• JakubCh

    Ahoj, tušíte někdo, kde by se dala sehnat LEVNĚ osa ISIS? V té mojí je vakl jak kráva, nějak se to více projevilo teď na novém rámu… NA Kupkolo mají Suntour za 390-, jenže já nejspíše (100% to budu vědět zítra, ale pokud mě paměť neklame, je to tak) potřebuji 113mm – a tu mají „na dotaz“ – tzn. nejspíše už nemají. A jinde už ISIS za rozumné prachy není (rozumné prachy vzhledem k tomu, že za 1200– mám nové kliky s převodníky, osou..).

    0 0
    • kubad  

      muj nazor, srat na Isis a koupit nove kliky deore s ht2

      0 0
      • JakubCh  

        Ale jo, rád bych. Ale finance, prasklý rám a přestavba něco spolkla… Pokud bych bral kliky nové, asi SRAM X5 nebo tyhle Shimano Deore

        0 0
        • borda  

          Nekdo z moravskoslezskyho kraje nabizi tri na cyklobazaru. S cenama je ale trosku, no, vysoko :). Kazdopadne mu to muzes zkusit vysvetlit :-)

          Ta prostredni by se mozna dala, kdyby ti to vyslo na osobku, mel bys to jako z kupkola s postou:

          http://www.cyklobazar.cz/…3–73–113-mm/

          Ale ty deore kliky jsou lepsi napad ;-)

          0 0
          • JakubCh  

            Jako lepší ty moje Deore než ten Sram X.5?

            Asi jo, ale prostě teď to nepůjde… :(

            Zkusím kouknout na ten bazar…

            0 0
          • Nimrod  

            k těm osám… fsa platinum je strašlivej pokus o osu, chytá to vakl neskutečně rychle (alespoň platinum dh). a stronglight ti měl tuším že kubad a říkal něco o tom, že vakl měla už jako nová…

            0 0
            • JakubCh  

              vyřešeno – celý problém byl, že servisák zapomněl pořádně utáhnout celé kliky, proto ten vakl :D

              Teď to dotáhnul a pohoda, ušetřeno. Jednou vezmu něco lepšího :)

              0 0
              • Vilém  

                Kliky nebo osu?

                Pokud kliky, jezdil jsi chvili na povolenejch, tak u tohoto systemu muzes cekat jen dalsi problemy.

                0 0
                • JakubCh  

                  Kliky, ujel jsme na nich pár km. Nebylo to volné úplně, ale ne dotažené pořádně, ke konci včerejší 50km vyjížďky už to bylo dost povolené. Dneska v dílně jsme si toho hned všimli, utáhnul to pořádně a ok. Nestraš s problémy, vypadá to v pořádku, zase takový nájezd to nebyl. Ať to vydrží do konce sezóny, přes zimu tam hodím ty nové když tak.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    50Km je docela dost…no uvidis…pruser je, kdyz se to trochu omacka vaklanim, tka uz to nikdy nedrzi…jo, a taky to neutahuj na krev, jinak si strhnes opernou plochu pro sroub v klice a muzes to rovnou zahodit:D

                    0 0
                    • JakubCh  

                      Utahoval to servisák a já mu věřím, ten ví, co dělá. Je to starý mazák :) To že to zapomněl utáhnout je jeho jediný kiks a i moje chyba, to kolo se stavělo trošku stylem ,že levá ruka nevěděla, co dělá pravá :D Něco on, něco já…a prostě na to utáhnutí zapomněl no. A já to nezkontroloval.

                      Jinak – dnes Havířov – Prašivá, 46 km, stoupání slušné, sjezd – a pohoda, zjevně to přežilo bez újmy :) je to ok, konečně kolo přezuju na slušnější pláště :)

                      0 0
      • alinceb  

        A proto máš na kole prastaré přeleštěné kliky s titanovou ISIS osou…:D

        0 0
        • kubad  

          jj a taky jedny s HT2, jedny s BB30 a vidím ty rozdíly !!!

          0 0
      • Smazaný účet  

        Jo.

        0 0
    • scalar  

      Použije tohle vlákno, ať neprudím s novým. Nevíte někdo o silniční ISIS středové (108 – 109mm) ose s italským závitem (domek 68mm)?

      0 0
    • Smazaný účet  

      Poradí někdo, jestli jsou tyto kliky a osa compatible? Dík.

      0 0
      • Smazaný účet  

        jo, uchycení je kompatibilní – oboje je isis drive. Ještě musíš pořešit správnou délku osy kvůli řetězové lince. U mtb 3-převodníku bývá většinou 113 nebo 118mm, u silniček spíš 108 a nekdy i těch 113mm.

        S tím modelem co máš na té fotce nemám dobrou zkušenost. Má to nalisovaný jednořadý kuličkový ložiska, ne moc dobře utěsněný, trocha vody a je s tím amen. Měl jsem to asi třikrát na zimáku, nebral bych to už. Na zimáku to mělo životnost v řádu týdnů. Ani do stejného jinak obrandovaného produktu bych asi nešel, třeba BBB vypadá stejně jak to VP MB-602.

        VP vyrábí i obdobu FSA osy Platinum Pro, má to dvě dvouřadý ložiska, je to typ MB-604. U nás se shání blbě, na polským allegru to jde sehnat líp. Tady to máš, u obou typů je vidět rozdíl v šířce misky a tím pádem i ložiska: http://www.vpcomponents.com/…om-brackets/

        Výbornou zkušenost mám s FSA Platinum Pro – má to dvě dvouřadá ložiska, která jdou koupit na Ali a přelisovat. Výborná je i FSA Platinum, tady je pouzdro patrony součást ložiska, je to zalisovaný celek jako svého času třeba KINEX a životnost je velmi dobrá.

        Zkušenost mám taky s osou RPM, taky lisovaný celek, životnost velmi dobrá.

        Držák je i osa od Sunrace, osa je tlustší, potřebuješ menší šrouby a má na každé straně dvě fakt betálný ložiska. Jsou ovšem utěsněný tak dokonale v misce, že při utažení misek v rámu začnou přidrhávat a to hodně zkracuje životnost. Je potřeba mít dobře obrobený závity mufny, sebemenší nepřesnost je opravdu problém. Dá se to pořešit zbroušením těsnění v misce. Tahle osa má i jiný stahovák misek, není kompatibilní s tím klasickým stahovákem co má dokola těch asi 20 drážek a funguje na skoro všechny tyhle patrony, stahovák této osy má osm výstupků

        0 0
        • Smazaný účet  

          Dík. Všechny varianty celkem na hovno. Ty lepší osy jsou cenově vzhledem k úrovni klik na hranici smysluplnosti. Když už šlo by asi i tohle (viz foto), ale za to už by byly komplet jiné kliky.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.