky po prvním dnu dvou rozumně poskládají. Kafe a kulisy jsou tam top, ty silnice mě kvalitou až tak neberou – to by sis proti Mallorce troufám si tvrdit pohoršil. Je to za hubičku, ale doslova. Doprava buď busem (tam je prý větší sranda a cesta líp utíká, ale ty kluci se mi na první švih nezdáli moc čerství… :-) ), nebo auty, což je i moje volba (a místo ještě mám).

            0 0
      • Ladyn  

        Ahoj Luboši, jak jsem se dočetl, plánujete Mallorcu. Jak to máte vymyšleno? Hledám někoho s podobnými úmysly. Můžeme se kontaktovat na mailu? Díky Ladyn ladynbin@seznam.cz

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.